Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ще има ли разрешение емигрантката криза?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:125 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »
Liberta
18 Юни 2018 16:26
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Контрол и връщане: е тежкият удар на Германия срещу емигрантите
Министърът на вътрешните работи Seehofer подготвя отхвърлянията след срещата на върха на ЕС. И Мюнхен обявява патрули на границата.
След години на политика в полза на приемането на бежанци Ангела Меркел е принудена да се подчини на натиска на министъра на вътрешните работи Хорст Селхофер и да промени линиите. Германия ще изчака още две седмици, а именно Европейския съвет от 28 и 29 юни, както и решенията, които ЕС ще вземе, за да се справи с проблема с незаконната имиграция. От утре баварската полиция ще може да проверява южната граница на страната, съгласувано с федералното правителство.
Miranda
18 Юни 2018 19:21
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Браво !
Даскал Цеко
18 Юни 2018 23:42
Мнения: 7,537
От: Tuvalu
Zu schön, um wahr zu sein...
sluncho6
19 Юни 2018 00:12
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Сети се Мара да се побара...
Побара се Мара.. та на бара.
gluhar4e
19 Юни 2018 01:22
Мнения: 2,246
От: Greece
Ще има ли разрешение емигрантката криза?


Зависи какво разбира всеки под „решение„
Със сигурност, това което ние мислим, че е решение, се разминава от това, което имат предвид в Германия.
Патагонец
19 Юни 2018 10:15
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Решението е изнасяне на лагерите за бежанци извън ЕС, филтриране и приемане само на бежанците от тях. За мигрантите в държавите в ЕС, нямащи право на убежище - бърза депортация. За желаещите да работят в ЕС да се създаде система за легална миграция съобразно нуждите от работна ръка.
Европа не може да носи отговорност за демографския бум в Азия и Африка.
Liberta
19 Юни 2018 10:30
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Ще чакаме до 28 и 29 юни за да видим какво ще се предложи. Но трябва да има решение и за тези които вече са в Европа, но нямат право да пребивават.
Плътеник
19 Юни 2018 11:46
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Европа не може да носи отговорност за демографския бум в Азия и Африка.

Всички опити за силово възпиране на желаещи да се преместят множества от хора в историята завършват по два начина:
1) Отказ от опитите за възпиране и допускането им
2) Изчезване на политическите формирования на възпиращите
Няма по-мощно оръжие от демографията.
gluhar4e
19 Юни 2018 12:00
Мнения: 2,246
От: Greece
„По информации немецкой газеты Augsburger Allgemeine Zeitung, план по беженцам, разработанный главой МВД Хорстом Зеехофером (Horst Seehofer), предполагает резкое сокращение размеров выплат беженцам. Глава Христианско-социального союза (ХСС) предлагает почти полностью заменить пособия неденежными видами социальной помощи, пишет издание в понедельник, 18 июня, ссылаясь на источники в партии.

Кроме того, согласно этим данным, министр внутренних дел Германии намерен продлить с 15 до 36 месяцев период, в течение которого соискатели убежища получают базовую помощь, прежде чем выплаты поднимаются до уровня обычных социальных пособий.

План будет представлен 19 июня

Как отмечает далее газета, эти два пункта не найдут поддержки у Социал-демократической партии Германии (СДПГ), входящей в правящую коалицию. В январе, когда премьер-министр Баварии Маркус Зёдер (Markus Söder) представил похожий план, социал-демократы заявили об "издевательствах" над беженцами, напоминает издание.

Генеральный план по политике в отношении беженцев, разработанный Зеехофером, содержит 63 пункта. Глава МВД Германии 19 июня представит его федеральному правительству.

Более 70 процентов баварцев допускают роспуск правящей коалиции

Между тем, согласно опросу, проведенному Augsburger Allgemeine Zeitung, почти 71 процент жителей Баварии выступают за выход ХСС из правящей в Берлине коалиции в том случае, если Зеехоферу не удастся добиться выполнения своих требований по беженцам. Речь идет о предложении не впускать в страну тех иностранцев, чьи ходатайства об убежище уже зарегистрированы в других странах ЕС. Лишь 24 процента считают подобное решение неприемлемым.

В последние недели в блоке ХДС/ХСС, который вместе с СДПГ образует правящую коалицию, разгорелся серьезный конфликт в политике в отношении беженцев. Хорст Зеехофер настаивает на том, чтобы власти Германии отказались пропускать на территорию страны нелегалов, подавших в других странах ЕС прошение об убежище.

В свою очередь председатель ХДС Ангела Меркель (Angela Merkel) выступает за общеевропейское решение этой проблемы и считает, что предложение лидера ХСС противоречит европейским нормам предоставления убежища и немецкому законодательству, а также несправедливо по отношению к таким странам, как Греция и Италия.„


Каквото и да ви говорят, знайте, че за пари иде реч.
А някои си мечтаят за екстрадации и въъдворяване извън ЕС.
Но нали този ЕС плати за тези хора. Купи си ги.
При 500 млн. население, увеличаваща се безработица и затваряне на производства в ЕС?
Демографска криза казват..... била причината за приема на бежанците, и бъдещата липса на работна ръка.
При навлизащата с бързи темпове роботизация в производствата, които все още са останали в Европа?
Лъжи, лъжи..
Тогава за какво са и притрябвали на Старата дама Европа тези хора?
Да видим, как ще се развие т.н. „емигрантска криза„


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: gluhar4e
g_ringo
19 Юни 2018 13:24
Мнения: 1,047
От: 0
Всички опити за силово възпиране на желаещи да се преместят множества от хора в историята завършват по два начина:
1) Отказ от опитите за възпиране и допускането им
2) Изчезване на политическите формирования на възпиращите
Няма по-мощно оръжие от демографията.

В случая Мексико/САЩ по кой начин ще завърши, според теб ?
Плътеник
19 Юни 2018 13:31
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Наистина е трудно да се разговаря с хора, които отказват да мислят.
keni
19 Юни 2018 18:14
Мнения: 24
От: Bulgaria
Още малко и ще се усетят. В момента ЕС е разграден двор, но няма да е вечно.
Освен това става дума за нелегална (криминална) имиграция, която се преследва и от законодателната система на всяка отделна държава в ЕС, както и по законодателните уредби на брюкСЕЛСКИТЕ чиновници, плуващи в разкош и безветрие.
Liberta
19 Юни 2018 18:37
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Предложение от президента на Европейския съвет Донал Туск, което ще бъде представено на срещата на върха на 28-29 юни. Това е създаването на "регионални платформи за прием", които да се наблюдават емигрантите, които са спасени след преминаване на Средиземно море.

В тези регионални зони икономическите емигранти ще се различават от бежанците, търсещи закрила. Тези платформи могат да бъдат създадени в страни извън ЕС. Като Тунис и Албания.
Liberta
19 Юни 2018 18:50
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Ход на Виктор Орбан: в Унгарската конституция да се добави забрана за приемане на емигранти. Гласуван в комисията, утре ще се подложи на гласуване в Парламента
Liberta
21 Юни 2018 17:43
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Предварителният план за емигрантите за срещата на 27 и 28 съставен между Макрон и Меркел се провали. Той гласеше, че всички емигранти които нямат право на пребиваване да се върнат там където са влезли за първи път. Всичко това засяга Италия и Гърция най- вече.
Италианците заявиха, че няма да подпишат никакво предварително решение и няма да присъстват на срещата. Сутринта Меркел се е обадила на Конте, че този вариант отпада.
Даскал Цеко
21 Юни 2018 19:15
Мнения: 7,537
От: Tuvalu
Свободке, а бе хубава и актуална тема си отворила, ама правиш ли разлика между емигрант, имигрант и мигрант? Щото ми се чини, че комай не правиш.

Виж сега, когато Иванчо от Цалапица напусне България и замине за САЩ да си опита късмета, той за България е емигрант. За САЩ обаче Иванчо е имигрант. Ако след някое време Иванчо реши, че в Щатите не му е хубаво и замине за Канада, той вече е имигрант в Канада. А местейки се от една страна в друга, Иванчо мигрира, т.е. става мигрант.

Така че в духа на твоята тема става дума за мигранти или евентуално имигранти, но не и за емигранти.
keni
21 Юни 2018 22:00
Мнения: 24
От: Bulgaria
Даскале, забрави! Една сюрия водещи журналяци се изпотрепаха да гелпят изселник (emigrant*) с прИселник (immigrant**) и прЕселник (migrant***), а ти се притесняваш за "журналистите" 'без портфейл'. Те БАНските речници са отдавна погелпени, та какво остава за тъдявашната публика.
Няма смисъл.

*emigrant -- a person who leaves their own country in order to settle permanently in another.

**immigrant -- a person who comes to live permanently in a foreign country.

***migrant -- tending to migrate or having migrated.

Даже и водещи речници от рода на Мариамка Вейбстэр или Оксфордскиьо не са уточнили как се произнася address, когато думата се използва за обращение, адресиране на нещо, (поздравителен адрес) и как се произнася, когато е адрес, на който се изпраща писмо или колетна пратка.
Става нещо с ударенията, ма чак пък таквиз подробности...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: keni
keni
21 Юни 2018 22:09
Мнения: 24
От: Bulgaria
А зорноволното връщане на индивиди, там откъдето са се пръкнали, не е нито имиграция, нито емиграция, нито миграция, а депортация.
Кайзер Созе
22 Юни 2018 08:42
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Кризите са разрешени, никой не ги забранява. Хеле пък мигрантската. Народа се чувства щастлифт да се плаши.
Liberta
22 Юни 2018 09:38
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Даскале, остави на страна кой е емигрант, имигрант и каквото да е друго. Въпроса е друг, а именно, че Макрон заедно с Меркел искаха да връщат всички там откъдето са влезли. А това и нас нямаше да ни подмине. И докато не искаха да остават в България сега ще искат. И тогава ще разбереш чудото в другите държави.
Добави мнение   Мнения:125 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »