Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нобелов лауреат предрича нова икономическа криза
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:56 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
аиг
26 Мар 2018 22:35
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Намерил с какво да сравнява. То и най-големият производител под марката Gree е китайски.Но ако имаш пари няма да си вземеш това.Нито Мидеа, Хайсенс, Хайер и други китайски производители.Ще си вземеш скъпи модели на Дайкин, Мицубиши, Панасоник.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: аиг
доньо
26 Мар 2018 22:50
Мнения: 814
От: Bulgaria
Сине мету,ако геометричните теореми засягаха интересите на хората незабавно щяха да бъдат опровергани.Не разбирам какво имаш против поста ми.
D4D5
26 Мар 2018 22:56
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Но ако имаш пари няма да си вземеш това.


Мислиш ли, че на китаеца му пука какво ще си вземеш ти? Него го вълнуват продажбите, нищо друго
аиг
26 Мар 2018 23:00
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Така е само че примерът ти показва точно клишето с евтините "китайски боклуци". А един скъп Дайкин, също произведен в Китай ще носи повече печалба от два или три хайера, които разчитат само на ниската цена. Затова и самите китайци се опитват да произвеждат продукти с висока добавена стойност.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: аиг
АВАКУМ
26 Мар 2018 23:43
Мнения: 12,358
От: Bulgaria
''И ко предвиди тоз? Щото основното предназначение на науките е, да предвиждат. Та, ко предвиди тоз щиглец?''


Хамел , никога не съм твърдял , че Стиглц е Баба Ванга или Нострадамус. Просто това което писАх сметнах за разумно . Пич е.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: АВАКУМ
Begemot
26 Мар 2018 23:48
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Шилер обяснява, че по принцип американските заводи работят с дългосрочно планиране...
Ама моля ви се, как така, как е възможно. Това е соц измислица, командна икономика, води до тотален провал! Сега разбрах, сигурно Путин е вербувал тези шефове на заводи, всищност не, той е либерал, може да е г-н Си, абе не знам, съвсем се обърках...Aма как така планиране, това е забранено, всъщност на нас е забранено.
Асол
26 Мар 2018 23:51
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Любимата Асол рови по гащите на американците.....


Аз какво съм виновна, че и гащи не можете да си ушиете? А какво да говорим за "високи технологии" ? Безпристрастно - вие нямате инженери, математици, физици...и малко по-назад...но и химици! Царят е гол, мосю Темно! За по евроатлантическо прилично ще кажа, че нямате бельо....китайско
hamel
26 Мар 2018 23:57
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
За по евроатлантическо прилично ще кажа, че нямате бельо....китайско
Ми аз ... треба ли да нося под дънките
transformer
27 Мар 2018 00:13
Мнения: 359
От: Brazil
аиг
27 Мар 2018 00:20
Мнения: 2,070
От: Bulgaria


Аз какво съм виновна, че и гащи не можете да си ушиете? А какво да говорим за "високи технологии" ? Безпристрастно - вие нямате инженери, математици, физици...и малко по-назад...но и химици! Царят е гол, мосю Темно! За по евроатлантическо прилично ще кажа, че нямате бельо....китайско

Ако сте прочели какво писах по-горе имате достатъчно примери на производства с огромна развойна и инженерна дейност. Само Дженерал Електрик сигурно биха засмукали целите випуски на всички технически университети в България.А тъй като споменахте и химици да добавя Дупон.Тия същите са измислили тефлона и какво ли още не.Производителите на моторни масла като Мобил, Шеврон, Тексако.Гумите Гудиър, Дънлоп.Фармацевтични компании като Пфайзер.А можете да си проверите и къде е най-голям бума на биотехнологични компании в света.
И разбира се като потвърждение на липсата на научни и инженерни кадри може да проверите коя страна има най-много нобелови лауреати.Да точно така.Една трета от всички получила приза са от....сещате се.Можете да видите и рейтингите на най-престижните университети в областта на природните и инженерни науки.
п.п не знам от къде си купувате бельото, но на мен гащите ми винаги са били български.Случвало ми се е да попадам на китайски чорапи, ама не бях доволен.
azsxdc
27 Мар 2018 02:49
Мнения: 210
От: Bulgaria
Съгласен съм с много от казаното от уважаемия аиг, но нещата се променят. Къде сега е най-бързият компютър в света и какво следва от това?
Американците произвеждат най-добре . . . долари. Без шега! А и много добре ги управляват, защото . . . пред очите ми е сентенцията:
"Парите са средство за насочване усилията на хората".
"Защитават" своите пари, ако трябва и със сила. Но в последно време това последното започна да става спорно !! Освен това голяма част от парите не са техни, а чужди !! Дългът на САЩ е - 21 с много, много нули! Всеки месец от последните години САЩ взема назаем 70 милиарда долара! Ще ги връща ли? Ще продължава ли това безкрай? Как би се отразил един катастрофален военен провал? В последните дни около Сирия престанаха да летят бойни самолети на САЩ - опасно било !? Преди време от 60 томахавки 30 се "изгубиха" някъде. Какво ще стане с долара, ако от 1200 подготвени томахавки изчезнат 1000. Фрагмент от войната е и "вълчият" вой с руските дипломати. Но да се върнем към темата. Дано да не се наложи да "си носим новите дрехи" щом вече на високопоставените и упълномощените лица е позволено да говорят и да ни подготвят за задаваща се нова икономическа криза!!

Тъмно пиво
27 Мар 2018 02:53
Мнения: 13,758
От: Canada
Къде сега е най-бързият компютър в света и какво следва от това?
Във фирмата на Мъск. И какво от това? По-добре кажи КОЙ китайски процесор да си купя.
paragraph39
27 Мар 2018 07:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/Нобелов лауреат предрича нова икономическа криза
....................................................................................
Този нобелов лауреат е ПЛАГИАТ!
Карл Маркс предрече, преди повече от столетие цикличността на кризите при Капитализма/частният/
Справка:
5 изумителни предсказания на Карл Маркс, които се сбъдват в момента, ето какво ни чака...
16.02.2016 г.
ТУК:







Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
donBazilio
27 Мар 2018 07:40
Мнения: 297
От: Central African Republic
tsmc, как кой
paragraph39
27 Мар 2018 08:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Икономическите кризи при частния Капитализъм са резултат от това, че Многото пари са у малко хора, а Малкото пари са у много хора!"/§39/
А Многото пари са у малко хора и Малкото пари са у много хора, поради основният Закон на Капитализма/частният/: Колкото е възможно по-голяма и по-бърза Печалба за джоба и личната банкова сметка на капиталиста-собственик на Средствата за производство!
И ето какво се получава: Печалбата на капиталиста се формира от разликата между Разходите по производството на стоката и Приходите от Продажбата ѝ! В Разходите влизат и заплатите, които капиталистът плаща на наемните му работници!
Но за да бъде продадена на Пазара една стока, трябва, първо, потенциалните Купувачи да имат нужда от нея. И, второ, Купувачите да имат пари да я купят! Но Купувачите могат да имат нужда или да искат да си купят втори автомобил, трета бутилка шампанско, четвърти килограм пържоли и т.н.- които са произведени и ги има на Пазара! Ама Купувачите НЯМАТ пари да си ги купят- защото капиталистите НЕ са им дали достатъчно/реципрочни/ по размер заплати, с които да си купят допълнително от произведените стоки! И по тази причина, капиталистът е принуден да намали обема на произвежданите в предприятието му стоки- което води до уволнение на наемни работници и до...Безработица! Безработицата, пък, води до още по-голяма Неплатежоспособност на потенциалните Купувачи! Което принуждава капиталистът да свие още повече обема на производството- и, съответно, нови уволнения и Безработица! И, естествено и логично, ново намаление на Платежоспособността на потенциалните Купувачи, ново свиване на производството, нови уволнения и нова увеличена Безработица! И се получава един цикличен "омагьосан кръг"/спирала/от икономически Кризи, и възниква социално недоволство, напрежение, бунтове и дори революции/социалистически/!
И всичко това по причина на частната собственост върху Средствата за производство и АЛЧНОСТТА на капиталистите-собственици , за които Производството на стоки и услуги за Пазара е, за да им носи лична Печалба/Принадена стойност/ и Богатство, а НЕ за задоволяване на нуждите на потенциалните купувачи/населението/!
Добави мнение   Мнения:56 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3