Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Грузия се въоръжава от България
Добави мнение   Мнения:18 1
Old Emigrant
21 Май 2005 00:47
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Три вапроса:

"Срещу кого се ваоражава Грузия?"
"И колко барзоходни катера има Балгарския военноморски флот?"
"Как се обясняват БГ-те дарения?"
anacephal
21 Май 2005 00:52
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
На последния ти въпрос: в най-добрия случай - с чужда пита помен, по-вероятно обаче - продажби под масата, маскирани като дарения.
jorion
21 Май 2005 00:54
Мнения: 308
От: Bulgaria
К'во ти пука защо се въоражава Грузия? Нали си плащат (предполгам даренията не са от БГ), а и не мисля че ще ни напада.
TJ
21 Май 2005 01:15
Мнения: 660
От: Bulgaria
Наистина не е приятна идеята тези оръжия да влязат в Чечня. Но се надявам да става въпрос за официалне междудържавен бизнес. Решенията за това ги има и в Държавен вестник, ако някой се интересува какво точно сме и м продали и дарили на грузините. А "далаверата" на България е в задълбочаването на връзките, т.е. още нетни приходи за бюджета.
carrot
21 Май 2005 09:28
Мнения: 47
От: Bulgaria
Redaktora e BASTUN!!!!
Protiwotankowi snariadi faktoria niama!!!!!! ima protiwotankowi snariadi "fagot", ama towa e druga boza!!!!!!
Prismexulnik
21 Май 2005 10:09
Мнения: 746
От: Netherlands
Много естественно е България да въоръжава Грузия. Това е много добра търговия и разбира се форма на влияние в региона...
Би могло да въоръжаваме и Русия, но тя сигурно е отказала оръжие от България (Защо- не знам!?), а и в Русия не можем да имаме голямо влияние, защот Путин слуша само "Вътршният си Глас"...
Така че за да "върви" Военната търговия и Геополитиката СЕ НАЛАГА да въоръжаваме Грузия! Иначе кои щени бръсне за "лукова" глава? Ясно - нали! Търсим място под слънцето...
Ама аз сериозно говоря: Това е добра Външна Политика! малко да "ощипеме" Русия или Армения или Турция или дори Америка....
Че от Военният Комплекс печелят всички... Защо БГ-то не продава Калашников на Венецуела, ами ни измести Военният Комлекс на Русия, например? сега е наш ред да "вземем" пазар... Тези в Москва каkво си мислят?

Редактирано от - Prismexulnik на 21/5/2005 г/ 10:15:04

E6
21 Май 2005 11:03
Мнения: 29,550
От: 0
Присмехулник
Това беше поредната глупост на Филип Димитров - да разбие военно-промишления комплекс.Ами оръжието си е стока която се купува и продава с ПАРИ.Това е едно от най-големите пера в бюджета на САЩ например както и на Русия.В този смисъл статията като новина е дори радостна защото сме осъществили някакъв износ и сме пробили на пазар.Хайде стига вече крокодилски сълзи...
Свежарков
21 Май 2005 12:05
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Соломон и аврамов свиняров въоръжават исака-швили. Един ден ще си платят, но контрата ще остане и в България. Така е, щом USrael ни е наложил да ни управляват соломони и да вилнеят в родината ни.
редник
21 Май 2005 14:17
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Е 6, какво умно е свършил Ф.Д.? - разби не само оръжейното производство, но и селското стопанство... и с тези си дела и с искания вот загуби управлението и постави началото на края на СДС...Днес отново иска да управлява...
МОРКОВ, опитай на кирилица...
kasapina
21 Май 2005 15:02
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Тук не става въпрос за бизнес а за подготовка на война. По заповед на американските си господари нашите политици наливат вода в мелницата:
Грузинский плацдарм: война с автономиями неизбежна
http://www.iraq-war.ru/article/49870

Редактирано от - kasapina на 21/5/2005 г/ 15:08:08

Гладиатор
21 Май 2005 16:03
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
kasapina, ако някой е решил да си играй на войници или да прави война то той ще си намери отнякъде оръжие. Свят - голям. Така че по-добре ние да му го продадем.
Vute Graovski
21 Май 2005 17:07
Мнения: 2,225
От: Poland
Олд Емигрант, Грузия се въоръжава с цел да защитава интегралната цялост на своята територия, и има пълното право за това. Доколкото си спомням в Южна Осетия , Абхазия и Аджария има сепаратистки тенденции. Свежарков, ти пък навсякъде виждаш евреи - аз мислех че на злоупотребяващите с алкохол само бели мишки им се привиждат , но изглежда че има и изключения.
bashmaistora
22 Май 2005 02:46
Мнения: 377
От: Bulgaria

Грузия се въоръжава от България......Неееее от Другаря Маджуков.
Fat Bastard
22 Май 2005 09:30
Мнения: 17
От: Bulgaria
Хм. противотанкови гранатомети добре, ама какви ли ще да да са тия "противотанкови миномети" ? Ново изобретение на родната военна промишленост или пък на родните журналисти? Bтw. Carrot, ИМА ПТУРС "Факторя". Ти явно помниш ПТУРС "Фагот" от едно време, но вече от отдавна има и други (Хаиде да не ги изреждам всичките 3-4 вида БГ изделя, щото тои враго не спи...) Присмехулник, чудиш се защо БГ не продавала АК на Венесуела ли ? А чувал ли си, че Венесуела я управлява един млад момък на име Хуго Чавез? Чувал ли си нещо за отношенята м/у него и USA? А с отношенята м/у USA и БГ наясно ли си? И ако все още не можеш да си отговориш сам, направо иди в БГ и стани един мъдър държавен ръководител (сигурен съм, че ще успееш) и тогава ги "ощипваи" на воля - кеф ти руснаци, кеф ти американци и пр.
paragraph39
23 Май 2005 21:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
| СВЯТ | РУСИЯ

Русия възнамерява да увеличи продажбите си на оръжие в Алжир 23 май 2005 |
Агенция "Фокус"Москва. Русия възнамерява да заздрави отношенията си с Алжир и се надява да увеличи продажбите на оръжие в африканската страна, заяви началникът на Генералния щаб на руската армия Юрий Балуевский, предаде АФП.
Руският генерал каза пред своя алжирски колега генерал Салах Гаид, който е на посещение в Русия, че Москва желае да “влее нова енергия” в двустранните военнотехнически отношения.
Като допълнение към настоящите преговори за продажбата на 50 изтребителя Миг-29 е възможно в скоро време Русия и Алжир да подпишат договор за продажба на руско оръжие, който ще възлиза на 500 млн. долара, съобщава агенцията
Костас_Симитис
24 Май 2005 16:42
Мнения: 1,511
От: Greece
Дано само не поискат наши кадри да внедряват технологиите....тежко им тогава
Old Emigrant
24 Май 2005 21:41
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Вуте изненада ме с идеята си барзоходни морски катери да бадат използувани на суша - каквто е случая с Осетия или Абхазия. Както и да е - едва ли бизнесат с оражие или даренята за едно марйонетно псевдо-правителство вазглавявано от един мегаломан против една от световните сили ще донесе някакви дивиденти на БГ, нито днес когато Грузия се перчи, нито утре когато ще се наложи на някои да и обаршат сополивия задник.
paragraph39
24 Май 2005 21:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Корупцията никога преди не е била толкова крещяща и всепроникваща
Войниците на САЩ все по-често биват сравнявани със съветските окупатори
Добрата воля на хората в Кабул бе пропиляна
В Афганистан вече не харесват американците
Едуард Жирарде International Herald Tribune

Снимка: ЕПА
Афганистански жени се редят на опашка за получаване на месечни помощи от благотворителната организация "Кеър". Работата на подобни агенции е затруднена в страната.
Скорошните протести в Афганистан против предполагаемото оскверняване на Корана във военни затвор в Гуантанамо, Куба, са само един от признаците за нарастващото негодувание срещу Съединените щати. Атаките срещу ООН и други благотворителни институции също подчертават степента, до която международната общност бива все по-тясно свързвана с действията на Вашингтон. Преди шест месеца голяма част от афганистанците приемаха американското военно присъствие в страната като необходимост за възстановяване на стабилността и прекратяване на широко разпространените злоупотреби от страна на военни командири, корумпирани държавни служители и бунтовници.
Настроенията обаче се променят. Мнозина смятат, че не само Съединените щати, но и благотворителните организации, се грижат единствено за собствените си интереси. За благотворителните групи се смята, че крадат милиардите долари, предназначени за възстановяването на страната, за да покриват безбожните си разноски, да плащат заплатите на служителите си и да си купуват спортни модели коли. Въпреки започналото възстановяване на Кабул в стил Дубай мнозина афганистанци виждат малко истински доказателства за подобряване на положението им след рухването на режима на талибаните през есента на 2001 г. Според тях помощта просто не достига там, където е най-необходима - селските райони, в които живее 80 процента от населението. Те усещат освен това, че не са господари на страната си и думата им тежи малко във възстановителния процес. Част от вината е на самите афганистанци.
Корупцията никога преди не е била толкова крещяща и всепроникваща в Афганистан, чиято столица е залята от пари от международните помощи, охранителни постове и наркотици. Западните донори са на много погрешен път. Някои практики при разпределянето на пари и договори са крайно съмнителни. Чуждестранните благотворителни организации и частните консултантски агенции освен това отмъкват квалифицираните афганистанци с високи, но непосилни за държавата заплати. В резултат министерствата и неправителствените организации, които често влагат много пари в обучението на местните кадри, не могат да функционират правилно. В същото време високо платените чужденци понякога разбират малко от работата си и са, както каза един европейски дипломат, "пълна загуба на време и ресурси." Фактът, че афганистанците явно не разбират ролята на международната общност във възстановяване на страната, насочва вниманието към смущаващия неуспех при обясняването на възстановителния процес. Той включва "размиването на очертанията" между благотворителните организации и военните, чиито "хуманитарни" дейности са средство за събиране на разузнавателна информация. Това объркване подкопава позицията на десетки сериозни организации като Шведския комитет за Афганистан, чиито офиси бяха нападнати миналата седмица в Джалалабад.
Американските войници все по-често биват сравнявани със съветските окупатори от 80-те години. Войниците от коалицията сами подхранват това възприятие с жестоката си тактика да нахлуват често в домове и да принуждават колите да излизат от пътя при преминаването на техни конвои. Същото се отнася и за предизвикващата безпокойство практика на администрацията на Буш да използва американски и други чужди наемници без да има подходящо обяснение за това. Тежко въоръжени и носещи тъмни слънчеви очила с панорамни стъкла, тези "частни военни предприемачи" помагат при охраната американски официални представители и афганистанския президент Хамид Карзай. Те обаче са използвани и в кампанията на Вашингтон в стил Колумбия за изкореняване на наркореколтата в източните части на страната. Много от тези хора предизвикват силен гняв с действията си. Те затварят улици или арогантно насочват оръжията си срещу цивилни, като че ли са над закона.
От миналата година Афганистан страда от вълна от отвличания, убийства и други нападения срещу хуманитарни служители и журналисти. Полицията е замесена в някои от тези инциденти, като убийството през юни 2004 г. на петима души, работещи за Лекари без граници. Сходен е случаят и с убийството през март на британски консултант по хуманитарните въпроси, което е свързано с измамници от правителство. И ООН и НАТО-вските Международни сили за поддържане на мира в Афганистан /ИСАФ/ съветват емигрантите да не вярват на никого.
Същевременно се смята, че министерството на вътрешните работи е просмукано от корупция и не носи отговорност пред никого. Това се отнася и за правосъдната система. Много афганистанци се оплакват от полицейски произвол, а съдиите са считани за напълно корумпирани.

Добави мнение   Мнения:18 1