Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Спецпрокуратурата масово сключва сделки с престъпни групи
Добави мнение   Мнения:5 1
хлопатар
29 Мар 2018 20:50
Мнения: 165
От: Bulgaria
Значи дълбок афоризъм е изрекъл президент Радев с това: "Препоръчвам им да четат повече". Вече без оглед на цвят и занятие взеха да препоръчват да се чете повече. И да внесем уточнение към заглавието - прокуратурата не сключва "сделка", а споразумение. Сделката предполага едни по-инакви отношения, един взема, друг - дава... Пък може и да е права редакцията.
генек
29 Мар 2018 21:34
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Права е. Цацаратурата е типична фирма в битпазарната псевдоикономика - търгува и печели...
-----------
Блогът на Генек
kuper505
30 Мар 2018 00:45
Мнения: 989
От: Bolivia
inventus
30 Мар 2018 08:45
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Престъпниците не само че са предвидили и осчетоводили престоят си в затвора но и го разглеждат като платен годишен отпуск в санаториум на пълна държавна издръжка.Така ще е до като затворът от място за почивка се превърне във място за тежък принудителен дванадесет часов работен ден.Трябва да стане ясно че тези хора които никога не са работили със лежане не можеш да ги уплашиш да не говорим за превъзпитание.Това е все едно да плашиш куче със салам.А споразумение се сключва по всяка вероятност когато доказателствата не са читави и на всичкото отгоре паричният натиск е голям а адвокатите силни.
Гладиатор
30 Мар 2018 23:42
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
"Споразумение за мен е синоним на присъда, която не подлежи на обжалване. На който не му е ясно, трябва да чете повече, а ако е магистрат, е обидно", заяви Гешев.

Проблемът със споразуменията е, че присъдите винаги се дават под законовия минимум за наказание. Така за ръководство на организирана престъпна група може да се постанови например тригодишна присъда вместо до 10 г. Обикновено такива хора са лежали няколко месеца и в следствения арест, което допълнително намалява времето, което ще прекарат в затвора. Прокуратурата обаче използва споразуменията непрекъснато и така отчита множество осъдени. Те се одобряват от съда и не подлежат на обжалване.
Обидно е че юридическата ни "мисъл" е проПрестъпническа. Хубаво е "прокурори" с Гешевтарски манталитет да гледат внимателно бълг. филм Съдията. И да проумеят, че обществена заплата се дава за да се свърши работа в полза на обществото -- в случая престъпниците да са в затвора, а не обществото да даваме пари на Прокурори, които са намерили вратичка в закона и подпомагат престъпниците да лежат по-малко.

От години е видно, че юридическата мисъл у нас никаква я няма. И като следствие от развалената юридическа мисъл юридическите дела не вървят а крайния продукт -- правораздаването, почти го няма. Държава без качествено правораздаване е държава на безнаказаност, а безнаказаността е жесток удар срещу Държавността.
Това, което ни обяснява тоя Гешев, не е прокуратура а Бизнес-прокуратура -- Юридически далавери между Прокурори и Престъпници.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:5 1