Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преклонение пред конската опашка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:254 Предишна Страница 3 от 13 1 2 3 4 5 Следваща »
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:27
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
незнайко, най-голямата национална катастрофа избиването на аристокрацията и клира от турците ли е, бе? или минаването към република?
nesnaecht
09 Сеп 2005 02:28
Мнения: 15,180
От: France
Павлик приятелски и ти не е лошо да прочетеш нещо от гореизписаните книги белким ти светне нещо и на тебе мааму !
Патриотизъм не значи да се гордееш , а да се доказваш ! ©
Докажи се

Редактирано от - nesnaecht на 09/9/2005 г/ 02:29:26

Зевзека
09 Сеп 2005 02:29
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Начи такъв справедлив патриотичен гляв напира в косматите ми монголоидно- тюрко-славянски (бе не знам имаше ли или нямаше салвянски ама заеби, нема значение) че ако се напънем още малко че одимим (и осмърдим) форумо....Па ако си завътрим и конската опашка много заден матрял че пострада....
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:36
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
незнайко: патриотизъм значи да обичаш и да вярваш в народа си, другото следва от самосебе си.
само като преглеждам заглавията дето ми предлагаш хич не съм ентусиазиран. аз ти препоръчвам "12-те мита" на божидар димитров. книгата в пълна с фриволни тълкувания и измишльотини, но дава добра идея за едно - колко са оскъдни и двусмислени източниците на историята ни преди 19 век. оттам нататък има плодородна почва за всякакви дивотии и свободни съчинения и всеки тълкува всичко както му изнася, според моментната конюнктура и официална линия. важно е да се разбира това за да не се стига в нелепи крайности като например изчукването на една никаква година на нациоанлия ни герб и градене на цели митологии на базата на шепа спекулации и фантазии.
paragraph39
09 Сеп 2005 02:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
А ето я ИСТИНСКАТА Словесна Конска Опашка на "Атака"- за която "конска опашка" Волгин НЯМА смелост и/или , навярно, НЕ му позволяват да промълви даже и една дума?!...
ЧЕСТИТ ТИ ПРАЗНИК "9-ти СЕПТЕМВРИ", ДРУГАРЮ ВОЛГИН !!!
......................................... ......................................... .........
Програмна схема на партия АТАКА
Автор АТАКА

***

1. Икономика
Очертаване на ясен модел на социален капитализъм, съотношение на обществената към частната собственост. Преразглеждане на приватизационните сделки. Стратегически приоритети в българската икономика, които да бъдат стимулирани от държавната политика - високи технологии, изобретения, химия, електроника, оръжейна промишленост, земеделие.

Изчисляване на необходимия за българската нация реален и достатъчен брутен вътрешен продукт. Изчисляване на възможностите той да бъде изработен с вътрешни сили и ресурси. Специална правителствена програма за баланс на българските ресурси. Те не трябва да преминават долната граница на рентабилността. Тоест да се изпада в силна външна зависимост.

Варианти за премахване на зависимостта от МВФ и Световната банка. Пренасочване на вътрешните ресурси от сенчестата икономика и от невзетите от бюджета вземания към бюджета. Преразпределяне на перата в самия бюджет в посока на инвестиции в стратегически направления, проучвателна дейност и патентоване на български нововъведения и изобретения. Пренасочване на пари от бюджета към социално осигуряване и здравеопазване, за да се разтовари тежестта върху отделния работещ българин. Премахване на всички административни и законодателни пречки пред предприемачите. Без лицензионни режими. Политика на активно и поносимо за всеки предприемач кредитиране.

Без данък печалба. Семеен данък - всеки плаща според това колко човека издържа, а не равно. Въвеждане на координирана компютъризирана данъчна и митническа система, позволяваща контрол върху събираемостта.

Преразглеждане на външния дълг. Настойчива политика спрямо външните фактори за неговото опрощаване.
Гарантирана минимална цена на труда, адекватна на европейската.
Специална програма за привличане и задържане на компютърните програмисти в България, финансирана от бюджета.

2. Национална сигурност, ред, антимафия и престъпност

Преразглеждане на военната доктрина. Съобразяване на числеността на войската и военния бюджет с тези на съседните държави.

Изграждане на добре заплатена полиция с възможности за следствени действия.

Въвеждане на квартални полицаи и патрули.

Правителствена програма за борба с наркоманията. Картотекиране и европейски мерки за наркоманите. Съкратени съдебни процедури за наркопласьорите.

Възстановяване на разузнавателните и контраразузнавателните служби и гаранция за техния суверенитет.
Включване на патриотично настроени бивши офицери в системата на митниците и данъчната полиция.
Изработване на профил на престъпността за последните 10 години на базата на цялата информация на полицията и спецслужбите. Изработване на програма за най-спешни мерки на основата на този профил.
Правителствена програма за ограничаване и ликвидиране на циганската престъпност.

3. Здравеопазване
Възстановяване на елементите от старото здравеопазване, което беше вариант на днешната английска система. Поемане на основната част от здравните разноски от бюджета, докато доходите на българите станат измерими с европейските.

4. Социално осигуряване

Въвеждане на минимална пенсия, адекватна на европейските. Осигуряването според доходите на всеки отделно. Възможности за индивидуално осигуряване по желание. Държавно гарантирани пенсионни фондове, с ясно движение на парите от пенсионните вноски.

5. Образование, наука, технологии, култура


Възстановяване на традиционната българска и европейска (не американска) образователна система, специални инвестиции в стратегически области на обучение – високи технологии и програмиране.

Специален държавен фонд за изследване и пропагандиране у нас и зад граница на българската история в нейната историческа пълнота и завършеност. Създаване на специален институт по българистика, с гарантиран достатъчен бюджет, в който най-авторитетни наши и чужди специалисти да изследват, архивират и популяризират всички възможни източници за истинската българска история и ролята и значението на българите в световната цивилизация.

Специален фонд за разкриване и опазване на културните ценности по българските земи. Специален бюджет за тяхното популяризиране по света.

Фонд и стипендии за талантливи български деца и младежи. Фонд и стипендии за опазване на българския фолклор и неговото популяризиране по света.

Закон за опазване на българския език.

6. Вероизповедание
Незабавно връщане на имотите на църквата. Законово утвърждаване на православието като официална религия в България. Изучаване на вероучение в началното училище. Съгласуване със Светия синод на всички важни обществени проблеми, на законопроекти, създаване на статут на БПЦ на институция, финансово и организационно стабилна, която да заеме определящо място в българското общество и да очертава ценностната система за бъдещето на България.

7. Съдебна система

Работеща прокуратура. Разследване на корумпирани магистрати. Създаване на бързо действаща съдебна система. Връщане на смъртното наказание.

8. Медии

Премахване на високата ставка ДДС за печатните издания. Премахване на съдебното преследване на журналисти законодателно.

9. Вътрешна политика (избирателен принцип, референдуми, обратна връзка с властта, партии, законодателни приоритети)


Прилагане на системата на референдума за важни национални въпроси: смяна на обществено-политическата система, включване във военни блокове, избирателна система и др.

Възможност за законово отзоваване на депутати при неизпълнени ангажименти към избирателите по тяхна подписка.

Възможност за излъчване на кандидати за народни представители от граждански сдружения без да са партии. Пълно финансиране на изборите от бюджета. Абсолютно равни възможности за публична изява за всички кандидати, без оглед на численост на партията и парламентарната й представеност. Закон за партиите, позволяващ регистрация и участие в изборите без представяне на членска маса и структури. За критерий служи представянето на предишни избори. За новоучредени партии няма ограничения.

10. Външна политика (отношения с ЕС, с Русия, САЩ, съседни страни, баланс на влиянието им върху България. Участие във военни блокове и международноправни задължения)


Изграждане на национална доктрина на базата на безспорния суверенитет. Неутралност спрямо военни блокове. Армия и въоръжение, съобразени с реалните съотношения на силите в региона. Рязко отваряне към Изтока, Юга и всички страни, които могат да предложат нещо на България. Преговорите с ЕС не са по-важни от стандарта и живота на българина. Ако търговията с Индия е по-изгодна за България от търговията с Франция, печели индийската връзка. Същото важи и за Китай, Япония, Русия, бившите съветски републики.

Ненамеса във вътрешните работи на съседни страни. Непозволяване на големи държави да правят политика срещу съседни и далечни на България страни от нейната територия и да използват всякаква българска подкрепа.
Активизиране на българо-руските отношения и отношенията с арабския свят, с Далечния Изток и страните извън ЕС.
==========================
Натиснете тук ; ataka.bg
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:38
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
незнайко, ти там разправяш ли им много на франсетата какви са мизерници и че "европа започва от българия"? или го караш на безопасен франкофонски роялизъм (което си е един вид оксиморон като се замисля).
anacephal
09 Сеп 2005 02:40
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
ПАТРИОТ- човек който се гордее с нещо което не е негова заслуга;
НАЦИОНАЛИСТ - патриот който мрази съвършено непознати хора заради нещо за което те не са виновни;
Прочее, пак се търси зла умисъл там, където всичко може да се обясни с обикновена глупост..
smarty
09 Сеп 2005 02:41
Мнения: 1,271
От: USA
Незнаико, aз и десет пъти да прочета тези книги, то те няма да омаловажат брилятно защитената теза от Волгин.Прочети статията му още веднъж.Па може и да ти се препие бира.Знам ли?
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:42
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
anacephal: и ти си прав де. все пак национализма е последното убежище на негодника и кривата ракета.
nesnaecht
09 Сеп 2005 02:43
Мнения: 15,180
От: France
павлик за мене най-голямата катастрофа сме си ние самите ! Така ще е докато сме разединени ! И така ще бъде докато всеки се взима за кората на лайното !
И да продължа за да се стигне докрая на мислата , взимайте се но не трябва да забравяте че времето помага и разлага корите и миризмите изчезват , и изведнъж се вижда че няма ни лайно ни кора ни нищо ! А това още бащата на България Кубрат го беше показал със сноп дърва на синовете си . Е аз го написах по-съвременно защото много мирише нали всички се риеме в лайната на другите а не си гледаме нашите , но е същото ! И не веднъж съм казвал че Българина къде го туриш все пречи , не защото прави нещо а защото съществува ! И точно затова не трябва да се срамуваме , защото МОЖЕМ ЗНАЕМ ПРАВИМ !
волгин е първия пример , и то под негова статия !
Зевзека
09 Сеп 2005 02:45
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Параграме,
Тая 9-to septemvtjiska конска опашка можеш да си я закачиш на подгъзника...
хунвейбин
09 Сеп 2005 02:47
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Брей , сега пък трябвало да се обединяваме , щото сме били разединени?
Га се разединявахме беше щото сме обединени.
Сега па наопаки.
Ще се обединяваме и разединяваме до дупка.Напред назад.
Като физически инструмент , от три букви , за периодичен секс.

Тоя поп дето я пее тая , ако го попитам защо всички животни са , , водоравни” и защо човека единствено е , , отвесно” стърчащ , ще търси отговора в балончето дето си го носи на раменете.
То бива балончета , то бива клишета , то бива въздухарски полети , ама пак чак толкова не бива?
---------------------
Ей пара-графе , на мен до го честитиш 9-ти септември иди дойди.
Ама да се подиграваш , като го честитиш на Волгин , а без атаки от засада?
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:51
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
червеногвардеец, в темата по здравни въпроси на заглавна страница чакам твоя feedback. и стига влиза с кубинките напред че не ми се занимава да те уча на обноски.
nesnaecht
09 Сеп 2005 02:54
Мнения: 15,180
От: France
Павлик преди две години и хвърлих едно оче и не ми хареса , може и да не съм разбрал какво иска да каже със митовете . Но за сметка на това има по-добра която 100% ще ти отвори очите защото във същата книга автор или съавтор е божо димитров със цял екип от професори !
Та книгата се казва
"История на българите - Изкривявания и фалшификации " .
закупих си всичките издания които цитирах и ги знам почти наизуст дет се казва ! но те съветвам наистина да ги прочетеш !
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 02:56
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
хубу де, съгласен. но има проблем. чукча не читател, чукча писател
а сега сериозно - ако я прочета и не врътна резбата да стана царедворец пак ще ти набивам канчето на форума
за днес - толкоз. оправяй се с оня бесен пенсионер както можеш. аз за днес му се нарадвах.
nesnaecht
09 Сеп 2005 03:00
Мнения: 15,180
От: France
Смарти , не ще ми се припие ами и повръщам даже . как може да се напише такова нещо
Дали си роден вчера или оня ден ти си оставаш боклук !
перефразирам го за БГ
дали е на 1200 или на 1500 няма никакво значение !
Айде моля - верно е че не съм образован но това не значи че съм тъп .
А свидетелството е налице във самото му писане !
СветлоПиво
09 Сеп 2005 03:04
Мнения: 8,839
От: Canada
Pavlik Morozzov не съм имал в предвид теб. Четох статията на товарищ Волгин.... Пийни една бира със здраве......
nesnaecht
09 Сеп 2005 03:08
Мнения: 15,180
От: France
павлик ама не трябва да го приемаш така за партии и незнам какво си . Въобще нямам и не съм имал намерения някого да убеждавам за каквото и да било мааму . Пиша каквото мисля и това е ! Но за мене лично ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е МОЯТА МАЙКА ! каквато и да е лоша добра все пак ми е майка и нямам право да се отрека от нея , а и не мога да не я призная и уважавам !

Редактирано от - nesnaecht на 09/9/2005 г/ 03:12:47

lente
09 Сеп 2005 03:27
Мнения: 1,189
От: Germany
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 09/9/2005 г/ 11:09:21

хунвейбин
09 Сеп 2005 03:29
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
О нерязумни nesnaecht , поради что се фуклявиш , че си българин?
Де го намери този повод и довод.Там далече по франчушко?
Или отсега знаеш.Пенцииката ще си я папкаш в България и това ти дава опора та без умора се хвалипръцкаш.
Да ти кажа ли пак-като френско петле!Да добавя ли в български курник.
Никакъв повод днес нямат обикновените и нормални хора на България да се гордеят с тази държава.Никакъв.
Исторически доводи , поводи от миналото.Това са само празни приказки , когато настоящето е като в курник.
Добави мнение   Мнения:254 Предишна Страница 3 от 13 1 2 3 4 5 Следваща »