Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Абдула Гюл: България и Румъния са тежест за ЕС, Турция не е
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Drug
05 Мар 2004 23:02
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Avtora triabva da e mnogo naiven za da si pomisli, che Moni kato ide v Turciya shte se zanimava sas zashtita na balgarski interesi.

Kakto i da e, dobre shte e da se nameri edin Evropeiski politik da napomni na Giul che Evropeiskiya Sayuz e za evropeici.
Антибиотик
06 Мар 2004 00:17
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
С това си изказване господинът просто доказва, че Турция не е узряла за ЕС. Първо в чисто икономически план той греши - дори и седем години след евентулното и приемане (когато гражданите и ще могат да работят в останалите страни на съюза) тя ще е опасност за Европа с огромната си бедност, както е отбелязал германеца. Но има и нещо по страшно - това ек стрна която влиза в разрез с моралните ценности на съюза. И именно тозиразрез ше предизвика непредсказуми търкания, а може би и сътресения. Всичко казано дотук не важи за България и Румъния. Ние сме си европейски страни по дух и само съветския ботуш ни дръпна към Азия.
Така че по-спокойно с изказванията - има неща коитоне се мерат на кило и хората ги виждат.
Моите предвиждания са, че след 15 години България няма да я познаете.
jovian
06 Мар 2004 01:25
Мнения: 26
От: Bulgaria
antibiotik bravo na teb az sam kato teb optimis
asko
06 Мар 2004 02:06
Мнения: 5
От: Netherlands
Mnogo ot bulgarskoto naselenie na BULGARIA
v nepravelna nasoka za otnosheniqta na tr i bg .
Po prinzip az kato evropeiski jitel s holandsko podanostvo nemislq 4e Turziq
shte bada prieta poradi finanasovi pri4ini
i pravata na 4oveka.....
a problemi s emigraziata i razbira se religiata...
Ima li druga EU strana s misulmanska religia?
Poglednato ot tazi to4ka turskata ni sasedka je ima dosta da 4aka(no te i bez tova sa si dosta v EU)......
Germania-2, 5miliona legalni turski grajdani
Holandia-500 000 legalni turski grajdani
i pro4ie.......i pro4ie......
Angel Kandiloto
06 Мар 2004 02:50
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Tozi Abdula e prav, samo ako ne sedi.
Biah vuv Turcia za posleden put prez liatoto na 1999 godina, obikolih dosta mesta s leka kola , s gradski transport , s taksi, s korabi tn, koito e bil v Turcia znae 4e putishtata sa na srednoevropeisko nivo- daje i vishe -i purvoklasnata putna mreja , i vtoroklasnata, i tretoklasnata, elektroprenosnata sisitema e bezupre4na i suvsem nova, melioraciite -nad srednoto evropeisko, mostove i drugi injenerni i hidro -meliorativni suorujenia-na visota, rabotnata sila-fenomenalna-turcite ne spirat da ba4kat -nikoga-niama jega , niama stud-ba4kat kato ludi.
I posledno- vlizaiki v Europe turcite shte triabva da slojat v red ikonomikata na Istanbul i ako tova stane vsi4kite miliardi neobhodimi za prisuediniavaneto shte sa nalice.Kato kazvam vuv red imam predvid -danu4en i avtorskopraven.
Bay Hasan
06 Мар 2004 06:52
Мнения: 8,555
От: United States
Само до преди ден се хвалехме, че България ще внесе в европейската хазна няколко милиона, а ще получи в замяна... МИЛИАРДА, а сега Космосът ни е крив.А тя, истината е проста-и Турция, и България , а и всички източноевропейски държави ще са в тежест, но щом искаме обединена Европа-без жертви не може...
sLawyer
06 Мар 2004 14:38
Мнения: 250
От: Borneo
Има си индекс на развитие на ООН, има си БВП-показатели, по които Турция е по-назад от България. А пък за сравнение с Полска въопще не може да става дума.
Просто покрай ажиотажа с иракската война на големите в ЕС им се прииска достъп и влияние до залива. А преговорите са прекрасна възмозност за извиване на ръцете, както вече се убедихме.
И най-важното, Турция културно НЕ ПРИНАДЛЕЖИ към Европа, т.к. не споделя християнските ценности. Мисля че заедно с гърците ще им го припомним, като му дойде времето.
X-TEEN
06 Мар 2004 14:42
Мнения: 947
От: Spain
A някой чел ли е статистиката за нарастването на нуждите от емигранти в страните членки на ЕС ?
Защо си мислите, че те (страните от ЕС) се съгласяват за присъединяването на бедните си източноевропейски съседи, само защото са ДОБРИ ?
Всеки си гледа интереса, включително и "западняците".
El_Barbudo
06 Мар 2004 21:05
Мнения: 123
От: Bulgaria
Тоя нерез показва безспорно "приятелските" чувства на турция спрямо България!
Ngoro
06 Мар 2004 21:11
Мнения: 334
От: Bulgaria
А така както е зинал на снимката резания пръч, мога ли му се изходя в звуковото отверстие ?


На чайчето - лимончето.
SultanBg
06 Мар 2004 21:52
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Ако България е еталон за християнски ценности на Обединена Европа, то несъмнено за бог е назначен самият Люцифер.
СветлоПиво
06 Мар 2004 22:52
Мнения: 8,839
От: Canada
И в крайна сметка, драги фес султански, какво искаше да кажеш. Че обичаш БГ, че обичаш Турция или просто се наака.....
Bay Hasan
07 Мар 2004 04:03
Мнения: 8,555
От: United States
Бозата си е боза-нема да опровергае или каже нещо съществено по темата.За фесове и гащички само говори, ама си не види неговите...
А иначе не се иска много акъл, за да се разбере, че и Турция, и България ще са в тежест на европейския бюджет.
agnostik
07 Мар 2004 04:19
Мнения: 816
От: Bulgaria
Този турски политик /ако може да се нарече такъв/, отново доказва, защо Турция е извън Европа. Курортите в Анталия, любимата на европейските туристи баклава и мощната армия не правят от башибозука хора. Те са си ориенталски повредени агаряни. Това, че американците им помагат, не означава че въпросната държава има място в обществото на нормалните страни. Като оставим настрана историята с кюрдите /ако това се случваше в България вече щяхме да сме окупирани от Буш/, Турция си остава повече Анадола и Диарбекир, от колкото Европа. Кемал Ататюрк отдавна е покойник, а държавата е изгубила желанието да остане без фередже. Който не вярва, да отиде на екскурзия до Капъ Куле, не е нужно по-нататък!
SultanBg
07 Мар 2004 05:10
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Agnostik,
То бива бива ама, чак пък от бивол курбан не бива. Начетен човек си, но защо ли в случая тук хиперболизираш нещата. По-добре разкажи за Ахмед Зогу, той е бил като Ататюрк, в една епоха са управлявали и се трудил много за Албания за да я превърне от планинарска в що-годе европейска държава. Строил доста и ликвидирал бандитизма. Или си имаш органически неприязън към кралете и царете.
Турция нито е Капу Куле и нито Капалъ чаршия. страна на древна цивилизация и днешната й култура значително се доближава до европейската, от колкото успехите на Буш да цивилизова арабите.

Oмразата вреди на владетеля си.


Редактирано от - SultanBg на 07/3/2004 г/ 05:26:11

Bay Hasan
07 Мар 2004 05:11
Мнения: 8,555
От: United States
Като гледам как agnostik е използвал думите "башибозук" и "агарянин"чак оная работа ми се къса.А колко по-добре би било да пишеш само га знаеш кво пишеш...
Зую
07 Мар 2004 07:03
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Турция в ЕС ? За да вкара целия мюсюлмански свят в Европа. Текат процеси на разделение и противопоставяне между християнския свят и мюсюлманския. В мюсюлманските държави не може да замръкне християнин. Нетърпимостта е абсолютна. Турците, както всички останали мюсюлмани все повече гравитират към войнствуващия ислямизъм , където се изповядват други ценности, противоречащи на християнските. Турците не могат да се интегрират в европейската общност. Целият мюсюлмански свят трябва да преосмисли своите религиозни принципи по отношение търпимостта към другите религии и правата на човека.
Bay Hasan
07 Мар 2004 07:07
Мнения: 8,555
От: United States
Ех, Зую, Зую, и тебе те вее ветър на бела кобила...
Зую
07 Мар 2004 08:01
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Извинявай, Хасане, сигурно наранявам чувствата ти. Но както виждаш, в християнските държави мюсюлманите имате всички права и свободи. А как са християните в мюсюлманските държави ? Религията ви води към средновековието. Религията ви опрощава греховете, ако заколите немюсюслманин. Опрощава ви греховете, ако прелюбодействате с жени от друга религия, но ако друг погледне ваша жена, това е подсъдимо.
Я се оправяйте сами от Анадола нататък с вашите религиозни закони и да не се мешаме.
Recycler
07 Мар 2004 12:15
Мнения: 1,704
От: Germany
Тоя си вЕрва

А нема нужда да си мешаме капите с тях
Зую
07 Мар 2004 17:13
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Да уточня. За мен българските турци са много качествени хора, страхотни работари, морални хора. Нека се запазят такива и да не се увличат по религиозната мода, идваща от арабския свят.
Добави мнение   Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща