Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България без единен имотен регистър още поне 15 години
Добави мнение   Мнения:6 1
CopCop
21 Май 2005 10:49
Мнения: 136
От: Bulgaria
В България цари безвремие! Какви са тези срокове 15 години? Това е пълно безумие! Вярно, че има много заинтересовани от правенето на далавери с имоти, които както се вижда се стараят добре и са бутнали в глуха линия въвеждането на ред и отчет на имотите!
При най-разточително пилеене на труд и време, такъв проект може да завърши за 2-3 години. За него има подготовка извършена вече от поземлените комисии и данъчната администрация.
В момента държавата работи в защита на измамници, крадци, убийци и всякакъв вид едри и дребни престъпници.
Повечето от хората у нас живеят редовно нарушавайки инструкции, наредби и закони. Тези, които все още се съобръзяват с ред и закон се третират като безпереспективни наивници! До кога, и защо?
Старшината
21 Май 2005 13:54
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Глупости ... работата е за не повече от три години, аманали требе да се крадне по-дълго време ... :-)
vivagd
21 Май 2005 22:28
Мнения: 219
От: Bulgaria
Здравейте!Съгласна съм с вашето мнение.Разбира се , че няма да има регистър защото има интереси и то големи.Например в гр.Варна месноста Ален мак между Дружба и Зл.пясъци.На времето преди 30 години раздали места по постановление и хората вложили много труд да ги направят обитаеми за живеене.Оказало се , че дали по около декър , а сега ги режат да 600 кв.м защото уж се явили наследници.Да ама не.Оказа се , че някои се оправили.Е как става това бе хора ами сигурно с пари и то с много пари.Ами защото апетитите са големи за тези места и като нямаш връзки и пари просто ти го вземат.Е това държава ли е и защо това не бе направено по рано.И за това още няма да има регистър за имотите защото сега започват делата.
Zmeja
22 Май 2005 07:42
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Регистърът вече няма да е поимен, а по имотен. Така ще се гарантира сигурността на имотните сделки, обясни шефът на агенцията Светлозар Тонев.
Винаги съм се учудвал на тъпия начин по който данъчните изградиха системата за собствеността. Информационния възел към който е закачена информацията е лицето, а не самият имот. Трайната част е имота, а собствениците и съсобствениците могат да се менят по различни причини през ден. Имота винаги е =1. Ако някой не е декларирал частта си или е декларирал повече от полагаемото му се сумата от частите става или по-малка или по-голяма от 1. Същото за данъците.
Това правителство да не смята да искара още 15 години?
vivagd
22 Май 2005 14:21
Мнения: 219
От: Bulgaria
Този шеф на агенцията има ли си представа, че ние сме направили подобрение по тези имоти и докато не ни заплатят това тези които са по реституцията няма да си ги върнат.За целите имоти сме плащали данъци както е било редът така, че бе трябвало да ни върнат парите.Изобщо пълен хаус.Но някои от правоимеещите си ги взеха без да са плащали с години назад данъци.Е за едни може за други не...
Tzistia
22 Май 2005 14:34
Мнения: 1,352
От: Bulgaria
Вижте програмата на ОДС.

Те са коалицията!
Успех ОДС!

Добави мнение   Мнения:6 1