Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преклонение пред конската опашка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:254 « Предишна Страница 12 от 13 10 11 12 13 Следваща
Iezuit
09 Сеп 2005 17:43
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Той не беше ли докотр - патоанатом? Или е само такъв на о бозе почившия преход?
каруцаря
09 Сеп 2005 17:44
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
Господи, каква нищета Вие, вика, сте визитна картичка, гусин Стоичков Параграфе, докато натка прави минети на Ицо, забравете да ви стане симпатизант Волен не мое да му направи таков мазен
помнещ
09 Сеп 2005 17:55
Мнения: 3,112
От: Bulgaria
Прав сте Ваше Лоайолство, ама уморих се тва, с бюрото пред мавзолея и треперят ръцете, а като се присетя за моргата...
Eisblock
09 Сеп 2005 17:56
Мнения: 9,157
От: Iceland
За Умрелите или Нищо или само Хубави неща.

Така се казва а-приори. Та затова ще си позволя да поздравя със Светлият празник повечето търчащи из форума, люде. Все пак, малко бяха тези който по Убеждение посмяваха да не ходят на манифестацийте и се подсмиваха на "всенародният Ентусиазъм" отстрани. Кой е бил прав и до сега не стана ясно!....

Честит ви бойният Празник Другарки и Другари!!


Сега - сериозно. Доколкото на сериозно би могло да се вземе подобно "извержение" на чувствата - въпросната статия. Ще ми се да вярвам, че те са искренни. Инак за дълбочините и написаното в "статията", напечатана на една цяла страница, далеч по-добре се е изказал Наум. Както винаги. Аз просто се питам, защо Редакцията не поръча на Наум статия по въпроса? Или защо тя не вземе и да публикува този негов труд като един вид "Реплика"?

Журналистът Волгин е "произвел" едно повърхностно четиво със множество силогизми и откровенно неточни неща в нея. Това, че "Някои" се захласнаха да вдигат Ръчички за поздрав и одобрение е също един ясен Симптом - какво говоря? Направо си е Диагноза....

Никога, от вече повече от две десетилетия, не съм прекарвал постоянно толква дълго време в БГ. Съвсем друго е човек да мине и замине и съвсем друго е той да "влезе" в живота на една страна. Тогава на преден план излизат, не - набиват се в очи, неща напълно подминавани в сумИтохата на обикновенното гостуване. Нещата на ежедневието. Битието. А именно то: - Битието, плюс Съзнанието, раждат цветущи градини, но и отровни бурени! За мен нещата в БГ не са добри. Те не се измерват само с това какво би могло за момента да се купи или продаде или коя групировка е на власт и колко много тя лъже и краде. Щом "Насъщният" не е най-важното, то тогава какво ще е това "нещо" будещо тревога? Ще се опитам да подскажа отговора с христоматииния въпрос кое е по-важно:

- "Да имаш плодовете или да притежаваш овошките за тях?"

- По една или друга причина, предпоставките водещи до просперитет и благоденствие липсват, те са на ниво "прогимназия" или са се изродили в съвсем нелицеприятни черти на масовия характер. Знам: -Няма идеални хора, идеална нация, идеално население на една държава. Но въпросът се свежда до каква граница на търпимото се е достигнало с недостатъците: - било те да са "по рождение" или " привнесени" допълнително. В огромна степен вина за "Привнесеността" носят двете сакрални дати: 9-ти септември 44г. и 10 ноември 89г. Това което не е било постигнато до "съвършенство" от първата е преизпълнено след втората дата. Липсата на истинско Пречистване между двата периода: - Този завършил безславно и Този който се точи все още, е основната причина за недостатъчните Плодове, мизерните търгаши - политици, всесилните мутри. Ако щете дори, вседесъщите: палачьорщина, мръсотия и масово безхаберие са следствие на Следствието. Затова и въпросния "труд" на г-на Волгина се възприема от мнозинството форумци негативно. В него се преплитат характерни черти и приоми на двата споменати по-горе периоди на БГ. Та не беше ли характерна черта непрестанното търсене и развяване насам-натам на безконечните "Врагове"? То не бяха кулаците, "предателите", интелектуалците, зозите и минижуповете, международната "реакция" и какви ли не още малоумности? Сега тук отново: - Конската опашка, историческото минало на Българите, та чак до поредната Клоунада "ала Жорж Ганчев"!? Сякаш най-важното са те....

Най-смешното е (а то би било такова ако не беше толква отвратително), непрекъснатото шаманстване и ритуални танци около така лелеяното "Приемане"! В ЕС - подразбира се. И всички тук са се вторачили в свирките на факирите и се люлеят ли люлеят в кошничките си - без и да им дойде на ум да погледнат малко в страни. Към реалността. Вярвате ли си наистина, че:
* - някой от вънка ще дойде и ще въведе Раят след мечтаната Дата?
* - някой ще научи разхайтената публика на ред, спазване на правила, наредби и закони?
* - с шуробаджанащината, мърлячество и мързел ще може да се устои на европейската индустрия (колкото и тя да се плъзга по наклонената плоскост, все пак разликата е Огромна!) и няма да настъпи масов крах на плахата БГ-индустрия?
* - няма да се получи още по-голяма безработица и тотално скапване на обществото както това стана с Публиката в бившото ГДР? ..... И т.н. и т.н.

Затова считам, че подобни статии могат да служат само за едно: - За едно добро разлайване на публиката във форума. Но като цяло са вредни: - прехвърлят вниманието и манипулират читателите към неща далеч от действителният Фокус на Проблемите. Към проекцията на тези Проблеми:

- Атака!

fierce
09 Сеп 2005 17:59
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Петре, Петре, Волга, Волга!
Що бре чоджум, не влезеш у архива
на радиото, па да си попреслушаш приказките?!?
Същи Петко Бочаров!
помнещ
09 Сеп 2005 18:01
Мнения: 3,112
От: Bulgaria
Както си говорех за мавзолея, току се присетих за сутрешния репортаж по НТВ. Ама верно, къде отидоха камъните от мавзолея? германците що каманак продадоха от стената, а ние дет се вика пет лева не спечелихме от гробницата. Само дето Бъкито се изложи.
ЗИТО
09 Сеп 2005 18:06
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Да-а. Форума се разджавка-няма лошо. Статията е слаба и вероятно поръчкова но кво да прай момчето требве да печели. Няма време да учи история. Те знаят и могат нашите журналисти.
Gasparini
09 Сеп 2005 18:09
Мнения: 4,425
От: Germany
кат гледам таз банда негодници реанимирани и гримирани от ДС та ми се повръща от патриотизъм и национализъм.

Къде се изгуби др. Воденичаров, най зловонния тип сред пасмината Атака?
Или му е планирано ново превъплъщение.
Само дето нема роля вече да не е изиграл, освен смия себе си в ролята на вечното милицйонерско мекере. :Д

Нема го Божо Димитров- ма той е аристократично мекере, не се меша с плебс кат Сайдеров.
Пейчо Пеев
09 Сеп 2005 18:11
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
След мача шведската преса писа нещо от рода, че победили балканските варвари, ако някой има заглавията да ги пусне. И това ли е европейско поведение, ми не е
Най-тиражният вестник в Швеция "Афтонбладет" излезе с водещо заглавие "Суперголове нокаутираха българските варвари"

Редактирано от - Пейчо Пеев на 09/9/2005 г/ 18:40:38

Iezuit
09 Сеп 2005 18:12
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Помнещ, май е отишъл мрамореца от мавзолея на някоя вила по бояна или драгалевци. Може и да е вила на новодемократ, а не на комуняга. Хубавия строителен матриал няма партийна окраска...
ЗИТО
09 Сеп 2005 18:13
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Те щото шведите не са били варварите на севера.Още им миришат кожите.
paragraph39
09 Сеп 2005 18:18
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
gasparinЧО,
ПАРТИЯ "Атака" НЯМА нищо общо ВЕЧЕ с КОАЛИЦИЯ "Атака!!!
Така че, недей да търсиш Р. Воденичаров там, където той ВЕЧЕ НЕ е !!!
Търси го при Величков 1 и 2, при П. Манолов и Ст. Тодоров- тях питай!!!

Редактирано от - paragraph39 на 09/9/2005 г/ 18:18:58

Gan(ю)гоТрий
09 Сеп 2005 18:21
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Виолета
[Златен]
09.9.2005 г.
06:55:53
Атака води точно към батака, но някой трудно ще го осъзнаят, а други трудно ще си признаят. Живота на Сидеров в политиката ще е точно толкова дълъг, колкото и на Жоржи Ганчев.

*
Да - ама не. Много да ме извинява Виолета и други които мислят подобно и лекомислено сравняват Сидерчето с него. Сидеров винаги си е бил шушумига, и като гл.редактор на “демокрация”, после като разкаран кандидат-царедворец и сега ново 20се, като вожд-националист. Преди изборите 1997 съм слушал Жорж отблизо в малка зала. Нито една празна приказка не каза, и в това което говореше и както го говореше имаше неподправен патриотизъм и завладяващ възрожденски дух. Имаше излъчване. Малко по-късно си спомням, че беше единственият българин поканен на 80 годишнината на един английски лорд, където беше пълно с най-видните политически лидери. Силно дирижираните тогава медии му “изграждаха” имидж на наивник и смешник. ДС хвърли доста сили и пари да разтури партията му. Изобщо с уважение за Жорж! и не го сравненявайте с доказани карикатури.
каруцаря
09 Сеп 2005 18:22
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
коалиция, партия се сбиротък олигофрени
Iezuit
09 Сеп 2005 18:25
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Параграфе, разгеле си тука, да те питам като виден атакист - сега кои са добрите в атака? и кой от кого се отцепи?
Грациан
09 Сеп 2005 18:27
Мнения: 4,060
От: Canada
КОНСКАТА ОПАШКА
Запитвали ли сте се, най-сериозно, вий:
от к'в зор пък ( демек за чий...)
таз наша нация хиперюнашка
избра за символ конската опашка?

Е ще ви кажа, да не се дивите
и да са ви от днес спокойни дните:
Живял на времето там някой си мъдрец,
на някакъв далечен храм бил жрец.

От цял свят идвали при него
да им оправи сбърканото "LEGO"
И имало ли някаква дилема
на прима виста разрешавал той проблема.

От дребни финти книговодни,
та чак до делбички бракоразводни
той можел да оправи, значи.
Решавал и най-трудните задачи.

И тъй като такива били времената
че нямали сме комитет по знамената
нито комисии там символите да избират
и имиджа ни племенен да еректират.

Изпратили там наш'те прадеди
в онез далечни приказни земи
парламентарна делегация
да купи символ там за наш'та нация.

Чакали те пред жреческия кабинет
от седем сутринта, та чак до пет без пет.
Мъдрецът най-накрая ги приел
и нагостил ги със яхния от петел.

Кажете, драги гости за какво
пристигнали сте, ама мо -та -мо?
Да видиме с какво да ви помогна
че гледате сами, едвам ще смогна.

Тука е братче лудница напрово
комай че дефицит е туй ми право.
От утрин та до късен мрак
аз даже не подвивам крак.

И като почнали там наш'те както знаят
в тоналности различни да се лаят.
Показали се в краски най-епични
със свойте свади додекафонични:

Ние, такованка...за знаменце, там нещо
за символ, ама ако може нещичко "горещо".
Защото печени сме, гледаш и ни требе
нещо което "майката си ебе".

Да могат нашите правнуци от "Атака"
да кажат "Мамката си трака"
и щом се сберат там пред парламента
да не миришат на "вчерашна мента".

Промоцийка или пък "две за левче"?
Ти знаем знаеш да направиш кефче.
Или пък ако имаш нещо "втора употреба"
в края на краищата, мама му да еба.

Единия харесал някаква си тигрова пета
а другия пък икебана със паунови пера
трети потропвал гневно с крак
и искал някакъв свиреп котак.

Мъдрецът наш изгубил ум и дума
при тази сюрреалистична глума
и само махал с някакви конски опашки
(мухите той си гонил най-юнашки).

Един от наш'те па го взел за иширет
и креснал гласно: Ей, какъв късмет!
Голям мъдрец си, 'начи, няма дума
кажи сега, каква дължим ти сума?

Сконфузено мъдреца си мълчал
сгърбен от някаква си скритичка печал,
ама нали и той там имидж трябва да поддържа
и вместо да ги хули и попържа.

Усмихнал се, тъй както могат само мъдреците
(без да оголва зъбите си до венците)
и с много драматичен и прокобен глас
със тембър на миланскоскален бас

Казал: Вдигни високо края на кобилата.
Съединението прави силата.
Когато всичките сте първи тарикати
все някой там отвънка ще ви клати.

Все призраци пред вас ще се явяват
и две слънца от запад ще изгряват...
и разни други там...познахте: мъмбо-джъмбо
ама нали от туй си вади свойто гъмбо?

А наште хубостници климали с главици
(нали те трябва да изглеждат на умници)
и правели се че разбират всичко
което казвал този мъдър чичко.

Накрая както подобава
целунали ръка, казали: Вечна слава.
Развяли с гордост конската опашка
без да усетят че е "задна прашка".


Gasparini
09 Сеп 2005 18:45
Мнения: 4,425
От: Germany
Парграфче, ма нали беха сите извадени от скрина на ДС?
Що стана сега?

Къв е сега тоз троцкизъм по никое време, га требе да громим турчетата па и комунетата барабар с тех?
HC11
09 Сеп 2005 18:49
Мнения: 445
От: Brazil
Pavlik
завиждам на търпението ти да се занимаваш с идиоти!
paragraph39
09 Сеп 2005 18:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
IEZUIT,
Според мен, в ПАРТИЯ "Атака" са РАЗГНЕВЕНИТЕ, а НЕ "добрите" или "лошите" !!!
"Добро" и "Лошо" са относителни понятия!!! За овцата Вълкът е ЛОШ! А за Тревичката овцата е ЛОША !?
каруцаря
09 Сеп 2005 18:52
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
ма ти вълк ли си, бе, храбрецо наш
Добави мнение   Мнения:254 « Предишна Страница 12 от 13 10 11 12 13 Следваща