Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Държава на ръчно управление
Добави мнение   Мнения:3 1
Begemot
26 Мар 2018 01:28
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Хубав опит е статията, но ми звучи наивно. Ерозията на държавността не предстои, тя е факт и то от много години насам.
Но за ръчното управление има и още една причина - това са скритите механизми на упражняване на власт (така, както в една частна фирма, която е наполовина в сивия сектор, само малцина са наясно с второто счетоводство и шефът е принуден лично да се занимава с някои трансакции).
Ние имаме не само сива икономика, но и сива политика. Не сме забравили, надявам се, че Бай Буй ни го курдиса една немска фондация, а неговото повече от дискусионно управление и съмнителни лични качества и история бяха легитимирани многократно и поддържани от Европа, вкл чрез негласното и мълчаливо съгласие за корупционни практики и използуването на еврофондове като лична и партийна касичка на властта в България.
Статията е една от многото, които остваят впечатление, че Европа (ЕС) просто не знае или няма работещи механизми за и у нас. Не е така. От 10 години сме членове на ЕС, а на практика елементите на демокрация, като разделение на властите, върховенство на закона, пеозрачност, равнопоставеност в пазарна среда и т.н. се спихват, изсъхват и изчезват. Заедно с държавността и нацията. Не е наивност това от страна на Европа, нито неадекватност или липса за подходящи за нас, аборигените, механизми. Целенасочена политика си е, затова и един иллитерат и ( да не кажа по лошо) човек с дискусионно минало ни управлява. Ръчно, да, ръчно, но точно както се иска от него.
bistr
26 Мар 2018 14:01
Мнения: 30
От: Bulgaria
браво, сериозна статия, с точни наблюдения, и разумни изводи.
Коментара (единствения досега ?) на Бегемот и също доста добър и верен - аз отдавна казвам, че за част от проблетие определно виновна е Европа - с действията си и бездействието си.
Иванина, ще си позволя само една забележка - но важна - случаят с ЧЕЗ е толкова крещящ, че наистина има нужда от рязки и критични мерки - час по-скоро !
България и бг данъкоплатец са поставени на колене от група мошеници и мениджъри, които се опитват да откраднат милиони за наша сметка ! това би трябвало да е ясно на вссеки, който поне малко разбира и може да интерпретира информация.
Жалко е че засега първия конкретен резултат от тази позорна сделка е възстановяването на министърйката обратно на поста и...
sega_007
26 Мар 2018 14:32
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Плаката от първата снимка е непълен.
Не само арест, ами и съд и затвор, без право на помилване, заедно с конфискация на заграбеното, а ако имотното му състояние е недостатъчно, да се вземе от имотите и парите на роднини до десето коляно.
Добави мнение   Мнения:3 1