Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бизнесът не умеел да подбира стажанти
Добави мнение   Мнения:8 1
Пешо Мастиката
21 Май 2005 10:06
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Предлагат на студентите безценни курсове за това как да си напишат автобиографията. В интернет има безброй много статии, които внасят светлина върху този проблем.
А интервютата за работа се различават и никога кандидатстващият не може да отгатне точно по какви критерии се избира бъдещият работник. Насоки за това как трябва да се държим на интервю за работа пак могат да се намерят в интернет.
mooner
21 Май 2005 10:50
Мнения: 314
От: Bulgaria
Аз пък мисля, че това - стажовете са си чиста подигравка със студентите. Събират хора да им работят ангария без да им дават два лева и очакват мотивация. Тия да не са луди бе!!??
При това почти винаги им дават чисто секратарска работа (за което и средно образование е достатъчно) и, доколкото разбрах от статията, имат претенциите да ги пращат по села и паланки.
Това да не са строителни войски!!??
Николай Скаличански
21 Май 2005 18:04
Мнения: 4,135
От: Germany
Стажанти има навсякъде по евродържавите, а и те са най-евтиният и ефикасен начин управляващи олигархии да си оправят икономическото деридже. Но трябва да ги има де.
takoko
22 Май 2005 01:09
Мнения: 1,169
От: Germany
Стажът в България е поне платен и аз като стажант получавах също толкова пари, колкото и всеки работник! В Германия е пълна експлоатация, бачкаш 4-8 месеца и ти плашат пари , с които си покриваш разходите. Стажовете са полезни много, особено за студенти, следващи в теоретически унита...нека студентите да не си мислят , че знаят всичко, но наистина са демотивирани, ако не получават пари(това е мотивационен фактор номер едно за тях), така че да се помисли за статута им!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
krass
22 Май 2005 20:30
Мнения: 1,371
От: Bulgaria
Доста нагло! Напълно достатъчно им е че се учат безплатно. Изгода има и от двете страни. Вече никой няма да го вземат от университета, прясно завършил и да го направят директор. За да си полезен за работодателя си , обикновено трябва да си с опит.
Netspider
23 Май 2005 10:10
Мнения: 2,960
От: Australia
В моя техно парк има няколко стажанти на "без пари" за 3 месеца. Но те сега завършват. И още са доста зелени като специалисти. Но скоро ще имат и стажа и дипломата и ще получават $$$$$$$$.
В Булгаристан като се прежалят студентите за някой друг месец работа на ангария после ще ги прознаят ли "високо квалифицирани кадри" => да им дадат $$$$$$$$?
Апостола
23 Май 2005 14:52
Мнения: 799
От: Bulgaria
"Бизнесът не умеел да си подбира кадри!"
Как да умеят бе хора, като 90% от бизнесмените са дебеловрати и нискочели м...ри, а останалите 10% са подставени лица.
Arabesk
23 Май 2005 15:44
Мнения: 82
От: France
Стажът в западноевропейските държави е почти сигурен начин студента да бъде назначен на работа. След края на стажа, и ако няма проблеми разбире се. Фирмата опознава кандидата, ангажира се с обучението му и има интерес след края на стажа да не го загуби.
Добави мнение   Мнения:8 1