Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Колко кризи може да понесе държавата?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:34 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ano69
12 Юли 2004 00:35
Мнения: 714
От: Bulgaria
Статията би била добра, ако не бяха последните изречения... Звучат като активно мероприятие, и то не на българска служба. Дано (и най-вероятно да) греша.


Проблемът на арабските терористи е , че взеха за прицел държава , в която първо се действа , а после се мисли , особено когато се изпият много ракии и други продукти на биохимията. "Ирак , Ирак , земьо македонска, и за тебе ли ке се биеме..." може да бъде един добър слоган за този тип мислене.

NOVASILA.
12 Юли 2004 02:08
Мнения: 39
От: Bulgaria
ХА СЕГА ( НЕ ВИЕ) ДА МИ КАЖИ :
КЪВ ГО ДЪРВИМ ТАМ.!?
Eisblock
12 Юли 2004 02:18
Мнения: 9,157
От: Iceland
За съжаление точно последните изречения са много вярни! И ако някой не иска да види и признае фактите, ще има много да се чуди и звери (не дай Боже!) в много близко, близко или недалечно бъдеще! Още повече ако и обществото лежи на това ухо, "че нищо не може да ни се случи"...

Защото тук "противникът" не е истински противник който можеш с геройство и ербапски приказки да "победиш". Този противник има коренно различно мислене и ценостна система. Дори и да не се стигне до по-сериозни акций на територията на БГ, е достатъчно да се извършат такива в средна или западна Европа - пак ще има засегнати в БГ.

А ако (да пази Бог!) се стигне до атентат/и с т.н. "мръсна бомба" или "гореща" такава - тогава Чернобил ще е нещо като безобидната песничка "Зайченцето бяло..." ......

.... а след това, под въпрос ще е, дали въобще нещо ще може да живее и си играе в малка България!
999+666
12 Юли 2004 02:23
Мнения: 38
От: Bulgaria
бе ти нали си у таити-що те боли шванца за българия?
NoFeaR
12 Юли 2004 03:02
Мнения: 258
От: Bulgaria
1 (и последно):Тва 9+6 как и да го въртиш все ша ти влезе я анално я орално.

А сега по темата :


''Колко кризи може да понесе държавата?''.....хм.!!?

По скоро : '' Колко държавата може да понесе криза''
sluncho
12 Юли 2004 03:32
Мнения: 492
От: Barbados
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<
В продължение на вчерашната препирня за английския,( който ми е майчин по построение, а българския - бащин)....Таааа....ако такова...ако знаеха ил знаят шофиорите английски, колко ще им помогне де?.......
слънчо
>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<
Advokat33
12 Юли 2004 03:34
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Демокрация е вазможна само при лоиаялна конкуренция.Без много монополи!!!Нали това е задължението на даржавата;-)))От тук -Тероризъм е корупцията!А демона "тероризъм" е димна завеса на корупцията, маи;-)))Борбата е ефикасна само ако е и с двата недъга едновременно
Radoslav Ivanov
12 Юли 2004 05:53
Мнения: 249
От: Bulgaria
Ако се установи, че по таини канали правителството установи контакти с терористите, това означава, че тези терористи са известни на властите в Ирак и други арабски страни, но биват оставяни да си деистват наволя.Това е много мръсна игра.
На фона на цялата криза ми беше чудно Бойко Борисов, който няма нищо общо с външната политика, защо пак се показваше и си правеше реклама на фона на трагедията...
Едва ли един такъв човек може да се справи с терористични заплахи вътре в страната...
Васуки
12 Юли 2004 06:40
Мнения: 3,605
От: India
Та какво й е доброто на статията? Знаете ли, няма да е последзният удар срещу България! Че кой не го знае това предупреждение? И какво като още 100 пъти го повторят? Няма никаква нужда от това предупреждение, защото българите си го знаят, че са обект на тероризма от момеинта, в който ни натикаха във война срещу Ирак. Там е първопричината и докато сме там, ще сме потенциален обект на атаки. Авторът е просто едно жалко клакьорче на антибългарското правителство и в частност на ционистите-свинопасита.
Въпрэсът е подменен манипулативно, важното е колко кризи още може да понесе народът. Срамно дописка
Графът
12 Юли 2004 08:05
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Авторът е прав в призива да се подготвяме да действаме преди да ни е подгонила нуждата. Защото в момент на подобни кризи реакцията на всички е ясна, но има привкус (при сеирджиите, пардон коментаторите!) на “Ах, колко сме благородни!” – тук изключвам държавните мъже, които действат в такива случаи.
А последните изречения не само са точни, ами имат и много по-дълбоко съдържание. Търсим задълженията на Бойко Борисов, на Президента, на Министър-председателя и т.н. в мненията тук. Ами нашите? Ние не трябва ли да сме също нащрек? Спомнете си в една друга тема примера за санкциониране на нарушение по пътя (хвърлено буклуче през прозореца на колата!!) по ТЕЛЕФОНЕН СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИ от други коли!
Не обичам призивите, звучат ми “Дайте да дадете”. Но си помислете за собственото отношение към подобна опасност (и не само!) и собствените си всекидневни действия. Винаги, независимо кой е Министър-председател!…
Не е страшно – нормално е! – да очакваш държавата да ти помогне животът ти да е нормален. Страшно е да нямаш никаква лична отговорност и заангажираност към живота в държавата!

Редактирано от - Графът на 12/7/2004 г/ 08:07:42

ano69
12 Юли 2004 09:05
Мнения: 714
От: Bulgaria
Мисълта ми за последните изречения беше, че се прехвърля вината от болната глава на здравата... Ясно е, че корупцията е бич за всички нас, но тя сама по себе не обяснява некадърността и мързела на 90% от държавните служители. А те са по-опасни отколкото корупцията, когато става дума за терористи.

Devil
12 Юли 2004 09:18
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Ужас, как може в.Сега да публикува тази долнопробна пропаганда.
Този Спахийски задмина, и Фокс, и СиЕнЕн взети заедно - тотални лъжи и промивка на мозъците.
Какъв тероризъм, какви кризи в България?
Кризата не е в задържаните български шофйори в Ирак, нито пък в осъдените медици в Либия. Кризата е в България и е в престъпното обединение на всички власти в продаването на българите и страната за лична изгода.
Тероризмът пък не е някакво абстрактно гладно и неспящо куче, паднало от нищото. Той е създаден изкуствено, за да запълни вакума на бившия съветски блок. Истинската борба срещу тероризма започва с борбата против президентите и премиерите.
Старшината
12 Юли 2004 09:38
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Чудя се - авторът ли е малоумник, или за малоумни е писал?
Bay Ganyo Balkanski
12 Юли 2004 10:22
Мнения: 70
От: Bhutan
"Цялата тази тиха дипломация струва много ресурс, много пари, също както и кризата с медиците ни в Либия (няма кой знае колко разлика между двата случая). Колко подобни кризи може да преживее България?"
Държавата трябва да се държи като държава:
- Да накара фирмата, изпратила двамата шофьори в Ирак, да плати всички разноски, направени през последните дни от държавните органи у нас покрай предприетите от тях извънредни действия (телефоните, навъртени по света, за да се алармират всички за случилото се; командировките на изпратените от МВнР двама дипломати и т.н.).
Ако тази фирма се бе вслушала в четирикратните предупреждения да не се ходи в Ирак, сега нямаше да сме на тоя хал.
- Да накара шумните роднини на мед. сестри в Либия да си платят трите милиона евро разноски за адвокатски хонорари, привличане на чужди експерти, пътувания на роднините за свиждания и др.под.
Ако сестрите не бяха си развързвали фустите из Бенгази и не бяха варили ракия, нямаше точно тях да нарочат като най-уязвими и да ги обвинят в другото чудовищно престъпление, което те, разбира се, не са извършили.

Eisblock
12 Юли 2004 11:26
Мнения: 9,157
От: Iceland
Драги ми 999+666,

ако само Ти и духовните ти Роднини бяха застрашени, можеш да бъдеш 100% сигурен, че ХИЧ, ама хич нямаше да ми пука! А още по-малко на ... ми!

Дори когато ТОВА се случи и Ти също засветиш с фосфоресцираща светлина, ще съжелявам, че няма да мога да видя на живо твоето сияние. И да те успокоя - този ефект е дълготраен. Костите продължават да светят. За разлика от глупавите мисли и думи на Някой - те са много по-дълготрайни....

.... Периодът на разпад е около 25 хил. години.

Бъди здрав (до когато можеш и ти е писано - разбира се)!
Forza NATO
12 Юли 2004 11:34
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Спахийски*
Критиците ще помоля да си представят тази статия, само че написана от Готев
-
* радвам се, че появите зачестяват - вестникът има нужда от това!
генетик
12 Юли 2004 11:57
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Аис,
малка поправка за "мръсната бомба" :
Никога никой терорист не може да си набави количество радиоактивен материал, съразмеримо с това, което беше изхвърлено при взрива в Чернобил.
Една такава бомбичка може да "оцапа" един-два квартала, не повече.
Не че и така е добре, но все пак да държим на рационалната точност
raven707bg
12 Юли 2004 12:08
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Спахийски е модерен медиен лумпен...
Devil е ударил в десятката - тероризмът е създаден изкуствено, за да си имат враг след Съветския блок...
Арбатов бе казал някога на американците следното: "Ние ви направихме най-голямата беля - лишихме ви от враг..."
shake
12 Юли 2004 12:15
Мнения: 5,773
От: 0
Равен,
kaily
12 Юли 2004 13:13
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Стигнах до третия ред и държа да прокоментирам, че това Отговорът на българската държава според мен беше блестящ. Масираната кампания чрез сателитния канал "Ал Джазира" бе изключително добре отработена и реализирана малко не е така. Паси излязъл в Ал Джазира с Коран под мишница, пък арабите мразели ужасно неправоверни да им пипат свещенните книги.
kaily
12 Юли 2004 13:17
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
От цялата статия пък разбрах, че България малка страна и икономиката и е съсипана от терористите, така че при следващо залавяне на двама трима българи някъде по света да очакваме масов глад. Тъпичко. Написано като за идиотчета.
Добави мнение   Мнения:34 Страница 1 от 2 1 2 Следваща