Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Конспирация ли е теорията на конспирацията
Добави мнение   Мнения:13 1
bgman13
02 Юли 2018 13:07
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Казвал съм и продължавам да твърдя, че центърът на света се намира около Среднодунавската равнина. Не е изключено да е и в Долнодунавската.

На кратко ще припомня, че този център е географска крепост с най-голямо значение поради това, че е абсолютния хибриден тил (по море и по суша) в цялото земно кълбенце. Няма такова море като Средиземно, което да може да се варди само чрез два пролива. А пък Черно море представлява крепост в крепостта. От Черно море може да се влезе през Волга до сърцето на сухоземната империя - Москва. Но може да се влезе и по Дунава към още по-тиловите от сухопътна гледна точка територии на Долнодунавската и Среднодунавксата равнина.

Да речем, сега, че спорният въпрос е дали центърът е самото Черно море, Дунав, Днепър или Днестър.

Но тука има и друго нещо. Защо до сега, тоя център не е действащ като център на световната империя
(а който си мисли, че причината Западна Европа и САЩ да са настоящият център е че били неземни и културни трудолюПци е просто обикновен съновидец и днешен поклонник на Мамона. Както знаем и от Библията, когато Моисей получавал скрижалите от Бог, еврейският народ загубил търпение и вяра и започнал да се покланя на златния телец. В същия тоя момент, божиите наставления гласели, как да се принася жертва на Бога - жертвеното животно да бъде телец)?

Обяснението от геополитическа гледна точка е доволно просто - до преди няколко века, най-лесно достъпните ресурси, които могли да се крадат и да се складират в естествената географска крепост (Европа) се достигали по море. Поради това, сухопътният център на същата Европа Москва (т.е. центърът който по море представлява абсолютен тил, така както морският център на Европа представлява абсолютен тил по суша), започнал да изостава в развитието си. Но иде времето, когато ресурсите добивани по море вече свършват, поради превземането им от цивилизацията. Но именно Хардланда на света, т.е. сърцето на Евразия е с относително непокътнати ресурси, поради относително ниската гъстота на население в тоя район. И който си мисли, че базовите природни ресурси не са най-важният ресурс в световната икономика, стои ама наистина на съвсем марксистки позиции (без вероятно дори и да подозира и твърдейки, че бил антикомунист). Всъщност, от гледна точка на определящото влияние на базата над надстойката, именно природните ресурси представляват базата на световната икономика, които обаче са обезценени спрямо производствената база (която се явява надстройка спрямо природната база), поради това че все още не се усеща как свършват.

И така, днешната имперска власт на света ще се премести, както е правила и до днес през вековете. Тя ще се премести както и до сега на онова географско място което представлява от гледна точка и на нейните разчети най-важната географска крепост. И тая крепост не е нито най-важния морски център (който е Англия), нито най-важния сухопътен център (Москва). А е хибридния тил между двете. Дали това е Долнодунавксата и Среднодунавската равнина? Т.е. на какви мисли навежда това което се случва?

Еми да вземем на вниманието си Вишеградската четворка, която започва да се обособява в самостоятелен конгломерат. Къде се намират държавите от тая четворка?

Те я те - липсва Австрия, която също е част от Среднодунавската равнина, притурена е Полша, която не е. Но сърцето е Унгария. И веднага се сещате вероятно за така актуалния Орбан, който е фронтмен на цялата операция:
Натисни тук

Но най-интересното нещо е във въпроса, кво е тва Вишеград? Сигурно повечето от вас не знаят. Е - може па и да знаят, че името се среща на много места в бившите държави от Варшавския договор - в Унгария, в Босна и Херцеговина, в Чехия. Странно - в България има три обекта с името Вишеград! Какво ли трябва да символизира това?
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: bgman13
bgman13
02 Юли 2018 13:28
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
А сега вземете една линийка и измерете на картата разстоянието по права линия от Среднодунавската равнина до най-важните географски обекти - Лондон, Брюксел, Москва, Гибралтар, Суецкия канал. След това направете същото и от другия алтернативен център - Северозападна България. Ще установите че и двата центъра са равноотдалечени от въпросните обекти, като някои от тях са по-близо до Среднодунавската равнина, а други до Северозападна България.
bgman13
02 Юли 2018 13:33
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Но има и още една интересна подробност в полза на Долнодунавската равнина - пътят по море до Гибралтар от Долнодунавската равнина е по-кратък отколкото от Среднодунавската равнина. По суша е по-близо Среднодунавската. Но корабите стигат до Гибралтар по море, а не по суша.
проф. дървингов
02 Юли 2018 13:39
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...много дълго и сложно туй - тури в едно изречение поантата, а?
Кайзер Созе
02 Юли 2018 13:43
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Пъпа на света сме или малко под него. На уше, конспиративно
Кайзер Созе
02 Юли 2018 13:44
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Кайзер Созе
wreckage
02 Юли 2018 13:45
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
TheBahurKing
02 Юли 2018 14:26
Мнения: 2,680
От: Bulgaria
На уше, конспиративно

Те ти и емотикон -
Гоби Дамаджан
02 Юли 2018 15:55
Мнения: 46
От: Bulgaria
Конспирацийте са конспирации. Четете Никола Николов, Волен Сидеров и останалите, за да сфанете смисълъ на Световните конспирации, преписвани от жълти джурнали и селски вестници.
Оттам ше научите как се правят магии - черни, червени, за смърт, за любов, за раздяла, даже и за онемяване и лекуване постоянното висене из форумите.
Строго Секретно също върши работа. От там ше научите всичко, което нивгъш няма да стане.
Я най-добре си налейте по една дамаджанна парливка, накълцайте майданоз, доматки, красавички и лучец, добавете сол, задължително винен оцет, малко олио или зехтинец и айдееееее.
sluncho6
02 Юли 2018 16:32
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Да добавя една истина, скрита конспиративно от хората и особено от учèниците, да не земе да ги обърка май...

Истината: Северния полюс, определен с компас ,е всъщност, южния магнитен полюс, леко изместен от географския, но все пак южен магнитен.
Искате ли обяснение?
Пъпът на света е София, по-специално централна Сердика. Там живях до 11 клас, та знам.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sluncho6
Гоби Дамаджан
02 Юли 2018 16:43
Мнения: 46
От: Bulgaria
Eх, абе човек! Ма много хубаво си го казал тва за полисите.
Аз съм на малко разминаващо мнение, щото бях чел в БТА Парълели и мердиани, че полюсите не били точно на мястото си, а постоянно се местили.
Те и мойте дърти дисаги постоянно се местят, хеля га си налея и мърдам в фатьойла ма и това ли да го турна в графата "джобна коспирация"?
Всеки лъже както му падне, най-много - журналистите (не само народните)
Като четъ кво пишете тука, управлящите ми мязат та тахтаби, ма понеже сте умни няма да ви огрей, а таквиз прости като мен винаги стига на топа на купата със слама, също като офците.
g_ringo
03 Юли 2018 14:26
Мнения: 1,047
От: 0
накълцайте майданоз, доматки, красавички и лучец,

Красавичките ги предпочитам цели, без магданоз,лук и домати
провинциалист
03 Юли 2018 14:37
Мнения: 1,055
От: 0
Не разбрах кой е убиеца, кой жертвата, и кой е положителният герой.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: провинциалист
Добави мнение   Мнения:13 1