Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Руските милиардери забогатяха с близо 3,3 млрд. долара от началото на годината
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:61 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
генек
03 Юли 2018 10:45
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Не е от интересуващите ме информации, но за забавление става. Обаче – нещо данни за американските, британските, китайските, индийските, френските, немските и така нататък милиардери? Като почнем – наред. За клюката, за убиване на времето…
Щото иначе изглежда елементарно упражнение по елементарна промивка. Какви лоши руснаци /а дали има руснаци сред руските милиардери?/, как грабят. Пък то – капитализъм в Русия, първоначално награбване на капитали, дране на три кожи от народа, създаване на финансови империи… Познатия път на капитализма. Но… Само в Русия ли е? Реалност. Гадна, но реалност. Та – как е в останалите демократично капиталистически страни?
------
Блогът на Генек
генек
03 Юли 2018 10:47
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
ЗИПе,
след подобни изхвърляния на мнение, пускай водата...
------
Блогът на Генек
Данил
03 Юли 2018 12:25
Мнения: 5,850
От: Poland
Най голямата кражба в световната история е разграбването на съветското наследство и "де факто " частната собственост над несметните природни ресурси на Русия .
Призивите на форумните кремлефили за сравняване с щатски,немски и пр.милиардери щяха да имат основание,ако руските граждани имаха доходи ,поне наполовина,от тези на щатските жители.
Ама когато десетки милиони в РФ получават заплати от порядъка на 250-300 евро/месец, такива призиви са жалки .
Конвейра с ракети който някои изтъкват е, поскоро симптом, а не аргумент.
onzi
03 Юли 2018 12:29
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
данила,

вчера те питах наясно ли си каква я свърши любимия ти навалний, ама тормозчиян затрупа мнението ми. ето, да се ограмотиш: Натисни тук
Butch
03 Юли 2018 12:38
Мнения: 6,934
От: United States
Сега, Данил ли е отговорен, че в Русия има див капитализъм? Ако вярваме на ЗИП има и империализъм. На нас какъв ни е Навални? Пътеводна звезда? Не, нали?
За филма му нищо не се отговори от министър председателя. Нали не отрече снимките? Или съм пропуснал нещо? За Димон пиша!
Ама бил мишок Навални, който плащал на младите. Кой го е еня? Някой отрече ли фактите във филма?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Butch
Данил
03 Юли 2018 12:41
Мнения: 5,850
От: Poland
Бъч,запутинците не се интересуват от фактите.
Имат си религия и божество.
На тях им е все тая как живеят обикновените руски жители.
Да спориш с тия е безсмислено.
onzi
03 Юли 2018 12:43
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Някой отрече ли фактите във филма?
откъде да знам? по принцип този ми е нечистоплътен до гнусен. освен това какво като е направил филм? това по какъв начин ще го направи способен да управлява? че той като баци, преди няколко години дига джабала да повишава пенсионната възраст, миналата седмица прави протест против повишаването на същата

че за по-сигурно по време на протеста зачезва в унгарско, щото пионките, дето му вярват, могат да седят в ареста, ама той - не.

а бе гнусотник.
onzi
03 Юли 2018 12:44
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
данила, аз ти дадох факти. за любимия ти навалний. ти интересуваш ли се от тях?
Majorov
03 Юли 2018 12:45
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Мька за нас ПРОГРЕСИВНИТЕ И ЛЕВИ СИЛИ
Ленинци , Павликовци, Ричковци, Суги , Тормозчан
Изтормозиха ни тия Руски гални капиталисти...
Ако не даваха Бакшиши нямаше да се занимаваме с тия нещастници .
Butch
03 Юли 2018 12:46
Мнения: 6,934
От: United States
Единственото което е сигурно е, че никой не се учи от историята. След застой и старчески маразъм при съветските ръководители се мина на другата крайност - капитализъм без граници и ограничения. Така се стига до трепането на царското семейство с децата и доктора в мазето защото не си ограничават алчността. Милиардерите!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Butch
ЗИП
03 Юли 2018 12:55
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Пак казвам, че не ме вълнува проблема с "руските инженери" отиващи в САЩ.

Всеки има право да оди където си иска. Затова "съборихме" оня строй през 1989г.

В Русия пък идват много фертилни мигранти от Централна Азия.

В края на краищата никой не е отменял Дарвин - по-силния оцелява. Затова малко южна кръв ще дойде много добре на Руската Империя....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
Butch
03 Юли 2018 13:02
Мнения: 6,934
От: United States
Затова "съборихме" оня строй през 1989г.

Мисля, някакви батета в хладни кабинети платиха за тази "работа". * Нас точно, никой не ни пита.
Като писах за ракетите които ще падат на нашите глави, можех със същия успех да пиша, по "вашите" глави. Защото сега съм в БГ и когато падат, не знам къде ще съм.
Никой не е имунизиран от това.
Фертилни емигранти идват от арабския свят и Африка. В Европа. Там нещо не се възторгваш?

* С един замък по немско и възможност да работим на пиците (в рекламата, какво си помислихте? Pizza Hut).
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Butch
ЗИП
03 Юли 2018 13:11
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Мигрантите от Централна Азия са наследници на железните "монголски" воини. Вършат много работа и не чакат на социални помощи в Русия . То тя и без това не дава....

paragraph39
03 Юли 2018 15:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
BUTCH,
/:/
Все още руските инженери и учени отиват в САЩ, а от цял свят инженерите не чакат за H1B визи за Русия.

.....................................................................................
Ами те са руски "бежанци"-"дезертьори"- които САЩ свободно и с охота пускат и НЕ връщат! И български такива "бежанци"-"дезертьори" САЩ приемат! За разлика от мексиканските бежанци, например! ЗАЩО ли?!
Апропо, ако рублата или юанът станат "световна резервна валута, без стоково или златно покритие", посоката на вълната от "бежанци"-"дезертьори ще се обърне към Русия или Китай! И това е толкоз просто и логично, че го знае и разбира дори всяко хлапе! Защото с такава валута НЕ е никакъв проблем да се плащат високи заплати и възнаграждения- за сметка на хората от останалия Свят!
А /е/имигранти-"дезертьори" винаги е имало и ще има, щом има хора, които отиват на готов висок стандарт на живот/ дори и изкуствен- като в САЩ, например/, вместо да се борят за постигане на висок стандарт на живот в Родината им! Въпрос на патриотична и гражданска позиция е да напуснеш или да останеш в Родината си, когато тя е в период на дълбока икономическа, социална, демографска, политическа и дори военна криза! Защото, колкото повече КАДЪРНИ и висококобразовани и висококвалифицирани Граждани напускат с еднопосочен билет Родината си, толкова повече става относителният дял на НЕкадърните, нискообразованите и нискоквалифицираните в нея! А с осезаем и постоянно растящ превес на НЕкадърните, нискообразованите и нискоквалифицираните Граждани в държавата и Нацията, НЕ може и няма как да се изгради просперираща държава и Нация!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
Butch
03 Юли 2018 15:41
Мнения: 6,934
От: United States
Апропо, ако рублата или юанът станат "световна резервна валута, без стоково или златно покритие", посоката на вълната от "бежанци"-"дезертьори ще се обърне към Русия или Китай!

Нищо различно не пиша. Историята е все още еднопосочна. Няма как да се върнем на Бретън Уудс, няма как да станем реални победители от световната война (а не да дадем 20 и няколко милиона жертви) и да берем плодовете на империалистическата политика.
Русия (руския император) 100 години плаща за глупостта си да се включи на страната на архиврага си - англосаксите в ПСВ.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Butch
Butch
03 Юли 2018 15:51
Мнения: 6,934
От: United States
Въпрос на патриотична и гражданска позиция е да напуснеш или да останеш в Родината си, когато тя е в период на дълбока икономическа, социална, политическа и дори военна криза!

Аз много уважавам такива приказки. От времето когато на открито партийно събрание по върлия застой, приемат в Партията, моят шеф и научен ръководител (способен човек отвсякъде ) и като го питат, защо иска да влезе в БКП, той си каза: "Въпрос на активна жизнена позиция".
Те така те...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Butch
Butch
03 Юли 2018 16:04
Мнения: 6,934
От: United States
Въпросът с родината и активната гражданска позиция го реших преди много години като скочих в старите кубинки (невърнати от последния запас) и си казах: "Аз съм в моята родина" и в следващия момент кацнах на летище San Francisco. Port of entry!
Има и друго, когато родината ( дори и в криза) няма нужда от теб, може би трябва да помислиш за децата си. Защото родината сме и ние!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Butch
paragraph39
03 Юли 2018 17:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
BUTCH,
ФАКТ е, че българската Нация е в дълбока криза- икоомическа, социална, демографска, политическа, че и военна, даже!
КОЙ трябва и очакваш/?!/да се захване да изведе Нацията си и държавата ѝ от тази и такава и КРИЗА?! Емигрантите с еднопосочен билет ли?! ВСУЕ!
Друг е въпросът, ако НЕ ти пука, че българската Нацията и държавата ѝ България е в продължителна и дълбока криза!!! Но на други/ и на мен, вкл.!/ им пука!
Разбирам емигрантите, но НЕ ги оправдавам! Всеки има право да търси и намери Щастието си! Нека! Но Щастието има повече от едно измерение и лице!!! За някои е Щастие и ако могат да помогнат с труда си, знанията си и уменията/ и с фертилността си!/ си Нацията и държавата ѝ да излязат от обхванала ги криза! Въпрос на приоритети и мироглед! ТЧК
Ленинец
03 Юли 2018 18:40
Мнения: 565
От: Luxembourg
Руските милиардери забогатяха с близо 3,3 млрд. долара от началото на годината


Айде, да са ни живи и здрави и още да разбогатяват. Те са нашата надежда и опора!
buratinob
03 Юли 2018 20:18
Мнения: 1,268
От: Bulgaria
Американските милиардери нито взимат нито дават на българските пенсионери защото вноса от САЩ е 500 милиона лв и като изключим Мариците


Като ги "изключим" може и да потръгнат нещата.
Добави мнение   Мнения:61 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3