Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Заваляха скандали с фирмите по чистота заради снега
Добави мнение   Мнения:15 1
Recycler
07 Фев 2005 23:08
Мнения: 1,704
От: Germany
В петък Михайлов спря почистването "защото и без това не бяха почнали да ги чистят, поне общината да не плаща".


А защо сте им плащали, след като "защото и без това не бяха почнали да ги чистят"
Dimitri
08 Фев 2005 05:58
Мнения: 8
От: USA
Ами защо е нуйно да чистят като има дългосрочен договор с общината и фирмите концесионери, които са "спечелили конкурса" за почистване на столицата, във всички случаи ще си получат парите.Колкото повече икономии и печалби, толкова повече цомисионни на покровителите.Вийте в договора за колко десетки милиони става дума и ще ви стане ясна картинката, допитаите се до г-н Стоъан Александров за сведение.

Редактирано от - bot на 08/2/2005 г/ 08:27:08

boxer
08 Фев 2005 09:36
Мнения: 67
От: Bulgaria
На Варна все още "морска столица" ли й казват?Малейййй по-неорганизиран голям град скоро не съм виждал. Една голяма дупка в която само се хвърля, а нищо не излиза! Истинската Морска столица е Бургас!
9101
08 Фев 2005 12:15
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Варна: Сняг, преспи, непочистени улици.
Зимата изненада почистващата фирма "Инжстрой" и общинското ръководство. Вятър имало и сняг валяло. Те какво очакват да има през зимата? Вижте само какво са решили:
Пред БНР той ( кмета ) оповести:
"Считано от 5, 30 тази сутрин, на територията на община Варна взехме решение за обявяване на бедствено положение, като основен мотив за това решение беше силата на вятъра - 34 м/сек, равно на 120 км/ч., което препятстваше нормалното прочистване на основните артерии на града, след което концентрирахме нашите усилия в следните приоритети: обслужване на спешни медицински случаи, отстраняване на аварии, свързани с енергозахранването, и снабдяване на населението с хляб."
Т.е. решили да не почистват!!! Ами почистващата фирма "Инжстрой" какво ще прави през това време? Ще оправя енергозахранването или ще снабдява на населението с хляб?
А че при вятър 34 м/сек не може да се почиства - да ги разправят на някой друг. При този вятър задължително трябва да се почиства, и то без прекъсване. Денонощно, докато свърши бурята.
Кмета пък обвинява правителството, че не помагало!? Той какво иска? Царя да отиде да му чисти снега?
Че времето е лошо е вярно, но че местните управляващи допринесоха за влошаване на обстановката - също е вярно.
Луд към Луди
08 Фев 2005 18:11
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
9101, искам да ти кажа, че когато човек е тъп, глупав и ненормален, не е хубаво да се изказва защото това личи отдалече и всички лесно го забелязват! така че когато друг път правиш някакви изказвания моля те спомни си тези мои думи! за твое добро е!!!
кметовете на варна и бургас се оказаха мъжаги! не ги познавам, незнам от какви партийни листи са избрани, но се оказаха достойни хора!!!
когато имагинерни единици от ранга на 9101 се изказват за бедствие, без да са се намирали в такова положение през имагинерно интегрирания си досегашен живот е най-добре да идат на едно чисто и светло място и отърсени от тая несправедливост да се гръмнат ... ама тихичко!
едва ли концесионерите са подписвали договори за почистване от бедствия, но ако са имали това неблагоразумие, сега юристи им жални...
приоритетите за медицина, храна и горива са неотменни, ако ще да се натрупат и три-метрови преспи от боклуци!!! иначе на един мъртав град с умрели от глад, студ и болести хора, боклуците не им пречат! вЕрвайте ми!!!
9101
08 Фев 2005 19:43
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Луд към Луди,
Не виждам защо защитаваш концесионера и кмета когато и за варналии стана ясно че нещата можеха да са по добре. Става дума за преспите а не за боклука.
"едва ли концесионерите са подписвали договори за почистване от бедствия"
-Концесионерите не почистват от бедствия, а почистват от сняг. За тази цел трябва да имат техника и опитни работници. И не като излезе вятър да вдигат безпомощо ръце, ами да се хванат яко за работа. Главните градски улици трябва да се почистват непрекъснато през бурята, а останалата част от града - когато има възможност.
"кметовете на варна и бургас се оказаха мъжаги"
-За кмета на Бургас може, но за кмета на Варна - не съм съгласен. Кое му е мъжкото? Да ходиш по улиците и да показваш колко много работа вършиш? Така се прави политика но не се върши работа. По улиците трябваше да ходят снегорините а не кмета.
-Друго: Бедствено положение се обявява от общината ( а не от природата )когато напълно се блокира обществения живот. Въпросът е можеше ли да не се блокира града? Отговорът е, че можеше. С по добра организация и повече работа. За това става дума, не за боклуците.
Ама какво ти обяснявам като виждам, че не ги разбираш някои неща.
"искам да ти кажа, че когато човек е тъп, глупав и ненормален, не е хубаво да се изказва защото това личи отдалече и всички лесно го забелязват! така че когато друг път правиш някакви изказвания моля те спомни си тези мои думи! за твое добро е!!!" - Това ти го връщам, защото на мен не ми трябва. За тебе може да е по полезно.
Луд към Луди
08 Фев 2005 20:50
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
ха ха ха ха....благодаря ти за повръщането 9100! вече те редуцирам с 1!))
благодаря ти защото ме убеди, че първите ти симптоми са потвърдени от втория ти постинг! )) трудно се лъжа от първа преценка! почти съм непогешим! греша в степените, но никога в концепта!)))))))
бедствието мили ми смехурко е от природата а дали ще го обявиш или ще му се пъчиш, като партиен член на конгрес си е твоя работа!
пожелавам ти с учебна цел да изпаднеш в бедствено положение за да разбереш и да научиш истината от първа ръка-от собствен опит! ) ти явно си мамино детенце което има нужда от житейски опит! пази Боже от такива!
и когато техниката е напуснала града за да спасява хора извън него, и когато бойна техника напуска поделенията за да транспортира неща от 1-ва необходимост, когато хеликоптери превозват хляб, кръв и болни изпаднали в безизходица ти и там някакви си партийки да мислят за някакъв си сняг!?!... не !!! не дребно ми нищожно 9099 (+1 нова редукция) когато си катастрофирал спасяват теб от ламарините а не смачканатас ти кола, разбираш ли 9000(редукция +99) когато се давиш в придошлата река не тичат да отводняват и да се борят със стихията като прасе с тиква а тичат да спасяват теб, о, неразумни 8000 (нова редукция) когато цунамито натвори смърт и разрушения целия свят се вдигна да спасява хората а не да чисти тоталните развалини о, глупако 0, 008... нали си даваш сметка че и там има фирми които се грижат за чистотата... но дали обществото им търси сметка, че не са почистили новото гробище за хора, коли, къщи и всичко останало там... кажи смешнико редуциран до божественото число 0, 0000??!??
даваш ли си сметка какво е бедствие??? защото ако майка ти, сестра ти, баща ти, или дъщеря ти неможеха да стигнат до варна кой щеше да е виновен? може би пак някой няма да е пратил техника да прибере хората от пътя, или да разчиства пътищата до селата където има хора нуждаещи се от помощ, храна и т.н... не кръгла нуло! когато има бедствие трябва консолидация на всички... няма пол, раса, вяра, партия - има живот! и в името на живота трябва обединение и противопоставяне на стихията! ако разбра какво ти говоря - еввала, ако ли не, пожелавам ти от сърце за предстоящия ти рожден ден провидението да ти спретне малък подарък с учебна цел! и тогава вместо количествен израз да придобиеш качествено лице! иначе си
9101
09 Фев 2005 10:44
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Какво да му обяснявам? Луд към Луди явно е един високомерен младеж, прочел някоя-друга книжка и вече си мисли че знае всичко. Само че не всичко го пише в книгите. Някои неща трябва да си ги преживял за да ги разбереш.
Аз зная какво пиша, защото знам за какво става дума, знам какво може и какво не може в горната ситуация. Пък не само аз мисля така. Снощи по новините казаха, че варненската прокуратура е поискара разследване за дейността на концесионерите. Обаче тъй като разследването ще се извърши чрез кмета - естествено нищо няма да излезе. Едно е ясно: има много критики към концесионера. И то от Варна. Не от някъде другаде.
Колкото до Луд към Луди - Не съм го обиждал, но от това което пише имам чувство, че се е засегнал. Може да е близък на кмета или на някой друг? Кой знае? Обаче му издишат аргументите. Използва обиди и високомерие.
"трудно се лъжа от първа преценка! почти съм непогешим! греша в степените, но никога в концепта!"
Извинявай Лудия, ти може да си преценил че псевдонима отговаря на състоянието ти, но другите участници не са в твоето положение.
Не желая да разговарям с теб защото не ми харесва възпитанието ти.
9101
09 Фев 2005 11:38
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Към другите форумци,
Ето част от статия на в. Сега:
Интернет издание Актуализиран на: 08.02.2005 23:28:01 9 Февруари 2005
България
Рекорден студ след снежната блокада
Предстои обаче проверка на работата на фирма "Инжстройинженеринг" заради това, че Варна бе зарината пет дни в сняг. Кметът Кирил Йорданов обаче призова да не се правят прибързани заключения, а да се изчака разчистването на преспите. "Инжстройинженеринг" е поискала авансово 214 000 лв., които са били преведени на 3 февруари. Кметът предположи, че вероятно заради неработещи банкови институции средствата не са били усвоени до вчера. Йорданов обясни, че договорът е двегодишен и е на стойност до 1 млн. лв. Ако бъде доказано, че фирмата не се е справила със задълженията си, неустойките са за нейна сметка. Днес общински съветници ще искат обяснения от кмета, неговата оставка или разваляне на договора с "Инжстройинженеринг".
Луд към Луди
09 Фев 2005 21:04
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
слушай редуцирана стойност!
изобщо не ми пука за твоя кмет, явно ти си му нещо сърдит! аз гледам че цяла европа се гърчи от сняг и невиждам ти що се дървиш на тоя факт!
ако изобщо си мислиш, че ще те черпя за подмладяването ми - разочарованието ти е пълно! номера ти неминава! вервай ми! живял съм в континентална азия, там ми се е налагало да оцелявам, виждал съм бедствие с очите си и не ми е пукало кой крив кой прав!затова успокой се! не съм го чел в книжки а от гърба си! май ти гледкаш телевизия и четеш интернет, и ти влизаш в ролята на партийна гнида и търсиш под вола теле... ако всички му имате зъб на тоя ваш кмет - утрепете го с камъни... ама незанимавайте всикчи с неговата личност!
ако небеше тоя снежен ад, друго щехте да му препишете, но сега така е най-удобно, йезуитски да го набедите и за снега! смешници!
ако града ви беше затрупан от сняг по божията воля, нито инжстройинженеринг, нито инжразрушинженеринг щяха да го откопаят, ако ще и по два дни и по две нощи на денонощие да ринат се тая!
който е могъл да застане на чело и да организира умна ми числена стойност! ясно ли ти е! аман от такива деятели! и да прочетеш днешната статия на Димитри Иванов, там човека пише как Е преживял такова бедствие... ама ако сега кмета беше казал: непалте печки! щяхте за кучи син да го обявите )))
айде споЛАЙ по некой (може и по мен! и виж там, таковайте кмета и инжинерите ви строители и да се погрижите за бойната техника, че главите ви смачквам... аз плащам за тях... за вас май нетрябва да ми пука! вие сте повече от стихия, щом тя трябва да ви сваля шапка!
Луд към Луди
09 Фев 2005 21:11
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
о! забравих! и аз гледах телевизия, и аз слушам радио ама не чух колко загинали има във варна от снежната стихия, не чух колко умрели от глад има в района и от премръзване статистиката за умрели нещо се доближава до твоя индекс, редуциран бозайник-незнайник! ето това искам да чуя! това единствено има смисъл!!! а какъв ви е кмета... кацнал ми е бръмбар на трънка!
важното е, че не е всички са се прибрали до топлите гъзя на женурята си живи и здрави! амин! от тук нататък имат думата лешоядите... и гаргите... нека си грачат! не пречат на живите!
Don
09 Фев 2005 21:33
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Момчета, не се палете нахалос.Обяснението е много по-просто и тривиално.
Нашето общество и неговите структури нямат ресурсите да се преборят с това бедствие, което в други страни даже не е и бедствие, а тривиална зимна обстановка. Тук кметът и на ръце да ходи, и всеки ден прокурор да виси на врата на Инжстройинженеринг е все тая - ресурсът го няма, нито техника, нито финанси, нито организация. Консумираме последните възможности на старите структури за борба със стихийните бедствия. Нови няма да има. Догодина възможностите за адекватна реакция ще бъдат още по-малки. И неминуемо ще дойде момент, в който противодействието ще бъде само индивидуално, несъгласувано, с трагичен изход, но няма да има кого да обвиняваме. Бог високо, а царят ще бъде далеко.
Луд към Луди
09 Фев 2005 21:46
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
анджък де Don, нали това се мъча да му обясня на този безсмислен числен индекс, ама той така се е вкопал по партийна и административна злоба, че освен себе си нищо не чува! ))
9101
10 Фев 2005 14:25
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Don,
Може би аз поставям летвата доста по-високо, но си мисля че така трябва да бъде. Много се ядосвам например когато някой каже че няма пари и затова не може да се свърши работата. Особенно ако този някой е длъжен да осигури парите. Нали за това е сложен. "Няма пари" е чудесно оправдание да не вършиш работа. Много уважавам хората които намират начин да свършат работата. Знам че повечето хора се примиряват с "няма пари" и с много други неща. Мен обаче тези неща ме дразнят. Когато някой не си свърши работата трябва да бъде критикуван, когато другия път си свърши работата добре - да има съответното признание. Нещата никога не са само бели и черни. Няма и безгрешни хора. Който не работи - той не греши. Но това не означава, че трябва да се затворим в черупките си и да чакаме някой от чужбина да ни реши проблемите.
9101
10 Фев 2005 16:07
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Ако не се упражнява натиск върху управляващите, ако не им се казва:"Господа, тук сгрешихте", те съвсем ще се отпуснат.
Колкото до горния случай - там нещата са ясни:
"Актуализиран на: 09.02.2005 21:47:45 10 Февруари 2005
България
Комисия разследва чистенето на Варна
7-членна комисия от варненски общинари ще проверява договора и работата на фирма "Инжстройинженеринг" за снегопочистването. Това реши общинският съвет, след като изслуша кмета Кирил Йорданов и шефа на "Инжстрой" Христо Фурчев. Въпреки намеренията на различни политически сили да искат оставката на кмета, никой не направи подобно изявление вчера. Единствената поискана оставка бе на шефа на общинската комисия по бедствия и аварии Купен Пашов. Техниката, с която по договор "Инжстрой" чисти снега, не може да работи при снежна покривка над 5 см, обясни Фурчев. Според фирмата дни преди бурята са изсипани 400 т луга и над 160 т пясък. В протоколите обаче не са посочени маршрути. Варненска районна прокуратура вече е започнала работа по случая със снежното бедствие, припомниха съветници."
Каква е тази техника дето чисти само до 5 см.? Едно обикновенно гребло чисти над 30 см. На балами ли ни правят? Не вярвам че в договора има клауза в която е записано че ще се чисти сняг само до 5 см. Излиза че Фурчев се опитва да прехвърли вината на кмета понеже се е съгласил на това условие. "400 т луга и над 160 т пясък" - това са много тонове - около 100 ж.п. вагона. Така пише. Абе пясъка да го търси комисията. Пък кмета да си стегне подчинените да си вършат работата, да четат хубаво договорите преди да му ги предложат за подписване, защото още зими го чакат докато кметува.
В крайна сметка "Лудия" е прав в едно: поне не се допуснаха жертви.
И друго: Не става дума за политика а за вършене на работа. От хората които са се наели да я вършат! Това е!

Добави мнение   Мнения:15 1