Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Червена кметска есен в София и други градове
Добави мнение   Мнения:16 1
bozata
06 Сеп 2005 23:47
Мнения: 887
От: Bulgaria
Перфектно! С червен столичен кмет ще може да се възстанови и мавзолея. Ще се възстановят ленинските съботници / добър повод съседите да се съберат и напият, докато жените премитат/. Но може пък зареждането на всички магазини да е по график от 06.00 - 07.00 часа, а не да спират иедиотите в 11.00 часа на ул."Граф Игнатиев", като на селския площад. Те червените обичат порядъка и отрядниците.
Геновева
06 Сеп 2005 23:58
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
дума ли е, пръдня ли е.
*******
любим израз на баба ми.
Soren
07 Сеп 2005 00:10
Мнения: 151
От: Bulgaria
Това за червения столичен кмет е малко попресилено. Г-н Гарнизов добре е представил състоянието на полуразпад на десните партии, но не е отчел, че същото е и състоянието на софийската организация на БСП. Няколкото шуробаджанашки фракции в нея се мразят повече, отколкото Надка и Костов. Ако един от тези кланове наложи свой кандитат за кмет, другите ще работят против него. Както беше с кандидатурата на Венцислав Йосифов. А ако постигнат някакво споразумение, то ще е за прекалено безличен кандидат.
nesnaecht
07 Сеп 2005 00:11
Мнения: 15,180
От: France
Нищо общо със действителноста , ама карай нали трябва да се заработва някой лев !
milcho
07 Сеп 2005 08:56
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
И бозата вкиснала... Ха Ха...
Васуки
07 Сеп 2005 09:40
Мнения: 3,605
От: India
Кметът в София досега беше седесар. Срещу него лично и срещу СДС най-люта, подла и последователна борба водеше и води бившият председател на СДС Костов. Ето чия е главната отговорност както за състоянието на СДС, така и за настъплението на червените. Една партия, чийто бивш водач е тръгнал да я руши и злепоставя, няма шансове на успех независимо кои ще са нейните нови лидери.
За седесарчетата и десебейчетата, които продължават да жумят и да си запушват ушите за истините: Костов е преподавал научен комунизъм и политическа икономия на социализма; обучаван е на "управление" в специална школа на специални служби в СССР; бил е два пъти кандидат за член на БКП; дядо му и баща му са членували в БКП; съпругата му е била партийна секретарка в БКП. Какво чудно намирате в целенасоченото му поведение спрямо партията любима и ненужното й вече СДС? Гледам, че костовистът Гарнизов се чуди...
Графът
07 Сеп 2005 10:44
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Тези неща вече ги писах във форума. В материала на г-н Гарнизов съвсем умишлено обаче се замъглява ролята на НДСВ за избора в София. Защото точно царската партия може да “позволи” на Костов да спечели кметското място (със съответните пранги на краката) или да отиде в дълбока опозиция, вкл. и в СГС.
Със всичките условности и несигурност за повторение на резултата, ето за какво става дума за София на база изборите преди няколко месеца:
БСП – 32.34%; НДСВ – 22.86%; ДСБ – 17.17%; СДС и Народен Съюз (общо) – 17.63%.
Т.е., всичките десни бият само БСП при абсолютно обединение (абсурд!) и постигане на подобен резултат;
при самостоятелни кандидатури всичко зависи от това дали БСП няма да пробута формална неподходяща кандидатура (за която да не гласуват неговите хора) за да спечели НДСВ;
сама НДСВ не може да спечели, но осигурява победа – НДСВ+БСП 55.20%, НДСВ+ДСБ 40.03%, НДСВ+другите 40.49%.
Това са цифри от последните избори, но вие си преценете възможни ли са големи различия.
А това, че говорим и правим анализи точно в такъв аспект показва единствено “въздухарството” на мажоритарния избор! За който малко се сещат и в медиите, както виждате. Нормално е да се чете за качествата на този и онзи кандидат и съвсем между другото (и съвсем не задължително) да се споменава коя партия го подкрепя...
Mrx++
07 Сеп 2005 11:29
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Васуки:
..........обучаван е на "управление" в специална школа на специални служби в СССР........
Това за Костов сигурно не е вярно. Но истината е, че той беше пратен от Луканов да оглави СДС. Луканов трябваше да управлява, когато БСП е на власт, Костов - когато СДС е на власт.
Старшината
07 Сеп 2005 16:20
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
видяхме какво стана след "червеното лято" ... и този номер вече няма да мине
NATURAL
07 Сеп 2005 16:45
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Този умник Гарнизов се беше заел с кампанията за кмет на Силвия Алексиева (БСП) срещу Елеонора Николова в Русе. То бяха едни изхвърляния какъв велик шаман бил, как победата е в кърпа вързана и пр. В резултат кандидата на БСП получи около 15 % .............
NATURAL
07 Сеп 2005 16:55
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Така, че му стискам палци да оглави и кметската кампания в София сега - това май ще бъде единствения шанс за десните. В Русе повече не го щем, тук се очертава БСП кандидата да бъде по-читав от другите
smarty
07 Сеп 2005 16:56
Мнения: 1,271
От: USA
Гарнизов, всеки средно мислещ човек знае, че докато партииката на Костов се счита за "десно", то нема да има "десно" у България.Около мен всички "десни"българи, които познавам ще гласуват само там , където е Симеон, защото само тои предлага реална десна програма. Ако Симеон изчезне от политическта сцена, считаи че никои нема да гласува, а пък наи-малко за Костов-комуниста, които искате да ни пробутате за десен.Еи, там имате си лумпени, говорете им на тех за Костов.Аиде сиктер, Не вижда, че хората са бедни и им пробитват отново популизми.
Старшината
07 Сеп 2005 17:02
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
ще ми се да видя кандидата на "Атака" ...
UNIVERS
07 Сеп 2005 22:15
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
В София изборът ще реши на втори тур кандидатът на АТАКА - макар и с проблеми, включително идентичността, Атака ще обере наказателния вот на софиянци срещу статуквото в държавата..Просто напук на олигарсите от т.нар.политически елит, ей така." Както те нас ни цакат и се договарят", така и панелните гласоподаватели ще гласуват срещу статуквото. Ако пък фамилиите издигнат яхтсмена Велчев - предеседател на хотелиерската асоциация, то става "иди и виж".Само това чакат озверелите софиянци-аутсайдери в живота/ ненаучил ги да крадат/
Nikolll
07 Сеп 2005 23:02
Мнения: 110
От: Bulgaria
Garnizov nikoga ne e mozel da razsazdava a samo da predava. Limitiranostta mu e vpe4atlavasta. Opita za razsazdenia - posredstven.
paragraph39
08 Сеп 2005 02:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Бизнесът натискал БСП да подкрепи генерала
Червените обявяват своя претендент на 28 септември

ДЕСИСЛАВА РИЗОВА- в. "Монитор", 08.09.2005
Влиятелни бизнес среди лобирали в червените редици генерал Бойко Борисов да бъде подкрепен за кмет на София. Това съобщиха за "Монитор" градски активисти на червената партия. "Тъй като до момента нямаме утвърдена номинация за градоначалник и е малко вероятно да успеем да излъчим убедителен кандидат, получаваме предложения да подкрепим Борисов. Още повече, че той остана на поста си и при новия вътрешен министър и се дистанцира от НДСВ", обясниха за вестника членове на градската организация на БСП.
Срокът, в който червените в столицата трябваше да се произнесат, беше 1 септември, а решение все още няма, припомниха от партийната централа. "Ще кажем името на своя кандидат на 28 или 29 септември. Няма да прескочим законовите срокове. Идеята да подкрепим Борисов ми изглежда абсурдна засега, но ще я обсъдим", заяви пред "Монитор" шефът на предизборния щаб на БСП Ивелин Николов.
Градският съвет на БСП, който трябва да определи името на кандидат-кмета, не се е събирал на заседания повече от седмица, няма решение по въпроса и на Националния предизборен център. Името на Борисов обаче било все по-актуално в червените среди, защото след декларацията му, че е разочарован от жълтите функционери, редовият червен електорат щял да го приема по-благосклонно.До 15 септември се очаква да е готово и социологическо проучване, поръчано от БСП, за нагласите в столицата.
До момента соцактивът е издигнал няколко имена - на Стоян Александров, Божидар Димитров, Янаки Стоилов, Татяна Дончева, Костадин Паскалев, Илияна Йотова и Добромир Гущеров.
Добави мнение   Мнения:16 1