Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Осъдиха Берберян за укрити данъци
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Legioner
06 Фев 2004 22:30
Мнения: 625
От: Bulgaria
Berberian moze da e naduta kuchka, no ne zasluzava takova otnoshenie.
Mnogo skapana durzava e tova ei.
El_Barbudo
06 Фев 2004 22:37
Мнения: 123
От: Bulgaria
Какво отношение бе легионере? Крие ли данъци госпожата - крие. Какво следва тогава? И недей да псуваш държавата - в случая си свърши работата.
El_Barbudo
06 Фев 2004 22:41
Мнения: 123
От: Bulgaria
Пък и си е виновна самата тя - ако не се беше заяждала с журналистите за глупости, при това по-много нагъл начин, най-вероятно никой нямаше да разрови историята с апартаментите.
Lokov
06 Фев 2004 22:46
Мнения: 1
От: Bulgaria
Престъпленията са извършени, за да се укрият данъци, смята съдът. Става дума за 315 лв. данък сгради и такса смет.
ЕБАТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО! Вие наред ли сте бре?
Принц Кирил
06 Фев 2004 22:59
Мнения: 35
От: USA
20 хил. декара???
Ало в. Сега - на тези журналисти им липсва основно образование!
20 000 кв. м. са 20 дка.
martyn_bg
06 Фев 2004 23:21
Мнения: 105
От: USA
Локов, чети преди да пишеш. Делото е заведено за доста по-крупни суми, които са били изплатени след завеждането му но поради изтекла давност ги съдят за лъжливи показания пред съда.
вуцидей
06 Фев 2004 23:32
Мнения: 257
От: Bulgaria
ъъъъъммммммм да. Добре. А Бриго защо не можеше да бъде осъден? Или той просто е по-симпатичен от тази сврака? Правосъдието като фейсконтрол
Автоцензор
07 Фев 2004 00:21
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Четете стари броеве на Сега. Историята тръгна от това, че Софиянски даде част от Борисовата градина на Берберянката. Вместо за пари - срещу 15 панелки, които Общината щяла да използува за социални цели. Така госпожата хем плащаше по-малко, хем посегателството върху парка можеше да мине едва ли не за благотворителност. Само че й се досвидяло за данъка при покупката на панелките и ги декларира далеч под реалната цена. Месец по-късно, когато ги прехвърля на общината, Юлия пък ги представя за много скъпи, за да изглеждат равностойни на парчето столичен парк. В резултат оплита конците. Разликата между цена купува и цена продава образуват грамадна печалба. За която се полага съответно голям данък. И какво прави госпожата? Не декларира печалбата. После финансовите власти на Муравей и правосъдието с редица маньоври отлагаха делото и я отърваха за най-големите нарушения. Затова сега тя изглежда едва ли не като жертва на дребнавата завист. Всъщност синята номенклатура отърва нахалната лелка. Че още и ще обжалва.
ano69
07 Фев 2004 00:31
Мнения: 714
От: Bulgaria
Cialata rabota e, che neshto se e oburkalo v sistemata "dalavera-politici-dalavera". A inache vsichkite sa nahalni i nagli.


вуцидей
07 Фев 2004 00:40
Мнения: 257
От: Bulgaria
То всичко това хубаво Автоцензоре, ама да бяха развалили сделката и да бяха осъдили и Софиански. Щото в СФ има достатъчно панелки, а малко парк.
volog
07 Фев 2004 02:54
Мнения: 3,826
От: Reunion
Ако не се лъжа и бащата на Щефи Граф го бастисаха за неплатени данъци, така че лелката няма никакво оправдание за скритите си данъци
chitatel1
07 Фев 2004 03:23
Мнения: 68
От: Bulgaria
Ало вестник "Сега", защо не се опитате да разследвате данъците на фамилии Живкови, Луканови, Дойнови, Димитър Иванов, Премянов, и на покойниците Илия Павлов, Фатик, Самоковец (е и Луканов и Дойнов са покойници, но оставиха доста парици също) и т.н. и т.н. и не само данъците, но и законността на придобитите имоти?!
И моля не се правете на борци за законност, докато не разследвате споменатите по-горе престъпници в особено крупни размери, за които цял свят знае, само нашите ченгета, "правосъдие" и средства за масова дезинформация не са чували!
lum
07 Фев 2004 04:04
Мнения: 631
От: Bulgaria
е, видяхме осъден за далавера политик ...
и какво?
дано наистина да е първа птичка, която да направи пролет ...
bashmaistora
07 Фев 2004 06:16
Мнения: 377
От: Bulgaria
Маи , болшевишкя парцал весник 'СЕГА ни има за ялови АГАНЦА за курбан, a?
Bay Hasan
07 Фев 2004 07:08
Мнения: 8,555
От: United States
Осъдили я били на една година УСЛОВНО-каква гавра с правосъдието.Ако беше тук, в САЩ , щеше да гние в пандиза поне 15 години ЕФЕКТИВНО.
Сърцето ми се къса за теб, бедний ми български народе-такива като нея ви е....т майчицата, ама още не сте го усетили.
hamer
07 Фев 2004 08:03
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
От цялата работа най-важният извод е, че политиците ни се самозабравят и мислят, че всичко им е позволено и съответно всичко им е простено, защото се имат за висша класа и богоизбрани. Пък те уж трябва да са слуги на народа И най-лошото е, че всички вървят по този път - грабят, облагодетелствуват се, гласуват си закони само за тях, точно за да се облагодетелствуват и много рядко, да не кажа никога, не ги стига това, което я стигна Берберян. Ето затова, ние тук вместо да приветствуваме справедливостта, пак се дърляме за комунисти и антикомунисти, за това кой е крал повече... Жалка история сме и май си заслужаваме отношението на политиците, а и те именно затова продължават да си ни ограбват отвсякъде...
mila zorina
07 Фев 2004 09:10
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Най-после присъда за извършена далавера. Берберян не я е извършила сама, някой й е позволил. Той няма да бъде наказан. Както и Таушанов, както и онези, които изреждате по-горе, както повечето далавераджии. Ако за Берберян не се бе получила такава голяма гласност, и с нея нищо нямаше да стане. Затова съм доволна, че поне този път има някакъв напредък в прилагането на закона .
Dedovec
07 Фев 2004 09:58
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Автоцензоре,
Струва си да се повтарят фактите, дори и само заради това , че нашият народ има къса памет. Впрочем, Берберян да не се дуе, че в НК има доста ясни текстове относно документите с невярно съдържание. И наказанията са доста по тежки по тях.
Впрочем, делото на Берберянови е интересно и с още нещо. За пореден път излиза наяве ролята на т.нар. "оценители". В бизнеса им се въртят огромни пари, които не се ловят от никакви данъци. Това е перфектна форма на корупция, тъй като е прикрита като "обдлужване" на законова процедура. След сделките на Софийски имоти, това е вторият случай при който излиза наяве какви мащабни сделки се правят по този начин.
raven707bg++
07 Фев 2004 10:03
Мнения: 126
От: Burundi
Първо - условно; второ - това е само първа инстанция; трето - адвокат на Берберянката е Рени Цанова...
Познайте от три пъти кво ше стане накрая....
MediaBoss
07 Фев 2004 10:08
Мнения: 740
От: Cape Verde
Удовлетворяващо... Дано висшите инстанции не се изложат!
Cruella de Vil
07 Фев 2004 11:11
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Защо чевръстите журналисти не погледнат какви пари от продажби на имоти са декларирани? Публична тайна е, че укриването на данъци при продажби е национален спорт. Вярно е и това, че услужливи служители сами съветват двете договарящи се страни да декларират по-ниски цени на имотите. Ако всяка подобна сделка стигне до съд кажи-речи всеки продал и купил имот в центъра на София трябва да бъде осъден. Хайде, няма да коментирам укриването на данъци от фирми и еднолични търговци или пък декларирането на по-малки заплати с цел намаляване на данъците. Това също е нарушение на закона. Какъв е броят на осъдените?
Делото срещу Берберян е тенденциозно именно с уникалността си. Данъчните обещаваха да проучат какви данъци са платили собствениците на палати в Симеоново. Някой да е чул за заведени дела? Да, ама онези пращат килъри и биячи на любопитните, пък Берберян няма да изпрати.
Дали висшите държавни служители не ощетяват държавата, закупувайки държавни имоти на занижени цени? Да, ама там всичко е законно макар, че формално погледнато сумите може да са и по-големи от тези, за които Берберян е осъдена.
Всеки, нарушил закона трябва да отговаря пред съда. Всеки, а не само определени лица, попаднали на мушката на журналистите. Защото всеки ден сме свидетели на явни, фрапиращи нарушения и същевременно на нежеланието на овластените органи да се борят срещу тях.
Между другото, какво стана с апартамента на Михнева и дали редакцията на "Сега" го обитаваше законно? Какво е решението на съда?

Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща