Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Паника и в България заради птичия грип
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Manrico
10 Окт 2005 23:01
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Интересно ми е къде са т.нар природозащитници сега. И къде ще са скоро, когато ще е ясно, че трябва да унищожим "Сребърна" или да рискуваме живота на много хора.
Baron Selski
10 Окт 2005 23:16
Мнения: 603
От: Bulgaria
нелогичен е факта, че в Румъния и Турция има, а у нас не...по-вероятно е, че имаме но още не сме го открили, изследвали и т.н. В доста държави вече всички бездомни животни се унищожават, та си мисля дали няма да видим скоро София без уличните помияри! Природозащитници има обикновено в 'кротки' времена, а сегашното обещава страховити бури...обичат да висят пред научните лаборатории и протестират в защита на опитните мишки, а като идат в 'бърза помощ', никога не питат за получаване лекарството дето им го дават, колко опитни животни са умрели, а просто си подлагат ръката и гледат с влажен поглед на тъжна крава...Презирам лицемерите не само в политиката, но и в живота
lavina_bn
10 Окт 2005 23:30
Мнения: 9
От: Bulgaria
Познавам истински природозащитници, но съм чувала, че има и много добре платени такива.......когато са нужни...за парлама.Дано птичият грип, все пак ни подмине, че народеца не може да си купи аналгин, камо ли да си позволи по-сериозно лечение!Не мога и не искам да си представям , какво ще се случи ако пламне епидемия!Нали се сещате кой още отлежда пилета-бедни и трудолюбиви селяни.Наводненията им издавиха животинките, и дано на им се налага да изколят останалите живи заради грипа.Дано поне ветеринарните служби и общините си свършат добре работата, че то държавата де ли е..?
nesnaecht
10 Окт 2005 23:57
Мнения: 15,180
От: France
А как ли са оживявали Българите от Фтичия грип през 1500 годишното си съществувание без доктори и разни зъбати еколози които не чинат и пробит цървул ?!?
lavina_bn
11 Окт 2005 00:26
Мнения: 9
От: Bulgaria
Оцелява ли сме с много хъс, а сега ще ни е необходим още повече!
Макар, че тогава са ни избивали, а сега се самоизбиваме!
Chicho Dr.
11 Окт 2005 01:17
Мнения: 8,006
От: USA
Работата е сериозна. За сега добрата новина е, че все още вирусът не е мутирал във вариант, който да му позволи предаването от човек на човек. Правилно решение на правителството да забрани вноса на птичи продукти от заразените страни. Ние за сега сме в ножицата между заразените райони на бивша България. Аз не бих консумирал птиче/пилешко месо в следващите няколо месеца, ако бях в България. Жалко, но ако само един пеликан е заразен в делтата на Дунав, ще трябва да унищожим цялата им популация в Сребърна и отвъд. Друг начин просто яма. Днес четох в друг български форум глупостта, че при птичия грип антибиотиците не помагали. АНТИБИОТИЦИТЕ НЕ ПОМАГАТ ПРИ НИКАКЪВ ГРИП, ПРИ НИКАКВО ВИРУСНО ЗАБОЛЯВАНЕ. Ще трябва да разчитаме на собствен имунитет и ваксина, ако успеят да синтезират навреме такава. От медицинските статии, които прегледах по въпроса, известна надежда ми дава факта, че този вирус се лекува с препарата Тамифлу/Оселтамивир на ....а, сега де, ...май на Рош, не си спомняма добре коя фирма, но беше европейска. Както и да е. Явно Господ е предприел план "Унищожаване на непокорното творение". Засипва ни всекидневно с всяккави бедствия. За това, на здраве, може и да ни е за последно. Ако ни се размине, от здраве да не се отървете!
nesnaecht
11 Окт 2005 01:54
Мнения: 15,180
От: France
Най-голямата на днешно време болест е ЗАБЛУДАТА ! За нея лек НЯМА !©
СветлоПиво
11 Окт 2005 03:39
Мнения: 8,839
От: Canada
Лошо му се пише на "човечеството".... Докторите стават само за печелбарство. Истинските доктори са рядкост....Масовоса некадърници .
oIo
11 Окт 2005 05:25
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Абе, ще разберем ние върховния промисъл, ама да не стане късно.


Нали първо дойде лудата крава, сега пък птичи грип...


Извод: Яжте свинско, бе пичове!


Хасане,

Редактирано от - oIo на 11/10/2005 г/ 05:26:42

STARSHI
11 Окт 2005 05:57
Мнения: 812
От: Bulgaria
Поне изглежда, че са взели работата на сериозно.
Сабахатин Али
11 Окт 2005 06:38
Мнения: 162
От: United Kingdom
Ха позволете едно мнение на запознат с нещата.
Начи, първо- няма никаква сериозна опасност за никого. Яжте колкото си щете пилета и пилешко –на моя отговорност и не слушайте колегата Дре. Не яжте само сурово, неопечено(интресно, има ли акива да ядат сурови пилета) и избягвайте и пернат дивеч.
Вирусът е слабо устойчив във външна среда и не трае на висока температура. Всяка кулинарна обработка-готвене, печене, го убива веднага. Спазвайте лична хигиена-миене на ръце и прочие.
Лошото ще дойде, когато тоз вирус мутира в грипен, по подобие на човешкия и се смеси с общата, естествена за сезона вирулентност. Грипните ваксини, които препоръчват са със съмнителна стойносг, но подчеравам-само ако върлуващия за сезона грип се повлияе от птичия. Препоръчваме общо укрепване на имунитета и редовно приимане на спиртни продукти-вътрешно, някакво загряване.
Няма как да ни подмине тази напаст-сами разбирате. Ако досега не сме изревали, то това нищо не значи още. Ще изпищим, ако има масова смъртност нейде и няма как да се скрие. Ако у нас бяха умрели 3-5-10 патки, никой нямаше да разбере, то няма и кой да постави такава диагноза. Но при тая болест смъртността е висока и протича мълниеносно-та затова няма как да се скрие.
Ветеринарията ни е ужасяващо зле-там комунизмът изобщо не си е отивал. Не откъм подговени специалисти-откъм началници, откъм организация. Но това е друг разговор.
Р.S Ногу боса е тая Лора Крумова по НТВ.
Няма опасност болестта да влезе от нелегално внесено месо. Първо, щото такова няма, второ, щото цените в заразените страни са като нашите, трето, щото това е се едно да чакаш да хванеш дамски калинки от писмо. Аман от журналистическо лаене, аман от момиченца.
Няма никаква опасност от прихващане на болестта за хората, чрез консумация на пилешко.
Болестта се разпространява предимно и естесвено с прелетните птици. Кво месо кви пет лева, кви бургери, кви дюнери. Болестта ксае птиците, засега, а не хората.

Редактирано от - Сабахатин Али на 11/10/2005 г/ 07:45:54

STARSHI
11 Окт 2005 06:50
Мнения: 812
От: Bulgaria
Като четох за 12-те български младежи, зверски пребити от цигани (не го пише в "Сега", не знам по каква причина), се замислих, не може ли тоз птичи грип да се развърлува ей-тъй, само в гетата, да му помогнем, ако трябва, та да изчисти от лицето на България таз мръсна циганска паплач.Който има идея как да стане това да ми звънне, навит съм да пробвам.
krasnoseleza
11 Окт 2005 07:25
Мнения: 159
От: Italy
Едно време доктора, бог да го прости, каза - "Българина от простотия ще си умре, а не от радиация".
Meto ot Interneto
11 Окт 2005 09:15
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Това е животното, което наричало подчинените си "гяури", нали така? Защо е още министър?
Вносът на птиче месо и перушина от Турция бе забранен от Европейската Комисия за целия ЕС. Решението не е по иницитива на тоя индивид.
vesta
11 Окт 2005 10:00
Мнения: 809
От: Bulgaria
Chicho Dr, , Сабахатин Али,
Паниката в България се създава от журналистите за радост на продавачите на ваксини.И, как няма да се радват като се има предвид какви колосални суми се вкарват в производството им! Има данни, че сегашният вирус е много близък до този, причинил смъртта на 50 милиона души през 1918-1919 година.Тогава на нас ни се е разминало.Лук, чесън и обтриване със студена вода, затопляне на краката-ето ви един изпитан от поколенията начин за укрепване на имунитета
`Kaily
11 Окт 2005 11:14
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
През 1918 ли е била голямата грипна пандемия, убила над 150 милиона души? Щото пишеше, че тръгнала пак от птиците.
А че бог е гневен от човешките деяния само бай Иван още го не разбра.

_______________________
Държавата изеде суверена
duplex
11 Окт 2005 11:42
Мнения: 311
От: Bulgaria
Един приятел сериозно ме съветваше..."Не чети вестници... или страхотии, или нищо не пишат". Не че положението е розово...но мисля че българският народ по рано ще изгине от цени на ток и парно, от некачествени храни и некъдърни спациалисти във всички области, ще го избият братята роми или бодри мутри отколкото от птичия грип.
Manrico
11 Окт 2005 11:49
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
news.bg
По предварителни данни щамът на птичи грип, открит в Турция, е смъртоносният H5N1. Това каза доктор Ангел Кунчев, директор на дирекция "Противоепидемичен контрол" в Министерството на здравеопазването, цитиран от БНР.

В Плевен са постъпили три сигнала за открити мъртви птици
Умряла чапла е намерена на улица "Стоян Михайловски" в областния град, щъркел в село Дисевица и кокошка в село Дебово.
Гарван
11 Окт 2005 13:39
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Аве тука за американци ли ни вземате? Много смъртоноста болест - ми те и пътищата ни са смъртоносни. Грип има, но пичи, а не птичи.
Аре.
KaizerSoze
11 Окт 2005 13:46
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Ако не си измия колата в близките дни, птичият грип ще ви се стори песен в сравнение с холерата която ще тръгне оттам.......
Старшината
11 Окт 2005 13:48
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... проблемите на НОИ са към края ....
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща