Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутати против вдигане на данъчните оценки
Добави мнение   Мнения:2 1
+-
20 Сеп 2005 09:54
Мнения: 1,270
От: Bulgaria
дУпетатите малко да си седнат на дУпетата!
Идеята на данъчната оценка е да е близка до пазарната и съответно на тази основа да се събира данък-собственост! Ако твърдят, че ги е еня за хората - нека намалят данъка за основно жилище не наполовина, а на 10%. Силно подозирам обаче, че мислят основно за себе си - има такива от тях с по 7-8 апартамента в София /на бабата, на дядото, на всяко от още непълнолетните деца и т.н./, а новите натам са се запътили и май са по-загрижени за собствените си разходи Колко нормални българи имат по 2 и повече жилища в града?
Колкото до такса-смет - редно е вече тя да се определя на разходен принцип, а не на база стойност на жилището - да не би разходите за Дружба, Младост или Изток да са много различни? Обаче ще трябва малко да поработят-посмятат в общините, а така - хоп - имам да давам на `Вълка` 50млн - вземам ги от `Червената шапчица`
Adam Kovachev
20 Сеп 2005 16:58
Мнения: 16
От: Bulgaria
Значи за ДОД - може, а за феодалните владетели - не. Те ще продължават да плащат по 100-ина лева за палатите си, а трудовия човек ще отделя по 20-30% от заработеното, за да им плаща на тези последните социални и енергийни помощи!
Добави мнение   Мнения:2 1