Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В Сенегал черпят със сок от баобаб
Добави мнение   Мнения:2 1
ами сега
18 Дек 2004 06:37
Мнения: 1,753
От: Bulgaria
Ей, пак се представиха авторите в Сега, специалисти по пътешествията!!!

Плодът на баобаба (сенегалците го наричат 'маймунски хляб') е доста големичък и по-прилича на топка за американски футбол, отколкото на каквото и да било друго; или може би на пъпеш висящ на дългичка дръжка от дървото. Цветът на сока на баобаба е като на капучино с много мляко - а вкусът е също някак 'млечен'.
Сокът, за който авторът говори е вероятно Бисъп - много червен, много сладък, много ароматен и някак тръпчив. Той е направен от хибискус (плодът на хибискуса си прилича на 'голяма шипка'), но сокът се прави не от плода, а от цвета на хибискуса.
Храната наистина е отлична - с много елементи на френската кухня. По-пикантна от френската, но това си е типично за Африка. Френското влияние се отнася и до изобилието от сладкиши. Плодовете, както навсякъде в тропиците, са фантастични.
А жените какви са!!! Почти всяка би могла да бъде манекенка на световен подиум - тънки и високи, грациозни, с абсолютно секси походка... Такива ги има и по най-забутаните села в Сахела.
ами сега
18 Дек 2004 06:57
Мнения: 1,753
От: Bulgaria
Остров Goree е невероятно място! Къщата на робите е покъртителна!
Островът се вижда добре от Дакар, а до него се стига за има-няма 20 мин. с ферибоот.
Робите са били третирани като добитък за продан. Държани в 'обори' без въздух и светлина. Извеждали са ги по веднъж на ден навън, оковани отвсякъде, 'по голяма нужда'. Мъжете са били угоявани, за да достигнат поне 60 кг. и на практика са били продавани на килограм живо тегло. Цената на жените се определяла от това дали е девствена или не и от това колко е била гръдната и обиколка. Цената на децата се определяла от качеството на зъбите.
А французите изобщо не са се женили за сенегалките робини - просто са изнасилвали младите момичета - заловени, за да бъдат продадени за робини. Но на родените от това насилие деца са давали френско гражданство, а забременелите момичета не били изпращани робини отвъд океана.
Добави мнение   Мнения:2 1