Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Либерализацията на режима на пушене не е патриотична, а престъпна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:53 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
davidofff
28 Юни 2018 20:34
Мнения: 736
От: Bulgaria
"ЗДРАВКОВА"- да е жива и здрава.Но понякога господ решава друго, колкото и да се стараеш да си перфектен.
хикса
28 Юни 2018 20:36
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Третият вариант, освен законът да не се спазва или да се промени, са "откритите" зони в кръчмите, където се отоплява околната среда. А това са парникови газове, въглероден отпечатък, колкото два километра цигара, кафява енергия... Хубаво ли е въглероден отпечатък и парникови газове?
Памфуций
28 Юни 2018 20:47
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
за темата , че да ни припомнят колко полезно е пушенето
хикса
28 Юни 2018 20:53
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
На стари години, като почнат разни деменции и други проблеми с главата, докторите се опитват да закрепят положението с никотин на таблетки. Разбира се, който не е пушил, докато е бил млад, е много по-зле.
earthquakes
29 Юни 2018 00:39
Мнения: 74
От: Aruba
Кои са тия доктори, и какви точно таблетки изписват? Само не се оправдавай с деменция
ablepsia
29 Юни 2018 01:21
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
А какви са здравните показатели на непушачите в България?
Не са ли и те най-ниските в ЕС-ес?
Друга е причината за лошото здраве на нацията, не е тютюнопушенето!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
ablepsia
29 Юни 2018 01:38
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Какво и кому пречи отново да се обособят зони за пушачи? Видно е, че липсата на такива отказва хората да ходят по заведения, но не ги възпира да продължат да пушат.
ablepsia
29 Юни 2018 01:43
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Кои са тия доктори, и какви точно таблетки изписват? Само не се оправдавай с деменция


Ето ти какво публикува едно "правилно" издание по въпроса:
Why smoking may prevent dementia, according to researchers
ICOTINE has been found to protect the brain as it ages so smoking could help prevent dementia, researchers claimed.

They discovered that the addictive drug in tobacco wards off Parkinson’s disease and Alzheimer’s as people grow older.

They claim nicotine suppresses appetite and possibly even provides anti-ageing benefits.

https://www.express.co.uk/life-style/health/716843/smoking-nicotine-prevent-brain-dementia-research

Можеш и сам да си потърсиш още публикации, и то научни, а не вестникарски, по въпроса, вместо да задаваш тъпи въпроси. Съществуват и изследвания, доказващи, че никотинът предпазва например от рак на матката.
Ракът например, това основно плашило на радетелите на непушенето, е вирусно заболяване и няма как да се причинява от тютюнопушене. Да не отварям въпроса за бомбардирането на Балканите с обеднен уран и изгарянето на цяла рафинерия на две крачки от София, нито пък за прахоляка (не само фините прахови частици), с който е зарината столицата ни и който се диша еднакво и от пушачите, и от непушачите с всичките съдържащи се в него гадости и опасности.
Ако обаче непушачите умират от страх да не се тръшнат болни поради час-два, прекарани с пушачи в едно и също помещение, да си седят в зоната за непушачи. Отсъствието на зона за пушачи е откровен и с нищо неаргументиран научно тормоз.
Еднакъв е броят на пушачите и непушачите, които в крайна сметка се преселват в отвъдното. 100% от всички родени на земята умират.
Зад "борбата" (т.е. откровените лъжи и манипулации) с тютюнопушенето, както и с "глобалното затопляне/климатичните промени" стоят едни големи пари и интереси, които нямат нищо общо нито със здравето, нито с климата.
Редактирано: 9 пъти. Последна промяна от: ablepsia
Kickaha
29 Юни 2018 07:25
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
България е с най-лошите здравни показатели в Европа от години.
Дааа, и затова са виновни пушачите!
При т.н. соц, пушачите бяха повече, а здравните показатели бяха на много по-високо ниво.

Знам, че всеки писач, пише за да папка, ама да нарочваш една част от населението за виновна за бедите на друга част...Не му казват "жирналистика", друг е израза!
Redneg
29 Юни 2018 07:39
Мнения: 275
От: Andorra
Аблепсия, по големи глупости скоро не бях чел - разсъждения.
Ку-Ку
29 Юни 2018 07:53
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Голямата тайна зад борбата с пушенето е, че става дума за третиране на психично разстройство. Понеже не върви да кажем на пушачите директно, че са мръднали покрай тоя досаден и нечистоплътен навик (както повечето психично болни, те са болезнено докачливи и подозрителни) и имат нужда от лечение, то ги баламосваме с опастността от рак, инфаркт и други такива. Ако не вервате, че става дума за душевно заболяване, то вижте какво става с един заклет пушач, ако остане без цигари дори за няколко часа. Или пък четете форуми, ей по-горе има нагледна демонстрация на цял спектър от симптоми
маргаритка2
29 Юни 2018 07:56
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
не , това е положението!
Взетите "мерки" срещу пушачите- не пушенето, а пушачите - не само не дават резултат, а и заболеваемостта се увеличава.
D4D5
29 Юни 2018 08:12
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Ако не вервате, че става дума за душевно заболяване, то вижте какво става с един заклет пушач, ако остане без цигари дори за няколко часа.


Сигурно не съм заклет, щот съм ги спирал няколко пъти за по няколко месеца. Обаче повече ме кефи кафето с цигарка. Направи си и ти един експеримент, пък после ги говори тия. Ако си бил винаги непушач, няма как да знаеш кво е да си пушач.
Force
29 Юни 2018 09:08
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Еднакъв е броят на пушачите и непушачите, които в крайна сметка се преселват в отвъдното. 100% от всички родени на земята умират.

Според едно проучване, 100% от консумиралите краставици през 19-ти век, са умрели.
Та така със статистиката...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Force
аиг
29 Юни 2018 10:32
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Ами щом пушачите са се загрижили толкова за неврологичния си статус(а не защото страдат от пристрастяване) спокойно могат да получават нужната им здравословна доза никотин чрез електронните цигари. Без да радват околните с дима от цигарите си.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: аиг
Дежурния
29 Юни 2018 10:39
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Какви са здравните показатели на Гърция и Япония, две страни с повече пушачи от България като дял от населението?
Дежурния
29 Юни 2018 10:48
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Страната ни е в Топ 10 на страните в света с най-висок прием на алкохол,

Според данните на Световната Здравна Организация, по консумация на алкохол България е на 27-мо място в света и на 18-то в ЕС.
bgman13
29 Юни 2018 12:09
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Тия дни чета един български анархист, как подлага на съмнение крумовите закони за изкореняване на лозята и пита, за кво му е било на Крум да изкоренява лозята до като си пие винце от черепа на Никифор - не е ли било по-добре да повиши цените на виното?

Та и в конкретния случай само да констатираме, как стои въпроса с повишаването на цените на цигарите. През 89та входа за градски басейн беше 20 стотинки. Сега е около 10 лева средно. Повишение - 50 пъти спрямо лева. Цената на средностатистическите цигари беше малко под лев. Сега е около 5 лева. Повишение малко над 5 пъти. Това означава, че днешната цена за басейн (т.е. за спорт и здраве) се е повишила към 10 пъти спрямо цигарите. Т.е. цената на цигарите е намаляла почти 10 пъти спрямо цената за спорт в басейн.
bgman13
29 Юни 2018 12:28
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Значи СЕГА тука има едни други факти. Просто като констатация. По принцип болните ги носят здравите. И колкото повече нараства болната част от обществото, спрямо здравата, т.е. спрямо тая която създава реалните блага, толкова повече здравите не могат да носят болните. Т.е. ако съотношението на тия дялове върви в такава посока, това е движение към фалит на системата. В България имаме фактическо поощрение на тютюнопушенето спрямо плуването в басейн. А на кой не му е станало още ясно, че пушенето на цигари е вредно, така както и електронните цигари са вредни за околните, на такъв нема да му стане ясно и кво му обяснявам с думи прости. Но така или иначе делът от обществото който носи болните намалява. И той намалява с особено голяма скорост тъкмо в България, поради внедрения турбо ефект на въпросното негативно движение - над 2 милиона българи са прехвърлени да работят в чужди икономики. Т.е. да носят още по-нарастващата като дял болна част от западното общество.

Но какво означава по принцип това, че съотношението между болните и здравите които ги носят нараства в полза на болните? Когато имаш увеличаване на болните това означава увеличаване на търсенето на здравни услуги. Когато имаш намаление на здравата част на обществото която носи болната, това означава намаление на предлагането де факто. Когато имаш намаление на предлагането и увеличение на търсенето това означава повишаване на цената. Цена която обществото не може да си позволи да плаща. Фалитът е неизбежен. Както казах, това е критичен проблем най-вече за България. Системата ще се срине. Не ви се вярва? Продължавайте да не вярвате и продължавайте да дърдорите, че цигарите и алкохолът не са вредни и дори били полезни! От глупост никой няма да ви излекува. Ще има чистка по природните закони - с естествен отбор на болното и слабото. Но за СЕГА все още болното е привилегировано да не му се случва това което ще му се случи. Т.е. за СЕГА все още на здравото му се случва това което трябва да се случи на болното.

Искам да ви кажа, че спортуването за здраве и здравословният начин на живот е обществено-полезен труд. Защото който го извършва не тежи на социалните системи. Тия които пушат и пият не си плащат реалната цена за алкохола и цигарите. Мисля че бях достатъчно ясен.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: bgman13
bgman13
29 Юни 2018 12:48
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
ablepsia
29 Юни 2018 01:21

А какви са здравните показатели на непушачите в България?
Не са ли и те най-ниските в ЕС-ес?
Друга е причината за лошото здраве на нацията, не е тютюнопушенето!


Не е само тютюнопушенето. Има и други причини. А високите здравни показатели на потребителите, вкл. на повече наркотици в най-западната част на ЕС са митове и легенди, продукт на идеологията, а не на науката. Оня ден четох в една статия, че по време на соца в СССР хората са знаели че ги лъжат на идеологическите места в това което учеха. За разлика от сегашният западен потребител, който не знае кога го лъжат. Тука требва постоянно да се припомня Ботев: "Глупецът вредом всеки почита, "Богат е", казва, пък го не пита..."
bgman13
29 Юни 2018 14:11
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Kickaha
29 Юни 2018 07:25

При т.н. соц, пушачите бяха повече, а здравните показатели бяха на много по-високо ниво.


Не зная дали през соца пушачите са били повече. Но ти обърнах внимание, че цената на цигарите спрямо останалите стоки бе по-голяма. Но към броя на пушачите днес можеш да прибавиш и тоя на наркоманите. Каквито през соца нямаше въобще. И после към твоето твърдение да прибавя твърдението на Сгуньо, който рече в една скорошна тема, че днес вече имало повече стадиони, спортни зали, уреди на открито. Да - и басейни също така, а и фитнес зали. Но странно - повишава се броя на басейните, а цената нараства ужасно. Същото важи и за фитнесите и спортните зали. Каквито между другото се забелязват новопостроени само в големите градове, но не и в провинцията. Т.е. в по-голямата част на България нови стадиони спортни зали няма. А уредите на открито основно в училищата се премахват, а не се увеличават. Басейните леко се увеличиха все пак и там. А защо след като предлагането се увеличи, за сметка на търсенето, цената на входа така подскочи? Т.е. спортът стана лукс. Към това добави и факта, че именно днес спортуващите използват най-много допинг. А медалите от олимпиади, световни и европейски, които жънеше България по времето на голямата жътва през соца изчезнаха яко дим. Прибави към това и масовото използване от най-ранна възраст на телефони, поради които освен увреждане на очите и ума децата са обездвижени още повече. И вече започва да ти просветва освен пушенето което е стимулирано чрез цената на цигарите днес, кои още фактори са сред основните причини (но има и още много други) за влошените здравни показатели в България днес, спрямо соца.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: bgman13
Добави мнение   Мнения:53 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща