Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лудите се броят напролет
Добави мнение   Мнения:3 1
Звън®
03 Апр 2018 15:56
Мнения: 711
От: Bulgaria
София Бобчева преди дни грабна наградата "Икар 2018" за поддържаща роля. Днес разбираме, че симпатичното свраче е успяло да грабне и главната роля (Прудънс) в спектакъла "Терапевти". Премиерното заглавие от репертоара на Сатиричен театър "Алеко Константинов" е дело на режисьора Владлен Александров. Пиесата е на Кристофър Дюранг, носител на куп награди: Off-Broadway Theater Awards ("Оби" ), "Тони", "Спас Пенисоспасител", "Отличник по бойната и политическа подготовка" и други престижни отличия.

Както и в още няколко постановки, с които се обогати напоследък софийският театрален афиш, акцентът е върху темата за новите пътища на любовта. По тях крачат безпосочно герои, дирещи истината за сексуалната си ориентация. Ситуацията е сходна с тази от спектакъла "Петел" на режисьора Стайко Мурджев (играе се в Младежкия театър). Героите не работят, нямат професии или са си въобразили, че са завършили когнитивна психология. Разликата е, че сега гнетящите противоречия се експлицират чрез външни проявления, а не чрез интроверни терзания. Няма го психологическият драматизъм, примесен понякога дори от жестоката болка, индуцирана от овладяването на висши сексуални практики. Героите са открити и смели в изследователските си търсения. Пиесата се крепи от три сексуално неориентирани кита - двама мъже (Боб - Боян Арсов и Брус - Явор Борисов). От известно време те другаруват сексуално. Жената е Прудънс - София Бобчева, по която бисексуалният от тях се оказва увлечен. Още в първо действие тримата се събират по обява за запознанство. Срещата е в дома на Прудънс. Докато тя им прави мусака, двамата мъже остават без дрехи. Ароматът на гозбата действа объркващо на Брус - той се колебае дали да обладае Прудънс или да поиска от Боб брутален секс върху все още топлия котлон. Прудънс сервира мусаката. Двамата с Боб апетитно похапват и скоро достигат до оргазъм. Брус все още дири себе си и не знае в кой полов строй да се темперира. На врата се звъни. Прудънс отваря. Дири я нейният психотерапевт - Калин Сърменов. Той пощръклява при вида на двамата голи мъже. Без покана нахлува в кухнята и насилва Боб. След краткия акт, вещо изпълнен от Сърменов и то в опасана близост до тавата с мусака, Брус намира себе си и с изненада разбира, че желае да е мъж. Моли Прудънс да му сервира мусака, докато през това време Боб обладава брутално натрапилия се психотерапевт.

До края на пиесата следва още низ от весели и смехливи случки. "Това е не просто романтична комедия, в която се надяваме любовта да възтържествува, а забавно нагледно ръководство как да се научим да намираме себе си и харесваме намереното", разясняват от екипа.
Автор на музиката е Асен Аврамов, който играе ролята на разпоредител, осветител и дежурен огнеборец.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Звън®
Дорис
08 Апр 2018 21:16
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
След краткия акт, вещо изпълнен от Сърменов и то в опасна близост до тавата с мусака, Брус намира себе си и с изненада разбира, че желае да е мъж. Моли Прудънс да му сервира мусака, докато през това време Боб обладава брутално натрапилия се психотерапевт.


Три сексуално неориентирни кита


Дорис
08 Апр 2018 21:16
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Пиесата се крепи от три сексуално неориентирани кита
Добави мнение   Мнения:3 1