Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турски ТИР удари и изхвърли от пътя автобус на градския транспорт на АМ „Тракия”
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2
popangelov
23 Май 2018 11:57
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Защото родните тигри от КАТ нямат акъл да санкционират турски и всякакъв чуждестранен шофьор.


То не е само това.
Камерите ги снимат, а после си напускат страната без грижи.
Сега уж щели да въвеждат, или били въвели система, която да обменя данни в реално време, и уж щели да ги спират на границата и да ги карат да си плащат.
Обаче като си знам хората, а и като чета в съседния материал какво пише, сякаш изпитвам лек скепсис, да ме прощавате....
Baskerville
23 Май 2018 12:24
Мнения: 2,057
От: Spain
Какво означава ТИР в заглавието на статията? Ськращение на български? Ако пък го напишете с малки букви може би имате предвид "стрелбище"? Ако ли пък си мислите, че това е превозно средство кое е то-прицеп, хенгер, бордови, друг тип автомобил за превоз на товари?
@Буболечо-Не е транзит. Транспорт е.
Пикачу
23 Май 2018 13:00
Мнения: 8,152
От: South Africa
Баскервил, TIR въобще не е транскрипция на български. Това е стара международна спогодба за опростяване и застраховане на международните превози по шосе.
Има и АТА- спогодба за ЖП. Понеже основните превозвачи са големи камиони хенгери /влекачи/ и те ползват основния документ, TIR- карнет, то се е наложило това название.
Буболечо
23 Май 2018 13:01
Мнения: 457
От: Bulgaria
Абе то и аз така го знаех, ама в Уикипедията така са го дали.
И аз реших, че съм бил в грешка. Все тая...

Важното е, че в заглавието, пък и в текста, твърдо се държи на тенденцията да се използва един махленски език, дето не му е мястото тук.
Пикачу
23 Май 2018 13:04
Мнения: 8,152
От: South Africa
ТИР или TIR (на френски: transit international routier — международен пътен транзит): Митническа конвенция за международен превоз на стоки с използване на ТИР карнети;
Доси
23 Май 2018 13:05
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Тираджиите в България карат доста отвратително. Аз лично се пазя от тях, обаче можеш ли да се опазиш? Особено като почнат да се изпреварват, щото единият карал с 5 км по-бавно... да не говорим за ограниченията на скоростта! Аз лично не съм видял тир да намали в населено място под 70 км ако пред него няма друга кола. Намаляват само ако няма накъде и буквално се покатерват на гъз@ на автомобила отпред...
В такива случай, признавам си, предпочитам да наруша ограничението и аз и да държа дистанция, отколкото да проверя дали на тира му работят хубаво спирачките и дали тираджията не е превъртял дотолкова че да тръгне да ме изпреварва на някой не дотам добър участък...
npackoBka
23 Май 2018 13:30
Мнения: 408
От: Bulgaria
Баскервил, TIR въобще не е транскрипция на български. Това е стара международна спогодба за опростяване и застраховане на международните превози по шосе.

Ауууууу, колко много знаемъ. Само че седемь милиона българи казватъ на международнитѣ товарни камиони тирове. И на копирнитѣ машини ​ксероксъ​, нищо, че са на Коника или на Хюлетъ Пакардъ.
BGHUN
23 Май 2018 13:51
Мнения: 3,188
От: Bulgaria
Ауууууу, колко много знаемъ. Само че седемь милиона българи казватъ на международнитѣ товарни камиони тирове. И на копирнитѣ машини ​ксероксъ​, нищо, че са на Коника или на Хюлетъ Пакардъ.


Mъ и ти ногу знаишъ!

пп Голичкъли си(ако ли да,тогавъ си нектариНкъ),или си имашъ мъхче?
Baskerville
23 Май 2018 14:08
Мнения: 2,057
От: Spain
Проблемът е че с името на конвенцията TIR наричат не толкова товарните автомобили за международен транспорт а само композициите седлови/ влекач/полуремарке. Пикачу ти май не си виждал конвенцията. Оригиналният текст е на френски език и в него "Т" е "transport".
козуначената_кифла
23 Май 2018 14:38
Мнения: 2,624
От: Antarctica
В Италия на километър магистрала ще срещнеш поне 2 табели забранящи на товарни автомобили да използват активната лента на автомагистрала. Тираджия в България е диагноза.
Zavinagi CSKAR
23 Май 2018 16:39
Мнения: 9,630
От: Bulgaria
Преди два часа ми се случи същото като в понеделник за което писах по-горе...в същия участък само че в обратната посока където има ограничение 60 заради отбивка за село намалям на 60 и виждам жълт ТИР, което налита зад мен, приближи се на метър и почна турския боклук да ми пресвятка...направо побеснях...ако имах оръжие, щях да стрелям по изрода...добре, че нямам...два часа ми трябваха да се успокоя...още съм нервен...взе да криволичи зад мен да тръгва да изпреварва, и пак като в понеделник тръгна да изпреварва, изскочи му кола отсреща, пак се наложи да набивам спирачки да се вмъкне...

...звъннах на полицаите, описах ситуацията...питаха ме за номера за да го спрат за проверка...тръгнах да го гоня да му запиша номера...при разрешени 90 тоя турски боклук караше с около 125 като задържах на 130 успях да го настигна и да запиша номера... 34 kj 0925 полицая се затрудни с буквата джей, която му казах, но не знаех как по-лесно да му опиша буквата...пратиха кола да го спрат за проверка...обаче турския изрод отби да се качва на магистралата (Тракия) , казаха ми, че ще предадат на екип, който е на магистралата да го спрат за проверка. Дано да са го спрели този турски изрод...Като не плащат глоби, поне да го държат на магистралата на място един час да му дойде гаджалския акъл в главата...
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2