Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как се създава данъчен рай
Добави мнение   Мнения:4 1
Братя Стругацки
03 Апр 2018 09:41
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Там няма преки данъци. Точка
Това означава, че няма корпоративенн данък, данък върху прираста на капитал, данък върху дохода, данък върху продажбите, данък върху собствеността, данък върху заплатата.


— Вярно ли е, че сте открили начин за разпределяне на благата без намеса на правителството, без дори да се събират данъци — метод, който се основава изцяло на индивидуалния избор? — запита предизвикателно Гудман.
— О, да, разбира се.
— Трябва да сте нов тук — рече барманът, като най-накрая го изгледа.
— Днес пристигнах от Земята.
— Земята? Нервно, суетно…
— Да, да — отвърна Гудман. Това повторение вече взе да му лази по нервите. — Как може да няма престъпност на Транай, след като току-що бях ограбен?
— Би трябвало да е очевидно. На Транай грабежът не е престъпление.
— Но грабежът винаги е престъпление!
— В какъв цвят беше маската му?
Гудман се замисли за момент.
— Черна. Черна коприна.
Барманът кимна.
— Значи е събирал данъци за правителството.
— Това е странен метод за събиране на данъци — тросна се Гудман.
Барманът постави пред Гудман един „Специалитет на Транай“:
— Опитайте се да го оцените от гледната точка на общото благосъстояние. Правителството трябва да разполага с някакви пари. Като ги събира по този начин, избягва необходимостта от данък върху дохода заедно с целия му сложен правен и законодателен апарат. А от гледна точка на опазване на душевното здраве е много по-добре да се взимат парите с едно бързо, лесно, безболезнено действие, отколкото всеки гражданин да се тревожи цяла година за плащането им на определена дата.
Гудман изпразни чашата си и барманът му наля друга.
— Но аз мислех — рече Гудман, — че това общество се крепи върху идеите на свободната воля и индивидуалната инициатива.
— Тъй е — отвърна барманът. — И в такъв случай естествено и правителството, колкото и да е малко, има същите права за свобода на волята както всеки гражданин от частния сектор, нали?
JollyRoger
03 Апр 2018 12:06
Мнения: 12,108
От: Belize
Каймановите острови са пряка последица от договора от 1067 година между Уйлям Оранжски (William the Bastard) и Лондонското сити - една от малкото територии, незавладяни от него, даващ на територията изключителни права. В по-ново време - от решението на Bank of England след Суецката криза да започне да търгува с валути екстериториално. Първо от Каймановите острови. "Внос - износ" - бла-бла...
annetaz
03 Апр 2018 15:38
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Каймановите острови имат най-висок БВП от страните в Карибския басейн и са на 21-во място в света по БВП, малко след САЩ.

Тези ни мислят за идиоти??? Какъв БВП, кви 5 лева?! От пране на пари и криене на данъци?! Не се знае къде се произвежда въпросният БВП, но се отчита на Кайманите?
showstopper
04 Апр 2018 00:39
Мнения: 540
От: Bulgaria
Beps ще им свие перките.
Добави мнение   Мнения:4 1