Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Идеи за име на раздел, в който форумците биха могли да създават собствени теми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:207 Страница 1 от 11 1 2 3 Следваща »
bot
04 Мар 2005 21:48
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Идеи за име на раздел, в който форумците биха могли да създават собствени теми.
Можете да давате и обсъждате предложенията си тук, за да не се нарушават дискусиите по другите теми.
Геновева
04 Мар 2005 22:15
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Некои съображения.
Заглавието - КЛУБ.
Клуба има камина. Около камината - маси. В креслата окол масите седят жентълмени. Те си говорят за разни неща. За каквото си поискат. Около една маса могат да нищят здравната реформа. Около друга - кулинарни теми. Около трета - поезия, около трета - някакво скорошно събитие. Всичко може. Само да не се слагат надписи на масите предварително, т.е. подраздели на клуба, както предложиха в Помощ. Пак ще стане като комисиите в НС - здравеопазване, култура, наука и образование, външна политика и т н - сакън! Който иска да си говори за здравеопазване, да си отвори тема, нищо по лесно от това. Ако искам да си говоря за култура, ще си отворя тема, и обратно - ако не искам, нищо не може да ме накара да пиша в тази предварително отворена тема.
Обаче :
Контрол има, това е ясно, помещението се почиства.
Но ще има ли контрол върху броя на масите и нивото на шума, както и приличното облекло на посетителите? Визирам по-точно : ще могат ли да се отварят неограничен брой теми, със заглавие - Тъпака еди кой си, к----ата еди коя си, най-тъпия въпрос, най-тъпия отговор, конкурс за форумен идиот, кои са Гошо и Тошо, кои са Лила и Мила, болен ли е еди кой си, къде ми е еди коя си точка, къде ми е пъпа... и др.
Да оставим на контролните органи да си намерят сами механизма за регулация и праговете - количествени и качествени. А и мисля, че сега, с новите правила, където авторът на темата не може да трие, няма да има толкоз желаещи да си отворят тема, ако не могат да поддържат сами хигиената в нея. Мисля, че това е втория лост за отваряне на тема, след желанието да кажеш Нещо конкретно - следва желанието да го кажеш в нормална атмосфера, необезпокояван от нарочни замърсявания.
Ще видим.
Бих искала да апелирам към желаещите да отварят теми - тъй като не можем да регулираме съдържанието на предложената от нас тема, да се събираме в сходни теми, без да си пречим. Каква е разликата например между двете кулинарни теми оттатък - Гурметската и Патентите? По заглавие, има разлика, а по съдържанието - пълнежа е един и същ и на двете места. Каква е разликата между Морето е тънко, Водата е мокра, и т.н. - еее, по дефиниция има разлика, но защо да не могат да се пускат стихотворения, текстове на песни и други произведения - на едно място, ако са обединени от обща идея? Дааа, и нещо много важно. Не забравяйте, че тук картинки не се пускат пряко в постинга, така че претеглете - има ли смисъл да се препраща към линкове с цветя, животни, па дори и природни картини в перфектно фотографско изпълнение? В една друга тема тук бая се озорих да препратя към постнатите от мен в Фотоалбума документи.
А търпимост към страничния шум трябва да има в някакви граници, и той не винаги е злонамерено заглушаващ, да ви кажа...

Heat
04 Мар 2005 22:43
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Предложениея:
За името - РИНГ (КЛУБ също много ми харесва), но както и да се нарече, след 3-4 дена името ще е подробност от пейзажа която по мое мнение изобщо няма да се забелязва.
За организацията, не съм Карл Линей, но все пак някаква организация вътре е необходима за ориентация. Ако има много нива ще е объркващо, ако има само едно ниво пак ще е объркващо. Смятам, че две нива са необходими. На първото могат да се дават най-общите характеристики на темите например

България (вътрешна политика с 5-6 или колкото там се прецени подтеми като образование, здравеопаване, пенсии, и прочие)
Чужбина (външна политика, с подраздели като ЕС, Азия, Австралия...)
Култура (с каквито раздели биха били интересни извън злободневните в раздел България)
Икономика (за общи дискусии по темата извън конкретиката в България)
Спорт (с каквито раздели биха били интересни)
Раздел обща дискусия с удачно име което някой сигурно ще предложи за общи приказки без нещо съвсем конкретно. Без подраздели.
.....................................
Сигурно би могло да има и още раздели, това е само за идея. Със сигурност ще има и излишни неща ще има и недостигащи, но за 1-2 месеца това може да се разбере на практика и недостатъците да се коригират на ход. Нещата по които няма интерес могат да се закрият, а неща които ги няма но се чувства липсата им, евентуално могат да се добавят
Perkoles
04 Мар 2005 23:00
Мнения: 7,433
От: Australia
започват познати спорове.
"Клуб Сега"*
Ако е клуб, предполага някакво уединение с приятели, или, хаиде да не са приятели, но хора, които не биха те ударили от засада с мокър пешкир по гърбо, или да ти се изплюват таино в кафето (пък после да си се кискат таино изотстрани докато та гледат как го пиеш). Място за маитап не е лошо да има. Ама пуберските дебелащини и на мен не са ми по вкуса (не, че не мога да спретна един бои с мокри пешкири, но ми е некакси досадно вече) ако ми се долудува, все пак, ще посетя други заведения, където се допускат подобни номера.
.
темите. Отворени, или предварително отворени.
Не е нужно да приличаме на някои. ако дадена тема (предв. отворена) не се използва за определено време** може да бъде закрита. (предварително отворените теми биха улеснили нови форумци)
.
*Звучи винаги актуално ; -)
**Сега и аз не знам колко и как :-)
.
Успех!

Геновева
04 Мар 2005 23:06
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Heat, предлагаш предварителна твърда структура, т.е. не само раздел, но и фиксирани подраздели.
Богатството на отделните теми и свободата на тяхното разкриване - вътре в тях.
Аз, ако бих си правила експеримент, нещо като бета-версия, бих направила -
По света, У нас, Култура, Спорт, Разни. Вътре - кой каквото си иска.
Мисля, че най-бързо ще се пълни последния подраздел.
Сибила
04 Мар 2005 23:06
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Аз си пренасям мненията от темата на Кайли, както следват - въпроси отговори, това означава и мненията на форумци , на които съм отговаряла, дано не се разсърдят, вече не знаеш откъде ще ти дойде, наплашени сме, ама пренасям мненията на форумци - широко скроени.
Сибила
04 Мар 2005 23:08
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Сибила
[Златен]
от Bulgaria



Общо мнения: 9029




Г-н модераторе!
Как ще го наречем това - може и "Тути фрути", както аз преди две години бях предложила, все още го харесвам, дали "Клуб Сега", подкрепям също, но пък то пак ще е сбор от клубове, ако всички отворим теми, а как вие, г-н модераторе, ще смогнете да обходите всички аристократични клубове? В думата клуб се съдържа и внушението за нещо затворено, изискано, недостъпно - нещо с фини пури, червен плюш и членски карти, ах, недей
А може и да е една единствена тема, кадето всички да се събираме и да бъбрим без предварително насочено внимание, нещо като чат, нещо като нищо на света, просто се отбиваме там, наминаваме и, спазвайки правилата, просто си бъбрим. Това ще е улеснение и за вас, защото няма да има претенции за собственост, а и никой няма да ви ръчка да триете прилични постове, които не са "във връзка" с темата.
Създадено: 04.3.2005 г. 21:51:14

Сибила
04 Мар 2005 23:10
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
hamer
[Златен]
от Bulgaria



Общо мнения: 4346



Сибила, мила! Защо "клуб" ти навява само представи за тишина, уединеност, червен плюш, пури и хубав коняк? Нима си забравила ОФ-клубовете? Не беше толкова отдавна, а и бяха нашата реалност, за разлика от "онези" клубове
Създадено: 04.3.2005 г. 21:57:02

Сибила
04 Мар 2005 23:11
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Simplified Solutions
[Златен]
от Bulgaria



Общо мнения: 4273



Няма нужда от никаква Раздумка или Клуб. най-хубавите години на форума бяха, когато всичко се случваше спонтанно под коя да е тема.
В този смисъл форумът си беше клуб и ми се струва, че целта на отделянето от Ская е точно тази, да се върнем към форума в първоначалния му вид.

Колкото до Обединението, обединяващите се тук от самото начало на инициативата ( боже, каква дума ) си се обединяваха в абсолютен форумен комфорт. Но вече се обединиха и дори имат свое собствено интернет пространство с форум. Бот е създал нарочна тема, в която могат да си оставят партийните координати.
С това партийните им събрания тук ще трябва да приключат, а те да се научат да общуват в открит форум.
Уф, непоносимо сериозно се получи, но като видях как някакво Кайли поискало Артиста да му покажел какво може...

Създадено: 04.3.2005 г. 22:05:51


Сибила
04 Мар 2005 23:12
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Сибила
[Златен]
от Bulgaria



Общо мнения: 9029




Ех, Хамер, аз, ако не бях човек, възпитаник на "буржоазните" гимназии, където щеш не щеш - няма как да не отвориш на възпитаниците достъпа до "гнилия капитализъм" - с неговите идеи във всичките им противоречия, разнообразия, спорове, търсения и разслоения ; и осъзнавайки това, в което се състоеше разликата му с зададеното и неоспоримо благоденствие, пропагандирано чрез непозволеното за обсъждане"единомислие" на ОФ клубовете, как бих си позволила да се усъмня, дори и за кратко, в целесъобразността от прекръщаването на раздумката на "Сега" в клуб - и то клуб, възприет и възроизведен в първото му и най-точно значение?

Създадено: 04.3.2005 г. 22:28:48

Simplified Solutions
04 Мар 2005 23:18
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Да не си ми пипнала мненията!
Смятам ги за съществени в тамошната тема. А ако кайлитата беха с малко акъл, нямаше да прекъсват веселия разговор по-рано. Щяха да четат и да мълчат, докато се ориентират кой кой е тук.
Щяха да предположат, че този форум не е от вчера и в него отлежават много недовършени разговори.
Аз този форум съм го чела цяла една година преди да се престраша да се включа с мнение.
Може да съм крайна, но не понасям несъобразителни хора.

Heat
04 Мар 2005 23:21
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Геновева, предлагам да има по няколко подраздела за да не заприличат всички раздели на "Разни", нищо повече.
Между другото, съгласявам се с всяко разумно предложено нещо.
По света, У нас, Култура, Спорт, Разни. звучи съвсем добре.
bgtopidiot
04 Мар 2005 23:23
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
шубе!

Аз па се вклиних отма като кълвач у канадска гора. Клюн напред, гъза отзад. Що хора ми нашокаха ряпата тогава накуп не е истина. Блаженни години...
Сибила
04 Мар 2005 23:24
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Симпли, сестро, аз просто ги пренесох тук -там - каквото щат да ги правят,
ако щат - само да ги гледат, ако щат - само да се учат, ако не - само да ги трият, ко им се строи, че са спам; аз си мисля, че няма откъснати съвсем и изолирани една от друга теми - на г-н модератора е да прецени, трудна е неговата.
Трудна въобще е тяхната - нашата е лесна.


Редактирано от - Сибила на 04/3/2005 г/ 23:25:57

Simplified Solutions
04 Мар 2005 23:40
Мнения: 35,462
От: Bulgaria

Ваше Кривосъдие, ма се урЕдихте с минИстерски стол и портфейл, нали.
Сиб, погледнах. Няма научаване там. Ако щяха да се учат, щяха да знаят кои тук са икономистите и да ги поканят. Това първо. Ама щом не могат да ги разпознаят, за какво говорим.
Аз ли да ги подсещам? Па те ше ме управляват.
Я, моля ти се. Нагледали сме се на такива добронамерени в първите години на кво беше там. Стига ми.
Който иска да ме управлява, да си е изградил предварително необходимите за това качества.
ole-le
04 Мар 2005 23:48
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Simplified Solutions,
има една пловдивска група "Банана бенд".
В една тяхна песен се пееше : "Съм много умен, съм много готин, съм много убав, съм по-по-най, съм най-прекрасен... " (цитирам по памет).
*
Понеже претендираш за съобразителност, (пък и възпитанието не ми позволява неволно да обидя някого) ще ти повервам и ще те оставя сам да довършиш мисълта...
Но да не пропуснеш да посочиш външен израз на каква вътрешна самооценка е такъв тип изяви.
ole-le
04 Мар 2005 23:56
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
...щяха да знаят кои тук са икономистите и да ги поканят. Това първо. Ама щом не могат да ги разпознаят, за какво говорим.

Посипвам си главата с пепел (и от името на Кайли, с уточнението, че не съм я питал).
Права си Simplified Solutions, за нищо не ставаме, щом се задоволихме с общата покана към всички и не разпознахме гениите, за да ги поканим с циганска духова музика
*
Тук наистина е весело
hamer
04 Мар 2005 23:57
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Тя, работата, вече е ясна Тоя филм сме го гледали и сега пак ли ще го гледаме

Редактирано от - hamer на 04/3/2005 г/ 23:59:12

ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
04 Мар 2005 23:58
Мнения: 1,915
От: 0
Групата е Замунда Банана Бенд а т'ва текстче е поздравче :


Знам, че слънцето са скри,
щото аз го заслепи

и тъй то ми завидяло.
Аз разбирам го боли,
толкоз много красоти,
на куп в мене е съзряло.


Припев:
Хей, синоптик, не избързвай с прогноз.
Всеки сезон, аз за времето съм тоз,
кой решава тоз въпрос!



Редактирано от - ФОРЕСТ ГЪМП-СИН на 05/3/2005 г/ 00:02:39

Сибила
05 Мар 2005 00:11
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Хахахахххх, Замунда Банана Бенд, voila, още нещо прекрасно





От как съм са родило хубостта ми най-голяма,
побъркало са всички - кака, батко, татко, мама,
припадало от радост, изпадало в захлас,
давали ми даже в По света и у нас,
говорили за мене из цялата страна,
родил съм са нето петнайсет кила,
и няма оттогава по цялата земя
друг като мене с такава красота.



СЪМ МНОГО ХУБАВ, ДА
СЪМ СТРАШНО ХУБАВ, ЙЕ
СЪМ ТЪЙ ПРЕКРАСЕН, СЪМ ТЪЙ КРАСИ-И-ИВ,
СЪМ НАЙ-ПРИЯТЕН, НАЙ-УНИКАТЕН,
ОТ ДЕН НА ДЕН
СЪМ ПО-СЪВЪРШЕН.



Минало години, пораснало голям
и всичката банана мога сам да изям,
колкото съм хубав, толкова съм и силен,
на всичко отгоре съм и най-сексапилен,
съм умен, съм готин, съм оригинален,
от всичките хора съм най-идеален,
хубав, хубав, хубав, да хубав,
хубав, хубав, хубав, най-хубав....



Слънцето изгрява сутрин за да ма види,
вечер го изпъждам, за да си отиди,
птичките пеят специално за мене,
и всички жени са от мене пленени,
съм умен, съм готин, съм оригинален,
от всичките хора съм най-идеален,
в света съм единствено великолепен,
за толкова хубост даже няма и степен,
защото съм най-най-най-най-най-най-най....




СЪМ МНОГО ХУБАВ, ДА
СЪМ СТРАШНО ХУБАВ, ЙЕ
СЪМ ТЪЙ ПРЕКРАСЕН, СЪМ ТЪЙ КРАСИ-И-ИВ,
СЪМ НАЙ-ПРИЯТЕН, НАЙ-УНИКАТЕН,
ОТ ДЕН НА ДЕН
СЪМ ПО-СЪВЪРШЕН.
Simplified Solutions
05 Мар 2005 00:15
Мнения: 35,462
От: Bulgaria




Добави мнение   Мнения:207 Страница 1 от 11 1 2 3 Следваща »