Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Правила на форума на в. "Сега" - обсъждане
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:556 « Предишна Страница 20 от 28 18 19 20 21 22 Следваща »
Геновева
15 Мар 2005 01:34
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
От всичко може да се съгради нещо, само от желе не може.
Don
15 Мар 2005 04:22
Мнения: 19,057
От: Bulgaria


Имаше един филм - Среднощен каубой.
Но поред.

Не ми се ще да се повтарям, но тази вечер сънят на разума ражда чудовища.
Колкото и да ми липсва Митничаря, аз не бих го корил за неговото решение. Бих се радвал да е тук. Но не мога насила да определям вкусовете и приоритетите му.

Чудя се, редник, откъде е този плам, с който громиш, най-общо, враговете на народната власт, и в частност, мен. Спокойно можеш да развиеш аргументите си против преложението на Микеле и моята подръжка за него, без да прибягваш до съмнителни идеологически конструкции от близкото минало. Заклеймяването на някого, пришиването на етикети говори единствено за нивото на този, който заклеймява. Моите познати сигурно биха се учудили извънредно много на значението, което придавам на една необективна нападка. Просто моля да се разбере, че площадните ругатни не са стила, в който може да се разговаря с мен.

И накрая, Геновева. Мъчно ми е да призная, но днес у нея става особено забележим един метод на дискусия, който, според мен, няма особено поле на приложение във форум като нашия. Този метод се състои в това всячески да вселиш у другите впечатлението, че са се взели твърде насериозно, че са обсебени от форума. И по силата на правилото, че на фона на черното сивото изглежда бяло, да придадеш на своето поведение някаква лежерна компонента, някаква освободеност от земните страсти на странниците, пъплещи неистово кръз виртуалните писмена. Но щом се случи някой да предложи промяна в статуквото, на най-дребно, незначително ниво, промяна, която даже да ни донесе само малко повече смях и ведрост в общуването, тя не само се взема насериозно. Тя разперва криле и защитава статуквото толкова яростно, че се питаш - този ли е същият форумен ник, който ни внушаваше преди малко вина от това, че сме прекалено обсебени?.
Оставам с неприятен привкус от продължаващото и натякване, че не могла да разбере моите елементарни предложения преди месец. Разбра ги. Всички ги разбраха. Разбира се, могат да не се приемат, това са все пак тези, които предполагат обсъждане. Но квалифицирането им като сложни и неразбираеми вече създава един фон, на който е сравнително лесно да употребиш фелдфебелски тон и да забравиш в кой форум се намираш.
И с какви хора те е дарила съдбата да дискутираш.

Простете за Среднощния рейд...
Геновева
15 Мар 2005 08:06
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Господи, дай ми сила - да променя това, което мога,
дай ми търпение - да изтърпя това, което не мога да променя,
и разум - да различа едното от другото.
*****
Простете за баналността, но се налага да я повтарям.
Малко прагматизъм на никого няма да попречи.
Иначе - концепции бол, там ограничения няма.
И желая успех на всички, които могат да ги претворят в живота форумен, ама наистина.

Редактирано от - Геновева на 15/3/2005 г/ 08:08:07

Mitnicharъ
15 Мар 2005 08:20
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Wow!!! Даже съм се "позабавил", както гледам...


Сибила, тонът и съдържанието на постинга ти по-горе са неуместни. И въпреки това, извинявай за наранените от мен чувства...не е било съзнателно, когато и да е било станало това....
Rednik South O.Z.
15 Мар 2005 08:23
Мнения: 2,839
От: Burundi
Виж кво, мъжки, филмът среднощен каубой е правен по един роман със същото име, на Джеймс Хърлихи. Романът го има и на български, преведен при това, мисля, от любимия ти Димитри Иванов. Явно на руски не е излизал, затова си мислиш, че е филм, а то е филмиран роман.
Знаеш ли що ти го пиша това? Щото всичкото ти е такова, полуграмотно.
Искам да ти кажа още нещо. В този форум не можеш да бъдеш морален коректив никому, особено, както е в твоя случай, когато си се самоназначил за такъв. За мен не си мерило за нищо и нито положителните, нито отрицателните ти квалификации ме вълнуват.
И за сибила си се объркал - преди сибила да се яви на интригантски тест при редника, сибила държа един друг тест, в чата на скай форума, където шопарата и аверите му и "миеха очите" (цитата твой) с лайна и сперма в продължение на около година под благосклонния ти поглед. И още не появила се в "новия" форум, бързаш да я скъсаш. По-полека.
Целувайте и ръка, и ти, и бота, щото сибила толкова редовно я тестваха, че организаторите на електронното издание се видяха принудени да се отделят от форума на скайкод.
Само че трябваше Мунчо Подиговски да извърши донкихотовската си постъпка и да се чуе гласът на миряна башева, за да се сетиш, че шопарата бил "дрислйо".
Ари нъздрави и кът сми най зле тъй да сми. И не си въобразявай, че "дискутираме".
steppenwolf
15 Мар 2005 08:31
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Митничар, lass die oalte Tante weiterziehen!
Fani
15 Мар 2005 09:25
Мнения: 1,196
От: USA
Не на Среднощен каубой, Дон - по-скоро на Среднощен Експрес. Това откога и защо форумът тръгна надолу сме го дъвкали и предъвквали не стотици, а хиляди пъти - и без резултат. И затова май по-читавите - по мое скромно мнение - едва ли ще дойдат тук. Поне така, както беше преди три-четири години.
Геновева
15 Мар 2005 09:33
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Аз пък, Фани, си мисля, че и да не дойдат читавите, може и с кьопавите човек да успее да размени две-три думи. Без вреда за себе си и околните.
ЗВЯР
15 Мар 2005 09:51
Мнения: 1,095
От: Bulgaria
Това lass die alte Tante - мулти личностен, много функционален и много посочен израз.

Doctora
15 Мар 2005 10:37
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Нещо си нервен, редник...


Ако спазваме хронологията, филмът бе показан 6-7 години, преди да бъде издадена книгата на български. Аз лично си я купих, защото ми беше харесал филма.


P.S. А оценки и съвети давай, когато ти ги искат.
При това спокойно и според правилата. За времето, в което пишеш тук(а ти имаш перо) съм останал с усещането, че имаш добро чувство за хумор и реализъм. Не разочаровай, pls .

Редактирано от - Doctora на 15/3/2005 г/ 11:01:06

Сибила
15 Мар 2005 11:25
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Дон, Южен, моля ви, карате ме да си припомням събития и лица, които искам вече да забравя.
Дори ги бях забравила вече и съм простила.
Не ми се говори за това, не ми се и застава между вас.
На Дон вече отговорих, Южен, сигурна съм, че Дон се е разбрал какъв е Църни Шопара много преди Мунчо да извърши донкихотовската си постъпка.
И нека това бъде последно, ако ми мислите доброто.
Митничар, приемам извиненията ти, приеми и ти моите.
Въпреки че написах горното нямайки предвид извинения за себе си, а денят на прошката, когато човек моли за прошка всички.
Rednik South O.Z.
15 Мар 2005 17:10
Мнения: 2,839
От: Burundi
Здрасти Докторе. Може и да съм си изпуснал нервите, знам ли. Всичко, което ми мирише на нова жълта подводница мен лично ме изнервя. Между другото има начин да провериш кой колко пъти си е изпускал нервите във форума - като кликнеш на досието на форумеца, системата на скайкод дава и броя на изтритите мнения. Колкото е броя на изтритите мнения, толкова е броя на изпускането на нервите. Можеш да си разнообразиш деня, като кликнеш например на моето досие и провериш колко пъти досега съм си изпускал нервите.
както и да е, не е редно човек, който използва под път и над път етикета "мониторец", да обвинява другите в преупотреба на квалификации и лепене на етикети. Кликни и на неговото досие да провериш той колко пъти си е изпуснал нервите, а ако щеш, и на своето.
Няма да се препирам с никого обаче. Абе док, един форумец с ник "артиста" веднъж ме беше скъсал от псувни под една тема за форумец на месеца, не ми се рови в досието му да ти ги покажа. Е тва му казвам изпускане на нерви. Прати му много поздрави, като го видиш и му кажи, че не му гоня карез, защото на всеки може да се случи.
Оттеглям се от дискусията.
Pozdravi na vsichki i take it easy.
Sibi, rabira se, cheshte uvazha mnenieto ti, mnogo zdrave i na tebe i semejstvoto ti i mersi za pozhelaniiata.

Редактирано от - Rednik South O.Z. на 15/3/2005 г/ 23:32:44

kombat #5
15 Мар 2005 18:46
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Прайвит, написал съм ти нещо в темата за професора...
Doctora
15 Мар 2005 19:14
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Е Редник това си вече ти.
Даже ти се е върнало чувството за хумор.
Бъди здрав!


P.S.Ти и Артиста нямате изтрити постинги. А виж мен са ме трили веднъж. Значи само аз съм си изпускал нервите. А в постингите на Артиста не видях нийде да те псува, човека.

Редактирано от - Doctora на 15/3/2005 г/ 19:36:02

nesnaecht
15 Мар 2005 21:41
Мнения: 15,180
От: France
Бегайте бързо докато не ви е стигнала войната !
Съвет за да ви мине бърже всичко ГЛАСУВАЙТЕ за най добрия , има анкета затова !
Натиснете тук
ХЛАПЕТА ?!?
nesnaecht
16 Мар 2005 04:35
Мнения: 15,180
От: France
Редник , изпускане на нерви не значи че не си прав !
сър Френсис
16 Мар 2005 09:51
Мнения: 1,478
От: Bulgaria
В релацията изтрито мнение - изпуснати нерви има истина, макар и не 100%.
Но що се касае до обекта на релацията - много е спорен , меко казано
Rednik South O.Z.
16 Мар 2005 19:32
Мнения: 2,839
От: Burundi
Здрасти Комбате. Отговарям ти тука не защото се правя на интересен, а защото не мога да влизам в "другия" форум поради характера на част от "картинките" там - знаеш ги кви са южняците и трябва да съм изперкал за да си клатя стола заради едното влизане във форума.
Не знам да ли си прав или не в каквото пишеш, несправедливо ми се видя човек, многократно презлоупотребявал с повод и без повод с етикета "мониторец' да обвинява някой друг в лепене на еикети, след като на него самия това му е любимото форумно хоби. Не го знам дали не се усеща или просто се заяжда - негова си работа. Смешно е и да твърди, че някой си се бил изживявал на "модератор в сянка" и чак до там да не се усеща колко се е олял с неговото собствено модераторстване в сянка, хипертрофирано до степен да иска да прати половината форум в монитор или не знам къде си. Още не е започнал новия форум, има между три и пет участника (в помощ, във вестника под статиите са май стотина) и тоя иска да остаркира - т.е. - да изземе функциите на модератора и в същото време си въобразява, че "спазва" правилата, за които толкова ревеше.
Да ти кажа, нямах представа че е толкова неадекватен и тоя човек повече не е сериозен форумец за мене.
Нейсе Комбате и кат сме най зле, тъй да сме. На кой му пука?
Йори
16 Мар 2005 19:42
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Докторе,
Изобщо не си наясно с постингите на Артиста.
Simplified Solutions
16 Мар 2005 20:49
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Не вярвам Артиста да е написал и дума, която би могла да бъде изтрита.
Все пак сто долара са сто долара.

Редактирано от - Simplified Solutions на 16/3/2005 г/ 20:50:19

Добави мнение   Мнения:556 « Предишна Страница 20 от 28 18 19 20 21 22 Следваща »