Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутатите ще нахлузят намордник на свободата на словото
Добави мнение   Мнения:18 1
dobadoba
10 Май 2018 19:25
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Мале, мале...
генек
10 Май 2018 19:46
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
То ли еще будет,
То ли еще будет,
То ли еще будет,
Ой-ой-ой!
----
Блогът на Генек
маргаритка2
10 Май 2018 19:48
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
eklesiast
10 Май 2018 22:03
Мнения: 1,462
От: Holy See (Vatican City State)
(СЕМ). Към неговата безсмислена дейност нямаше никакви критики.
namo
10 Май 2018 22:51
Мнения: 1,143
От: Bulgaria
Всеки сам създава Ада си.
tub
10 Май 2018 23:22
Мнения: 1,267
От: Italy
Колкото и да ми е неприятно, трябва да призная, че в думите на Боко има много истина.
Може да е дискусионно една жена по чие желание или принуда става проститутка, но по чие желание един журналист започва да проституира със слово - дискусия няма ка да има.
Васуки
11 Май 2018 01:16
Мнения: 3,605
От: India
В състояние на вялопротичаща война е светът, недопустима е свобода на словото, няма такава на Запад, няма дапозволят дори и намек за такава и тук.
SvSophia
11 Май 2018 06:29
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Ако тези точно депутати в това точно НС ще се заемат с тая работа, язък за Словото.
Както язък - заради същите - за Науката и Образованието.
SvSophia
11 Май 2018 06:31
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Впрочем заради същите тези "свободни" медии с изключение на един-два сайта - отдавна е Язък.
Kickaha
11 Май 2018 06:46
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
1984? Така ли беше? Собода на словото, а?

Гответе се за задължителни хапчета и месечни прегледи за вярност към етац!
basketkase
11 Май 2018 07:33
Мнения: 2,044
От: Aruba
След толкоз външнополитически триумфи на ГЕРБ време беше и за малко вътрешнополитически. Конграчулейшънс.

Скоро семкаджиите ще вземат да регулират и форумите и Фацебоко и Твитера. И да му мислят тогава тез дето не са лоялни и предвидими партнери и не са солидарни с властите и смеят да критикуват евроатлантическите и брюкселски зелки и пачи.
Maximus II
11 Май 2018 23:36
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Оправиха България и българите, магистралите, доходите, растеж... и сега остана само "медийната среда" и "езика на омразата", по Гого Папионката.

А иначе, диктаторските режими, особено банановите, не обичат да ги осмиват и критикуват, само славословие. Ще носиме на Комарницки цигари...
eilthireach
12 Май 2018 09:28
Мнения: 115
От: Gibraltar
Свобода на словото!? като си пейш пенке ле кой ли те слуша. Уж бяхме на последно място в "демократичните" братски д-ви, но още не сме стигнали дъното, а отдолу ще стигнем диктатурата на пролетариата затова той е на изчезване,вместо пролетариата на 1 май ще празнуваме деня на цветята, а свободата на словото е скъпо нещо затова за това скоро и участието в интерсайтове ще стане платено на кредит докато се откажем от тази свобода.
braun100
12 Май 2018 09:50
Мнения: 274
От: Bulgaria
Аз, честно да си призная, изобщо не разбирам откъде го изкопаха този проблем със свободата на словото и пр. Като гледам тука във вестника - почти всеки ден имате карикатура на ББ (къде смислена, къде безсмислена), пишете редовно статии против него и пр., вадите проблеми които реално ги няма, само и само да вдигате пушек. Изкарахте го/ги най-големите престъпници и пр. Ако нямаше свобода на словото, как мислите, дали това щеше да бъде възможно?

Прави ми впечатление, че БСП не ги интересува доброто на хорта, те гледат само пушилка да вдигат и да правят скандали, за да се докопат до власт. Да дам няколко примера:
- Много е лицемерно партийния ти лидер, докато е на власт, да открива магистрали и да държи речи, как магистралите развиват местната икономика и пр. (имаше клипове на СС в youtube) и само няколко години след това да плюеш, че строенето на магистрали било лошо за страната и пр. Ако е лошо - защо и вие сте строили? Никой не може да ме убеди, при такова поведение, че ми мислят доброто тези хора.
- Изкараха ББ диктатор, правиха скандали и измислени протести. Обаче той си подаде оставката - кой диктатор прави такива работи? И пак го избраха, подчертавам доброволно.
- Изкараха се големи борци против корупцията и престъпността. Като арестуваха Иванчева - тука се нададе голям вой в нейна защита, търсеха се всевъзможни причини да я изкарат невинна, при положение, че е ясно, че от месеци са следени със СРС, има много доказателства и просто адвокатите и използват вратички или дупки в законите. Не ми стана ясно как точно се борят с корупцията но както и да е.
- Изкараха ББ зависим от Пеевски и др., обаче се оказа че точно БСП назначиха Пеевски за шеф на ДАНС (след някакви промени на закона в среднощни акции, неспазване на изискванията за тази длъжност и пр.). Ако със същото усърдие работеха за увеличаването на пенсиите и подобряване на положението хората сами щяха да гласуват за тях и да ги преизбират всеки път.
има и много други, нямам сили да ги изброя всичките...
Simplicissima
12 Май 2018 09:57
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
Ахъм. Спокойно, няма да махнат голите каки, магьосниците и вълшебните илачи.
От останалото ще оставят химните в чест на Боко и Неговата Премъдрост.
Ми кво, илюстративният матрял с каките ще си падне баш на място.
Тогаз и Нему ще падне сърдце на място. Ще отпусне душа.
Па може и да покаже Нещо пред журналистките.
Няма само Путин да се голещи я

PS И ще си присади перчем... зелен! Нали от Него по-зелен нямало.
Путин -- с червен перчем, Ангела -- с черен. И ще настане такъв живот
AVALON_JN
12 Май 2018 11:16
Мнения: 1,534
От: Bulgaria
НА СЪЩАТА МАНДЖА, СЪЩИТЕ ЛЮТИ ЧУШКИ:

Само така.

Никакъв ПОПУЛИЗЪМ (преведено на говорим български език: - никакви НАРОДО_УГОДНИ практики).

Просто класика: "Депутатите ще нахлузят намордник на свободата на словото (http://www.segabg.com/post.php?aid=904924&tid=314068&action=r).


Па, и на кой ли от власт и народна пара яко папкащите разбойници от Бандата - ГЕРБ, во-главе с банкялийския Али Баба - министър председателя на таа, държавоподобна, частно-елитарна - плутократско-партократска, корпорация "България" му пука за конституционно регламентираната клетва и ...

*** Както казват в такива случай французите): «Да се върнем при овцете»:

• Гражданино на Тази държава, виж (прочети, осмисли … не _ заобиколимостта, на КОНСТИТУЦИОННО-КЛЕТВЕНОТО обричане, в името на «ИНТЕРЕСИТЕ на НАРОДА (тоест, на POPULUS-a)», ПОСТАНОВЕНО в Конституцията на Република България (цитати):

«... Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във ВСИЧКИТЕ си ДЕЙСТВИЯ да се РЪКОВОДЯ от ИНТЕРЕСИТЕ на НАРОДА. Заклех се...!»

* «… Тази клетвата се полага: - съгласно чл. 76 – от народните представители; - съгласно чл. 96 - от Президента на Републиката; - съгласно чл. 109 от членовете на Министерския съвет, во-главе с Министър председателя».

*** ВЪВ ВРЪЗКА С:

«Чл.1 (3) «Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност НЕ може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ суверенитет ... ».

И «Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие (т.с., правните норми на Конституцията са от най-висок йерархично правен ред и функционират в националния правен мир НЕПОСРЕДСТВЕНО, така като и всяка една правна норма, постановена във всеки един от материалните закони; … шрифта и вметнатото в скоби – мои, Й.В.)» .
Gan(ю)гоТрий
12 Май 2018 20:58
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Другаряа Антон Кутев определено израства от гьобелсче в гестаповче. Не, че не е прав да слага намордник на разпасаните журналяги, но първо трЕбва да си надене специален намордник на него си за да се изравни с джурналягите и после да се мушне и в техния намордник. "Крадецът вика дръжте крадеца" е много меко казано..
aldycrown
12 Май 2018 22:03
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
И сега какво? От 111 място по свобода на словото къде ще ни закарат?
Сещам се за оня знаменит диалог между песимиста и оптимиста:
- От туй място по-лошо не може да има - казва песимистът.
- Може, може - му отговаря оптимистът.
Добави мнение   Мнения:18 1