Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Супероферта
Добави мнение   Мнения:20 1
SultanBg
13 Фев 2004 21:33
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Oбичам всичко в госпожица Татяна Дончева,
както Паганини всичко в цигулката.
LZ
13 Фев 2004 21:44
Мнения: 968
От: Bulgaria
ще извади торбата с информацията и ще я изтупа за вас
останал съм с впечатление, че в торбата и обикновено има само слухове. Дразни ме и начина и на изразяване като на типичен партиен секретар от близкото минало - "Ние всичко знаем, вие слушайте и много не умувайте, защото..."
Ако имам възможност ще се пусна да видя какви бомби ще намята пак. Поне теми дал Господ напоследък.
Светло Пиво
14 Фев 2004 01:20
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Това се пада сряда и по наше време е 7.30 - 9.30.......... Язък........... изпуснах Танчето....... ........ На работа съм.....
paragraph39
14 Фев 2004 02:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СВЕТЛО ПИВО,
НЕ се отчайвай!
В <abv.bg>, например, има опция "Картички"- с избираем ден и час на подаване /изпращане/. !!!
УСПЕХ!
Chicho Dr.
14 Фев 2004 04:13
Мнения: 8,006
От: USA
Супероферта??? А, бе я у лево! Десното го закрихме вече.
Светло Пиво
14 Фев 2004 04:47
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Thanks paragraph-е. А дали има картички с магарешки трън.....
beni
14 Фев 2004 10:52
Мнения: 1,146
От: Bulgaria
Много я одобрявам аз нея, наистина, кеф да я слушаш като говори в Парламента, а при Слави тя направи шоуто, да бяха мажоритарни изборите ще обере точките, политик и полвина е.
Макар за БСП никога не съм и няма да гласувам.
Бечо
14 Фев 2004 11:26
Мнения: 296
От: Bulgaria
Прав си Бени - имал съм повод да кажа в този форум,
че харесвам политика в тази жена, както и това, че
ахилесовата и пета не се намира в главата. Мисля, че
хора като нея са един от шансовете за България.
БДЖто
14 Фев 2004 14:48
Мнения: 342
От: Bulgaria
Тъй-тъй ! Един от шансовете... че те два ли са, драги ?
Koli_o
14 Фев 2004 19:07
Мнения: 32
От: Bulgaria
Защо ли като я видя въобще за политика не мисля?
Top Gun
14 Фев 2004 21:31
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Кавалерско е да се даде време на дамата да се подготви по НЕКОИ ВЪПРОСИ като например - Ще подкрепи ли БСП и тя в частност предложеният от нововремци избирателен кодекс и какво мисли за несменяемостта на "елита" на политическия небосклон на България??? И още - участва ли БСП в управлението на страната и ако да - кого обслужва тази мимикрия на която сме свидетели???? http://forum.skycode.com/img/yinyang.gif ">(снимка: натиснете тук)
Нели
15 Фев 2004 02:33
Мнения: 5,661
От: United States
Я и аз да дам време на г-жа Татяна Дончева. Надявам се да отговори на тези въпроси в сряда без да ги повтарям отново:
*
1. Подкрепяше ли тя режима на социалиста Милошевич по времето на няколкогодишната му война срещу собствения му народ?
*
2. Как се отнася към факта, че сегашният президент изпрати "любовно" писмо до Милошевич в негова покрепа през 1999, когато силите на НАТО се стараеха да спрат етническите чистки в бивша Югославия? Как се отнася към факта, че Велко Вълканов и Иван Генов бяха гости от БСП на конгреса на тогавашната сръбска социалистическа партия (СПС), избрал Милошевич за председател, пак в същата 1999 г.? И Б. Сендов беше гост на Милошевич през същата година?
*
3. Какво мисли тя за 6-те срещи на Първанов с Путин при нула срещи с Буш? Какво означава този недвусмислен приоритет?
*
4. Как БСП, според г-жа Дончева, съвместява членството си в ПЕС и вече и в Социалистическия интернационал със срещите и връзките си с БААС на Саддам в 2000, 2001 и т.н.? Защо БСП не изгони Захари Захариев от ВС?
*
5. Какви са отношенията на ВС на БСП с бившия депутат г-н Баташки, доколкото разбирам личен приятел на Саддам, занесъл му подарък за рождения ден - пушка за $1200. Съвместимо ли е даването на такива подаръци на един сатрап със статута на депутат от БСП? И с чии средства е купен подаръка?
*
Имам и други въпроси - но това е като за начало.


Редактирано от - Нели на 15/2/2004 г/ 03:22:42

Чичо Фичо
15 Фев 2004 03:58
Мнения: 24,838
От: United States
Въпрос: смята ли г-жа Дончева за целесъобразно председател на БСП да е син на висш комунистически велможа, секретар на ЦК на БКП? Запозната ли е тя с биографиите на други европейски соцлидери, напр. Герхард Шрьодер? Последният бил син на чистачка и убит на фронта войник и напуснал училище на 15 г. да работи обща работа по строежите.
*
Една от най-колоритните фигури на форума беше д-р Даниела Георгиева-Мара, кардиолог, наша добра приятелка, делегат на 44 конгрес на БСП, член на федеративния съвет на "Открит форум". След участието й в ТВ предаването "Гласове" на Я. Дачков през ноември 2000 г., в което разкритикува остро ръководството на БСП за зависимостта му от червените капиталисти, тя бе засипана с клевети (от Позитано до организациите се разпространявало, че била алкохолик, луда и пр.), които не я оставиха дори на форума. Даниела бе викана за словесно на пленум на БСП - Оборище в края на 2000 г., бе изхвърлена от кандидатските листи през 2001 г. и от партията. Тя беше истински социалист - популист в най-добрия смнисъл, сиромахомил - и много интелигентна, чувствителна и дръзка жена. Почина от рак през 2002 г. и остави две малки деца.
.
Ето линк към един дълъг неин постинг от есента на 2001 г., в който разказва за опита си в БСП. Моля г-жа Дончева да коментира.
turn_
15 Фев 2004 11:58
Мнения: 1
От: Bulgaria
Уважаема г-жо Дончева, вероятно няма да имам възможността да участвам във форума на 18.02 и ето защо бих искала да Ви задам въпроса си задочно. Аз съм на 28 години. Много често не мога да разбера мирогледа на моите почти "връсници" - 20-25 годишните. Разбирам по-добре възгледите на моите родители. Знам, че съм имала уникалната възможност да съм възпитавана и в двете времена - преди "избухването" на демокрацията и след него. Считам, че моя лична отговорност е да гласувам. Досега на всички избори съм гласувала за БСП, въпреки че не харесвам много от нещата, които стават в партията, особено в града, където живея. Правила съм го със съзнанието, че гласът ми няма да е безполезен, че ще "работи" за лявата идея. В настоящия момент, обаче, се съмнявам дали изобщо ще гласувам на следващите избори. Въпросът ми е - как БСП ще ме мотивира да гласувам отново?
LZ
15 Фев 2004 15:31
Мнения: 968
От: Bulgaria
Не знам дали ще мога да се включа във форума в даденото време. Бих искал да задам един въпрос предварително.
Уважаема г-жо Дончева, на следващите парламентарни избори се очертава БСП да спечели най-много места. Моля Ви обяснете какви мерки ще вземе БСП, за да не се повтори управлението на Виденов.
Благодаря предварително!
Зую
15 Фев 2004 16:50
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
И аз бих искал да задам предварително един конкретен въпрос на госпожица Дончева.
Защо МВР не плаща за положения извънреден и нощен труд на служителите си, като с това грубо погазва Закона за МВР. Това е въпросът ми към нея като депутат. А като юрист е- би ли следвало служителите от МВР, настоящи и бивши, да потърсят по съдебен път правата си и да получат полагащите им се суми за всички тези години, през които е бил в сила съответният член от Закона за МВР.

99
15 Фев 2004 16:56
Мнения: 4,830
От: Eritria
като гледам се още госпожицата Дончева и на мене ми иде да я питам - защо?
beni
15 Фев 2004 18:02
Мнения: 1,146
От: Bulgaria
Нели, чичо Фичо, здравейте, благодаря за това писмо на Дани, четох и отново мислех за нея. Тук у дома ми припомниха, че Татяна Дончена е започнала като политик от СДС, тя може да каже камо какви са първите и стъпки.
Обаче наистина е удоволствие да я слушаш как говори. Тя е едно чудо в Парламента, малко , единици са като нея. За жалост.
Но не бих гласувала за БСП никога. Дани е искала да отговори на този проблем, но то е невъзможно. Бели лястовици пролет не правят.
Геновева
15 Фев 2004 19:04
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Е, с каквито и въпроси да я бомбардират, дори четири дни напред, ще е по голямо удоволствие да я четем, отколкото Кошлука и онова недоразумение младия Михайлов.
Слушах я със Слави. Не е тя човекът, който може да отговаря за официалната линия на Позитано. Три пъти са я предлагали за парламентарните листи на БСП, чак на третия път е влязла.
Като я слуша човек, се изпълва с надежда, че има толкоз свесни и интелигентни хора с леви убеждения... Може би пък някой ден...
Нели
16 Фев 2004 04:03
Мнения: 5,661
От: United States
Бени, мила, аз вярвам, че Татяна Дончева може да е някакво изключение в БСП. Това не й пречи да отговори на моите, и на тези на Фичо, въпроси. Те действително са много важни и според отговора им мога да определя дали тя наистина се различава от комунистическото мнозинство на БСП.
*
За Дани. Не можеш да си представиш колко е пророческо това нейно писмо (беше предназначено за един сборник). След по-малко от година след него тя щеше да изпита на собствения си гръб, за последен път, какво значи комунисти (зовящи се в България социалисти). Както добре знаеш, на Дани беше отказано лечение с "Гемзар" на основание това, че била твърде "стара" (на 42 години!!!) за разбирането на нейните колеги. Демек, няма да си хабим скъпите лекраства (второ направление) за един безнадежден случай. По този повод аз търсих помощ за нея от много места (сами нямаше да можем да се справим). И един от хората към които се обърнахме беше... другаря Премянов (за голямо неудоволствие на Дани, тя не желаеше да споменавам дори това име пред нея). Последният тогава беше начело на формацията "Открит форум", която (поне номинално) даваше иширети, че иска някаква промяна. Дани беше член на Открит форум (но далеч преди да се разболее ги беше напуснала), добра позната на Премянов. Е, вярно че нямаха нищо общо като душевност, а за комсомолската му наглост и безсърдечност дори няма да отварям дума, но бяха в определен етап от нейния живот съмишленици. Изпратих писмото си по имейл чрез една Данина приятелка до Премянов. Получих уверения, че с него е говорено веднага, но той заминавал спешно за Европа и като се върнел щял.... Молбата ми беше конкретна - да се даде полагащото лекарство на Дани или да се помогне финансово частното му набавяне. Какво мислиш че стана? Премянов се сетил, че нещо някому е обещал, когато Дани вече не беше между нас. Нито един от бившите й политически "другари" (повтарям, нито един) не дойде на погребението й. Дори въпросната приятелка беше заета твърде много с реденето на хавите си около новото си жилище и в плановете й не се вмести...това събитие.
*
Това е, мила ми Бени. Дани отидоха да я изпратят хора като нас, приятели от гимназията й, почитатели от периода й като модел, дори един фотограф, но не й...комунягите за които тя беше дала доста от таланта си на публицист и нервите си на идеалист. За да разбива какво? - мълчаливата им стена на съзаклятничество в страха, в тайното раздаване на парите на България, в лъготенето на хора като майка ми, които и досега гласуват за тях, за "левите". "Левите", които прегръщат Милошевич и тайно подкрепят кървавата баня на 250 000 негови съграждани, "левите", които трупат милиони от тайна търговия с Ирак (където умираха от глад хиляди хора), "левите", които и до сега заговорничат с коминтерновската руска мафия, "левите", чиято заслуга към България беше единствено препродаването на руски нефт и правенето на държавни канали за дрога и оръжие. Нито един от тях, от бившите й партийни другари, не се осведони и досега какво правят децата й и как се справя мъжа й сам, с тези двама малчугани. Но има все пак Бог - на нейните 40 дни срещнах жена, която и досега се грижи за Данините хлапета през деня. И този Човек не е син, или червен, а е просто нормално човешко същество. Същество, което по мое мнение напълно става за член на една истинска лява партия - онази, дето още не се е родила в България.
*
Може би съм прекалено оптимистична, но аз чакам от една лява партия съчувствие, солидарност и болка към обикновената мъка на хората. Уви, БСП е далеч от такъв образ - и нейният грях е не само, че не е такава, но и продължава да заблуждава и трови родителите ни вече 15 години. Това е партия на З. Захариевци, Манджуковци, Батшки и прочия номенклатурна и безсърдечна десарска сволоч, а не лява партия. Та моят въпрос беше - какво прави Татяна Дончева сред такова отвратително обкръжение на червени дерибеи и мръсници?Редактирано от - Нели на 16/2/2004 г/ 04:10:09

Добави мнение   Мнения:20 1