Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Никой не иска да изпусне политическия контрол върху банковата система
Добави мнение   Мнения:6 1
Engels
07 Май 2018 19:22
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Никой не иска да изпусне политическия контрол върху банковата система

Тоест да цицат до последно.
aldycrown
07 Май 2018 23:04
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Европейски банков съюз, ама тогава нанай "Афери тип КГБ", просто няма как да стане. Натовариха държавицата с над 12 ярда загуби, а се облажиха шепа мръсни човечета. Без дори да пипнат валутния борд. А ако им падне да го пинат? Такъв живот ще настане тогава, че шапката да ви падне...
annetaz
08 Май 2018 03:39
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Ти може да искаш едно, но хората искат друго. И престанете да мамите хората, че проблемите ще се решат с магическа пръчка и вече няма да има КТБ! Защото, ако в Еврозоната беше хубаво, нямаше толкова държави да се назлъндисват да влизат. А някои ще отлагат до последно, защото не искат да плащат сметката на "богатите", които май са богати само на дългове??? Правителството явно се опитва да залъже олигарсите, които не се облажиха особено от кокала КТБ?! Защото този кокал им беше подхвърлен не случайно. Докато те искаха падане на борда и чудовищна инфлация, за да ни ограбят отново. И сега продължават така да мислят и да ни "напомнят", че левът бил надценен 4 пъти!!!!!!!!! Привиждат им се печалби от курса, намаляване на дълговете, на доходите. Но иска ли Борисов титлата крадец като Костов???
steppenwolf
08 Май 2018 07:12
Мнения: 4,887
От: New Zealand
В него се коментира необходимостта и по-скоро липсата на такава България да се присъедини към Европейския банков съюз. А той, за щастие или не, е предварително условие за присъединяване към валутния механизъм.


Не ми е известно подобно условие. Единственото условие, което засяга съответната ЦБ е нейната независимост като институция да бъде законово гарантирана.
Европейският банков съюз е част от Еврозоната и има две функции: мониторинг и методика за подпомагане на банки, застрашени от фалит. Третата функция - обща депозитна гаранция за цялата Еврозона, сега се мъти.

Ако някой е против еврозоната, тогава трябва да каже за какво е. България да е Швейцария? Няма как да стане.


Определено с такива финансисти няма как да стане. Познавам некои швейцарски финансисти и икономисти, като се тръгне от Томас Йордан надолу, разликата е около 30 хиляди светлинни години.

България е на прага на изпадане от Европейския съюз.
То ако ставаше с такива гръмки фрази....досега да сме станали част от Байкало-Монголския Съюз!

И стига вече с тия "чакални"! ERM II не е нищо повече от режим на фиксирания курс. На очаквания курс!! С възможност за напасване на очакваното за неопределен период от време, но минимум две години. Тва е всичко.
Нищо по-естествено за държава предварително изкарала 20 години с фиксиран курс, да влезе именно с него в механизма. Сега, дали изобщo и с какъв флуктуационен коридор ще се допусне някакво напасване, е решение от висшия пилотаж...не е за напомадени счетоводители...Калин Христов беше направил изчисления за Real Equilibrium Exchange Rate навремето. Естествено, те са остаряли вече.


Из форума се мандахерцат по-кадърни финансисти - следващият път тях интервюирайте...
Mitnicharъ
08 Май 2018 10:21
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Много вярно, и много смело интервю. Браво!
Nikolai Haitov
14 Май 2018 15:24
Мнения: 1,033
От: Bulgaria
някакви аргументи, че сега не е времето, че това може да е загуба на суверенитет. Холандия, Люксембург и Германия нямат проблеми със суверенитета си.

Лъвовете, тигрите и хиените не се страхуват от сътрудничество с антилопите и дивите прасета.
Дедо Чудомир бе казал по тоя повод
- Какъв сте, ваша милост?

- Майор! Подполковник!

- На каква служба сте, моля ?

- Началник на отделение! Областен доктор! Инспектор по залесовките!

Още не си залесило територията под носа, и инспектор! Ди-рек-тор!...

Не става дедовото само с Милтън Фридман и Адам Смит. Требе да се чете, да се чете требе. За Зевс и за вола, за безплатния обяд и овчарчето Калитко. Еврозоната и еврото са финансово икономически диктат/робство пар екселанс. Кратко и ясно.
Добави мнение   Мнения:6 1