Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сърбия потъва в балканска самота
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:38 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Black Swans
24 Сеп 2004 23:01
Мнения: 1,901
От: 0
Цаливайте, цаливайте, шансовете да се пръкне едно бъдещо кокетно миньонче, наречено Шумадийска Република Српска, растат право пропорционално на цаливките!
99
24 Сеп 2004 23:08
Мнения: 4,830
От: Eritria
а на моменти изглеждаш умно момче
Hugin
24 Сеп 2004 23:27
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Не можах само едно да разбера - защо требва да се спасяват "последните остатъци от някогашна Югославия".
Тези "последни остатъци" късаха парчета от моята Родина - Нишко, Скопско, Битолско, Охридско. Задавиха се и сега повръщат. Кво толкоз?
Them or Us
24 Сеп 2004 23:38
Мнения: 904
От: Bulgaria
И к'во сега, за тия говеда ли трябва да ревеме!Да си теглят последствята за мръсната си великосръбска, шовинистична политика!Най- добре е да се свият там около Белград, да си кютат, плачат и се чудят къде са сбъркали.
kolione
24 Сеп 2004 23:47
Мнения: 307
От: Bulgaria
Dnes sarbite sa tam, kadeto sa bili predi 150 godini. takav e krainiyat rezultat ot tehniya velikosrabski expanzionistichen shovinizam. mogat da se sardyat samo na sebe si, zashtoto nikoi drug ne im e vinoven. te vinagi sa imali problemi s vseki - s hrvati, s albantsi, s ungartsi, s balgari... da si blijat sega lyutite rani...
paragraph39
25 Сеп 2004 00:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧАКАЙТЕ малко, бе!!!
НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО, че и Сърбия е ЖЕРТВА на "Великите сили"- точно както и България винаги е била и продължава да е такава ЖЕРТВА !!!
Един Народ, който и да е той, НЕ МОЖЕ да бъде ЛОШ !
Всички "НЕуправляващи хора" по Света имат едни и същи нужди, желания и мечти! За съжаление, и нуждите, желанията и мечтите на УПРАВЛЯВАЩИТЕ по Света са едни и същи!!! Една от тези нужди на Управляващите по Света е : да ПРОТИВОПОСТАВЯТ Народите по Света едни на други !!! И, за съжаление на Народите по Света, УПРАВЛЯВАЩИТЕ /по/ Света УСПЯВАТ !!! Това е ТРАГЕДИЯТА НА НАРОДИТЕ !!!
anonimen79
25 Сеп 2004 00:59
Мнения: 318
От: Bulgaria
Параграфчо, незнам колко си на ти с историята, но тре'а да ти кажа че БЪЛГАРИЯ няма сметка нито от голяма Сърбия нито от Велика Албания, кто второто май е по-лошо в момента. Принципа разделяй и владей е работел за турците при завладяването на балканския полуостров, но не и за християнските народи които са се кефили на завладяването и отслабването на съседите им. Така че в случая проблема е кое е по-голямото зло. Според мен най-голямото зло са Албанците и след това Турция ако стане член на ЕС. Нека не ми се сърдят хората коиот се считат за етнически турци в БЪЛГАРИЯ, защото и на тяхните изселени "роднини" не им е особено гот в Турция след като са видяли как живеем ние тук. БЪЛГАРИЯ е нашият рай за всички български граждани, а и не само за тях
Tim
25 Сеп 2004 01:21
Мнения: 6,853
От: Bulgaria

И в този журналистически материял цари пълно неразбиране за проблема на остатъчна Югославия. Т.е. за Сърбия и Черна Гора.

Единственото, което със сигурност ще запази, са комплексите, които могат да я забавят по пътя й към Европа, ако не ги преодолее своевременно.
Резултатите от изборния маратон през последните две години показаха, че сърбите все още са в плен на национализма.


Това на сърбите не е национализъм. Това е най-мракобесническият шовинизъм, който те са изживявали и който им беше старателно поддържан и подкрепян от криминалната политическа коалиция известна още като Антантата.

На Антантата, сърбите палиха свещица след свещица, трупаха грях след грях, богохулстваха до невъзможност, въобразиха си, че са безпогрешни и че всичко, което им мине през болния шовинистичен мозък е признак на прогрес и е възможно най-правилното. Нещо повече, ако светът не ги подкрепи, то значи светът е против Сърбия и сърбите.

А демократичната Антаната им тъпчеше гушите до преяждане. То не бяха Кралства на Сърби Хървати и СЛовени, То не бяха Югославии, то не беше прикриване на престъпления срещу човечеството в Македония и навсякъде, то не бе финансиране на франкенщайновски политически творения, то не бе чудо.

А сърбите палеха ли палеха свещ на прогресивната Антанта и точеха ли точеха ножа на България, изнасилвайки българщината в Македония Западните Покрайнини и Ниш-Пирот и Тимошко по един оруеловски маниер.

Но то това черкуване пред дявола на хубаво не иде.
Покойният патриот Владимир Свинтила нейде описа за подобно черкуване пред дявола. Той говореше за нашенските борци за прогрес (дето много често са на сръбска копанка. Става дума за следното.

Гледал Геле сите палят свечка Господу, па Геле нали е гяул, рекал и запалил свечка на Гаула.
Легнал си да спи блажен и доволен. По едно време някой го разтърсил. Отваря очи Геле и гледа Гяула го буди и му вика.
- Само ти ми запали свечка. Ела да ти се отблагодаря и вземи един търнокоп, рекъл му той.
Тръгнал Гяула, а Геле с търнокопа подире му. Вървели, що вървели, по едно време Гяула спрял насред едно голо поле и рекъл:
- Копай тука.
Копнал Геле и що да види - една крина злато.
-Е, те туй злато е за теб рекъл му Гяула, за дето ми запали свечка. Земи го и му се радвай.
- Е, убаво, ама немам талига да го натоваря.
- Зарий го и ела пак с талига да си го отнесеш, рекъл Гяула.
- Ами как да намеря местото, пък и некой може да го открие и да го вземе преди мен, сепнал се Геле.
- Е па клекни и се изходи отгоре му, посъветвал го Гяула. - Никой нема да се рови в туй дето си го изходил.
- Верно, бе, зарадвал се Геле. Голем Гяул си.
Събул гащите си Геле и се занапъвал. Като се напънал яко току стоварил пет оки прясна тор над заритото злато.

- Мари да пукнеш дано мискин, с мискинин ниеден, заблъскала го жена му. В кревата ли намери да се омажеш бре нерпокопсанико?

Тогаз Геле се усетил, че само е сънувал за златото.

Това била благодарността на Гяула.

Проблемът на сърбите, па и на македонистите в Македония, че се омазаха до ушите, ама май още не са се събудили.
kratuncho
25 Сеп 2004 01:54
Мнения: 52
От: Bulgaria
Pravi sa paragraph i Ano sled nego. Bulgaria nema da prokopsa ot tragediata na Sarbite. Da beha christianite na Balkanite malko po-umni i po-sgovorni, nemashe da stavame robi na amerikanzite. Stoto na kartata na Bjezinski Sarbia vse pak ia ima, makar i mnogo malka, a BULGARIA E CHAST OT TURZIA! Anglichani, amerikanzi izpitvat peshterna omraza kam Pravoslavieto i vinagi sa bili nashi varli vragove, a musulmanite sa bili izpolzvani kato rajen sreshtu nas. Da behme se obedinili, da si znaehme vragovete i priatelite mojeshe i da ozeleem. Ama bezbojieto ni vkarva v totalno umopomrachenie i shte si poluchim zaslujenoto. Zabravihme kravta na bulgarskite machenizi, i voinizi, deto edinstveno izmolvat milost za Bulgaria. Ama dokoga?
Николай Скаличански
25 Сеп 2004 02:49
Мнения: 4,135
От: Germany
Що за ..ист си ти г-н Кулински??? Кой е автора на тази статия и какво иска???
Иска да каже, че Сърбия е основния фактор за стабилност на балканите ли? А той до колко познава сърби? А до колко има представа, какво точно иска интелигенцията в Сърбия? Защо си фантазира, че при едва 30% активност на избори някой е очарован от алтернативите в т. нар. република, па било то и намиращи се под непрекъсната протекция на Русия и ЕУ? Толкова много некомпетентност ли има в България вече, та трябваше да четем тази статия тук, каквато сигурно само в сръбски пронационалистичен вестник може да излезе?!
Сърбия има нужда от своя катарзис, a великите сили само пречат това да стане.
anacephal
25 Сеп 2004 02:51
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Ако в постинга на Тим заменим "Антантата" със "Световната общост" и "сърбите" - с "евреи", ще се получи един много интересен паралел..
Николай Скаличански
25 Сеп 2004 03:25
Мнения: 4,135
От: Germany
Кратунчо, ти наистина си си кратунчо. Какъв ръжен, какъв дилаф бре? Американците не са съществували, когато Българи и Сърби са се били един срещу друг. Не американците са подклаждали сръбския национализъм и шовинизъм от началото на 19 век, когато и без друго америка и тогава още не е била утвърдена за велика сила. Обаче Българите сме помагали на сърбите когато са се освобождавали, за да гонят после те комитите ни и да са първите дето нападат България след освобождението ни. Искаш ли да ти издам една тайна?! Никъде днес в Сърбия децата не учат в училище за Сръбско-Българската война!!! Защо ли????????????
Сърбия има още много път да извърви, но трябва да си изкупи греховете, ако иска да бъде приета като равен от останалите народи на Балканите!
Gasparini
25 Сеп 2004 04:25
Мнения: 4,425
От: Germany
Лакомо дупе джам сере. Най накрая сръбските душмани си платиха престъпленията срещу България
nesnaecht
25 Сеп 2004 04:52
Мнения: 15,180
От: France
Само безумецът размахва меч , когато срещу него няма никой !?!?
ПП- Вашата работа е същата форумци !
Перчемлиев
25 Сеп 2004 05:07
Мнения: 697
От: Canada
Абе има Господ! Повече от сто години сърбите ни правиха само мръсно. Вярно, по поръчка ту на Австроутгария, ту на Германия, ту на Италия, а главно на Русия. Знам, че не е хубаво да се злорадства, срам ме е от мене си, но хак им е! Вярно е още, че от техните беди на нас по-леко няма да ни стане.
Gasparini
25 Сеп 2004 06:08
Мнения: 4,425
От: Germany
Защо ли си мисля, че ако не им разкатаха майката на Сърбите и всичко си беше ОК, сега Македония и Сърбия щеха да водят люта война с България за Пиринска Македония. Злобната антибългарска пропаганда В Македония не стихваше даже и докато албанците поставиха под съмнение съществуването на държавата. Да им вземат сега албанците и Косово и Македония та да се научат во веки веков.
babite
25 Сеп 2004 10:38
Мнения: 598
От: Bulgaria
Ехо не ставайте като някои сърби (глупаци)Има ги всякакви и на всякъде, не забравяйте, че на Сръбските глупаци и днес наши глупаци им дават рамо.Не забравяйте, че пътя за Европа на България минава и през територията на Срърбия.Вместо да злорадствате по-добре мислете как да им се помогне да се отърват от тяхното БСП, за да престанат и те с простотиите.Тябва им и на тях един Сергей Станишев.Да ги води уж към Велика сърбия, а като се събудят дано да не са в Китай, а в Европа.
J_J
25 Сеп 2004 10:51
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Не мога да разбера простотия ли е, или целенасочена манипулация от всички по-известни тук "форумци"? Те винаги пренасочват вниманието от основното в статиите към едно и също - "Да живей!" и "Долу!". За отношението на сърбите към българите никъде не видях нищо в статията. Ние си го знаем, но в момента става дума за друго. Не е ли точно "национализма" на сърбите оня печеливш стратегически ход, който ще ги остави на картата на Бжежински за бъдещите Балкани? Където България я няма, защото има изпълнение на обещанията на един бивш турски президент към народа му. Обещания а закупен този път булгаристан? Булгаристан, в който "корекомите" стават казина, въпреки другите обещания на турските "инветитори"? А може и европейска турция да ни нарекат. В която прелюбодействието няма да е криминално деяние. Поне с булгаристанките де. Не защото булгаристанците, а защото Ес ще се е застъпил за това.
pishman
25 Сеп 2004 12:36
Мнения: 42
От: Czech Republic
Николай Скаличански, "...ист" е силно казано, по-скоро "...ач" Или "не-ка-дър-ник". Този вестник има навика като няма какво да публикува, да се излага с материали на пълни аматьори. Или преводачи. Аз започвам да се чувствам крайно объркан когато чета материали за политическата обстановка в Сърбия от този "...ист" (...аст). Затова предимно търся материалите на Готев (да речем). Човека си има стил, разбира ги нещата и не излага вестника. А ...ски може с голям успех и във вицовете да го пуснат
Старшината
25 Сеп 2004 12:58
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
А сърбите са горди хора. И, за съжаление, източните им съседи по нищо не приличаме на тях. Честно да си кажа - по бих се зарадвал на снимка на някой, който целува портрет на Т.Живков, отколкото на всекидневните гледки на целуване на смрадливи задници ...
diana
25 Сеп 2004 14:27
Мнения: 792
От: Canada
Е, то бива злобни и лоши хора, ама е малко множко.И какво, по-топло ли ви става?Нали помните-"Аз не исакм аз да съм добре, аз искам съседът ми да е зле!"Ами забавлявайте се, щом това ще ви направи щастливи, горкичките!

Добави мнение   Мнения:38 Страница 1 от 2 1 2 Следваща