Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Паричният фонд за Либия ли е ""тихата дипломация""?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:153 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
Виолета
16 Май 2004 22:08
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
16.05.2004 Свободни Българи: Този сайт не е комерсиален! Този сайт е за всички Българи! http://freebulgarian.kibertron.com

16.05.2004 Свободни Българи: Ако имате полезна информация относно процеса срещу Българските медици в Либия, може да се свържете с нас чрез електронна поща: freebulgarian@kibertron.com или чрез ЧАТA достъпен на адрес: http://freebulgarian.kibertron.com/cha
t. Посетете и форумите от меню форуми на сайта или директно от този URL адрес: http://freebulgarian.kibertron.com/for
um. За да пишете във форума трябва да се регистрирате на сайта. Регистрацията е необходима, тъй като с част от данните при регистрацията Ви, ще оформим подписка в подкрепа на Българските медици. Благодарим на всички които ни съдействат.

paragraph39
16 Май 2004 22:15
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
МНОГО Е ПРАВ г-н Готев!
НЯМА НИЩО ПО-шумно от една ОФИЦИАЛНА /формална/ПУБЛИЧНА акция, каквато е учредяването на един емропейски или световен Фонд !!!
А И ЗАЩО ЧАК СЕГА, а НЕ ПРЕДИ 5-6 години?!?

Редактирано от - paragraph39 на 16/5/2004 г/ 23:06:05

RULL
16 Май 2004 22:30
Мнения: 24
От: Bulgaria
Подкрепете протестите
Натиснете тук
генетик
16 Май 2004 22:34
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Мен ме притесняват некой работи, по-скоро от вътрешно естество:
-Защо общественоста не е запозната с точните обвинения, предявени към медиците? Така и не стана известно. Същото за доказателствата на двете страни. Съдейки по непрестанните крясъци от пет години насам и по това, че куцо и сакато изсмука де що има дивидент, явно работата е много сериозна в национален мащаб. А ако е толкова сериозна, защо няма информация? За да може да се гъбаркат с тъпанаризираното население ли?
-Какви са тия митични ходове, които предишното правителство е трябвало да предприеме? Десант на спец части? Бомби? Некъв вид специялна дипломация?
-Защо сега чак се разтичаха толкова много народ? Какво правиха преди това всики тия "защитници"? Чакаха некой друг да опере пешкира?
- И нещо интересно от "Сеизмограф": една от първите задържани и в последствие освободени мед. сестри каза, че са ги разпитвали коя фирма ги е изпратила на работа и дали са давали рушвети за да вземат работата... По фирми ли са задържани 6-тимата или по друг показател? Тя също посочи, че и е била отказана среща с дипломатическо лице от България. От там: доколко службите ни са били информирани за задържанията?

Редактирано от - генетик на 16/5/2004 г/ 22:39:47

Smurf
16 Май 2004 22:47
Мнения: 1,578
От: Bulgaria
Пичове привет влезте във Фокус новините да видите какви простотии са написали нашите братя Византийците. Имало е една изключително гадна статия във вестик Елефтеротипия за демострациите в подкрепа на медиците в Либия. Май от този вестик си просят задръстване на пощата им с писма в подкрепа на Българите ако някой може да помогне с е-мал на тия гадни византийци или с някоя по-добра идея как да им обясним кон боб яде ли и как резултат от анкета се прави на арабски.
Armadillo
16 Май 2004 22:57
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
В. Елефтеротипия: "Съдейки по мутрите на поддръжниците на българите в Либия, по всяка вероятност, те трябва да са виновни"

16 май 2004 | 19:51
БНР, новини в 19 часаСнимка от протестите в София срещу смъртните присъди на петте български медицински сестри произнесени от либийски съд, публикува най-четеният гръцки неделен вестник “Елефтеротипия”. Коментарът на вестникът е изненадващ: на снимката се вижда българското знаме, панелен блок и едно мъжко лице снимано от долу, което изглежда леко деформирано, поради ъгъла на снимане. В коментара съпътстващ фотографията, подписалият се редактор Вангелис Карагьоргис, пише: “Съдейки по мутрите на поддръжниците на българите в Либия, по всяка вероятност, те трябва да са виновни”.
99
16 Май 2004 23:01
Мнения: 4,830
От: Eritria
(снимка: натиснете тук)
генетик
16 Май 2004 23:01
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Па грък добро да е правил некога на България?
Клио
16 Май 2004 23:02
Мнения: 391
От: Belgium
Готев е абслолютно прав.
За първи път чувам за тази ексцентрична идея, но някак си ми звучи като "гузен негонен бяга".
Все още се стараем да ги умилостивим, що ли?
генетик
16 Май 2004 23:03
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Пасито ще им се усмихне благо. Той е цар на дипломацията.
Ина Тодорова
16 Май 2004 23:07
Мнения: 3,086
От: Finland
smurf , без паника и се опитай да приемеш спокойно реалността. Статията в гръцкия вестник е официално становище на Гърция.Гърция не желае да си разваля отношенията с арабските свят, чийто непосредствен съсед е.
Между впрочем, така студено реагираха 90 % от еврпеските страни , а и САЩ, повечето мълчат без заявления по процеса , за да не си развалят отношенията с арабските страни. Единствена Франция се опитва да заеме по приемлива позиция, ЕС и САЩ действат само със словесни обещания!
Време е вече българското общество да получи реална престава за резонанса и отношението към процеса в света , а не да се само заблуждава или да бъде заблуждавано!


Чичо Фичо
16 Май 2004 23:12
Мнения: 24,838
От: United States
Този път съм съгласен с автора – инициативата е дилетантска и няма да донесе нищо добро. Южноафриканският президент Табо Мбеки доскоро развиваше разни лисенковски теории, че СПИН изобщо не се предизвиквал от HIV и всичко туй било пропаганда на западните фармацевтични компании, за да ограбват бедните африкански страни. Флиртовете с Кадафи имат обратен ефект. Само силен западен (американски) натиск може да го разколебае. Той клекна пред запада след 11 септември и особено след Ирак по много въпроси, вкл. в последните месеци. Ще клекне и сега, ако бъде натиснат.
*
Това натискане трябва да бъде издействано от българската дипломация, но за разлика от Ф. Димитров смятам, че не “тихата” дипломация, а активните и открити действия за политизация и интернационализация на въпроса могат да донесат успех. Не съм съгласен с Ф. Димитров и, че след “затягането” на работата в Ирак Кадафи се бил втвърдил. Този процес е замислен много преди Ирак и 11 септември. Инерцията на процеса пречи на Кадафи да следва сегашната си, вкл. след “затягането” в Ирак, стратегия на капитулация пред запада. Кадафи не се води в реакциите си от останалия арабски свят, от който той се намира в изолация и често е обект на присмех.
*
Освен това смятам, че и “народната дипломация” може да бъде полезна – писането на писма най-вече до Буш, Блеър и останалите лидери от НАТО и ЕС, до Проди, Кофи Анан и върховния комисар на ООН по правата на човека, до депутатите на българите на запад и до големите правозащитни организации – особено Амнести и HRW. Не вреди и писането на писма до други хора, но има маргинално значение. Ползата от народната дипломация е повече възпитателна, за гражданската ни свяст, отколкото за спасението на жертвите, но и за последното може да помогне, ако достигне критична маса писма до Буш, Кофи Анан и т.н.
*
Една бележка по изказването на Наум за кликанията и Ал Джазира. Наум ги сравни с еуфорията от световното от 1994 г. Не споделям оценката ти, Науме. Ти сам писа преди два дни, че националистическата гордост, гордост от нещо, за което нямаме никаква заслуга, е доста по-ниско стъпало от туй да си горд със семейството си, децата, работата си, дори дома си и т.н. Първо, няма нищо за гордеене, че няколко компютърджии направили номер с кукита на един арабски сайт. Това все пак не са избори, а единичен, непредставителен и не много ясен въпрос, но и да бяха избори, налице щеше да има само фалшификация на избори (говорихме за това в дискусиите за електронните референдуми). Трогателна е нашенската вяра, че с мошеничество на дребно можем да компенсираме липсата на по-едрото.
*
Второ, смисълът на гражданските инициативи не е в броя на кликанията, а в исканията, в текста, под който се клика. Тук нямаше никакви наши искания. Трето, гражданските инициативи имат смисъл само когато са подкрепени с имена, когато хората стоят зад имената си като индивиди. Футболният тип масовидни реакции не са реакции на индивидите, а на човека-като-тълпа. (Не случайно неколцина асоциираха негативно клик-кампанията с подписката на Дани Горчева: за тях клик-кампанията беше очевидно “анти-Горчева”. “Успехът” на всяка “анти-” кампания, обаче, както знаем, е като “успеха” на АФН-темите.)
paragraph39
16 Май 2004 23:12
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Пасито ще си направи ПАС !!! Поне докато НЕ му кажат/ от Зад Океана!/ какво да каже!!!
КРАЙНО време е в България да се създаде Министерство за НЕУТРАЛИЗИРАНЕ и съдене на КЛЕВЕТЯЩИ БЪЛГАРИЯ МЕДИИ !!! Спечелените от делата пари/милиони долари!/ да отиват във Фонд да подпомагане на НЕзащитени от медийни клевети български граждани !!!

Редактирано от - paragraph39 на 16/5/2004 г/ 23:18:26

Ина Тодорова
16 Май 2004 23:14
Мнения: 3,086
От: Finland
Учедяването на един европейски или световен Фонд , ще бъде предния кьорфишек или един студен душ за България. Такъв няма да се получи и никой няма да се бръкне за България!
А кой кара нашите бунаци да отиват и предлагат преговаряне за либийския дълг и медиците? Това 100% сами са си го измислили , поради кретенизма на Паси- администрация и слугинажно мислене.
Вместо с дълга да бяха помислили върху варианта:
1.Освобождаване на топ идиота на външната ни политика Паси от поста му !
2.Обявяване пред света , че мислим да излезем от войната в Ирак и изведем войската си от там.
2.Че смятаме да развиваме добросъседски отношения с всички арабски държави.
Така няма да плащаме кръвен данък с дълга в замяна на нашите медици, ще си подобрим отношенията н арабските страни, ще спасим живота на нашите млади войници в Ирак , ще си подобрим международния си авторитет и отношенията със страните членки на ЕС!
С един куршум- два заека и без пари и безкръвно.А Кадафи ще остане с пръст в устата и пред свършен факт пред цялата арабска общност, на който той се смята за лидер! И ще даде ПОМИЛВАНЕ на нашите медици , както и ще ни върни дълга! ! На 6 юни изтича срока на изпълнение на присъдите. В Либия има още 5 000 българи! Ега ти тъпоумието Пасиево , с цялата му пасмина, съчинила тази унищожителна външна политика на България !!!!


kombat #5
16 Май 2004 23:25
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Ха тъй, Отблъскващ!
Земи изпрати едно писмо на Ал Джазира па им разкажи играта! С копия до Кадафито в Либия.
И тъй се притесних нещо - за първи път сме чета, а предател нема.
Не се връзва с народопсихологическите наблюдения.

Под черта: По изключение и от скука пиша реплика до Отблъскващия.
Smurf
16 Май 2004 23:28
Мнения: 1,578
От: Bulgaria
Инче, това поведение на Гърците няма нищо общо с съседството им с арабските държави / интересно къде си учила география та видя съседни на Гърция арабски държави / става въпрос че както винаги на Византийците са им виновни Българите Но не им пречи в събота и неделя на селяните от Епир да дойдат в Сандански да си оправят зъбите и някоя проститутка покрай това. Иде реч за отношението като между съседи. Твоето мнение за Паси и Ирак е ясно не е ясно само как смяташ че е по правилно да се разстрелят медицинските сестри с изстрел в тила или с наказателен взвод? Просветли ни моляте за да разберем на кой господ се кланяш?
SultanBg
16 Май 2004 23:31
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Фино и точно е казано от Георги Готев:
Ще си останем олицетворение на злите в контекста на войната срещу тероризма.
БОЯН ЧУКОВ изброявайки многочисленните пропуски и театралните преигравания в работата на външния ни министър предлага, като начало, оставката на Соломон Паси. Назначаване на нов външен министър, който да постави началото на една нова балансирана външна политика.


raven707bg
16 Май 2004 23:32
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
А ма, Ино, маоистка такава - ти и до три не можеш да броиш, а си взела българските работи да оправяш - я си погледни поменика...
При Светла Петрова в "Сеизмограф" един господин призова да се направи 100-хилядна мълчалива демонстрация в София...
Най-отпред да вървят Първанов, Сакса и Герджиков, а след тях - лидерите на всички политически сили, хванати за ръце...
Надка до Костофф, СофиЯмски до него, Пасито яхнал Милен велчев, СергиЯ Санишев с "Харли", а Доган зад тях...
Това ако стане, финландците ше измрат от мъка и ше изпият всичката водка - до Северния полюс чак...
Син екскремент
16 Май 2004 23:36
Мнения: 252
От: Bulgaria
Тодорова, изяж си дипломата! С коя арабска страна граничи Гърция???
А на "Елефтеротипия" Осама да им гръмне задниците!
Ина Тодорова
16 Май 2004 23:37
Мнения: 3,086
От: Finland
Smurf, a къде виждаш да съм говорила за разстела- по закон на Либия , присъдата се извършва до 1 месец от издаването й .
Гърция е непоследствен съсед на 1 милиардния арабски свят и тя си два добре сметка за товаи разбира се , ще предпочете добрите отношения с един такъв мощен съсед.По какви съображение Испания промени политиката си ? По какви съображения се тресе Белтолучи в Италия?Рlease, кажи на аудиторията?
Опитай се да мислиш с главата си , я не с краката , както е до сега!

bgtopidiot
16 Май 2004 23:41
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Па тва ми се види готина идея, Рейвъне. А отзад на Доган - останалите 99989 съграждани...
Добави мнение   Мнения:153 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »