Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разпадът на ГЕРБ засега е химера
Добави мнение   Мнения:15 1
Ченгето
28 Юни 2018 20:45
Мнения: 953
От: Bulgaria
Ако авторът има предвид под опозиция парцалите от саморазпадналия се седесериат, то заглавието на дописката му е вярно. Само, че опасността за ГЕРБариата съвсем не духа откъм тази посока. Матриялът постепенно проглежда и е възможно той да си каже последната дума.
braun100
28 Юни 2018 22:04
Мнения: 274
От: Bulgaria
Едно време много хора се надяваха на т. нар. „седесариат“ да оправи положението, да изправи страната на крака, да махне окончателно останките от бившите управляващи и техните служби. И те наистина направиха доста, но и много разочароваха хората с някои неща. Имаше много издънки с приватизацията. Някои се напапаха.
И много важно не премахнаха радикално останките от бившите, не проведоха чистки и т.н.
Но от нещата, които излязоха напоследък е ясно каква е вероятната причина. Едно, че още от самото начало (още при първите и наченки преди промените) т. нар. опозиция е била държана изкъсо от службите и МВР, но и най-вероятно е била напълнена с „отговорни другари“, които да пресичат всичките и действия. Повече може да видите тук:
http://kiselec1.blogspot.com/2018/06/1.html (вижте и другите части)

А от предаването на А. Тодоров „документите“ се разбра, че много от седесариата имат червено минало и разни други интересни агентурни подробности.... :
https://www.tvevropa.com/2018/06/ot-komsomolski-sekretari-parvi-sedesari/

Как да ви кажа, гледам редовно немска телевизия, и там често дават документални филми за бившето ГДР, да не забравят хората. И се вижда какво е било положението там - същите истории като у нас: Показни магазини по големите градове, иначе недостиг на стоки. Връзки, за да си набавиш дефицитни стоки. Липса на майстори, монтьори и др. (и те са били дефицитни). Понеже са имали контакти с роднини от западна Германия , особено и в западен Берлин и са виждали огромната разлика в стандарта на живот ГДР и ФРГ. Били са най-развитата промишлена страна в източния блок, но са го докарали само до Трабант и Вартбург (това е било толкова изостанала техника в някои отношения...).
А в България на практика нямаше такова нещо. Не разобличиха или не показаха публично лошите неща на бившите управници, не прочистиха системата.
Сега така си разиграват коня, напълнили са интернет с фалшиви статистики и данни, за това колко добре било по времето на соца. И доста хора им се връзват, то като не знаят или като не са им показали седесарите истината за миналото се хващат много лесно на елементарни пропагандни трикове....
Redneg
29 Юни 2018 07:43
Мнения: 275
От: Andorra
Горките комунисти - четат и реват.
Penchobre
29 Юни 2018 07:44
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
В ГЕРБ е най-сиво, от петдесетте нюанса. Затова, като се премени някой по-флорално, то е безвкусно!
D4D5
29 Юни 2018 07:47
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Господ здраве да му дава! Щото Той е ГЕРБ. ЛудогорецЪТ на българската политика. Затуй... палете свещи и се молете.
ИлияНиколов
29 Юни 2018 09:54
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Ми как ще се разпадне ГЕРБ отвътре, драги зрители, като всеки гербаджия си седи на кранчето, кротува, папка и слушка, треперейки да не му го спрат.
Пикачу
29 Юни 2018 09:59
Мнения: 8,152
От: South Africa
Проблемът е, че и алтернативата в лицето на БСП ще предложи същия модел, на Партията - Държава.
Просто , защото образецът и на БСП, и на ГЕРБ, е един - БКП.
Вземането на властта от БСП би довело до масова чистка на няколко стотин хиляди гербови чиновници и замяната им с прегладнели червени чиновници, а това калинките няма да допуснат посмъртно !
Лошото е, че останалият извън тая двуполюсна хватка народец, вече осъзнал горчивата истина, няма да подкрепи такава рокада.
Така ситуацията си остава патова, за радост на статуквото.
Kole
29 Юни 2018 10:07
Мнения: 4,913
От: Bulgaria
Как да се разпадне тази прекраска организирана група, налюпила толкоз калинки и майстори на суджука? Сакън!
Бойко Борисов може и да се кланя на всички (от Анкара до Вашингтон), но винаги ясно дава да се разбере, че слуша най-вече гласовете на своите западни шефове.

Поради белия шум между ушите?
Само заради това е достатъчно Байовеца да бъде позорно изпъден и дано си е купил достатъчно далечен остров.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Kole
Ганий
29 Юни 2018 10:39
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Понеже се пренаписва не само Историята, но и всичко, което е станало буквално вчера, ще кажа няколко Абсолютни Истини!

Първият Режим на ББ не бе възможен без активното и 100% съучастие на шпицкомандата за мокри политически поръчки на Сорос - т.нар. десни - тогаз Синя коалиция и разните ДСБ-та, СДС-та и пр. политически отпадъци от "автентичното" СДС...
Тогавашната СК гласуваше като един "за" ББ и ГЕРБ - като се започне от правителството на ББ, ББ - като министър-председател, ЦецЦач - глава на НС и т.н. Като един гласуваха за ББ и ГЕРБ - от началото до края... Щото ГЕРБ нямаше парламентарно мнозинство и без СК бяха едно голямо нищо.

Обръщам внимание за неистовия рев на РобПрес за оня пръст на Волен Сидеров (само регистрация като народен представител!), но никога и при никакви обстоятелства не говори за многогодишната пълна, безрезервна и 100% подкрепа на т.нар. десни за ББ и ГЕРБ по времето на Първия Режим.

След преврата срещу Орешарски, където шпицкомандата за мокри политически поръчки на Сорос - т.нар. десни, бе наистина основното техническо острие за преврата, настана Вторият Режим на ББ.

Тогаз т.нар. десни, пременени като РБ - ДСБ, не само единодушно и 100% държаха за ББ и ГЕРБ (които имаха само 84 депутатски места!!!), но и получиха несъразменна изпълнителна (безброй министрески, зам. министерски и пр. кресла), законодателна и всякаква власт, която им даде възможност да захлебят до пръсване... Съучастник бе и част от политическия отпадък от БСП.

Толкоз за отношенията към ГЕРБ, Режимите на ББ и пр. на т.нар. десни и принципните им капризи като шпицкоманда за мокри политически поръчки на Сорос и Ко.

Извод: без 100%-товата, единодушна, безпрекословна подкрепа на т.нар. десни ГЕРБ и режимите на ББ бяха невъзможни!

Затуй и да не се обаждат!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ганий
RayDavis
29 Юни 2018 11:42
Мнения: 683
От: Poland
Но разпадът на Б$П се е реалност:
БСП-Монтана - възход или падение?!
http://pogled.info/politicheski/bsp-montana-vazhod-ili-padenie.95730

Политици от всички институти, обединявайте се!
29.06.2018, 08:59 Филип Буров
http://pogled.info/bulgarski/polititsi-ot-vsichki-instituti-obedinyavaite-se.95729
Лидерът на номиналната левица Корнелия Нинова може да го поучи как да преобърнат всички теоретични принципи и реални политики на собствената си партия, за да яхнат вълната на първосигналния популизъм, а пък колегите ѝ от ГЕРБ могат да споделят опит как можеш да управляваш без изобщо да имаш политически принципи, от които да трябва да се отмяташ.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: RayDavis
Мейджъра
01 Юли 2018 09:34
Мнения: 3,256
От: Bulgaria
Гладна кокошка просо сънува.
Мейджъра
01 Юли 2018 09:43
Мнения: 3,256
От: Bulgaria
ще кажа няколко Абсолютни Истини!

ПропуснАл си най-съществената истина. Що ли? ББ печели четири поредни парламентарни избора. А, ако не беше "Костинбродската афера", нямаше да има правителство на Орешарски, протести и т.н. Знам, че не ти изнася, ама това са фактите. Какви "десни", какви пет лева!
Кайзер Созе
01 Юли 2018 09:51
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
ГЕРБ е съсловие, а съсловията не са склонни към саморазпад.
georgwolf
01 Юли 2018 09:54
Мнения: 3,199
От: Bulgaria
ГЕРБ е съсловие, а съсловията не са склонни към саморазпад.

Свършат ли кинтите ....край на ГЕРБ......ГЕРБ е клептоманска клика
Кайзер Созе
01 Юли 2018 09:59
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Не кинтите-това е съсловието държащо черпака. При намаляване на порциите се свива, при повече издоено и остригано-ще се увеличава. Може да отпадат, не и да се цепят. Непроизводително, преразпределително съсловие. Не класа. Не и партия-държава.
Добави мнение   Мнения:15 1