Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Битки и срещи на народите
Добави мнение   Мнения:6 1
Денебал
26 Мар 2018 21:19
Мнения: 302
От: Bulgaria
"Турция е със силна ръка, ще притисне ЕС и лидерите
... си мечтае Ердоган ефенди. Нагло и безцеремонно. А Боко се върти като вентилатор с незатегната ос...
провинциалист
26 Мар 2018 23:26
Мнения: 1,055
От: 0
„Нека кажа, че смятам идеята за наддържавно обединение на просветени и цивилизовани държави за нещо много добро, ..„
annetaz
27 Мар 2018 04:40
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Казвал съм, че нямам нищо против и Турция, че и Русия един ден да влязат в Евросъюза. Или между държавите да има такова обединение, може и друго, което да направи нелепи изблиците на претенции за национално обособяване, а различните етнически групи - малки и големи, да живеят пълноправен и пълноценен живот в него. И да не се стига до такива безумни парадокси, за които дори не си даваме сметка - косоварят Хашим Тачи, тръгнал с оръжие да отцепва парчета от самостоятелна европейска държава, днес да е валидиран като пълноправен европейски лидер, а Карлес Пучдемон - поел по мирен, парламентарен, изборен път, да търси независимост на Каталуния, днес да е арестуван в демократична Германия като престъпник. Имам чувството, че самата Европа не се замисля за шизофреничността на някои свои акции.

Браво на автора! Но това хич не е шизофренно, ами си е напълно целенасочено. Както и САЩ ще помагат на кюрдите за самоопределение като ги въоръжават, ще пищят срещу референдума в Крим и бунтовете в Донбас. И ще налагат санкции!!!!!!!! Пак добре, че не са бомби като в Югославия.
JollyRoger
27 Мар 2018 06:55
Мнения: 12,108
От: Belize
А щатския експанзионизъм? Вкл. "културен"?
ИлияНиколов
27 Мар 2018 10:55
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Под предводителството на Собиески (eдноименната водка е добра)...

Аз харесвах повече "Собиески - хербал", зелената, много леко влизаше. Червената ми беше малко остра.

Иначе по темата, идеята за наддържавни образувания малко множко ми идва.
Що се отнася до стиховете на Джагаров, Мир на праха му!, струва ми се че "земя, като една човешка длан" изразява и други неща, не само големината на територията.
inventus
28 Мар 2018 21:34
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Мисля че позицията на Себастиян Курц по въпроса за присъединяването на Турция към ЕС е най адеквантна на съвременните реалности.Може би някога може би при друг лидер на чело Турция би могла да бъде присъединена но сега не е възможно.А ако се случи това ще е самоубийство за ЕС а първите жертви ще сме ние.Не само по географски причини.А относно заплахите и изнудването че тези три милиона мигранти могат да бъдат пуснати мисля че има достатъчно начини тази заплаха да се минимизира.Австрия и Унгария показват как може да стане.Без да изключвам като фактор огромната притегателна сила която Германия оказва на мераклиите за лесен живот.Фактор който надявам се ще отпадне от само себе си не след дълго.Германците започнаха да се осъзнават какво си причиняват и в крайна сметка тяхната пресметливост и прагматичност ще надделеят.
Добави мнение   Мнения:6 1