Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Висш митничар убит в мафиотски стил
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:95 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
nesnaecht
10 Окт 2005 23:19
Мнения: 15,180
От: France
По-младите не знаят но да кажа де
Един мой съсед комунист и в червата бог да го прости предаде сина си навремето . та тоя същия на приказка каза
"НИЕ СЪС КРЪВ ВЗЕХМЕ ВЛАСТА , И СЪС КРЪВ ЩЕ Я ПРЕДАДЕМ !"!
NO COMMENTE ?!?!!?
KPATYHKO
10 Окт 2005 23:21
Мнения: 160
От: Bulgaria
поредното доказателство, че мафията се е срастнала с властта !!!

мамичката ви престъпна !
PokerFace
10 Окт 2005 23:29
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
ПОЧНА СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
stormleader
10 Окт 2005 23:37
Мнения: 310
От: Canada
Булгарно и противно
ТОМ УОКЪР* 20:01 ч.

Мачът тъкмо е започнал, когато над стадиона се развява огромен флаг с образа на Георги Илиев, заобиколен от хиляди малки постери, издигнати от верните фенове на "Локомотив" -Пловдив. "Няма да те забравим, вечно ще следваме твоя път", пише на един банер.

"Струва ми се малко тъжно, че го обичат толкова", казва моят гид Цветан. След което накратко ми описва слуховете за добрия стар Георги - групово изнасилване, трафик на хора и органи, пет поръчкови убийства и изтезания на конкуренти. Наистина не звучеше добре и, изглежда, е имало поне няколко възможни причини президентът на "Лок" да бъде застрелян от снайперист.

В полувремето на мача с "Болтън" феновете на стадиона на "Нафтекс" в Бургас се стараят още повече - гигантският портрет на Георги е заменен с пиротехническо шоу, покрило терена със задушлив дим и потресло служителите на УЕФА. Сякаш духът на покойния президент витае над мача, когато отборът му повежда, но после се въздава справедливост и англичаните връщат два гола за радост на президента им Нат Лофтхаус (не е известно да са му повдигани обвинения за трафик на органи). "Съвсем типично за нас, българите - винаги се давим на края на Дунава", коментира Цветан. Моля го да ми разясни тази поговорка и той разказва, че българите били царе на това да изтърват победата в последната минута. "А-а, като членството ви в Европейския съюз", подмятам.

България. Два пъти съм идвал тук и признавам, че така и не разбрах кой е господар на това място, нито пък защо толкова много британци му се доверяват да се установят като пенсионери тук. Цветан прави всичко възможно да ме осветли какво е НДСВ, БСП, ДПС, СДС, "Атака"... Но няколко журналисти, които срещнах в София през първата ми вечер, споменаваха други абревиатури - СИК и ВИС, организации на престъпния свят, една сенчеста смес от бивши щангисти и борци, основали охранителни фирми след краха на комунизма и купили чрез тези компании политици в МВР и финансовото министерство. СИК например била свързана с БСП.

Така че кой всъщност командва тук? Пак питам Цветан, докато пътуваме към "Мултиплейс", мястото на разстрела на Илиев и район, където Илиев и подобни нему са струпали част от милионите си. В един миг малкият му фолксваген почти е изхвърлен от пътя от огромен хамър със святкащи фарове, следван от три фучащи мерцедеса С-класа, пълни с бодигардове. "Ако не продаваш наркотици или оръжие, няма да те гръмнат, но и ще си караш цял живот фолксваген", обяснява Цветан.

Спираме до близкия хотел "Хелена сендс", където са отседнали футболистите на "Болтън". Над рецепцията виси голяма снимка на Джордж и Барбара Буш. "Кои са тези", питам невинно. "А, това са приятели на нашия собственик", ми отговарят служителите. Поразпитах малко и се оказа, че предприемачът - Младен Мутафчийски, е управлявал държавната оръжейна компания "Тератон".

Цветан иска да ми покаже още един от феномените на Слънчев бряг - вилнеещата спекулация с имоти, 80% от която се раздухва от британски инвеститори. Ейдриън Мъсгрейв от "Бългерийн пропъртис" твърди, че продава между един и три апартамента всеки ден. Цветан обяснява, че в Бургас и Слънчев бряг има над 1300 фирми за търговия с имоти, воюващи за растящия брой пристигащи британци. През 2001 г. те са били 69 хиляди, а през 2004 г. - 260 хиляди, като повечето от тях идват на лов за имоти.

После се спускаме към Синеморец, за който ме уверяват, че приличал на рая от "Плажът" с Леонардо ди Каприо. Пътят е финансиран от ЕС, напомнят ни огромни табели, но вече е надупчен. Природата е незабравима, но като гледам как са построени някои хотели и курортни комплекси, очевидно никой не се е съобразявал с плажовете и съседните къщи, оставени затиснати и омърсени. Питам Ейдриън за местното планиране и той ми обяснява, че ако имаш хамър, бодигардове и торби с пари, разрешението за строеж идва значително по-бързо. Докато караме, прелитаме покрай магарета, строежи на вили и несъбран боклук. Когато се прибираме в Бургас, вече се е свечерило и комунистическите панелки се издигат в мрака. "Българският Лас Вегас", обявява Цветан.

На сутринта той ме взема с колата и караме четири часа и половина до София. Слънцето над морето бързо се сменя от досаден дъжд във вътрешността. В столицата пием кафе в центъра, където цифров часовник отброява дните до членството в ЕС. Присъединяват се някои от познатите ми журналисти и аз продължавам усилията си да разбера тази страна, ВИС, СИК и правителството...

В един момент се оказах с дълъг и оплетен списък с имена, трудни за произнасяне, пък и повечето от собствениците им така или иначе вече са мъртви. Константин Димитров, гръмнат на площад "Ван Дам" в Амстердам през 2003 г., и Илия Павлов, основател на "Мултигруп", убит същата година. Продължаваме през тримата най-богати българи според полското сп."Впрост". Васил Божков с прякор Черепа (aka 'the Skull'), собственик на футболния отбор ЦСКА и няколко хазартни компании. Втора е Дарина Павлова, вдовицата на Илия, а трети е Емил Кюлев, банкер и бивш служител на вътрешното министерство. Тримата, изглежда, са постигнали някаква степен на легитимност, но след тях се нарежда цяла кохорта от български гангстери, които си правят каквото искат, макар и това да е рисковано - 60 от тях бяха ликвидирани през последните 4 години. Битката СИК срещу ВИС включва хора, известни като Коце Маце (the Pussy Cat), Маймуняка (the Monkey), Пилето (Birdy), Златко Баретата (Slatko the Beret), Козела от Пловдив (the Billy Goat from Plovdiv), Малката Маслинка (the Small Olive) - мисля, че Голямата са го гръмнали - както и Клюна (the Beak). Повечето от тях правят парите си от търговия и трафик на наркотици и хора, а правораздавателната система е твърде слаба, за да укроти някого. Бързам да записвам, когато звъни мобилният телефон на Димитър - един от журналистите. Съобщавам му , че нещо е станало край Сливен - взривили са някого в джип "Фолксваген Туарег".

Което ни връща към Ейдриън Мъсгрейв, британците, цените на имотите и Димитър, който натъжено разказва как брат му яко печели от всичко това в Бургас. Стори ми се, че повечето журналисти искаха да влязат в търговията с имоти - правене на лесни пари и при всички случаи по-добре, отколкото в офиса да ти позвъни Малката Маслинка с предложение да си поговорите за твоето погребение.

Дъждът продължава да вали и да размива ЕС-часовника, показващ 470 дни. Преди седмица от Брюксел изпратиха на българите доклад с червени, жълти и зелени секции, предупреждаващ за забавяне в определени области. Според българската преса в червената секция е правосъдието, което, докато не се справи със СИК и ВИС, очевидно е напълно безнадеждно.

На аерогарата в София засичам група британци, коментиращи цените на квадратен метър и 26-те процента скок, който очакват през тази и следващата година. Може би страната на Златко Баретата е решение на пенсионната ни криза. Но тръгвайки си, имат неприятното усещане, че някой ще се удави на края на Дунава.* Авторът е дипломатически кореспондент на в. "Сънди таймс". Статията е публикувана в последния брой на британското сп. "Спектейтър" под заглавие Bulgar and nasty


nesnaecht
10 Окт 2005 23:40
Мнения: 15,180
От: France
А това го казват хора със РАЗУМ !

Говорейки от името на колегите си от ЕС, Джон Байерли каза, “ние сме готови да ви дадем цялата си подкрепа, за да изкорените престъпността и корупцията, но не можем да ви дадем политическата воля за това”.


ПП- така че си опичайте акъла комунягиге ! Ще изгорите като фасове на течение и няма да разберете какво е това ЕС дори и със кръв да се предадете !
Мурко
10 Окт 2005 23:43
Мнения: 225
От: Bulgaria
Странното в случая е, че откровено престъпни натури заемат висши длъжности в държавата. Доколкото съм чувал" Ревизоро" е уволнил въпросната, но впоследствие е възстановена. Защо и от кого!
Trapper John
10 Окт 2005 23:45
Мнения: 91
От: Korea
Sofia, citta aperta

Гошко отива при Пепа и моли за помощ (в борбата с/у лошите). Пепа трябва да предупреди дон Петро, че Гошко трябва да напусне града. ... Абе една група от смели и възвишени хора се бори с/у лошите.

Ъъъ ха дано, ама кога ше му дойде края да пребориме лошите? Защо след всяко такова убийство веднага излизат фактите че убития си е имал дебело криминално досие?

lavina_bn
10 Окт 2005 23:57
Мнения: 9
От: Bulgaria
Интересно от къде си намират шофьорите/ОХРАНА/?Карат без документи, криминално проявени и т.н.Легенди се носят за митничарите и не от вчера.Всичко е ясно като бял ден.Ще се очудите ли, ако това бъде поредното дознание срещу неизвестен извършител?
KONTRAST
11 Окт 2005 00:08
Мнения: 727
От: Bulgaria
По-точно би било заглавието, "Мутра от висшата влас екзекутирана от конкуренти на покровителствуваната от нея контрабандна мафия."
`Kaily
11 Окт 2005 00:10
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Досега ривах, че само мутрите се стрелят и дупетатите ги не закачат...е, може и митническа шефка.
Добро начало!
.
След убийството излезли скандални факти, а? сефте комендатнски
Докато фактите излизат след убийствата, убийствата ще решават фактите.

_______________________
Държавата изеде суверена
paragraph39
11 Окт 2005 00:48
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ПЪРВО в София, а ПОСЛЕ и в цялата страна!"...
Чиче de vill
11 Окт 2005 00:52
Мнения: 534
От: Bulgaria
stormleader
Винаги са ми били по-интересни коментарите, но ти надмина очакванията ми. Що ли българските журналя досега не са публикували тази статия ? Кой ли им плаща рекламите по вестниците? Тия СИКове и ВИСове вече са умрели кучета, ама другите дето ги пише там при теб са още силни - техен ред е!
smarty
11 Окт 2005 01:09
Мнения: 1,271
От: USA
Повръща ми се като чета такива неща. А после Симеон им виновен или базите на НАТО/ американските воиници/.Така ще е, докато все още си мечатете за безумия като неща, които не могат да се нарекат филми по никакви правила на филмовото изкуство, "На всеки километър".А също така се подигравате с тези, които искат отваряне на досиетата и лустрация. Ще си тънете в мизерия и нищета , докато ви влече пътя към Русия и комунистическата мафия и наричате всички хора против това родоостъпници. Все повече разбирам, че съм направил наи-правилния избор като съм се махнал от тази комунистическа кочина.
Izperkal
11 Окт 2005 01:21
Мнения: 68
От: USA
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 11/10/2005 г/ 09:59:31

Chicho Dr.
11 Окт 2005 01:22
Мнения: 8,006
От: USA
Ако е вярно това, което пишат вестниците за жертвите, то убили са един второ- и един четвъртокласен боклук.
woko
11 Окт 2005 01:23
Мнения: 342
От: Bulgaria
Бихме могли да кажем - Висш мафиот убит в митничарски стил. То почти няма вече структура в държавата от която зависи нещо, било то дали е разрешителните за продажба на семки или за внос на кораби, която да не е свързана по един или друг начин с мафията, която можем дори да кажем че се слива с държавата...
Gasparini
11 Окт 2005 03:21
Мнения: 4,425
От: Germany
Демокрацията и Костов убиха и таз стринка...
AzUrAL
11 Окт 2005 03:27
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
Stormleader


А колкото за убийството...скоро ще излизнат още скандални факти..не случайно някои ще праща високотрениран убиец да изпъни поръчката..бързо, чисто..професионално..Тъжното е че точно хората, които са натоварени да мислят как България ще порсперира използват властта си за лично обогатяване..Тук таме ги ликвидират..но нещата де факто са много по-дълбоки-много..
СветлоПиво
11 Окт 2005 03:42
Мнения: 8,839
От: Canada
Всеки му според заслугите ....
Фонди-Монди-Дунди-Пек
11 Окт 2005 04:13
Мнения: 347
От: Bermuda
Ами това е пътя.Много пъти съм казвал, че за да се оправи БГ трябва всички Шинки и темподобни боклуци да се съберат на стадиона и по рецептата на Пиночет.Но тъй като е невъзможно в днешно време, така ще бъдат очиствани.И глупак е оня, който си мисли че ще му се размине.Пито-платено.
krasnoseleza
11 Окт 2005 07:20
Мнения: 159
От: Italy
Вълците като се ядат-овчарят е доволен.
Добави мнение   Мнения:95 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »