Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Компромис за глобите за пушене
Добави мнение   Мнения:4 1
Sevastokrator
04 Яну 2005 10:41
Мнения: 238
От: Bulgaria
Надявам се, че всичко това ще се окаже мотивиращо за пушачите да намалят употребата на цигари (за мен тютюнопушенето е като болест на нацията), а ако не го намалят, поне да се съобразяват с правото на останлите хора да дишат спокойно.
9101
04 Яну 2005 11:01
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Вече започнаха да се търсят вратички за заобикаляне на Закона за здравето. Закона влезе в сила от 01.01.2005г. а днес сме 04.01.2005г. Това още веднъж показва, че нещата не са добре обмислени. Сам по себе си Закона и наредбата са много хубави, но трудно приложими на този етап. Прилича на къща без основи. Трябваше да се свърши много работа преди да се стигне до тук. Трябваше да се изгради обществена нетърпимост към пушачите. Трябва да се помага на пушачите да откажат цигарите. Защото цигарите са като наркотик. Със забрана не става. Пък и ХЕИ не са в състояние да контролират цялата страна. Ще упражняват известен контрол в градовете. По селата и в частните фирми ще им бъде по трудно. На практика трябва да се проверяват многократно всички закрити помещения в страната без жилищата. Всичко опира до съзнанието на българина, което трябва да се промени. Ето, тази работа не е свършена.
На практика този закон изведнъж направи голяма част от българите нарушители, които ще зависят от това, дали контролния орган ще си затвори очите.
Все накакъв резултат обаче ще има. Защото много хора изкат да спазват законите. Но и законите трябва да позволяват спазването им.
Top Gun
04 Яну 2005 11:41
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Ейййййй, ГОЛЯМ СЕИР - поправки, преходни периоди, компромиси, обяснения, подзаконови "актове" ....Ще има ли най после един ЗАКОН в тази държава, който да се изпълнява?!?!!?!!?!
kuko
04 Яну 2005 21:01
Мнения: 172
От: Bulgaria
каква е причината за тия цигари и забрани.Предлагам булгартабак да се закрие , да не се внасят цигари и да се изнасят все пак е хуманно да не тровим и другите народи.В БЪЛГАРИЯ ГИ ОГРАНИЧАВАТ А НАВЪН ГИ РЕКЛАМИРАТ НАЛИ Е ОТРОВА ЗА ЧОВЕКА>
Добави мнение   Мнения:4 1