Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ ПОЧИНА
Добави мнение   Мнения:4 1
takoko
03 Апр 2005 19:19
Мнения: 1,169
От: Germany
ДЖОРДЖ БУШ - "ПАПАТА СЕ БОРЕШЕ ЗА СВОБОДАТА НА ХОРАТА"
ВЛАДИМИР ПУТИН - "С ИМЕТО НА ПАПАТА БЕШЕ СВЪРЗАНА ЕДНА ЕПОХА"
БИЛ КЛИНТЪН - "ПАПАТА БЕ ЕДНА СВЕТЛИНА ЗА ВСИЧКИ ХОРА И ВРЪЗКА МЕЖДУ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ"
СИЛВАН ШАЛОМ(ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИСРАЕЛ) - "ИЗРАЕЛ, ЕВРЕЙСКИЯТ НАРОД И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗАГУБИХА ЕДИН ОБЕДИНИТЕЛ НА ВСИЧКИ РЕЛИГИИ"

ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ, 264 ПАПА В ИСТОРИЯТА НА ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ ПОЧИНА В СЪБОТА 21:37 ЧАСА!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
takoko
03 Апр 2005 20:27
Мнения: 1,169
От: Germany
Той донесе нова надежда на всички!Той разби всички постулати на католическата църква!
ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ даде на църквата едно ново лице - прозрачно, с истински профил. При неговите пътувания, той бе посрещан от милиони хора , както никой друг негов предшественик - но накрая той остави едно тежко наследство. В ПОСЛЕДНИТЕ дни страдахме, едно СТРАДАНИЕ пред камерите и цялата общественост. Никога преди това не се е обръщало толкова голямо внимание на една личност, както сега-БОРБАТА МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА!
ЧОВЕКЪТ, роден в близост до АУШВИЦ, който беше свидетел и преживя Хитлер и Комунизма, страдаше цял живот от разделението църква-държава, от НЕВЯРВАЩИТЕ ХОРА.
ЕДИН СВЯТ БЕЗ БОГ Е ЕДИН СВЯТ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
Последвалите процеси - на зараждането на комунизма, на бързо навлизащия капитализъм в живота на хората, отричането на генната терапия, която би направила човека съвършен или ЕВТАНАЗИЯТА , направиха хората по - малко ВЯРВАЩИ И УПОВАВАЩИ СЕ НА БОГА!
ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ БЕШЕ ЧОВЕКА , КОЙТО ПОБЕДИ КОМУНИЗМА, застана срещу войната в Ирак и се бореше срещу абортите, срещу смъртната присъда( САМО БОГ МОЖЕ ДА НИ СЪДИ И ДА ИЗДАДЕ ПОДОБНА) и бедността!


Карол Войтила произхожда от малко, дълбоко вярващо семейство. Роден е на 18 Май 1920 година като син на един подофицер, а смъртта на майка си я вижда на 9 годишна възраст, малко по-късно умират брат му и баща му. "На 20 загубих всички хора в моят живот, които истински обичах"-споделя Карол Войтила.
Той следва в Краков полска литература. 1942 година влиза в забранената Семинария за Свещенници в Краков. Работи в химическа фабрика и каменоломна, за да не бъде депортиран. По времето на нацизма получава зрелост за свещенник. След като е получил титлата Свещенник, през 1946 следва в Рим, а после се завръща като КАПЛАН в Краков, 1958 става заместник - Бишоф в Краков, 1967 става Кардинал. На 58 годиша възраст е избран за ПАПА, 2 Юни 1979 година. Той разби всички постулати - караше ски, снимаше се на една сцена с Боб Дилън, както и предоставяше на обществеността си епикризите от лекарите, относно собственото си здравословно състояние. Притежаваше хумор и беше открит, затова всички го посрещаха " Ние те обичаме". ТОЙ БЕШЕ ЛИБЕРАЛЕН ПАПА!
"Приключението Войтила" започна на 16 Октомври 1978. Днес, след падането на Берлинската стена, изборът на един Папа от страна(Полша), в която съветският съюз е имал огромно влияние, още не може да се възприеме - риск и провокация едновременно от страна на Папа Йоан Павел Втори.
Враговете му бяха много и го критикуваха постоянно: " Винаги е бил готов за изслуша мнението на другите, но това не е Същото като истинската толерантност" - споделя неговия биограф, относно темите за назначаването на жени-свещенници. Бездната между различните течения става по-дълбока, критиката на противниците му заразна. Това , че много го наричаха "НЕХРИСТИЯНИН", не можеше да му попречи да бъде оптимист относно ролята на Религията в Африка, Азия и Централна+Латинска Америка!
ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ ПОБЕДИ КОМУНИЗМА, НО ПО-КЪСНО ТРЯБВАШЕ ДА УСЕТИ, ЧЕ ЗАПАДНИЯ СВЯТ РАЖДА И Е ПО-ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ЦЪРКВАТА И ВЯРАТА В БОГ! ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ИМУНИЗИРАЩИ РЕШЕНИЯ СРЕЩУ ВЛИЯНИЕТО НА ЗАПАДНИЯ СВЯТ, АЛЧНОСТТА И АТЕИЗМА!

НЕ МУ СТИГНА ВРЕМЕТО ДА СЕ СПРАВИ И С ТЕЗИ ЗАДАЧИ!takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
takoko
03 Апр 2005 22:01
Мнения: 1,169
От: Germany


ВАЖНИ ДАТИ ПО ВРЕМЕ НА ПАПСТВОТО НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ16. Октомври 1978: Избор на Карол Войтила за първия не италиански Папа след 1522

25. Януари 1979: Първо пътуване от всичките 104 такива: Доминиканска Република, Мексико и Бахама

4. Март 1979: Издаване на първите 14 бюлетина («Redemptor hominis»)

15. Ноември 1980: първо посещение в Германия, 1987 второ и 1996 третото пътуване до Германия

13. Май 1981: Турският екстремист Али Агджа ранява Папата с няколко куршума

15. Септември 1982: Ватикана приема водача на Палестинската освободителна организация Ясер Арафат

13. Април 1986: КАТО ПЪРВИ ПАПА, ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ ПОСЕЩАВА ЕВРЕЙСКИ ХРАМ, В КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА БОЖИЯ СЛУЖБА - СИНАГОГАТА В РИМ

27. Октомври 1986: ПАПАТА КАНИ НА ОБЩА МОЛИТВА ЗА МИР СВЕТОВНИТЕ РЕЛИГИИ В АСИСИ

1. Декември 1989: МИХАИЛ ГОРБАТЧОВ Е ПОСРЕЩНАТ ОТ ПАПАТА

15. Юли 1992: Тежка операция на дебелото черво

17. Май 1993: За първи път след 1566 един нов «Weltkatechismus»

30. Декември. 1993: Подписване на основния договор от Израел/Ватикана в Йерусалим за подновяване на дипломатичните отношения

30. Май 1994: Премахване на възможността жени да се канонизират за свещенници

9. Декември. 1994: US-Magazin «Time» коронясва ПАПАТА ЗА ЧОВЕК НА ГОДИНАТА

15. Януари 1995: В Манила, при посещението на ПАПАТА ЧЕТИРИ Милиона души вземат участие в най-голямата служба в историята на църквата

25. Декември 1995: Удар на слабост по време на службата Урби ет Орби Рождество Христово

21. Януари 1998: Пътуване в Куба

16. Март 1998: В документа «SHOA» признава Ватикана съчувствието на хората към Холокоста, но не и това на Църквата

25. Декември. 1999: Отваряне на светата ПОРТА ЗА ГОДИНАТА 2000

12. Март 2000: «Mea Culpa» отричането от църквата на Войни в името на БОГА, Инквизицията и Преследването на Евреите

20. Март 2000: религиозни пътувания до Израел, Йордания и палестинските територии. На СТЕНАТА НА ПЛАЧА В ЙЕРУСАЛИМ ПАПАТА СЕ МОЛИ ЗА ПРОШКА ОТНОСНО ГОНЕНИЯТА КЪМ ЕВРЕИТЕ ОТ СТРАНА НА ВСИЧКИ, КАКТО И БОЖИЯ СЛУЖБА Във ВИТЛЕЕМ И НАЗАРЕТ

6. Май 2001 : КАТО ПЪРВИ ПАПА В ИСТОРИЯТА ПОСЕЩАВА ИСЛАМСКИ ХРАМ Omajjaden-ДЖАМИЯ В ДАМАСК

16. Октомври 2003 :БОЛНИЯ ПАПА ПРАЗНУВА 25 ГОДИНИ НА ПОСТА ПАПА

14. Август 2004 : ПОСЛЕДНО ПЪТУВАНЕ ДО Marien-Wallfahrtsort Lourdes
takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
kaily
08 Апр 2005 13:56
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Не знам направи ли ви впечатление-накрая камерата доста пъти показваше последователно ту хора от народа, присъстващ там, ту "величията" на света, ту Буш, хилещ се като тиква, ту разплакана жена, ту Кондолизка, хилеща се като тиква, ту жена, прегръщаща утешително разплакан младеж, ту хилещия се като тиква Блеър, ту плачещи хора от множеството.
отвратително
показателно
стресиращо
Добави мнение   Мнения:4 1