Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От кого ни пази НАТО в представите на Веселин Марешки?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:72 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
aldycrown
12 Май 2018 21:43
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Ето още малко идеи за "правдива" журналистика на копаня:
Атлантическият съвет на България осъди популяризирането на т.н. "Безсмъртен полк", който организацията определи като "хибридна операция на Кремъл". Преди ден десетки български граждани от БСП и Атака се включиха в проруската проява в центъра на София.

Остана да ревнат "Слава Украине" и нещичко възхвално за един водач, за когото толкова тъжат тия типове...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aldycrown
sim4o
12 Май 2018 22:05
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
НАТО ни пази от Иран!

А според представата на Сула от кого ли ни пази?
товарищМаузер
13 Май 2018 07:43
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Мдааа, този път Сула - в "самый срам" на Марешки
Впрочем, на форумният прогресариат - тожэ.
товарищМаузер
13 Май 2018 08:12
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
В България винаги е имало много русофили, макар и никога да не са били единодушни по въпроса защо са такива и какво точно означава това.

И все пак - градивна критика: Никога е нямало много русофили, просто са кресливи и създават илюзията, че са много (също както едни други малцинства - етнически и сексуални). А не са единодушни, защото биват различни популации, в рамките на техният вид. Понеже тези популации не се кръстосват помежду си (как си представяте например ув.тов. Гергов да се кръстоса с някой форумен полезен интелектуалец, дори и по поръчение от Кремъл), съгласно неумолимите Дарвинови закони (Бау товарищи!) са подложени на дивергенция.
Това ми мнение няма за цел да представи подробна фенотипна характеристика на основните популации русофили, но като цяло субспециите на специята са следните:
1. Русофили с домашни пантофи - седят заобиколени от полуизядени от книжни червеи издания на руските класици и периодично си дерат домашнотъканите рубашки. Ако унуката ги подключи към интернетя - дерат рубашките он-лайн.
2. Русофили с кожени гащи, капси, синджири, нашивки, черно-оранжеви лентички и мотоцикъли вражеско производство. Повечето време русофилстват (т.е. лющят наливен алкохол) по гаражи и входове, изпълзяват само когато някой алфа-русофил като тов. Сидероолу или тов. Гергов фърли някой леффф. Интересното е, че не возприимат рубли, ама отнюд.
3. Русофили с погрешно насочена сексуална енергия, най-често на потно-юношеска възраст, които вместо да се посветят на безразборен промискуитет се отдават на безразборна геополитика, с имперски уклон.
4. Алфа-русофили и русофилки: Тези които дават левчетата, печатат лентичките, раздават кебапчета и плащат автобусите за яз. Копринка. Аристокрацията на русофилите, повечето ако не вещево доволствие, поне на "учет" където трябва. Развили са цинков поглед, говорене през зъби и склонност при среща с русофилите от другите групи, току да подават ръка или сапога, съответно за целиване или лъскане с мазнина от носа.
sim4o
13 Май 2018 09:01
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Даскал Цеко 12 Май 2018 18:09 Бай Иване, както винаги - наблюдателно, находчиво и остроумно!
патриот-русофил, колкото и този термин да изглежда като оксиморон в очите на някой по-критичен наблюдател.
Аз, като някой по-критичен наблюдател, имам и още по-оксиморонистично определение: "православно-имперски шестнайсторепубликанци".
Супероксиморон отвсякъде: воинстващи атеисти, сбрани под хоругвата на православието и мечтаещи за "шестнайста република" към Руската империя, възстановена в рамките на СССР
Долу ръцете от Руската Група ..
Кой ги не руга и кой ги пощади от хули гадки ?
И защо, мине не мине , ВСЕ СЕ ОБРЪЩАТЕ към тях? Че и майцепродавци" им викате, че и питате що все към Русия гледат ..
Хубаво ви го казаха :
Сгугню 11 Авг 2017 23:29 Нова вина легна връз плещите ми - не само било лошо, дето съм се интересувал от Русия (що, да не е забранено?), .. ами сега съм и обвинен, че заради интереса си към Русия съм загърбвал България.
Питал съм ги много пъти - "Абе, а защо ви е такъв силен интереса към Русия"
Отговарят ми:
Уилт 11 Авг 2017 22:03
Абе, а ЗАЩО все пак си ви е такъв силен интересът към Русия??
Може пък да я обичаме.
Сгугню 11 Авг 2017 22:14
Абе, а ЗАЩО все пак си ви е такъв силен интересът към Русия??
Абе, ти що все тоя въпрос задаваш?
Я бръже да ни препоръчаш от какво, според теб, следва и е най-добре да се интересуваме.
И одма щете послушаме, да се кротне сърдце юнашко!

Ами прави са - като искат - да се интересуват!

Долу ръцете от руската група!
Нима Сгугни, с последната си тема Новини от Русия от Сгугню на 29 November не запълни една очебийна празнина на форума?

Нима Тормозчиян с Протести в Москва включват се комунистите на 15 May, 2017г. - 12:05:10 не ни направи съпричастни към борбата и протестите в Москва?
Четейки живото , експресивно слово на Тормозчиян, имах чувството, че съм на протестите в Москва, че до мене се веят червени копринени знамена..

Не внесе ли , малко духовност на форума , пак Тормозчиян с : Духовные скрепы России Видяна: 4,798 от Д-р Тормозчиян на 11 May, 2017 г.

А темите
Руската неофеодална икономика от Сгугню на 17 May, 2017г. - 12:05:21
"Денег нет, но вы держитесь"от Д-р Тормозчиян на 01 July, 2017г. - 12:07:34 ,
както и Приятелски капитализъм от rki на 15 January, 2017г. - 06:01:44
може и просто повтарят статии в органа на КПРФ "Правда" , но все пак - беше интересно и се завъртя страхотна икономическа дискусия!

С удивителни руски открития и изобретения от rki на 21 June, 2017г. - 10:06:16 пък rki ни показа цял един нов увлекателен свят..
Мисля си, че доста съфорумци не знаеха за "Защита Нимцович', за приносът на Пирогов, към оперативната хирургия, за това, че Дженерал Електрик произвежда електрически нлампи по патент на Лодигин и т.н.

темите на rki:
впередроссия!!! от rki на 22 October, 2016г. - 02:10:59

Загадочная картинка с огромным числом выводов от rki на 13 October, 2016г. - 10:10:31

Теперь Владимир отправит их в ГУЛАГ от rki на 18 June, 2016г. - 12:06:33
Пък ни показаха нелицеприятната страна на руското буржоазно общество! ..

зад лъскавата картина, на уж свободни избори, на пълни магазини , на интернет и медии , на обилие от банкови услиги, кредитни карти и ексурзии по света .. се крие експлоатация на човек от човека! Там бият и негрите, там човек за човека е вълк!

Лъскавите продукти в молове и хипермаркети - са всъщност пълни с палмово масло, руснаците влизат в дългови капани ...
E6 25 Дек 2017 18:01 ... Ядат хляб с набухватели и сирене от палмово масло. Затъват в дългови ями.


Нима не биваше това да го узнаваме? .. .. да ?? .. ами значи усилията на руската група са били оправдани!
Нека видим задълбочените анализи на руската група, за движещите сили на политическата власт в капиталистическата държава ..
Micardis 27 Дек 2017 07:00 ... Та целта на Путин не е Света , а колкото се може повече да ... спаси статуквото на олигарсите -изедници.

Чорбаджиите-изедници олигарси .. и техните поставени лица - министрите-капиталисти и президента на буржоазията - Путин .. те, те са ни показани от руската група със всичките си уродливи черти .

Хубаво го е казал Сгугню в "Новини от Русия" :
Сгугню 04 Дек 2017 23:02 Мнения: 13,621 ... някой трябва да се старае и заради вас! .. А това, което "довличам" са новини, информация, данни и факти. Показателни!


Нека истината да стигне до всеки! .. ролята, на Руската Група на форума , в това отношение е неоценима .. тяхната гледна точка, би трябвало да ни накара да се замислим!
EТо малък пример:
БахурЪт 26 Дек 2017 11:41 .. Вярно е, но никой до СЕГА не си направи труда да се заинтересува какви са им имигрантите на Русия и от какъв матрял са и какъв труд извършват и по-специално от кои държави.
Линкълн приключи с робството в САЩ преди доста време. Путин го възстанови....
Путин тръгва по стъпките на Меркел .. вкарва мигранти-роби ..
Ето как се разобличава подобна империалистическа политика на нашия форум!
БахурЪт 02 Яну 2018 07:52 Мнения: 131
.. Русия по брой на имигранти - в случая роби от съседни държави, заема достойно второ място в света, а може би вече е и първенец в съревнованието.

При Путин ходят мигранти ..Носят куфарите, като роби на руснаците!

Путинова Русия е ВТОРА в света по мигранти , оказа се .. такива данни дава БахурЪт ..

И да завършим – ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ РУСКАТА ГРУПА!

Тя е полезна за форума! ..

П.П
С Pstr коментирахме по какво да познаем чуждопоклонството на форума вкл. и сред рускоинтересуващата се група ! ето , ще го цитирам Натисни тук
Pstr 02 Яну 2017 18:45 Тогава поне един път да беше навдигнал глас срещу доктрината на Брежнев за "ограничения суверенитет", а не да мълчиш като господарите ти от Москва ти заповядат .... Щом си се кланял до земята и да не си казал .
Отношението към Доктрината Брежнев! Лично аз излезнах със специална форумна декларация
"Пфуй .. Доктрината Брежнев .. как може да я създадат бе! Що тъй правят тез хора! "
и смятам, че който напише нещо подобно като мене- е доказан патриот и българофил, а който мълчи - попада под определенията на Pstr !
П.П
С приятелите ми КЛЮЧАРЯ и Товарищ Маузер говорихме и за седерастите-соросоиди - национални предатели ..
Натисни тук
Писано бе, по подобен повод ..

sim4o
02 Мар 2017 22:23 .. Малоумната седерастка сган подскачаше по митингите, викаше "Ю-Ес-Ей" и се надъхваше да борела "националистите"

Не друг, а лично американския президент, пред когото паплачта рабополепничеше се позасрами и се видя принуден да и припомни за патриотизма.
За да не сме голословни цитирам:

"О, неразумни и юроде! Поради що се срамиш да се наречеш българин?"
С тези паисиеви слова към българския народ се обърна американският президент Бил Клинтън при историческото си посещение в България през ноември 1999 г.

Що така има по нашите земи хора, дето да са се увили с американско знаме, да подскачат, и да викат Ю - Ес - Ей , да са облещени и да хриптят "смърт на предателите" (или "смърт на комунистите" .. .. или "смърт на националистите" .. те много обичат да хриптят за смърт ! ) .. ей това не знам товарищМазер !

Та - долу ръцете от Сгугни, долу ръцете от Товарищ Маузер, от Тормозчиян!
И защо гледаме САМО Руската Група, а не поглеждаме и към практиките на седерастите?


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
sim4o
13 Май 2018 09:07
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
*
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
sim4o
13 Май 2018 09:17
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Иначе за НАТО и "От кого ни пази" е писано, писано, писано ..

Не четете, товарищи, не четете ..

На форума отдавна разобличаваме агресивния ирански империализъм ...
slava
28 Ное 2013 20:00.
Лесно е да надникнем изпод щита, когато Иран вдигна ръце сега. Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. И дали ще ни стигнат ракетите
sim4o
29 Ное 2013 16:40
Уфф .. така беше .. И нощно време, имахме дежурни от входа .. ако види иранските ракети в небето, да почне да вика, та да чуят всички комшии!
Нещо като сегашните Граждански патрули, на Боян Рассате , ама без униформите и без кубинките - ей така си бяха, по чехли...
slava
..Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. ..
sim4o
29 Ное 2013 16:40
Помним , помним ... Кошмар беше !
И всеки получаваше различни километри , мани другото ...
.. спорове, крясъци - кой как смятал разстоянието - приятели стигаха до бой ..
Eто и прозрения ПРОТИВ ИРАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ..
бонго-бонго
29 Ное 2013 15:32
Днешното привидно разведряване в Близкия Изток е мимолетно и преходно.
Иран клекна привидно по икономически причини и то временно .Самата същностна доктрина на Иранската ислямистка (sic!) република предполага конфронтация със западния либерално-демократичен модел
sim4o29 Ное 2013 22:59
Попалвачите на война , от Иран , изпитват органична ненавист към успешния наш либерално-демократичен модел ! Те дрънкат ракети, плашат ни, и се опитват да отклонят работниците и селяните , от задачите на текущия момент , по укрепване на либерално-демократичния модел!

Та имало е консенсус - трябва ни анти ирански щит.
ние ще надничаме иззад него-видим какво правят иранците-и пак се прибираме , поведението ни ще наподобява малко на нашата костенурка (Testudo graeca), ..
а против ирански диверсанти , които ще се мъчат да ни отклонят, ще взривяват елементите на Щита, ще тровят добитъка и ще унищожават посевите - та против тях - "Гражданските патрули" , Динко и Перата ..
Яко а??
А ние спокойни, зад Щита, защитени от иранците градим , мирния Либерално-демократичния модел ...

Ей и статии http://www.segabg.com/article.php?id=676744


... "Надежда Михайлова и Соломон Паси си бяха наумили да сближават израелци и палестинци, за да ги помирят, а Николай Младенов щеше да обединява сирийската опозиция, за да я изкачи на власт. Заедно с това България се мушна под недовършения противоракетен щит на НАТО, за да се пази от иранско нападение .... ...Спомняте ли си с какво вълнение Николай Младенов ни съобщи от Чикаго през 2012 г.: "В 3.05 часа на 21 май българско време е обявена първата фаза на оперативна готовност на системата за противоракетна отбрана на НАТО на територията на европейските страни членки. Сто процента от територията на България попада в обхвата на защита с вече наличните средства за противодействие срещу евентуална заплаха с междуконтинентални балистични ракети, идваща от райони на нестабилност". Твърдеше се, че заплахата идва от Иран, за да не си мисли Русия, че се крои нещо срещу нея..."

Разбира се, че Иран!

Не, нищо против Русия!
Иван Стамболов - Сула не е ли чел защо се разширява НАТО и защо се гради щит ???

Ами Бачо Иване - ЗАРАДИ ИРАН!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
sim4o
13 Май 2018 09:22
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
А защо в идеята на Марешки има хляб?

Ами защото и в РУСИЯ ИМА ЛИБЕРАЛЕН МОДЕЛ..
Там е Капитализъм, там има частна собственост на средствата за производство .. Иран ненавижда подобни държави.

Писали сме ..
Мастар 03 Апр 2017 18:02Ако иранците решат да пускат ракети по САЩ, то траекторията им минава именно над Румъния, Украйна, Полша, Швеция.Двете държави които са в НАТО от по-горе изброиените са Румъния и Полша, което обяснява защо те са избрани за ПРО-то.
Ми може и комплексите "Искендер"да са антиирански?
aldycrown 03 Апр 2017 19:08
Ми може и комплексите "Искендер"да са антиирански
Ммможе. Комплексът «Искандер-К» с крилата ракета Р-500 има обсег 2000 км
Цяла Източна Европа е срещу Иран ..

Източноевропейска отбранителна дъга!
Разбрали сме от къде биха минали ракетите .. над Плолша, Румъния, Украйна, Швеция .. Русия слага в тези райони системи "Искандер" , балистични ракети, зенитни комплекси и прави учение "Запад" , Полша и Румъния инсталират ПВО ..

И кой би ни защитил от иранското нападение ?
Марешки мисли - и дава отговор!

Така е!
товарищМаузер
13 Май 2018 09:58
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
а ти Товарищ не си ли обсебен от Руската Група?


Колега, надценявате способността си да предизвиквате интерес, еле пък обсесия.

Никнеймът - си го бил сложил заради тях ...


Нямам спомен да съм споделял причините поради които съм избрал ника си в този форум, през далечната 2006г.

обръщаш се към групата малко неадекватно


Също така надценяваш способностите си да ми бъдеш оценител кое е адекватно и кое - неадекватно.

ослушваш се кога и от къде ще се появят , коментираш ги .


Всъщност, ослушваш се ти - къде ще се появи някой русофоб, че да си почешеш форумното алтер-его, доколкото може да се говори за такова понятие при колективна форма на разум, каквато е вашата агитка.
А коментирам конкретна теза от статията, с която не съм съгласен, както всеки без съществени когнитивни ограничения би могъл да установи, ако прочете мнението ми.
SgtTroy
13 Май 2018 11:23
Мнения: 6,667
От: Mauritius
https://mauser.pt

Кайзер Созе
13 Май 2018 11:27
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Братята Вилхелм и Паул Маузер, сержант, не роберт от Али Баба с фабрика "червен дракон" Шанхай
sim4o
13 Май 2018 11:31
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
товарищМаузер 13 Май 2018 09:58 Колега, надценявате способността си да предизвиквате интерес, еле пък обсесия.
ечната 2006г.
Предизвиква, предизвиква интерес вашата руска група, Товарищ ...
1.Маса народ си е наслагал руски никнейми .. Мужик, Ленинец, Павлик Морозов , ВорошиловскийСтрелок .. то и твоето "Товарищ" е на руски. От думата товар!
.."Товарищами называли себя бродячие торговцы на Руси, которые торговали одним (похожим) товаром. П. Я. Черных производит это слово от др.-рус. товаръ, товарище.."


2.Мнозина, ни в клин, ни в ръкав и изнавиделица в Дискусията .. ту се обръщат към тайнствената руска група (цитирал съм ДВЕ подобни ваши мнения Товарищ ) - без тя да се е появила във форума , ту и правят характеристики .. на пръв поглед - чудато и без връзка с коментираното..
Примери ли - ами ето - да речем - високоуважаемия рускогрупов аналитик Даскал Цеко
Даскал Цеко 26 Фев 2018 21:10 Те [атеистите] са ми скучни, защото непрестанно говорят за Бог.
(Хайнрих Бьол, "Възгледите на един клоун" ) Перифраза: Те [форумните "русофили"] са ми скучни, защото непрестанно говорят за САЩ, ЕС и русофобия.
Даскал Цеко 30 Дек 2017 11:45 Сферичен модел на строежа на върлия български «русофил» (по аналогия с вътрешния строеж на Земята):
Най-външната обвивка, кората – (ужким) русофил и, според Кремълския господар, - Путинист, Андроповист, Брежневист, Хрушчовист ("Наш Никита Сергеевич", 1961 г.). Под кората горна мантия - съветокож съветолюбец. Отдолу мантия – комунист. Външно ядро – болшевик. И вътрешно ядро – сталинист.


3.Това - хубаво .. решили сте, Товарищ , че се обръщате към някого .. макар че той - хич не се е и появявал в темата .. и си се обръщате - никой не може да ви спре1
Но не съм съгласен с някои от характеристиките , които се приписват на форума на "Руската Група" ...

Долу ръцете от Сгугни!
Долу ръцете от rki, долу ръцете от Тормозчиян!

.. и искам - ако ще се правят пейоративни характеристики на хората на форума - интересуващи се и коментиращи руски неща , говорещи на руски , носещи руски никнейми .. да имаме и аргументация! Що да са майцепродавци ??

Така - те защитавам и Лично Тебе, Товарищ !
Аз съм за Справедливостта и Истината и денем сянка пазя, като орлица на унижените и оскърбените. Не се притеснявайте Товарищ .. не сте сами!

Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство. Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо

Та така ..
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sim4o
sim4o
13 Май 2018 11:39
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
*
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
sim4o
13 Май 2018 11:44
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
П.П
А по темата - ами НАТО пази от Иран!
.. дадох линк към статии, ако искате още - ще има и още ...

Иран , козината си мени, но нравът - не!
SgtTroy
13 Май 2018 11:47
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Братята


знам, разбира се, просто посочвам универсалността на употребата, не виждам лошо да има и mauzer.bs
Дорис
13 Май 2018 11:59
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
проруската проява в центъра на София


Кое й е проруското? Нали и ние сме участвали в края на войната, да не би да са преценили, че е трябвало да се бием на страната на Германия?!?


Проявата си е просъюзническа, не съобразяват ли Монката с трабантчето и Ленката с кремчето?
sim4o
13 Май 2018 12:05
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
"Товарищ Маузер" според мене е цитат от поема на Маяковски!

Разворачивайтесь в марше!
Словесной не место кляузе.
Тише, ораторы!
Ваше
слово,
товарищ маузер.

Но мнението ми е, че ВСЕКИ може да е с никнейм, свързан с литературата, историята, политиката на Русия!
ВСЕКИ може да прави руски теми!
Това НЕ ОЗНАЧАВА непременно , че е майцепродавец и че е загърбил Родината си ..

Хубаво е казано:
Сгугню 11 Авг 2017 23:29 Нова вина легна връз плещите ми - не само било лошо, дето съм се интересувал от Русия (що, да не е забранено?), .. ами сега съм и обвинен, че заради интереса си към Русия съм загърбвал България.
Не виждам защо приписваме какви ли не негативни качества, на тези хора .. примерно :
Карапанаров 04 Май 2018 18:15 А бе както и да го изкривяват тоя факт малоумните русоиди, американците са богата нация! Завист, злоба и простотия струи от всеки русоиден пост!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sim4o
товарищМаузер
13 Май 2018 12:14
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Аз съм за Справедливостта и Истината и денем сянка пазя, като орлица на унижените и оскърбените.

Хм, въпрос на време е да проговориш за себе си в множествено число, просто няма начин, предвид каузата с която си се ангажирал. Ама нещо трудно взе да ти се разбира напоследък, стана бетер параграфа. Ще ме извиняваш, ама трудно се оправям в многобройните "руски групи", "долу ръцете", ,палчета, многоточия и прочия.
Като ти е толкова важна каузата, требе да можеш да я изразиш кратко и ясно, например: "Православие, самодържавие, народност, гащи с лампази и всички да маршируват".
Кайзер Созе
13 Май 2018 12:16
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Всъщност е Джамбазки-Каракачанов, другарю Маузер,уточнявам де е момъка, да няма колатерал
sim4o
13 Май 2018 12:20
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
товарищМаузер 13 Май 2018 12:14

Аз съм за Справедливостта и Истината и денем сянка пазя, като орлица на унижените и оскърбените.


Хм, въпрос на време е да проговориш за себе си в множествено число, просто няма начин, предвид каузата с която си се ангажирал. Ама нещо трудно взе да ти се разбира напоследък, стана бетер параграфа. Ще ме извиняваш, ама трудно се оправям в многобройните "руски групи", "долу ръцете", ,палчета, многоточия и прочия.
1.Благодаря за подкрепата!
Наистина каузата ми е благородна , мисля си .. Що ще ви пишат : Карапанаров ... малоумните русоиди .. Завист, злоба и простотия струи от всеки русоиден пост! ..
Ядосват ме тъй! не са прави!
Що да не ти е любима някоя поема от Маяковски и да не си си сложил никнейм от нея? Ами познавач си, на руската култура!

2."Ще ме извиняваш, ама трудно се оправям.." Извинен си , не се притеснявай !
Не всички можем да сме с едно интелектуално ниво! .. ще гледам да пиша по-просто и с по-малко чуждици!


Поздрави
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
Добави мнение   Мнения:72 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща