Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Свободата се задъхва между Google и "Лада"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Mrx++
18 Май 2018 12:37
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
"Лада" в момента е в консорциума на Рьоно, Дачия. Нисан +36% от Митсубиши начело с Карлос, (другото му име не запомних), който беше шеф на Рьоно. Това в момента е най-големия втомобилен производител. "Лада нива" е най-търсената кола от "Лада", но понеже тя сега е тесничка, ще бъде сложена на шасито на Дачия. Също видях Лада Виста на живо, много привлекателна кола.



Moite5stotinki
18 Май 2018 12:53
Мнения: 966
От: Estonia
направи 2млрд евро загуби и спря да поръчва едрите елементи (горещо произведени...отливки) от дъщерните защото не били качественни и точноста им ниска...искаше да ги внася...това преля чашата и му биха дузпата...
маргаритка2
18 Май 2018 13:49
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Ладата е само пример за илюстрация на разсъжденията на поета относно демокрацията.
Гугълът също.

Все си мисля, че избраните трябва да имат коректив обаче.
Щото гледай какво става.
otvrat
18 Май 2018 19:49
Мнения: 22,522
От: South Africa
Поуката от руската история е, че представителната демокрация може да се намеси и в успешен бизнес модел, да го съсипе и това да се случи под аплодисментите на работниците.


Не, това не е сериозно! Даже е изключително елементарно...
ПлесNick
18 Май 2018 20:35
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
накрая се намесва държавата и разваля всичко


Това е валидно само за държава, чиито органи ("държавни" и "местни", и в трите й сектора на действие - законодателна власт, изпълнителна власт и съдебна власт) се попълват с индивиди, които биват селектирани за съответните си постове /позиции/ не според волята на мнозинството от гражданите на държавата, а според волята на някакви ОППГ или ОППК = организирани като ПП групировки, или организирани като политически партии шайки тарикати=котерии=клики=клиентели, подвластни на внушения /и парични стимули=остени/,идващи от задкулисието...

В момента в който гражданите на държавата преодолеят /=премахнат, ="изрежат"/ горния недъг, и въведат ясна регламентация на взаимоотношението между индивидите в структурите /органите/ на държавата, в трите й домейна (НС, МС и под него, ВСС и под него), от едната страна, и от другата страна гражданите, държавата ПОВЕЧЕ НЯМА да се намесва и НЯМА да разваля всичко!!

В горния абзац имам предвид регламентация, обхващаща и трите етапа на жизнения цикъл на взаимоотношението селектиран /избраник/ - селекционери /избиратели/: пред-селекционния етап, непосредствено селекционния етап, и след-селекционния! И второ, имам предвид регламентация, която а/ да кодифицира задължението на селектираните да се отчитат на селекционерите, сиреч да бъдат accountable, т.е. подотчетни пред селекционерите, и б/ да позволява ПРЕД-срочното им замяна с други селектирани, т.е. селекционерите да могат да им потърсят ОТГОВОРНОСТ чрез единствената смислена форма за такова търсене - ПРЕД-срочно обявяване и провеждане на нов селекционен рунд!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Sine_metu
18 Май 2018 20:45
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
otvrat
18 Май 2018 19:49
Не, това не е сериозно! Даже е изключително елементарно...

Но пък показва колко лесно се наричат "демокрация" неща, които нямат нищо общо с нея.
Като почнеш от българската "демокрация"
mick
18 Май 2018 21:24
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
демокрацията е скъпоструващ експеримент.. и за да работи трябва да се наливат пари много пари. т.е. демокрацията не може да се издържа без да креде отвън.. или отвътре.

затова всички развити демокрации са с огромни дългове които никога не връщат.. напротив увеличават десетки години.отделно бомбардират чуждите държави..

оказва се че социализма беше самоиздържащ се.. затова го унищожиха.
mick
18 Май 2018 21:26
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
някои диктатури същ могат да се издържат сами.. затова и тях унищожават... тия демократите... с бомбите.
Sine_metu
18 Май 2018 21:47
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
mick
18 Май 2018 21:24
демокрацията е скъпоструващ експеримент.. и за да работи трябва да се наливат пари много пари

Не е експеримент, а инструмент и не е както казваш.
Работата не е в парите, а заради тях, по-точно в съпротивата срещу й от собствениците на страната. От времето на Борис Трети България е на партийците. Една или три партии е без особено значение.
Затова не идва, милата, към нас и затова казват "демокрация" на какво ли не. Един приятел имаше своя Демокрация - кучка, кокершпаньолче
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Sine_metu
NATURAL
18 Май 2018 21:59
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Също видях Лада Виста на живо, много привлекателна кола.

след втората водка
mick
18 Май 2018 22:12
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Експеримент си е.. и вече се вижда, че издиша.. за да работи тоя експеримент.. трябва яко наливане на пари.. а няма откъде вече. Отделно трябва да има роби дето да издържат тая демокрация - обикновено другите страни.. нарочени за обиране и оглозгване. При нас обаче, нещо се обърка.. не ни пускат в тоя клуб на крадящите отвън.. не ни поливат с лесни пари. Та при нас.. демокрацията унищожава държавата.. щото пари отвън няма, а не можем да източим други държави... та нещата при нас отиват на зле - разпад на цялата инфраструктура в държавата и свиването и само до София и то само някои части. Т.е. Цялата провинция ще бъде обирана за да има лесни пари за демокрацията в София

Интересното е, че за да имаме добър стандарт при сегашното разпределение на богатството.. т.е. 1% държат 50% от богатството.. 10-20% - 80% от богатството.. то някой математик може да сметне колко пари и трябва да имаме.. за да има за простосмъртните нормални доходи. Колко пари трябва да се налеят.. при сегашните цени на стоките.. и активите. Стотици милиарди.. + всяка година десетки милиарди лесни пари за поддържане които не се връщат ами "рефинансират".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
samuil
18 Май 2018 22:59
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
"Нива" е американски бренд .. на "Шевролет", но двигателите се правят във ВАЗ.

"ЛАДА" прави следните двигатели:
Основную номенклатуру составляют двигатели для автомобилей семейств LADA Kalina, Granta, Priora, LADA Vesta, LADA XRAY, LADA 4х4, Largus, Chevy Niva, Datsun, Nissan Almera, Renault Logan, Sandero, Duster.

За големите модели и турбото моторите идват от различни места, но основно от завода във Валядолид. Произходът лесно може да се установи. Ето от форум :

На первом Ларгусе двигатель стоял еще испанский, потом эти двигатели стали собирать в России, притом давно, после покупки второго ларгуса был уверен на 100% что двигатель нашей сборки, но сейчас решил проверить и очень удивился, двигатель испанский!
Номер начинается на D номере двигателя буква — код завода изготовителя.
D — Вальядолид, Испания,
U — Дачия, Румыния,
Р — Тольятти.
C — Клеон, Франция.
R — Турция
samuil
18 Май 2018 23:23
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
"ЛАДА" е собственост на акционерите .. Нещата са динамични, та може би данните са остарели ..

Еще одним крупнейшим мировым автопроизводителем является альянс Renault-Nissan, которому принадлежат такие марки как Renault, Dacia, Nissan, Infiniti, Samsung. Кроме того, Renault-Nissan с декабря 2012 года владеет 50%+1 акция АвтоВАЗа

Aвтомобилни фирми с държавно участие има в САЩ:
Американский концерн General Motors в настоящее время владеет следующими марками: Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Opel и Vauxhall. Вдобавок к этому дочерняя компания GM — GM Auslandsprojekte GMBH владеет 41,6% акций совместного предприятия GM и АвтоВАЗа – GM-АвтоВАЗ, которое выпускает автомобили Chevrolet Niva.
В настоящее время концерн контролируется государством (61% акций). Остальными акционерами концерна являются Объединённый профсоюз работников автопромышленности США (17,5%), правительство Канады (12%).

Лично аз си мисля, че дописникът е чул отнякъде историята на Шевролет и Дженерал Мотърс и това, че държавата е действала за да защити гласоподавателите си .. американските граждани свързани с компанията .. и понеже е знаел за връзката с "Нива" си мисли, че това е ЛАДА..

Да, ама не .. "НИВА" е на Шевролет. Марката "НИВА" отдавна е купена и е американска .

samuil
18 Май 2018 23:35
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
А що да няма демокрация?
Купил си си акции на Нисан .. отиваш на общото събрание, не ти харесва директорът Бо Андерсон на ЛАДА .. и предлагаш да се маха.

Що не?

Или като "Шевролет' всичко да е държавно? Ами на мене "Шевролет-Нива" не ми харесва .. ей пример - държавното не може да направи хубава кола!
booklearned
19 Май 2018 04:31
Мнения: 2,529
От: United States
"Лада" поехала на Берлину; (снимка: натиснете тук) , а това пък е рожбата/запъртъка/ на ладата:
(снимка: натиснете тук)

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: booklearned
booklearned
19 Май 2018 05:04
Мнения: 2,529
От: United States
Гляма заслуга за ламарината на ВАЗ-овете имаме и ние, по точно бившото ВТД "Тексим", което доставяше нелегално оръжие и боеприпаси за алжирските бойци от съпротивата, срещу френските колонизатори в началото на 60-те. След това, за да се изплатят за оказаната помощ, те ни предоставиха едно находище на желязна руда, която се доставяше с наши кораби в металургичните фабрики в Антвепен, където рудата се превръщаше в ламарина за леките автомобили на завода в Толиати.
Гадняра
19 Май 2018 08:34
Мнения: 297
От: Bulgaria
оказва се че социализма беше самоиздържащ се.. затова го унищожиха.

Унищожиха го по-скоро,защото не позволяваха да се краде .....Всеки си крадеше.......я метър кабел,я инструмент някакъв........,но такива грабежи като днес ........,НЕ!!
С пари за асфалиране на половин България построиха магистрала,която се ремонтира веднага след пускането........А какво„санираха" с парите за „енергийна ефективност" А не ми се коментира кой и как усвоява пари по едни програми,за заетост ли,за осигуряване на работни места ли.......,не знам как точно се наричат..........
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гадняра
Дорис
19 Май 2018 08:57
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Знанието, което е сила, се задъхва между Гугъл и "Лада"! Търсех някога автора на стихове за една ладия, и невсичко знаещият Гугъл ме посъветва да търся не на ключови думи "лека ладия", а на "лека Лада".

Пък като добавим и песните.. https://www.youtube.com/watch?v=s2B2c6Xe4B0





Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Дорис
samuil
19 Май 2018 09:07
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Знанието в случая с ЛАДА ни казва следното.
Акционерите сложили Бу Андерсон начело на фирмата.
Той започнал да гони социализма в цеховете.

Гони държавното от главния ход , то се намъкне през съвместната фирма с държавния "Шевролет".
Акционерите стояли ,гледали , видели че ЛАДА трупа загуби па сложили начело Николас Мор.

Капиталът гони печалба.
Акционерите на Нисан искат дивидент!
И ей го - Андерсон с неговите усилия тоалетните да са чисти бе пожертван.
jorro22
19 Май 2018 09:07
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
Чичко Гугъл си спомня:

Бo Ингe Aндepcoн щe нaпycнe пocтa cи ĸaтo yпpaвитeл нa нaй-гoлeмия пpoизвoдитeл нa aвтoмoбили в Pycия - AвтoBAЗ, cъoбщи пpecccлyжбaтa нa Rеnаult Pycия, ocнoвeн aĸциoнep в ĸoмпaниятa.

Hoвият пpeзидeнт нa ĸoмпaниятa, пpoизвeждaщa пoпyляpнитe pycĸи ĸoли Лaдa, щe бъдe избpaн нa 15 мapт нa зaceдaниe нa cъвeтa нa диpeĸтopитe. B cъoбщeниeтo ce oтбeлязвa, чe пpиeмниĸът нa Aндepcoн щe пpoдължи ycилиятa зa извжaдaнeтo нa ĸoмпaниятa oт ĸpизaтa, пишe ВВС.

Πo-paнo пpeдcтaвитeл нa дpyгия cъcoбcтвeниĸ нa AвтoBAЗ – „Pocтex" Cepгeй Чeмeзoв в интepвю зa Wаll Ѕtrееt Јоurnаl зaяви, чe yвoлнeниeтo нa Aндepcoн мoжe дa бъдe paзглeдaнo нa близĸoтo зaceдaниe нa cъвeтa нa диpeĸтopитe. Toй нe yтoчни пpичинитe зa тoвa peшeниe, ĸaтo пocoчи caмo, чe "ceгa нa ĸoмпaниятa e нyжeн нoв чoвeĸ и тoвa e вcичĸo".
jorro22
19 Май 2018 09:17
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
БО АНДЕРСОН ЗА ВАЗ: „ВСИЧКИ КРАДЯХА“

На негово място бе назначен французина Никола Мор с опит от Dacia, който прави същото, но в по-различен стил. „Трябва да умееш да играеш на патриотичната струна на руснаците“, сподели той в интервю. И руснаците го имат за свой – наричат го „Николай Иванович“ и приемат безропотно съкращенията. ВАЗ все още има излишно много работгници и пуска некачествена продукция, но постепено влиза в стандартите на Renault.

https://autoobserver.bg/bo-anderson-za-vaz-vsichki-kradjaxa.html

Требе си подход, а не напред с рогата...
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща