Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Антоний Тодоров: Чрез битката в София партиите довършват парламентарни
Добави мнение   Мнения:12 1
Nevezha3
04 Окт 2005 22:42
Мнения: 1,322
От: Bulgaria
А. Тодоров подценява кандидатурата на ББ, както и факта, че ББ преследва съвсем други цели със спечелването на кметските избори.
Графът
05 Окт 2005 01:17
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Добър анализ.
За НДСВ положението си е обяснимо – център са. А центърът граничи с ляво и дясно. Със съответните “граничари”. И електоратът ù е такъв. Нейното влияние ще зависи от баланса вътре – наруши ли се, тръгва надолу. Защото, накъдето и да се наклони, ще изгуби противоположната част. Надясно – една от многото, шанс тя да стане “Дясната” е нищожен. Наляво – една от придружителките на БСП със съвсем стопено влияние.
Всъщност на БСП и НДСВ не им трябва “проверка на резултата от изборите”. На БСП не ù трябват и тези “половин кметове”. Но правилата на играта ги задължават (даже и Симеон разбра това!). А щом ще играят хорото, ще го направят както трябва.
Всички останали ги интересува преди всичко съпоставянето на резултатите – ако се спечели някой кмет, то си е бонус. Защото социол.изследвания, анкети и не знам какво си, ама после изведнъж на изборите... А и всеки, който успее да повиши резултата си от парламентарните ще има възможност чак до президентските да се тупа юнашки по гърдите!
Zomby
05 Окт 2005 05:58
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Абе аз ли се влияя прекалено много от симпатии и антипатии, или тоя наистина е измислен отгоре - додолу? Слушам то какво говори и в съзнанието ми изплува ясната мисъл, че нито разбира какво става, нито има някаква съществена информация за политиката. И когато свържещ излигавените интонации, костюма и очилата със скритата зад тия същите очила аграрна физиономия ти става безпределно ясно: човекът се прави на това, което не е иникога няма да бъде...
simo
05 Окт 2005 09:21
Мнения: 8,455
От: Jamaica
а аз си мислех, че парламента сме го избрали, че вота привърши преди неколко месеца и че вече ни го набутват. явно със социолозите живеем в паралелна вселена, щом при него още се "довършва" парламентарния вот. ех, що се не заврат в кучи гъз тез лапнимухи ...
8 без 20
05 Окт 2005 09:36
Мнения: 816
От: Ukraine
Твърдението, изнесено в заглавие, може да се направи за всички избори. Победителят от предишните винаги се стреми да запази позицията си на първенеце, а всички след него целят обратното на стремежа му, т. е. да го капичнат, увеличавайки своите проценти. Постно матрялче.
milcho
05 Окт 2005 10:04
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Добър анализ, общо взето преброяване на дивите зайци и най-вече врящото гърне НДСВ, накъде ще се обърне и разлее, а за софиянци?, кои бяха пък тези...и кво е това животно кмет на София.
Armadillo
05 Окт 2005 12:25
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Много верни неща. Интервютата на А.Тодоров заслужават да бъдат четени.
От левите е, но не дразни чак толкова.
Doctora
05 Окт 2005 12:29
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Защо в нашия паркур бягат все кранти?
Tono
05 Окт 2005 17:31
Мнения: 13
От: Bulgaria
Зомби е наистина такъв, каквото име си е избрал. Той или не чете вестника, но се изказва винаги "компетентно", или просто използва форума, за да пише, каквото му падне. Явно има много време за губене.
Perkoles
05 Окт 2005 20:01
Мнения: 7,433
От: Australia
"Чрез битката в София партиите довършват парламентарния вот"
Понеже е интервю и няма как да бъдат чути кавичките, но всеки би трябвало да си ги постави за себе си.
Съвсем точно е казано всичко, мисля си. Дори с поглед (предупреждение) в близкото бъдеще, което ще е добре да бъде Забелязано:
""Коалицията ще бъде истински поставена на изпитание догодина около президентските избори. И е възможно да се стигне и до разпадане на коалицията. Там и залогът е по-голям. Важно е дали НДСВ ще участва в широко партийно сдружение срещу президента Георги Първанов или не. А ако кандидатурата е Симеон Сакскобургготски срещу Първанов, интересно..." и т.нт.
(не би било зле, някои предварително известни "изпитания"(проблеми) да се решават по-навреме, че да не се стига до кризи или катастрофи в последния момент)
BiS
06 Окт 2005 17:46
Мнения: 153
От: Bulgaria
Zombi ли си дроги ли си - не зная. Аграрно е мисленето ти. Това е най-смисленият ни и деликатен политолог от чиито познания и възпитание си на светлинни години, нещастнико. И не разбирам тази наша родна простащина - как може, когато не познаваш даден човек, да бълваш квалификации. Може би защото не е краен...крайностите отмират драги ми Дроги...
BiS
06 Окт 2005 17:50
Мнения: 153
От: Bulgaria
ZOMBI - прощавой, ма да тъ просветля. Разликата между Доц. Тодоров и останалите е, че те влагат ОТНОШЕНИЕ, докато той се занимава със СЪДЪРЖАНИЕТО. В което всъщност е Смисълът. Анадъмо???
Добави мнение   Мнения:12 1