Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Първанов нападна властта за петролния скандал
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
onya tam
30 Яну 2004 22:46
Мнения: 26
От: USA
Пардю сега се кефи отново - пак му лижат задника. Нещата ще се променят, когато се намери кой да го изгони от нашата България! Но не виждам това да може да стане скоро, прекалено много са гъзолизците...
Бай Иван
30 Яну 2004 23:09
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Г–н Първанов е от честните политически дейци в БГ и не е обременен
с тежко комунистическо минало като г–н Станишев и подобни нему проевропейски настроени социалисти. Наивно е от негова страна да става тенекийка на големи, миризливи, уродливи червени задници. Не само наивно, не е и държавнически. Светът гледа и очаква от нас да се изчистим от тях , а не да ги защитаваме с герба и знамето на държавата. Престъпниците са престъпници, има ги навсякъде, по цял свят, на всички нива, никой не е застрахован, но при първи сигнал, при първа възможност хората се чистят от тях. Това се очаква и от нас. Вижте колегата си Блеър г–н Първанов. То и Путин мога да посоча, но там играта е друга.
paragraph39
31 Яну 2004 01:56
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
АЗ НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНИ ние-българите, да вярваме ПОВЕЧЕ на някаква НЕДОКУМЕНТИРАНА публикация, на някакъв ниезвестен иракски вестник, а да НЕ вярваме на нашия, на българския ПРЕЗИДЕНТ, когато той твърди отхвърля вестникарските твърдения на "Ал Мада" ?!?
АЗ и сега, все още, НЕ мога да схвана: в какво , всъщност, всички сега обвиняват БСП, Станишев и Първанов- във връзка с публикацията нън в."АрМада" ?! Кой ще отговори на въпросите ми:
1. Имало ли е в действителност НЕЗАКОНЕН износ /от Ирак/ и внос /от България/респ. БСП/ на "ембаргов петрол"?! И кой, кое и как ДОКАЗВА тезата, на някои тук /а и "навън"/, че е имало такъв НЕЗАКОНЕН трансфер?!?
2. Кой, кога и с кое ДОКАЗАТЕЛСТВО е доказал, че България /респ. БСП/ "се е облагодетелствала НЕЗАКОННО" от някакъв "незаконен износ-внос на иракски петрол- който петрол е бил ПЛАТЕН на Садам ли, ПОДАРЕН от Садам ли?!?
3. Кой, кога и с какво ДОКАЗАТЕЛСТВО е доказал , че Първанов, Станишев или някой друг от БСП са извършили ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ- във връзка с каданото в горните две точки?!?
Ако нясой разполага с факти-ДОКАЗАТЕЛСТВА по тези три въпроса, нека бъде така любезен и да ги "сложи на масата"! Защото, както е известно / и по българския Наказателен кодекс е така!/, публикации във медиите НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО! Те са само "основание за образуване на предварителна проверка" !!! Иначе, ако бяха доказателство, сума народ щеше да влезе в затворите- само при наличието на "неоспорими медийни доказателства"!!!
Чакам, петимен съм да узная за "доказателства" по аферата "Иракски петрол-БДПр презитент Пърлванов" ! Но доказателства, а не междуметия, прилагателни, притчи и т.н. КАЗАХ!
lum
31 Яну 2004 02:48
Мнения: 631
От: Bulgaria
Ще има да си чакаш параграфе ...
Светло Пиво
31 Яну 2004 05:25
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Първанката използва стратегията на " най-добрата отбрана е нападението". На криво управление, барелите са му кръгли.........
Какво като Костов е дал разрешение, кой е папкал от петрола ?????........ Първанов, недей ни бъзикай така. Аре са........
TUT
31 Яну 2004 06:54
Мнения: 774
От: Bulgaria
ПИВО, ПИВООООООООО, ЩО СИ ТОЛКОЗ СВЕТЛО.....
Generala_
31 Яну 2004 09:07
Мнения: 513
От: Burundi
Какви доказателства може да има от едно марионетно правителство, инсталирано от хамериканците? Как се фалшифицират документи всички, които имаме хабер от PC знаем. Трябва ти един скенър и с програмките можеш да си напишеш, че си и цар. Много "навреме" идва този "скандал"- в момент, когато се оказа че Е.С. не ни носи нищо, а НАТО само разходи. Когато народът не вижда изход от мизерията, се уплашиха, че от протест може да се гласува срещу НАТО и Е.С..Намира повод да се търси под вола теле- т.е. гледай пак БСП-то виновно.А и да се спаси костов, защото там доказателствата са налице-Парите са преведени и има потвърждение от банката. Някой да ги е връщал обратно?-Не. А всяка една сделка по програмата "Нефт срещу храни." е била многократно от различни институции контролирана и съответните чиновници (и костовите) ако е имало нещо нередовно са намазали.Като си спомним за "партийните вноски" от всеки митнически пункт-колко ще внесе митницата, пътното или гранична полиция, направо да получиш "носталгия" по определени вождове, с култ към личността им.Машината за дезинформация на хъмериканците не се е променила с години. Папата, дроги, оръжие и какви ли не измишльотини, но като погледнем в историята, виждаме, че хамерика винаги е правела това, в което другите несправедливо е обвинявала.
dumb ass foreigner
31 Яну 2004 12:43
Мнения: 146
От: USA
paragrafe,
mnogo me u4udi, 4e ne vigda6 pri4inata.ami nie ako ne tursim ne6to mrusotija da namerim, nemogem da giveem.ami i foruma 6te zatvori, za6toto nii togaz kakvi 6te gi pi6em?drug e vuprosa, 4e na politik trudno se vjarva.
ta kakva izleze tja; ofizjalna bg firma, v ramkite na ofizijalna programa ot oon/su6to oficjalna firma/, pod zorkot oko na batkova slugba/ofizjalna/, pravi sdelka s petrol.i dage dokumenti ima.
ta do tuk vsi4ko e O.K.ostava da vidim dei e toz petrol.ili parite ot nego.ta az gledam, gledam-ni6to nema.sluam, sluam-ni6to nema.aaaa tuka ima ne6to.
samo deto ne znam kakvi 6te gi pi6em, ako i s petrola/parite vsi4ko e nared.
fractal
31 Яну 2004 14:18
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
parvanov shte pita filip bokov dali shte stigne petrola ta sina mu da kara kradeni koli cial jivot na avanta
Торкемада
31 Яну 2004 16:53
Мнения: 36
От: Bulgaria
Подобно на Самоковеца, Фатик, Павлов и другите знайни и незнайни герои на Прехода, БСП няма да доживее до ЕС. По един или друг начин столетницата ще отиде там, където и е мястото - в историята. Това зомби е крайно време да се спомине, па било то само заради това да освободи място за нещо по модерно у лево.
Първанов и компания сега се надпреварват да се кланят на САЩ и европейските фактори, зер им се прости миналото и ги реалибилитират.
Безмислено е , скъпи другари. Бивши комунисти в ЕС ще има само по музеите.
shop_en
31 Яну 2004 21:25
Мнения: 998
От: USA
Торкемада, казваш "Безмислено е , скъпи другари. Бивши комунисти в ЕС ще има само по музеите". Тъжно е, като си помислиш, че един ден Торкемадите също ще станете бивши...
Христо Тамарин
31 Яну 2004 23:20
Мнения: 160
От: Bulgaria
Разнищване на случая. Пълно оневиняване на Станишев. Първанов също не е направил кой-знае какво. За импичмънт изобщо не може да става и дума
Първи факт: Официален иракски вестник обвинява политици и политически партии от много страни в приемане на подкупи от Садам Хюсеин през 1998 г. Дава се списък кой колко е взел. Числата са в натура. Раздавани били купони за определеното количество петрол. Купоните се осребрявали някъде из Арабиите, но по какъв точно курс и досега не е ясно.

Първо обяснение на първия факт: Ако на някого Господ даде много, той е религиозно задължен да раздава иждивения. Едно време не е имало пенсии и стипендии, социалното подпомагане се е основавало на доброволните дарения. Дал Аллах на Садам много-много петрол, и Садам давал на тоз-оня иждивения. Е, давал и на БСП. По 12 милиона. От иждивенеца нищо не се изисквало - достатъчно е било да изрази почитта си. Иракският вестник няма основание да твърди, че физическите и юридическите лица от публикувания списък са били на заплата при Садам, пази Боже! Те просто са си били на иждивение при него.

Второ обяснение на първия факт: Макар и назначени от окупаторите, Ирак си има министри. Има си и държавни чиновници. Естествено е те да си вършат работата. И те непрестанно мислят само за това как да напълнят държавната хазна и как да намалят външния си дълг. Нали и нашите министри непрестанно за това мислят. Намират чиновниците от иракското министерство на петрола някакви списъци. И си поставят програма-минимум и програма-максимум.

Програма-минимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Ред по ред да прегледат списъка. Сигурно някои сделки са неправомерни. Например, на редица редове фигурират политици и политиюески партии. Що щат те сред фирми, търгуващи с петрол? Чиновниците се надяват да си върнат парите от незаконните сделки. Значи, списъкът няма как да е фалшив. Но за да дадат шанс на програмата си максимум, публикуват само частта за 1998 г.

Следствие от първи факт: БСП е уличена, че през 1998 г. е получила подкуп от Садам в размер 12 милиона в натура. По-горе разясних, че това ще да е било просто иждивение, а съвсем не подкуп.

Втори факт - първо изявление на Президента г-н Първанов: "Ако БСП беше взела тези милиони, сега нямаше да е цяла затънала в дългове!". Когато някой е уличен в нещо, най-важни за следователя са първите му реакции. Тогава човек казва първото, което му хрумне. После вече вещи адвокати се намесват да му дават съвети, че и свидетели за всичко могат да се намерят на пазара.

Трети факт - първа реакция на г-н Станишев: "БСП никога не е сътрудничела с партията БААС на Садам! Ние даже им отказахме предложение за сътрудничество!" И показва писмо от юли 2002 г., написано от него в отговор на официално запитване от иракска страна. Станишев тогава ОТГОВОРИЛ на иракчаните, че г-н Захари Захариев не е упълномощаван да представлява БСП, както и че партията не е подписвала протокол за сътрудничество с партията на Саддам БААС.

Първо обяснение на трети факт: Сред достъпните за него и оставени на Позитано 20 документи Сергейчо Станишев вероятно не е намерил друг, който да се отнася до Ирак. "А намереният, си мисли той, все пак нещо показва - не сме сътрудничели със Садам!" И го показва, макар че писмото не е от 1998, а от 2002г.

Третият факт "под лупа": Щом така отговаря Сергейчо на Садам, какво го е попитал той? Ами, попитал го е: "Упълномощен ли е г-н Захариев да представлява БСП?" или "Има ли г-н Захариев пълномощно да представлява БСП?". За да пита Садам това, значи че г-н Захариев е претендирал пред Садам, че представлява БСП. Дори може да е представил в Багдад пълномощно, във валидността на което иракчаните са се усъмнили. Ако не е така, Садам щеше да пита: "Искам да обсъдя нещо с Вашата партия. Бихте ли изпратили Ваш упълномощен представител?" или "Бих искал да обсъдя някои партийни въпроси с намиращия се в Багдад г-н Захариев, но той казва, че не е упълномощен. Бихте ли го упълномощили?".

Първи извод от третият факт: Захариев е предявил в Багдад претенции, а може би и нередовен документ, че представлява БСП. А за какво би могъл да претендира Захариев, а иракчаните да гледат под лупа неговото нередовно пълномощно? Вероятно, искал е да прибере иждивението от Садам (12 милиона), полагащо се на БСП. За друго не се сещам. Е, Захариев не е успял. С писмото си Станишев предотвратил това.

Четвърти факт - първо изявление на г-н Захариев: "През 2002 г. ставаше дума за 1 милион!". Жалко, трябваше просто да каже: "Бях там в служебна командировка от Машиноекспорт по бизнес дела. С БСП това нямаше нищо общо!"

Обяснение на четвърти факт: Да, Захариев си спомня, че не е успял да прибере 12-те милиона. Прибрал е само своя милион, за който е бил редовно упълномощен. Вероятно става дума за иждивението на неговото русофилско дружество. (Той често му мени наименованието на това дружество, че човек не може да го запомни точно.) За какво друго може да съществува едно такова дружество, освен за да получава иждивения. Винаги съм предполагал, че ги получава от Русия. Явно, руските приятели на Захариев са ходатайствали пред Садам да включи и дружеството на Захариев (или лично него, още не се знае) в списъка на иждивенците. Това ще да е станало след 1998г., защото в публикувания списък го няма.

Пети факт - още бримки по чорапа: Шефът на Захариев във фирмата Машиноекспорт бил някой си Манджуков, който освен това бил издател на някакви си вестници и бил кавалер на някакъв орден. А пък г-н Захариев много пъти бил ходил в Ирак и може и сам, без руско ходатайство, да е молил да го впишат сред иждивенците.

Работна версия на следователя: Станишев е напълно невинен.

БСП си е получавала редовно иждивенията от Садам, и през 1998 г., и след това, а може би и преди това. Може би Захариев ги е прибирал, може би самият Манджуков, може би някой друг. Но винаги с редовни пълномощни от Позитано 20. Както казахме, в това няма нищо лошо.

Едва ли Садам е намалявал иждивения. Заплата или иждивение не се намалява. Или се увеличава, или се нулира. Получаваш пенсия, може да я увеличат, докато гушнеш букета. Получаваш заплата, може да я увеличат, докато те уволнят. Нямаме основание да предполагаме, че известното от данните за 1998 г. иждивение на БСП (12 милиона) е било увеличено.

Имайки пред вид факта, че другарката на Сергей е известна устата журналистка, при това смела до безразсъдство и лишена от задръжки, в началото на 2002 г. старейшините посъветвали г-н Георги Първанов, когато му сдава председателския пост в партията, да не доверява всичко на Станишев. Сергей, разбира се, заслужавал пълно доверие, но е млад и ако през някоя нощ в леглото се разприказва например за иждивението от Садам, друг изход освен нещастен случай за журналистката старейшините няма да имат. Вслушал се в съвета др. Първанов, не посмял да довери на Сергейчо такава опасна партийна тайна, а именно, че иракският социалистически лидер е основен спомоществовател на антиимпериалистическите сили по света.

Както и да е, и през 2002 г. събира в Багдад Садам иждивенците си ТЕ ДА МУ ЦЕЛУНАТ РЪКА и ТОЙ ДА ИМ ДАДЕ МИЛОСТИНЯ. Там е г-н Захариев, редовен представител на русофилското дружество. Очаква иждивение от 1 милион. Може би, той е пратен от някого да представлява и БСП, но ако е така, то автентичен подпис на Станишев на пълномощното му липсвал. Може би, Захариев едва в Багдад е видял, че няма представител на БСП да получи 12-те милиона и нали е член на висшия съвет, поискал той да ги прибере. И в двата възможни случая иракчаните искат от Станишев потвърждение, че Захариев е упълномощен представител на БСП. Сергейчо обаче не знае за какво става дума. Той не е в час и отговаря неадекватно на иракчаните. (Обяснение на третия факт). Проваля усилията на Захариев да усвои 12-те милиона, той прибира само своя милион (Обяснение на четвъртия факт). След писмото от Станишев, Садам вероятно е заличил БСП от списъка на иждивенците си. Е, затова БСП понастоящем е много бедна и цяла е затънала в дългове. За успокоение, БСП е загубила само тези 12 милиона, за които въздишаше г-н Първанов (Обяснение на втория факт), понеже през 2003 г. Садам се криел из миши дупки и не е раздавал повече иждивения.

След това изясняване на историята, за истерии изобщо няма място. Пък и какво толкова е станало: имал Садам бол петрол, раздавал иждивения. Станишев вероятно едва наскоро е научил как точно е станало всичко. Не е виновен той за пропуснатите ползи. А БСП е изгубила само 12 милиона. Видяхте ли бе, седесари такива, за какво точно става дума: БСП е изгубила милиони!

Все пак, най-сериозно е засегнат авторитетът на Негово Превъзходителство Президента на Република България г-н Георги Първанов. Някой може да го обвини, че със спомоществователството на Садам е спечелил той президентските избори. И тъй да е, какво значение има това? Пък и едва ли е така. Например, мога да ви уверя, че моят глас на президентските избори не се е повлиял от никаква пропаганда и агитация, платена с петролни милиони. Допускам, че повечето избиратели могат да кажат същото.

Програма-максимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Иракчаните, естествено, искат да им се опростят всички задължения. Преди няколко месеца САЩ излязоха с такъв призив, но получиха срамно малка подкрепа. Дори някои най-верни съюзници не ги подкрепиха. Вземете за пример България: ние се съгласихме да пратим войски и да дадем жертви, но не се съгласихме да опростим някакъв си милиард долара дълг на Ирак. Ако питате семействата на жертвите, те ще ви кажат, че е било по-добре да опростим дълга, а да не пращаме войски. И в Господнята молитва нали изричаме: "Опрости ни, Отче Небесен, дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си!".

И тъй, програмата-максимум на иракчаните в този случай е опрощаване на всичките им дългове по политически съображения. Затова публикуват списъка само за 1998-99 г. Там вероятно има предимно бивши политици, вече без влияние. В развитите страни политиците не се задържат дълго на върха.

Садам добре е знаел, че военната му сила е просто блъф. Реално можел да разчита само на политическа подкрепа от някои страни. Затова през следващите години той ще да е разширил дейността по раздаване на иждивения на политици от цял свят. А повечето от тях (тези във списъците за 2000-2002) все още са влиятелни. Е, те сега ентусиазирано ще подкрепят инициативата за опростяване на всички иракски дългове. И повече списъци няма да се публикуват.

Имат ли САЩ, днешните властелини на света, интерес от дестабилизация на България точно преди приемането й в НАТО? Не, разбира се. Затова забравете за всякаква възможна оставка на президента г-н Първанов.

Пък и заслужаваме ли ние, българите, по такъв лесен начин да се отървем от президент-комунист? Не, разбира се. Като сме си го избрали, трябва да си го чуваме.
paragraph39
01 Фев 2004 00:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
paragraph39
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3323
Скрий: Име, IP
БЕЗ ТРУП ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ- НЯМА УБИЙСТВО!
БЕЗ УБИЙСТВО- НЯМА УБИЕЦ !!!
ПИТАМ:
1.Къде са 12 милиона барела "Садамов петрол"подарени от Садам на БСП?!?
2.Къде са 200 милиона долара "Садамови пари"подарени от Садам на БСП ?!?
3. Какво казва Садам по въпроса- питат ли го арестувалите го?!?
Докато не се открият "предметите на престъплението" по т.1 и т. 2 или следите от тях- НЯМА нарушаване на Ембаргото на ООН срещу Ирак! САМО по "улики"никой не може да бъде съден при Демокрацията!!!
Значи, НЯМА и "нарушители на Ембаргото на ООН срещу Ирак"-във връзка с т.т.1-2 !!!
ИМА само един малкоизвестен АРАБСКИ вестник!
Дано да е от по-мека хартия!?!Редактирано от - paragraph39 на 31/1/2004 г/ 23:55:34

Създадено: 31.1.2004 г. 23:54:44

Angel Kandiloto
01 Фев 2004 04:41
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Purvanov da otide na Treshtenik da nameri po visok i 4epat bor da premetne edno vuje i da se obesi.Neshto losho?
stone
01 Фев 2004 05:32
Мнения: 1,591
От: Bulgaria
Георги Седефчов Първанов - петролния президент
Top Gun
01 Фев 2004 13:45
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Господин Пардю и другите западни посланици трябва да побързат с въвеждането на Политически Борд в нашата политическа менажерия.....Явно в татковината няма политическа воля за откъсване на опашката на гущера. Политическата класа не е на висотата да управлява отговорно държавата. На първо време са необходими предсрочни парламентарни избори при засилен мажоритарен елемент и въвеждане на ясни правила на общественият договор - превенция срещу подмяна на представителния вот чрез "преструктуриране на политическото пространство" следварително без санция на суверена! Това основно води до все по ясно разграничаване на избирателя от политическата класа и очертава все по-голяма пропаст между тях! Фасадната демокрация води до нихилизъм и ерозия на държавността, последиците от които са пагубни за интегритета на обществото!!!!!
naiven2
01 Фев 2004 13:53
Мнения: 93
От: Bulgaria
E sega razbrahme zasto Parvankata beshe protiv vojnata - e kak hem da vzimash (gushkash) petrodolarchetata i hem da iskash bombichki za Saddam ne varvi tazi rabotka bre..
Торкемада
01 Фев 2004 13:54
Мнения: 36
От: Bulgaria
Господин Пардю и другите западни посланици трябва да побързат с въвеждането на Политически Борд в нашата политическа менажерия.....


Вече е наложен, с председател Симеон Сакскобургготски.
Гурбет Гюро
01 Фев 2004 14:03
Мнения: 222
От: Bulgaria
Eх, къде ги бидоните, бе?! Веднъж няма ли да се падне и на мен да седна отгоре им, ами все на някакви там мошеници? И аз искам!...

Finn
01 Фев 2004 14:38
Мнения: 391
От: Bulgaria
Вече е наложен(Политическия борд), с председател Симеон Сакскобургготски.

Не отминавайте , г-да Форумци, това изявления (нито го причеслявайте към наивните бръщолевения тук)на познатия ни , не безизвестен самозванец партиярх, прекръстил се в Торкемада.
Ето го признаиено на царския агент с тоталитарно(болшевишко ), мислне Торкемада...
Торкмената , как е направено това и как ще се прави в бъдеще? Тук се потвърждава една мое старо предположение. Царю е елементарничък по мислене политик, но пък умеещ тоталитарните похвати на политическото и управленческо действие. Въвеждат американски бази и войски в България , които управляващите решават с кабинетни решения, са формата и начина за постигане на неговите цели .Наблюдаваме припряно бързане за подписване на договорите за приемането на американските бази .По този начин царю ще си постигне целта-връщането на монархията , със спретнат референдум за това , под дулото на американското оръжие .Американците са най-добрите вносители и разпространители на демокрацията в света –и у нас ще я докарат. Симеончо и цялата му правителствена гилдия управлява с най-тоталитарно и форми , които се срещат само в режимите на трети страни. А Торкемада е представител на тяхното мислене в нашият форум, пък защо не и във властта-ЗНАЕМ ЛИ?


Idem per idem...
beni
01 Фев 2004 15:05
Мнения: 1,146
От: Bulgaria
Just for the records, както и за водената статистика-
имам голямо доверие и на президента, и на премиера, това е положението.
.
Обаче доста народ странно бързо и значително забогатя в последните 7-8 години, то е очевадно.
Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща