Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
До 10 години затвор за кражба на жици
Добави мнение   Мнения:6 1
Turn off
16 Юли 2003 02:54
Мнения: 1
От: Bulgaria
"...от 1 до 3 години и глоба до 15 000 лв. ..."
Манджата на Манго е осигурена - ураааа.....
А колибата му ше се продава на търг, заедно с продраните гащи
чичата
16 Юли 2003 08:20
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
Решили - недорешили
До 10 години затвор за кражба на 3650 метра жици
За 1 метър - един ден
...и така нататък...
JAN
16 Юли 2003 09:00
Мнения: 89
От: 0
Енергото е на път да стане държава в държавата. Разбира се, че кражбата на жици и кабели е сериозно нарушение, даже приемам че е престъпление. Обаче защо се докара положението до тука.
Енергото вдига цените също незаконно и като не искат да им се краде тока да си сложат такива електромери, които не се влияят от магнити и др. подобни. Обаче и в момента се сменят електромерите на гражданите със същия тип - индукционни. Огромни суми се изразходват за тази цел и то точно преди приватизацията на енергото. Т.е. новия собственик да няма никаква грижа - има осигурени високи цени и нови електромери. Тук не се броят комисионните при тези сделки.
Ако не искат да им крадат трансформаторите, кабелите и електропроводите, ами да ги защитят и охраняват. Има съвременна СОТ за трафопостовете, а за електропроводите може да се охраняват и с дежурни групи или нещо подобно. По малко ще струва, а ще създадат и работни места. Не е лошо Шулева да помисли за това предложение.
Ами таксите за присъединяване към ел.мрежата също са незаконни.
Пример: за мощност от 50 до 100 kW таксата за присъединяване е 5880 лв. до 25 м разстояние, докато действителните разходи са максимум 2000 лв. Това е чисто и просто скрито повишаване цената на тока. Никой дума не казва за това положение.
Още един пример - уличното осветление. Разходите за поддръжка на уличното осветление са включени в калкулацията на цената на тока. А всъщото време енергото казва, че няма средства да го поддържа и общините трябва да купуват лампи и осветителни тела. И общините изразходват обществени средства за да ремонтират собствеността на енергото, вместо тези средства да се използуват за социални разходи, създаване на работни места и др. Това законно ли е. Къде са държавните контролните органи .
Ами качеството на енергията. Постоянно има изгоряла и повредена домакинска техника поради високо или прекалено ниско напрежение. А енергото трябва да го поддържа в стандартните граници - 220 V +- 5%.
Така че кой е повиновен: този който краде ток защото няма пари или този който го е довел до това положение.


Dedovec
16 Юли 2003 11:37
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Просто няма как да се отмине: за открадната жица - затвор.
За източена банка - доживотно място в "политиката".
За източена държава - ...
lelka
16 Юли 2003 13:27
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
Това добре, но ще трябва да се построят нови затвори за мургавите крадци, а за това ще трябват много пари. Нещо друго ще трябва да се мисли.
DOKTOR9000
31 Авг 2003 15:51
Мнения: 5
От: Bulgaria
съмнявамсе несто да ги спре теq мародери
но законите и строги и не строги , просто твърде малко хора ги спазват ...
сигурно са се нау4или от политиците
Добави мнение   Мнения:6 1