Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Паника в Ню Йорк, разкрит е заговор за атентат в метрото
Добави мнение   Мнения:20 1
anacephal
08 Окт 2005 00:05
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Американското правителство харчи за войната с тероризма по 7 милиарда долара всеки месец, а общо за тази цел до края на 2010 година ще бъдат похарчени 570 милиарда долара"
При това положение възникват сериозни съмнения дали тези, които усвояват парите, имат изобщо някакъв интерес "войната с тероризма" да завърши някой ден!
paragraph39
08 Окт 2005 00:13
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "Президентът на САЩ Джордж Буш обвини ислямските радикали, че се опитват да поставят Ирак под свой контрол, за да създадат ислямистка империя, "да заробят цели страни и заплашат целия свят", съобщи Ройтерс"
......................................... ......................................... ...............................
А би могло да е и така:
"Шефът на ислямските радикали обвини президента на САЩ Джордж Буш, че САЩ се опитват да поставят Ирак под свой контрол, за да създадат американска империя, "да заробят цели страни и заплашат целия свят", съобщи "Ал Джазира"...
kombat #5
08 Окт 2005 00:21
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Това е рутинен чекап на който всеки който живее в НЙ е привикнал вече.
Друг е вапросо че в случая става дума за предизборната кампания на Блумбърг която щяла да мине под мотото: "Всеки глас - пребаран и след това пуснат".
PokerFace
08 Окт 2005 00:49
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Хубаво хортува Бушменн-а , а едно въпросче бих му задал само!Кой ге обучи тези ислямисти на всякакви мурафети?Кой бомбардира християнска Югославия-ей така да направи кефа на Шиптърите , Кой се застъпва най стръвно за вкарване на вълка в кошарата (пардон..Турция в Евросъюза)?Отговор не искам..знае се..!
Iezuit
08 Окт 2005 01:04
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Неприятно, но нормално развитие на ситуацията. След тоталното затъване на САЩ в частната си война в Ирак и десетките хиляди жертви човек лесно може да стане фанатик и да му доидат на акъла подобни ужаси...
Дано да не стане нещо - биологична или химическа атака в метрото може да направи 11 септември да изглежда като невинна игра...
СветлоПиво
08 Окт 2005 01:24
Мнения: 8,839
От: Canada
Параграфе, май съм съгласен с Буш а не с теб.....
Кракра
08 Окт 2005 01:37
Мнения: 1,762
От: United States
kombat, недей отваря тази тема човече, защото ще ни залее потоп от Манхатън.
starija hush
08 Окт 2005 02:18
Мнения: 5,041
От: United States
А Параграфе много бурзо забрави талибаните в Авганистан каква гавра си правеха с хората там.Забранено радйо и кино 5 години докато не ги смотаха американците.Едвали резаните искат такива фанатици да ги управляват.
paragraph39
08 Окт 2005 02:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СВЕТЛО ПИВО,
НЯМА лошо, че си съгласен с Буш, а НЕ със мен!
Пък и, казват, Буш си говори директно с Христос, де! Ама и за Бин Ладен, казват, че си говорил директно с Пророка Мохамед?!
Значи ако Буш е прав за себе си, то и Бин Ладен също е прав за себе си!
Това иска да /подс/каже "Ал Джазира" чрез думите ми, де!!! А НЕ кой от двамата е ПО-прав или ПО-крив!!!
......................................... ..........
STARIJA HUSH,

"ФАНАТИЦИ" ИМАШЕ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА и в Саудитска Арабия и в Пакистан, например!!! Но НЯМАШЕ "фанатици" в Ирак , преди там да изпрати Буш американските войници- демоИНТЕРБРИГАДИСТИ !!!
Впрочем, аз ОПРАВДАВАМ /донякъде!/ войната на ООН срещу Ирак през 1991 г., когато той беше нападнал Кувейт- защото в този случа Ирак беше АГРЕСОР!
Но изобщо НЕ оправдавам АГРЕСИЯТА на САЩ/Буш!/ и "желаещите"през 2003 г. и ОКУПАЦИЯТА от тях на Ирак- защото САЩ и "желаещите", в този случай, бяха АГРЕСОРИ!!!
Кракра
08 Окт 2005 03:26
Мнения: 1,762
От: United States
Абе, беше агресор, ама беше и нещо като Турция в Кипър. Израел в Палестина.
44magnum
08 Окт 2005 03:27
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Абе работата е ясна.За да държат хората под страх и да си веят коня както си искат требва тоя народ да се плаши и да се натиска към земята.Иначе как ше си продължат воината?То ако действително е имало някакви, , , , , , изобщо няма да се вдига тази гюрунтия.За толко ли прости мислат хората, е то американците може, ма ние сме българе.И какво се получава след толко шум, хванаха ли некой?Не са, ми то е ясно, че като гръмне навсякъде всичкото терорис че се покрие, ма целта мойте ора е друга!Абе голема работа е по-големиа брат, нема що играат си на апаши и стражари.
yoyo1
08 Окт 2005 03:31
Мнения: 79
От: Bulgaria
Абе и тия 4ули ьа падналия самолет?
kombat #5
08 Окт 2005 03:35
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Това с детските колички е нов щрих в нашата действителност. От времето когато охраната на вътрешните полети накара една майка да пие от собственото си мляко от съображения за сигурност децата бяха извън подозрение.
Сега обаче имаме информация от Буш че терористите ще използват детски колички пълни с взрив за атентатите.
Цялата тази истерия тече на постоянния фон на усмихнатото лице на кмето Блумберг който почна пак да се вози в метро - не го беше правил от предишните избори.
Душко
08 Окт 2005 11:39
Мнения: 11,027
От: Austria
starija hush "" ... А Параграфе много бурзо забрави талибаните в Авганистан каква гавра си правеха с хората там... ""

Малко история - Кои са тия Талибани

" Студентите " или " Учащите се " както се превеждат на български думата Талибани са рожба на Пакистан и САЩ.
Пакистан ( Страната на Правата Вяра. ) ВИНАГИ в своята история е бил Най- Близък съюзник на САЩ. Там се създадоха първите в Света лагери за терористи, там за пръв път в историята на терористите бяха дадени ракети с които можеха да снемат самолети. В Пакистан саудитския сътрудникът на американските спецслужби - Големия Б. Л-н започна своята дейност. Пакистан не само създаде, но беше единственната страна в света която признаваше и поддържаше Талибаните.

Ясно е, че без благословиията на САЩ, Пакистан не може да предприеме нищо. Когато терориста Бен и Талибаните излязоха из под контрола на Спецслужбите, Пакистан се обяви против Талибаните.
Pavlik Morozov
08 Окт 2005 13:45
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
как бешре лафа - "поддържайте огъня докато дойде пожарната". заплаха и опасност дали има или няма не е важно, важното е да се поддържа параноята, зер война се води тука, хората трябва да го помнят и да не спорят много-много следващия път като се гласуват защитните бюджети, или като се орежат с поредния закон гражданските свободи. а удобното на войната с тероризма е че според патриотичния акт всеки е виновен до доказване напротивното. удобно, а? ЧеКа да рупа марула.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 08/10/2005 г/ 13:46:46

Pavlik Morozov
08 Окт 2005 13:54
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
стария хъш: афганистанците не искаха да ги управляват талибаните и ако помниш там имаше гражданска война в която подкрепената от американците фракции и без това вече имаше сериозни успехи. т.е. помощтта на американците направи победата над талибаните неминуема и я ускори (което не е малко) , но не беше единствен фактор за успеха и. мотива на маериканците за намеса беше там да посадят послушен режим в задния двор на русия и да не им бъркат талибаните нефтопроводните маршрути. както ти обясни душко талибаните бяха излезли от контрол и затова се наложи ошамарване. в югославия нещата бяха други, в ирак също, а в иран още по. очарователното в плана на бушлето е че сам налива масло в огъня който уж иска да гаси и така с разпалването му поддръжниците на бушлето примират от кеф - "ние казахме ли ви?! ". работата е там че преди те да кажат на тях им беше казано какви ще са печалните последици от грубата намеса в близкоизочната политика, но те избраха да се направят на глухи, слепи и глупави. а може просто да са си такива.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 08/10/2005 г/ 13:59:07

Zaq
08 Окт 2005 15:10
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Екстремистите смятат, че като установят контрол над една страна, ще обединят мюсюлманските маси и ще получат възможност да премахнат всички умерени правителства в района и да създадат радикална ислямска империя, простираща се от Испания до Индонезия
предупреди президентът.
Какъв ум! Каква дълбочина на мисълта! Личи си, че Господ го е навел над тези "мъдри" мисли.
BlackNigger
08 Окт 2005 15:15
Мнения: 184
От: Bulgaria
Душко, всичко е верно но тва, че Бен Ладен бил се изплъзнал от контрола на спецслужбите в Пакистан - респ. на ЦРУ не е верно. Те и до сега го крият в Пакистан и го използват за целите си. Става въпрос за лапане на милиарди месечно - това в кеш, плюс маса други изгоди в близко и далечно бъдеще. Той, ако вземе и умре от самосебе си, ще му намерят двойник - толкова е на далавера тази работа.
Pavlik Morozov
08 Окт 2005 20:01
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Zaq: мисля че буш сериозно подценява глобалния ислямистки план за завладяване на земята като първа стъпка към завладяване на галактиката. изтичания на информация от няколко независими клетки говорят за излямска империя "от ванкувър до владивосток" да не забравяме северния предел - рейкявик - и южния - нос добра надежда
да не забравяме освен това, че президент открито презиран и подиграван от повече от половината от собствения си неперетенциозен народ, трябва да се научи да си държи плювалника затворен и да спре да си играе на глобален лидер, защото за всички е пределно ясно че е нелепа кукла на конци

Т_Живков
09 Окт 2005 17:20
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Натиснете тук
Добави мнение   Мнения:20 1