Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От 92 млн. до 450 млн. лв. ще струват нови помощи на хората с увреждания
Добави мнение   Мнения:8 1
HBK
17 Юни 2018 21:10
Мнения: 2,896
От: United States
Хората с увреждания и техните роднини са употребени. Техните искания са социални по форма и политически по съдържание. Първото е по желание на потърпевшите, а второто по желание на подстрекателите – в случая опозицията. Ясно е, че дори и да бъдат задоволени исканията на протестиращите, протестите ще продължават – защото исканията на подстрекателите няма да бъдат задоволени.

При цялото ми съчувствие и симпатия към хората с увреждания и техните роднини, не мога да се отървя от тягостното впечатление, че „протестът“ не е адекватната форма за зов за помощ. Тези хора и техните роднини трябва да бъдат подпомагани защото това е християнско. Нещо повече милосърдието е обшочовешко. Но милосърдие се получава след молба, а не след протест. Малко смирение не е излишно. Особенно, когато се изисква ресурс от страна, която не е особенно богата. А защо не е богата, е съвсем друга тема на разговор.
zumer
17 Юни 2018 21:35
Мнения: 347
От: Bulgaria
Управлението на ГЕРБ/к/ от както е на власт 2009г. издевателства над хората с увреждания .
Никога няма да забравя оня с пицата и очилата /побойника Дянков който искаше да нащляпва/
докарани с неговата политика и на Вожда не до просешка тояга, до тотално унижение . Искам да спра, защото ми напират едни много лоши думи по адрес на управляващите. От като ГЕРБ/к/ са на власт положенвието на инвалидите и техните роднини, които се грижат за тях е много унизително.

При цялото ми съчувствие и симпатия към хората с увреждания и техните роднини, не мога да се отървя от тягостното впечатление, че „протестът“ не е адекватната форма за зов за помощ. Тези хора и техните роднини трябва да бъдат подпомагани защото това е християнско. Нещо повече милосърдието е обшочовешко. Но милосърдие се получава след молба, а не след протест. Малко смирение не е излишно. Особенно, когато се изисква ресурс от страна, която не е особенно богата. А защо не е богата, е съвсем друга тема на разговор.

Въобще наясно ли си с нещата?
Вожда разбира само от протести.
МамаХала
18 Юни 2018 02:17
Мнения: 1
От: Netherlands
"Майките" не искахме пари, искахме реформи. Националния съвет, където е съсредоточена номенклатурата на общността, манипулира всички - целта е да се запази издръжката им от ик 5 млн лв годишно, както и достъпа им до европейски фондове, командировки в чужбина...Привлякоха и абсолютно неграмотните за уврежданията синдикати, които пък си правят ПР... Изобщо, хубаво се говори за пари в статията, ама е добре да се знае какво е КПД-то на МТСП и НП НПО, колко пари за усвоили за 11 г членство в ЕС и 6 г подписана Конвенция на ООН и каква е ефективността на всичко това. Как ви се струват 8000 души администарция в министверство на бедността, което преди 2 г плати близо 800 х лв за нови автомобили, доста скъп клас...
И изобщо проблемът не е в парите, а в това, че никой не знае какд а реформира системата така, че да работи ефективно. Но същата тази система ще продължи да храни чиновници чрез уврежданията на децата ни.
Дежурния
18 Юни 2018 08:47
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
"Майките" не искахме пари, искахме реформи.

И къде може да прочетем исканията, предложенията, прословутия нов проектозакон с десетгодишна история...? (конкретните неща, не общите приказки).
От това което се показва и публикува, прозира единствено думата "пари". Нищо лошо няма и в това, но е редно да се каже за какво и колко пари. Когато не се казва, традиционно има една подозрителност по нашите ширини...
Nashenec
18 Юни 2018 11:15
Мнения: 296
От: Bulgaria
Ще кажа нещо, което няма да се хареса на много хора, но това е другата страна на медала.

При цялото ми съчувствие и симпатия към хората с увреждания и техните роднини, не мога да се отървя от тягостното впечатление ...

... че в не малко случаи родителите са виновни. Имам няколко примера през годините, в които родителите са решили нещо, което лекарите са казали, че е неправилно. Сега това са най-оплакващите ми се познати по темата:
1. При бременност откриват синдром на Даум още в началото. Потвърждават го по няколко начина, но родителите не се вслушват и казват, че лекарите грешат. Е да де, ама лекарите не са сгрешили и сега тези хора обвиняват Държавата и искат тя да покрие разходите.
2. Манипулация на дете, която иска упойка. Лекарите препоръчват да се направи тест за поносимост, но родителите отказват, въпреки че самите те са алергични срещу част от упойките. резултатът е страшен - детето нещо се "отнесе" (колкото и грозно да звучи).
3. Имунизация и за да не се отлага (трябвало да ходят в отпуска), родителите не били предупредили и за това, че малко преди да се направи манипулацията, детето имало висока температура. А са ги питали. Резултатът е плачевен.


прозира единствено думата "пари"

Темата "инвалиди" е само пари от много време. И най-лошото е, че ако на всички други ни се внушава, че едва ли не не сме виновни, затова че сме по-здрави.
Говори се за 480 лв средна пенсия за инвалид. Извинявай те, но какво е виновна майка ми, пенсионер на 80 г. с 40 г. трудов стаж като инженер-проектант, с множество "обикновени" болести, че е оставена да живее с 340 лв. пенсия ?
Говори се за справедливост ? Къде е тя ? Или някой смята, че за възрастните хора трябват по-малко лекарства и по-малко допълнителни грижи ?

Искам да спомена само един разговор на дете (момиченце около 7-8 г.) в трамвая: пътуваша с бабата и то видя един плакат по темета. Попита баба си "Бабо, аз нещо виновна ли съм, че така се е случило с тези деца?". Бабата каза доста притеснено "Не, нямаш никаква вина." Тогава момиченцето каза "Говориха ни в училището и аз разбрах, че трябва да се срамувам, че те са такива."
Нищо не съм променил или преиначил, защото бях много притеснен от този детски поглед по темата.

Как ви се струват 8000 души администрация в министерство на бедността, което преди 2 г плати близо 800 х лв за нови автомобили, доста скъп клас...

Това е другата страна на безумието, но това си го гласуваме всеки път като си избираме да ни управляват. И това си го правиме едни на други, защото няма начин 10-15 % от населението да е толкова "инвалидизирано".


Hateras
18 Юни 2018 13:03
Мнения: 1,777
От: Bulgaria

Говори се за 480 лв средна пенсия за инвалид.

Къде?
g_ringo
18 Юни 2018 13:18
Мнения: 1,047
От: 0
"Законът за личната грижа, предложен основно от майките на децата с увреждания, решава проблемите частично, и то за сметка на други хора с увреждания", коментираха пред БНТ лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Е, там е заровено кучето. Трябва да се вземе от някои за да се даде на други.
zumer
18 Юни 2018 17:45
Мнения: 347
От: Bulgaria
Е, там е заровено кучето. Трябва да се вземе от някои за да се даде на други.


Например от Министерството на вътрешните работи.
Те са с най-големия бюджет, а резултат на среща няма.
Nashenec
2018-06-18 11:15:23

А когато докторите ти осъкатят детето, в коя категория ще го впишеш?
Добави мнение   Мнения:8 1