Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 25% за година
Добави мнение   Мнения:17 1
Nickolas
27 Май 2018 18:50
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Българските застрахователи за да спечелят повече клиенти изпозастраховаха румънци, сърби, македонци, гърци, че и украинци съм виждал с български номера. Пък застрахователите си прибраха печалбите, провизиите и комисионите. После кой плаща? Българският клиент, много ясно.
Stern
27 Май 2018 18:59
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Заради зачестилите случаи на некоректни български застрахователи, които бавят или не могат да платят щетите
Някакви въздействия върху тези застрахователи? Например да им вземат лиценза, щом не плащат? Ами не, вероятно са недосегеми, затова да (им) плащат всички шофьори.
Lima
27 Май 2018 19:33
Мнения: 22
От: Bulgaria
Застраховката "Гражданска отговорност" трябва да е на шофьора, а не на автомобила.
Само че това не изнася на застрахователите. Да не говорим за смешните обезщетения, които плащат в България.
Хр_Атанасов_2
27 Май 2018 19:43
Мнения: 116
От: Bulgaria
... Застраховката "Гражданска отговорност" трябва да е на шофьора, а не на автомобила. ...
- Обричаш застрахователните компании на смъртен глад! А застраховащите се - на непосилни суми!
Nickolas
27 Май 2018 19:59
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
То другаде вече е измислено. Застраховката е на водача+автомобила му. Съвкупно. И това в комбинация с бонус/малус дисциплинира водачите повече от някаква глоба на пътя.
Nickolas
27 Май 2018 19:59
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Даже в Румъния!
Майндърбайндър
27 Май 2018 20:14
Мнения: 537
От: Bulgaria
Няма как БГ кола да мине през границата без ГО.Значи там си живее водачът,а собственик е местен тарикат,сгънал едни пари за услугата.Та значи,тарикатът,като не плати ГО,да си поеме щетите,а номерът да бъде обявен за невалиден.
Apolitichen
27 Май 2018 20:33
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
По-мощните автомобили причиняват по-често и по-големи поражения

Не знаех, че пешеходците минават за мощни ТИР-ове и автобуси - от 700 ПТП годишно, с причиняване на смърт, най-висок (185 случая) са по-вина на пешеходеца. На второ място идват “тежките автомобили” на две колела.
И тия 407 млн. лв. изглеждат смешни, ако се вярва на бращолевнията на застрахователите - 4.5 млн. автомобили по 187 лв. застраховка (занижената глупост на МВФ) дава приходи на застрахователите от 842 млн. лв. Или печалба от 400 млн. лв., повече от банкстерската. Без да се брои авто-каското, пътническите застраховки и професионалните застраховки “живот”.
Apolitichen
27 Май 2018 20:44
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Няма как БГ кола да мине през границата без ГО.

Така е, ама пустото глобално време прави ГО невалидна след по-малко от седмица. Еле пък, ако някои (гръцки) трактористи блокират границата.
Само не разбирам как нашите застрахователи разбират, че българин (с двойно, тройно гражданство) е пречинил ПТП в чужбина. Да не са някои “наши” транспортни фирми с големи отстъпки при застрахователите!?
редник
27 Май 2018 21:25
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Най-голямо е вдигането на цените в столицата, която е и най-рисковият за шофиране град.

Това е явна дискриминация - не разбирам защо се допуска?!...
редник
27 Май 2018 21:32
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Продължават ударно да растат и сумите, които Гаранционният фонд плаща за щети в чужбина, причинени от автомобили с българска регистрация без "Гражданска отговорност"

Тоя измислен "Гаранционен фонд" бърка в джоба на редовно плащащите ГО, за да се покрият щети от неплащащи - е, не е правилно, а си е изнудване!
сандос
27 Май 2018 23:20
Мнения: 1,068
От: Bulgaria
Не сме виновни само ние.
Според устава на "Зелена карта" застрахователя на всяко виновно за произшествие мпс на територията на Европа и някои други (Турция, Украйна..) с валидна ГО е длъжен да изплати обезщетение на пострадалото мпс.
Първо - цифрите, които идват отвън за щети към нашите застрахователи са в ПЪТИ по-големи от нашите тук. Германци, французи, да не говорим за англичани искат хиляди евра за ремонти които тук биха стрували 1000 - 1500 лева.
Второ - фактът, че трябва да се плати задължително създава предпоставки за разни схеми - като претенции за несъществуващи събития, раздуване на обема ремонтни работи, измислени "заболявания" в резултат на катастрофата и др.
Трето - има фирми като Декра, които са канализирали процеса по обработка на претенциите и взимат такса за всяка такава, независимо от изхода. (При италианците е мин. 200 евра плюс ддс). Пращат се претенции за какви ли не неща, само да има повод да се заведе такава и да се изиска таксата от застрахователя. (Примерно, "видях кола с българска регистрация да удря моята на паркинга и после да напусне преди да ме уведоми".
Четвърто - румънците взели българска регистрация чрез някой местен тарикат, правят всякакви постановки и "подвизи" из Европа и т.н.
В схемите, да ги наречем - за източване на застрахователите - участват всички - от Англия през Германия и Италия, до Турция.
Не че ми е жал за нашите застрахователи - както се вижда тяхното не се губи, но не трябва да се търси причината само при тях. Този целия фалш и измами идва на тяхната сметка. Имам идея какво става в тази област и съм отвратен от наглостта, алчността и безскрупулността на западните застрахователи и адвокати, както и на техните клиенти.
Още един повод да станеш патриот и евроскептик.
Lufthans
27 Май 2018 23:55
Мнения: 529
От: Germany
Apolitichen, няма как да не разбират застрахователите, че щетата е в чужбина. Нали претенцията по щетата пристига от там.
Застрахователите определено имат печалба, но всички удобно забравят че застраховането е дейност и тя има "производствени" разходи. На повечето класически застрахователи разходите са между 21 и 29%.
Виждам, че сандос е наясно, но можеше да даде и пълните данни за разходите при щети по зелена карта. Нормалните са Мин. 200-250евро или 15% от стойността на щетата, но не повече от 3500евро. Така че пристига при застрахователя иск през Ван Амейде например за щета в Италия с материални повреди за 3000 евро (един калник горе долу) , разходи за терапия за 15000 евро и нематериална претенция по Миланската таблица от още 15000 евро. Е как ви изглежда за едно леко чукване ? 3500 евро за обработката са си отделно.
AVALON_JN
28 Май 2018 09:38
Мнения: 1,534
От: Bulgaria
Отово за безпредзелните (вампиро-печалбарски) реализации в държаво-подобната, частна - плутократско-партократска, елитарна (антиPOPULISстична, де) корпорация "България" (виж: "Гражданска отговорност"е поскъпнала с 25% за година";28.05.2018; http://www.segabg.com/post.php?aid=906778&tid=314998&action=r)

Или за поредното фактологическо потвърждение на единствено-възможния правилен отговор на въпроса: за прекия отговор на въпроса:

Защо кинти-смученето, чрез кеш-вървежните - банкови, застрахователни, внос-износни, търговски, газо електро и водно снабдителни, образователни, здравни, пенсионно-осигурителни и пр. "услуги" на Народеца, уж (по Конституция, де) - суверен на Таа държава и на нейната държавност - властта във всичките и форми - от културно-творчески и ритуални, през администартивно-контролни, съдебно-санкциониращи, бюджето-разпределящи и преразпределящи до... законодателни, бяха дарени (от конституционно-клетвените, власт и народна пара яко лапащи - кьорсофраджии, "защитници" на "интересите на народа" на н.в. "Честния", частник - спекулант?!...
AVALON_JN
28 Май 2018 10:03
Мнения: 1,534
От: Bulgaria
... Втори (малко пипнат) вариант:

Отново за безпределните (вампиро-печалбарски) реализации в държаво-подобната, частна - плутократско-партократска, елитарна (анти POPULUSстична, де) корпорация "България"

(виж: "Гражданска отговорност"е поскъпнала с 25% за година"; http://www.segabg.com/post.php?aid=906778&tid=314998&action=r)

Или за поредното фактологическо потвърждение на единствено-възможния правилен отговор на въпроса:

Защо кинти-смученето, чрез кеш-вървежните - банкови, застрахователни, внос-износни, търговски, газо, електро и водно снабдителни, образователни, здравни, пенсионно-осигурителни и пр. "услуги" на Народеца, уж (по Конституция, де) - суверен на Таа държава и на нейната държавност - властта във всичките и форми - от културно-творчески и ритуални, през администартивно-контролни, съдебно-санкциониращи, бюджето-разпределящи и преразпределящи до... законодателни, бяха дарени от власт и народна пара яко лапащите, вакли, партийно-шарени (от десните и бесни народняци до менте социалистите и прочие лойнясали интелектуални лузъри - псевдо патриоти и псевдо народолюбци) кьорсофраджии, конституционно-клетвените, "защитници" на "интересите на народа" на н.в. Добрия стопанин (е*гати и гробищния хумор) - "Честния", частник - спекулант?!...

hick
28 Май 2018 13:07
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
всички удобно забравят че застраховането е дейност и тя има "производствени" разходи. На повечето класически застрахователи разходите са между 21 и 29%.
Обезщетенията платени от българските застрахователи по гражданска отговорност на автомобилистите за 2017-та са малко под 403 млн. лева срещу премиен приход от 650 млн. лева (loss ratio 62%). Цените растат дружно нагоре не защото такава щетимост прави дейността нерентабилна, а защото всеки път, когато на някой му хрумне да ценообразува конкурентно, пристига КФН с тупалката и му го избива от главата. А тя сама ли идва, праща ли я някой, как да познае човек :-)
Apolitichen
29 Май 2018 23:02
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Apolitichen, няма как да не разбират застрахователите, че щетата е в чужбина.

Ако уведомлението идва по редовна “Зелена карта”, издадена от конкретен наш застраховател за конкретен наш автомобил, то нашият застраховател не увеличава размера на застраховката за този конкретен автомобил. Сиреч, не знае какво се е случило в чужбина.
Ако автомобилът с българска регистрация няма валидна застраховка (изтекла или се ползва фалшификат), то Гаранционният фонд преди да плати следва да изясни собствеността на автомобила и да го запорира, а на собственикът на автомобила да се отнеме лиценза “по жизнено” (обявяване в несъстоятелност на транспортната фирма, ако не плати отсъдените обезщетения).
Не разбирам защо пенсионерът бай Стоян, с 30-годишната си Лада, без нито едно нарушение, трябва да плаща за некадърността на застрахователи и “двулични” граждани в чужбина. Съсипахме цялата държава за да заличим социализма, а (за)Страхователите градят нов социализъм!
Добави мнение   Мнения:17 1