Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Въвеждат се нови образци на документите за изплащане на болнични и майчинство
Добави мнение   Мнения:4 1
ablepsia
03 Юли 2018 13:59
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Поредното влудяване на хората в отпускарския период. И кво налага туй бързане? В НОИ бързат да изплатят ени пари на ени фирми ли?
тупан темно
03 Юли 2018 14:36
Мнения: 2,797
От: Bulgaria
Начи, преди въвеждането на облекчението, наречено електронен болничен, болничните листове ги взимахме от лекаря и ги носехме на началника по месторабота. След като ни облекчиха, освен електронно изпратения формуляр в НОЙ, взимаме хартиения лист и го носим вече не по месторабота, а на десет километра оттам, където ни се помещава ТРЗ-то. На всичко отгоре се издаде заповед този лист да се предава до два дни след издаването му, демек в разрез с наредбата и без да се интересуват можеш ли да ходиш, не можеш ли.. А от няколко месеца насам, за още по-голямо облекчение, почнаха да ни искат още един хартиен екземпляр, който да се носи пак на местоработата, щото било много сложно две служби да си комуникират по телефон, факс, или както намерят за добре. След последните нововъведения, за още по-голямо избягване на бумащината, няма да се учудя, ако трябва да носим някъде другаде и трети лист.
AlabalaNItsa
03 Юли 2018 17:36
Мнения: 91
От: Bulgaria
След последните нововъведения, за още по-голямо избягване на бумащината, няма да се учудя, ако трябва да носим някъде другаде и трети лист.


Ово е стандарт ...
buratinob
03 Юли 2018 18:42
Мнения: 1,268
От: Bulgaria
Елементарен трик да забавиш изплащането с 20-30 дена.
"Няма формуляри, има грешно попълнен код"
Обикновено такива гимнастики се правят декември-януари.
Ама ЕвропредЦедателствотосе оказа много финансоемко.
Пари няма за нищо.
Добави мнение   Мнения:4 1