Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
""Саддамгейт"" - по-големият брат на ""Чорнигейт""
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:38 Предишна Страница 2 от 2 1 2
paragraph39
31 Яну 2004 21:18
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НАЙ-ДОБРАТА PR "УСЛУГА", КОЯТО /НЯКОИ !/ ПРАВЯТ ТУК /И НЕ САМО ТуК!/ НА КОМУНИСТИТЕ И КОМУНИЗМА , СА антиКОМУНИСТИТЕ! И нискоИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ИМ антиКОМУНИЗЪМ !!! ВЕДНО С "ХАМАЛСКИЯТ ИМ ЕЗИК /да ме извинят истинските хамали-нищо лично!/" , КОМПЛЕКСИРАНОСТ, НЕЛОГИЧНОСТ И ПЕРФЕКТНО НЕЗНАНИЕ !!!
ИЗКАЗВАМ ИМ ИСКРЕНА "БЛАГОДАРНОСТ ПРЕД СТРОЯ" !!!
PARAGRAPH39- /отскоро "КОМУНИСТ по убеждения/

Редактирано от - paragraph39 на 31/1/2004 г/ 21:20:07

Христо Тамарин
31 Яну 2004 23:58
Мнения: 160
От: Bulgaria
Разнищване на случая. Пълно оневиняване на Станишев. Първанов също не е направил кой-знае какво. За импичмънт изобщо не може да става и дума
Първи факт: Официален иракски вестник обвинява политици и политически партии от много страни в приемане на подкупи от Садам Хюсеин през 1998 г. Дава се списък кой колко е взел. Числата са в натура. Раздавани били купони за определеното количество петрол. Купоните се осребрявали някъде из Арабиите, но по какъв точно курс и досега не е ясно.

Първо обяснение на първия факт: Ако на някого Господ даде много, той е религиозно задължен да раздава иждивения. Едно време не е имало пенсии и стипендии, социалното подпомагане се е основавало на доброволните дарения. Дал Аллах на Садам много-много петрол, и Садам давал на тоз-оня иждивения. Е, давал и на БСП. По 12 милиона. От иждивенеца нищо не се изисквало - достатъчно е било да изрази почитта си. Иракският вестник няма основание да твърди, че физическите и юридическите лица от публикувания списък са били на заплата при Садам, пази Боже! Те просто са си били на иждивение при него.

Второ обяснение на първия факт: Макар и назначени от окупаторите, Ирак си има министри. Има си и държавни чиновници. Естествено е те да си вършат работата. И те непрестанно мислят само за това как да напълнят държавната хазна и как да намалят външния си дълг. Нали и нашите министри непрестанно за това мислят. Намират чиновниците от иракското министерство на петрола някакви списъци. И си поставят програма-минимум и програма-максимум.

Програма-минимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Ред по ред да прегледат списъка. Сигурно някои сделки са неправомерни. Например, на редица редове фигурират политици и политически партии. Що щат те сред фирми, търгуващи с петрол? Чиновниците се надяват да си върнат парите от незаконните сделки. Значи, списъкът няма как да е фалшив. Но за да дадат шанс на програмата си максимум, публикуват само частта за 1998 г.

Следствие от първи факт: БСП е уличена, че през 1998 г. е получила подкуп от Садам в размер 12 милиона в натура. По-горе разясних, че това ще да е било просто иждивение, а съвсем не подкуп.

Втори факт - първо изявление на Президента г-н Първанов: "Ако БСП беше взела тези милиони, сега нямаше да е цяла затънала в дългове!". Когато някой е уличен в нещо, най-важни за следователя са първите му реакции. Тогава човек казва първото, което му хрумне. После вече вещи адвокати се намесват да му дават съвети, че и свидетели за всичко могат да се намерят на пазара.

Трети факт - първа реакция на г-н Станишев: "БСП никога не е сътрудничела с партията БААС на Садам! Ние даже им отказахме предложение за сътрудничество!" И показва писмо от юли 2002 г., написано от него в отговор на официално запитване от иракска страна. Станишев тогава ОТГОВОРИЛ на иракчаните, че г-н Захари Захариев не е упълномощаван да представлява БСП, както и че партията не е подписвала протокол за сътрудничество с партията на Саддам БААС.

Първо обяснение на трети факт: Сред достъпните за него и оставени на Позитано 20 документи Сергейчо Станишев вероятно не е намерил друг, който да се отнася до Ирак. "А намереният, си мисли той, все пак нещо показва - не сме сътрудничели със Садам!" И го показва, макар че писмото не е от 1998, а от 2002г.

Третият факт "под лупа": Щом така отговаря Сергейчо на Садам, какво го е попитал той? Ами, попитал го е: "Упълномощен ли е г-н Захариев да представлява БСП?" или "Има ли г-н Захариев пълномощно да представлява БСП?". За да пита Садам това, значи че г-н Захариев е претендирал пред Садам, че представлява БСП. Дори може да е представил в Багдад пълномощно, във валидността на което иракчаните са се усъмнили. Ако не е така, Садам щеше да пита: "Искам да обсъдя нещо с Вашата партия. Бихте ли изпратили Ваш упълномощен представител?" или "Бих искал да обсъдя някои партийни въпроси с намиращия се в Багдад г-н Захариев, но той казва, че не е упълномощен. Бихте ли го упълномощили?".

Първи извод от третият факт: Захариев е предявил в Багдад претенции, а може би и нередовен документ, че представлява БСП. А за какво би могъл да претендира Захариев, а иракчаните да гледат под лупа неговото нередовно пълномощно? Вероятно, искал е да прибере иждивението от Садам (12 милиона), полагащо се на БСП. За друго не се сещам. Е, Захариев не е успял. С писмото си Станишев предотвратил това.

Четвърти факт - първо изявление на г-н Захариев: "През 2002 г. ставаше дума за 1 милион!". Жалко, трябваше просто да каже: "Бях там в служебна командировка от Машиноекспорт по бизнес дела. С БСП това нямаше нищо общо!"

Обяснение на четвърти факт: Да, Захариев си спомня, че не е успял да прибере 12-те милиона. Прибрал е само своя милион, за който е бил редовно упълномощен. Вероятно става дума за иждивението на неговото русофилско дружество. (Той често му мени наименованието на това дружество, че човек не може да го запомни точно.) За какво друго може да съществува едно такова дружество, освен за да получава иждивения. Винаги съм предполагал, че ги получава от Русия. Явно, руските приятели на Захариев са ходатайствали пред Садам да включи и дружеството на Захариев (или лично него, още не се знае) в списъка на иждивенците. Това ще да е станало след 1998г., защото в публикувания списък го няма.

Пети факт - още бримки по чорапа: Шефът на Захариев във фирмата Машиноекспорт бил някой си Манджуков, който освен това бил издател на някакви си вестници и бил кавалер на някакъв орден. А пък г-н Захариев много пъти бил ходил в Ирак и може и сам, без руско ходатайство, да е молил да го впишат сред иждивенците.

Работна версия на следователя: Станишев е напълно невинен.

БСП си е получавала редовно иждивенията от Садам, и през 1998 г., и след това, а може би и преди това. Може би Захариев ги е прибирал, може би самият Манджуков, може би някой друг. Но винаги с редовни пълномощни от Позитано 20. Както казахме, в това няма нищо лошо.

Едва ли Садам е намалявал иждивения. Заплата или иждивение не се намалява. Или се увеличава, или се нулира. Получаваш пенсия, може да я увеличат, докато гушнеш букета. Получаваш заплата, може да я увеличат, докато те уволнят. Нямаме основание да предполагаме, че известното от данните за 1998 г. иждивение на БСП (12 милиона) е било увеличено.

Имайки пред вид факта, че другарката на Сергей е известна устата журналистка, при това смела до безразсъдство и лишена от задръжки, в началото на 2002 г. старейшините посъветвали г-н Георги Първанов, когато му сдава председателския пост в партията, да не доверява всичко на Станишев. Сергей, разбира се, заслужавал пълно доверие, но е млад и ако през някоя нощ в леглото се разприказва например за иждивението от Садам, друг изход освен нещастен случай за журналистката старейшините няма да имат. Вслушал се в съвета др. Първанов, не посмял да довери на Сергейчо такава опасна партийна тайна, а именно, че иракският социалистически лидер е основен спомоществовател на антиимпериалистическите сили по света.

Както и да е, и през 2002 г. събира в Багдад Садам иждивенците си ТЕ ДА МУ ЦЕЛУНАТ РЪКА и ТОЙ ДА ИМ ДАДЕ МИЛОСТИНЯ. Там е г-н Захариев, редовен представител на русофилското дружество. Очаква иждивение от 1 милион. Може би, той е пратен от някого да представлява и БСП, но ако е така, то автентичен подпис на Станишев на пълномощното му липсвал. Може би, Захариев едва в Багдад е видял, че няма представител на БСП да получи 12-те милиона и нали е член на висшия съвет, поискал той да ги прибере. И в двата възможни случая иракчаните искат от Станишев потвърждение, че Захариев е упълномощен представител на БСП. Сергейчо обаче не знае за какво става дума. Той не е в час и отговаря неадекватно на иракчаните. (Обяснение на третия факт). Проваля усилията на Захариев да усвои 12-те милиона, той прибира само своя милион (Обяснение на четвъртия факт). След писмото от Станишев, Садам вероятно е заличил БСП от списъка на иждивенците си. Е, затова БСП понастоящем е много бедна и цяла е затънала в дългове. За успокоение, БСП е загубила само тези 12 милиона, за които въздишаше г-н Първанов (Обяснение на втория факт), понеже през 2003 г. Садам се криел из миши дупки и не е раздавал повече иждивения.

След това изясняване на историята, за истерии изобщо няма място. Пък и какво толкова е станало: имал Садам бол петрол, раздавал иждивения. Станишев вероятно едва наскоро е научил как точно е станало всичко. Не е виновен той за пропуснатите ползи. А БСП е изгубила само 12 милиона. Видяхте ли бе, седесари такива, за какво точно става дума: БСП е изгубила милиони!

Все пак, най-сериозно е засегнат авторитетът на Негово Превъзходителство Президента на Република България г-н Георги Първанов. Някой може да го обвини, че със спомоществователството на Садам е спечелил той президентските избори. И тъй да е, какво значение има това? Пък и едва ли е така. Например, мога да ви уверя, че моят глас на президентските избори не се е повлиял от никаква пропаганда и агитация, платена с петролни милиони. Допускам, че повечето избиратели могат да кажат същото.

Програма-максимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Иракчаните, естествено, искат да им се опростят всички задължения. Преди няколко месеца САЩ излязоха с такъв призив, но получиха срамно малка подкрепа. Дори някои най-верни съюзници не ги подкрепиха. Вземете за пример България: ние се съгласихме да пратим войски и да дадем жертви, но не се съгласихме да опростим някакъв си милиард долара дълг на Ирак. Ако питате семействата на жертвите, те ще ви кажат, че е било по-добре да опростим дълга, а да не пращаме войски. И в Господнята молитва нали изричаме: "Опрости ни, Отче Небесен, дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си!".

И тъй, програмата-максимум на иракчаните в този случай е опрощаване на всичките им дългове по политически съображения. Затова публикуват списъка само за 1998-99 г. Там вероятно има предимно бивши политици, вече без влияние. В развитите страни политиците не се задържат дълго на върха.

Садам добре е знаел, че военната му сила е просто блъф. Реално можел да разчита само на политическа подкрепа от някои страни. Затова през следващите години той ще да е разширил дейността по раздаване на иждивения на политици от цял свят. А повечето от тях (тези във списъците за 2000-2002) все още са влиятелни. Е, те сега ентусиазирано ще подкрепят инициативата за опростяване на всички иракски дългове. И повече списъци няма да се публикуват.

Имат ли САЩ, днешните властелини на света, интерес от дестабилизация на България точно преди приемането й в НАТО? Не, разбира се. Затова забравете за всякаква възможна оставка на президента г-н Първанов.

Пък и заслужаваме ли ние, българите, по такъв лесен начин да се отървем от президент-комунист? Не, разбира се. Като сме си го избрали, трябва да си го чуваме.
paragraph39
01 Фев 2004 00:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
paragraph39
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3323
Скрий: Име, IP
БЕЗ ТРУП ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ- НЯМА УБИЙСТВО!
БЕЗ УБИЙСТВО- НЯМА УБИЕЦ !!!
ПИТАМ:
1.Къде са 12 милиона барела "Садамов петрол"подарени от Садам на БСП?!?
2.Къде са 200 милиона долара "Садамови пари"подарени от Садам на БСП ?!?
3. Какво казва Садам по въпроса- питат ли го арестувалите го?!?
Докато не се открият "предметите на престъплението" по т.1 и т. 2 или следите от тях- НЯМА нарушаване на Ембаргото на ООН срещу Ирак! САМО по "улики"никой не може да бъде съден при Демокрацията!!!
Значи, НЯМА и "нарушители на Ембаргото на ООН срещу Ирак"-във връзка с т.т.1-2 !!!
ИМА само един малкоизвестен АРАБСКИ вестник!
Дано да е от по-мека хартия!?!Редактирано от - paragraph39 на 31/1/2004 г/ 23:55:34

Създадено: 31.1.2004 г. 23:54:44

FL
01 Фев 2004 01:17
Мнения: 6,942
От: Canada
Ако Костов е получавал пари от Чорни това е корупция!
Ако Парванов и БСП са получавали подкупи от Садам(много вероятно!) това е държавно ПРЕДАТЕЛСТВО!
paragraph39
01 Фев 2004 01:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТАКА Е!!!
Но докато има "АКО", няма нищо друго, освен едно голо "АКО" !!!...
shop_en
01 Фев 2004 03:35
Мнения: 998
От: USA
Светло Пиво, ако си достатъчно възрастен да помниш годините 1944-1989 в България, значи си долен лъжец, като говориш за грабеж на българите. Ако пък спомени нямаш, знай, че който те е учил на това, е долен лъжец.
Светло Пиво
01 Фев 2004 04:39
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
shop_en приеми средното. Т.е. помня достатъчно, как се редяхме по магазините за портокали, за мляко и хляб. Как за Жигулка така и не дочаках ред. Помня, че за един бойлер висях пре магазина цяла нощ. Помня и телевизора, за който дори дадох подкуп на продавача.
А през това време "другарите" пазаруваха в Корекома. Взимаха по 700-800 лева, защото бяха членове на БКП. Помня как ме изгониха от жилището, щото там щели да живеят активни борци. Е, хайде стига, щото ще стана отегчителен.
Дано не ти се случи да строиш комунизъм. Аз вече го строих. МЕРСИ.........
Простотия
01 Фев 2004 11:42
Мнения: 1,724
От: French Polynesia
па да си одил у кремиковци бе! там ни ти искаше некой да си член на бекапето, ни се чекаше за жилище, а заплатите бея и по-големи
ParvanovGS
01 Фев 2004 18:10
Мнения: 239
От: Bulgaria
До червените във форума - стига сте му лизали оная работа на Първанката! По-добре кажете от толкова пари, които е взел, колко е заделил за вас? Ами, че само с тия 300 милиона долара (колко ли още са взели от Саддам, ами от Милошевич, ами от Чорни, ами от Путин, ами от Бин Ладен) БДП може да си купи поне 500 хиляди гласа на изборите!
fierce
01 Фев 2004 18:26
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
GS Първанката, ти знаеш ли какво правят 500 000 гласа бе пиле?!?
Светло Пиво
02 Фев 2004 02:21
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Простотио епа оно и тамо се одеше со връзки бре. Как че одим там като сме много......... Па и мой роднина, знаеш колко пари даде рушвет, да оди да строи комунизъмо у Либия, та да може да си купи "Лада" от корекомо.........
TheBigEdge
02 Фев 2004 10:41
Мнения: 1,272
От: Bulgaria
Ей, жалка работа това комунистчетата, бе! Много болно нещо им стана.... Що ли така?
Апропо, Параграфе, как е твоят иракски приятел-антисаддамист, който ти се беше обадил по телефона, за да те информира от първа ръка, че в Ирак (където той живее) такъв вестник НЯМА? Добре ли е? Семейството му, децата му, и те ли са добре? Като се чуете пак по телефона, прати му много поздрави и от мен! Пък той утре-вдругиден може да те информира, че в Ирак никога не е имало петрол, Саддам е гнусна американска и на ЦРУ измислица.... Може дори да те информира, че всъщност Ирак никога не е съществувал, а той всъщност не е иракчанин, а секретар на отдел в пищната сграда на "Позитано" 20, гр.София, Република България..... И... внимавай с лъжите, Параграфе, че нещо много се оплиташ напоследък! То е разбираемо - на лидера ви не му издържат вече нервите, на президента ви - също, та какво остава за редовите членове и симпатизанти, ама все пак.... Имай мярка! Сполай ти!
б.б.
02 Фев 2004 12:52
Мнения: 938
От: Bulgaria
paragraph39
02 Фев 2004 15:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
THE BIG EDGE,
Прав си!
Ами те, мъдрите хора са го казали: “Пази ме, Боже, от ПРИЯТЕЛИТЕ МИ! От неприятелите ми аз сам ще се пазя!”...Та и аз / а и ти!/ ще внимавам с моите приятели- особено тези от Ирак! Бъкан съм с такива, да знаеш!!!
А пък аз пропуснах да ти кажа /ти се загуби някъде!?/, че моят приятел-антисадамист от Ирак, ми се обади ден след това! За да ТИ се извини, че чрез моята уста ти е пробутал лъжа! Абе, невинна лъжа, ама си е лъжа! А пък аз най-добросъвестно /ти/ я препредадох! Ужас !!! Ама, виж, сега, к`ва била работата:
Та, казва този мой приятел: ходил да пита за този вестник по тамошните РЕП-ове! Да, ама питал за АНТИкомунистически вестник! Щото решил, че щом вече има демокрация в Ирак, че щом топи БСП/БКП, че щом янките са там- НЕ е логично да възкръсне една омраЗна комунистическа партия и комунистчетата й, че и вестник да си има?!? И онези, от РЕП-овете му казали, че няма такъв антикомунистически вестник! Чак вечерта, когато слушал ВВС, повярвал- че има в. “Ал Мада” в Ирак и, че този вестник е КОМУНИСТИЧЕСКИ /обаче!!!/. И веднага ми звънна от Багдад- за да ти предам ИЗВИНЕНИЯТА му, че неволно те е подвел, чрез мен! Е, приеми ги, де! Не се инати, сега!...И моите, също!
Колкото до вечното и вярното приятелство- глей и НЕ питай всички лидери на досегашните демократични партии в България! И, най-вече, най-демократичната и най-демократичните- СДС и “елитът” му /вчера, днес и утре/. Абе, казвам ти- на арабин и на демократ недей да вярваш на 100%- дори и когато ти се пише приятел /като този, моят, от Багдад, или като сегашния кмет на София!/...
Бъди жив и здрав!
А, щях да забравя! Те , май, не само арабите ни лъжат на поразия! Виж, Буш и той взе да дава отбой и да ЩЕ се извинява, май, за”/НЕ/достоверната информация на ЦРУ” за ОМП в Ирак?!?
Боже, колко много лъжа има /и ще има!/ на този Свят, Боже ?!?...

Редактирано от - paragraph39 на 02/2/2004 г/ 15:09:38

TheBigEdge
02 Фев 2004 18:01
Мнения: 1,272
От: Bulgaria
Параграфе, благодаря! Разчитах на теб! Сериозно! Не за друго, но ми е направило впечатление, че си един от малкото хора, които когато сгрешат, не се притесняват да си признаят. Аз също смятам себе си за такъв. И поради това смело мога да ти заявя - въпреки различията във възгледите (понякога), въпреки непоносимостта към гледната точка на другия (пак понякога), с теб може да се спори, може да се разговаря. Не че аз ще те убедя в правотата си, или ти мен - в твоята, когато сме на различни позиции, но...
Още един път - благодаря! И сполай ти!
paragraph39
02 Фев 2004 18:22
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
THE BIG EDG,
ЗА НИЩО !!!
НЕ СРАМИ ЧОВЕКА ТУЙ, ЩО СИ ТОЙ СИ ПРИЗНАВА, А ТУЙ- ЩО ТОЙ НЕ НЕ СИ ПРИЗНАВА !!!
Бъди жив и здрав !!!
Viva
02 Фев 2004 19:11
Мнения: 216
От: Bulgaria
Много взехте да питате, господа, няма кой да ви отговори. Вземете мерки и почетете светеца !
Добави мнение   Мнения:38 Предишна Страница 2 от 2 1 2