Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Смъртта на градското кино
Добави мнение   Мнения:16 1
Kompetenzia
14 Окт 2005 23:44
Мнения: 372
От: Bulgaria
Хубаво де, и какво предлагате? Този тип журналистика ми е много интересен - плюеш по всичко и спираш. Любопитно е каква е средната възраст на колектива, положил толкова труд да обиколи държавата и да ни светне какво става със старите кина. Вярно, мултиплексите са американска измислица, ама работят и отсам океана. Вярно, хората са отучени да гледат кино, холивудските бози вече им писнаха с повторенията си, техническият прогрес настъпва, има DVD, има торенти, ама все пак накъде отиваме? Вече половината вестници излизат с филми - така ще изгледаме цялата филмотека още по няколко пъти докато окончателно се побъркаме. Един приятел дофтор си купува всичките тези вестници само заради DVD-тата, без да ги чете. Егати посоката на развитие. ХАЙДЕ ФОРУМЕ, ДАЙ!
Йори
15 Окт 2005 14:56
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
В Монтана е обратния пример. Собствениците на телевизията МОНТ купиха градското кино и с много пари направиха от него КИНОСАЛОН. С всичките му екстри.
Верно, няма много зрители, но пък съм влизал там по никое време и са ми пускали филм по желание.
Хиршфелд
15 Окт 2005 17:06
Мнения: 1,046
От: Bulgaria
Ходил съм сигурно над 25 години в Несебър на лятно кино. Последно - преди няколко години с племенникът си гледахме "Междузвездни войни". Миналото лято отивам пак - какво да видя - няма вече кино, а някакъв смрадлив кичозен хотел с претенции за архитектура тип мутренски барок. Апропо - по повод на софийските кина, той и Софиянски се беше пообадил за продажбата им - не е била само Емма Москова. Изобщо всите боклуци накуп.
НиколайН
15 Окт 2005 20:01
Мнения: 44
От: Bulgaria
Ега ти тъпата статия. Няма ги тези кина, защото хората не ходят в тях. По-удобно е в мултиплексите. Предимствата са много. Там освен това прожектират всякакви филми - дори Мила от Марс, моля ви се. Аз лично се радвам, че изчезнаха старите кина - бяха наистина мръсни, неудобни и долнокачествени. "Сега" кво предлага? Да си ги държим, щото кво?
sladka
15 Окт 2005 20:16
Мнения: 536
От: Bulgaria
Много тъжна статия, чак се дразня. Ако ти се прииска да отидеш на кино нямаш много алтернативи. Преди две седмици имах такова желание, но уви в Мултиплекс прожектираха някакви бози, нямаше никакво разнообразие- гадна работа . Така и нищо не гледах.
Петър Петров
16 Окт 2005 15:22
Мнения: 2,254
От: Bulgaria
"Защото в многото мъдрост има много досада;
И който увеличава знание увеличава и печал."
(Еклисиаст 1:18)

Редактирано от - Петър Петров на 16/10/2005 г/ 15:23:19

gabito
16 Окт 2005 17:58
Мнения: 695
От: Bulgaria
Лоша работа, защото това което става сега със старите кина, после ще стане с театрите и оперите!!!!!
редник
16 Окт 2005 20:24
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Ега ти тъпата статия. Няма ги тези кина, защото хората не ходят в тях. По-удобно е в мултиплексите.

НиколайН,
Явно сте млад, но това не Ви оправдава да раздавате обиди...
Мултиплексите са на големите разпространители, а това не е редно...
Държавата неправилно разпродаде кината - по същата логика следва да разпродаде театрите и оперите...
Сега се прави опит да се спаси Киноцентъра - дано Ст. Данаилов успее...
Вие, разбира се, си ходете в мултиплексите, хрупайте пуканки и събирайте гилзи, но... това не е кино...
От Русе
11 Ное 2005 01:29
Мнения: 1
От: Bulgaria
Искам само да попитам авторката на статията откога и датира информация, щото в едната част на материала, макар и с доста грешна фактология, има някаква истинност, в друга меко казано всичко е плод или на стара информация или на писане в стил "смуча си от пръстите". И понеже в материала става дума и за салона, който стопанисвам - г-жа Петрова каня Ви на кино в Русе, в "Интим", за да установите наистина ли е толкова интимна 15-местната обстановка, както твърдите Вие. Щото местата са малко, ама са 35. И понеже явно претендирате да разбирате от материята, за която пишете - ами поразходете се из градовете, за които става дума и за половината от тях ще установите, че пишете едни големи глупости - примерно в Пловдив към момента екраните са 14, във Варна са 7, Бургас - 4, мога да ви давам примери до утре, ако трябва да се основаваме на фактите. Ама не явно те май са цел на материала. Не ми е ясно какво искате да кажете със всичко това, ако е за болката по изгубеното градско квартално кино - разбирам Ви. Всеки пази в себе си спомени от времето, когато се е радвал на големия екран, близо до него. Е, сега обаче сме 2005 година и фактите са малко по различни. Това важи и за киносалоните. Това че някъде в "добрите" времена между 1997 и 1999 година от приватизацията се облажиха хора, които спокойно изчакваха да им минат 2-3 годишните забранителни режими за преустройство на киносалоните и след това спокойно ги превърнаха в бинго зали, търговски центрове и други подобни, мисля, че е видно. Да погледнем към другите, които в момента функционират. Ако жалеете за смъртта на градското кино - то поне тръгнете към причините, които я докараха. А те са простички - икономически. Има такава думичка в тълковния речник, погледнете я. Когато говорим за нея специално в експлоатацията на киносалони тя опира до простички отново неща - зрители, приходи, инвестиции. Не е възможно при 4-5 касови филма на годината да издържиш да съществуваш особенно в малко градче. Влезте и в мрежата, чрез която Ви пиша и в момента - дата беге, арена беге, техно линк, бол беге, кварталните сървъри са едни от местата, където можете да намерите онова, които съгласно Закона за авторското и сродните му права няма какво да прави там, тъй като схемата в белите държави е кино - видео и двд - телевизия, никъде в нея е включено пиратирането на кинопродукция и наглостта да получаваш пари от продажбата й. Но това, разбира се, са простички неща, които не могат да бъдат причина за смъртта на градското кино. Всъщност знаете ли, цялата статия ми мирише на ретро - не в добрия смисъл на думата - съжаляваме за нещо, което го няма. Ами ако го имаше и стоеше празно, по-приятно ли щеше да стане...
Невена
07 Дек 2006 18:09
Мнения: 3
От: Bulgaria
Последната прожекция за 2006 на Филмовата академия за зрители, която ще продължи и през 2007, е на 19 декември, вторник, от 18.30 часа в Дома на киното. На нея ще бъде показан филмът на Питър Уебър "МОМИЧЕТО С ПЕРЛЕНАТА ОБИЦА" (САЩ/Великобритания/Люксембург, 2003).
Една филмова творба за забранена любов на холандския художник от 17. век Йоханес Вермеер, пропита с еротична творческа страст и отличена с 11 награди и 31 номинации.
Лектор – Петя Александрова
Не пропускайте! ВХОД СВОБОДЕН!
ОЧАКВАЙТЕ ПРОЖЕКЦИИТЕ НА ФИЛМОВАТА АКАДЕМИЯ И ПРЕЗ 2007!
Web page: http://www.filmmakersbg.org/film-academy. htm
Невена
08 Дек 2006 16:56
Мнения: 3
От: Bulgaria
Третата прожекция с вход свободен в кино "Одеон" по проекта на СБФД "Силата на закона и гражданското общество: уроците на филмовото изкуство", подкрепен от Посолството на Кралство Нидерлания, е на 18 декември, понеделник, от 19 часа. На нея ще бъде показан "НЮРEНБЕРГСКИЯТ ПРОЦЕС" (1961) – най-важният филм в традицията на американската съдебна драма, отличен с два "Оскар"-а, два "Златни глобуса" и куп други награди и номинации.
Този уникален филм, възкресяващ процеса на 20. век за престъпления срещу човечеството, е създаден от класика на американското кино Стенли Крамер с помощта на актьорското съзвездие от наистина големите в историята на киното Спенсър Трейси, Бърт Ланкастър, Марлене Дитрих, Максимилиан Шел, Джуди Гарланд, Монтгомъри Клифт и други.
Лектор ще бъде проф.Владимир Игнатовски.
Не пропускайте! ВХОД СВОБОДЕН! С помощта на киното да осъзнаем, че от всеки от нас зависи върховенството на Закона в демократичното общество!
Web page: http://www.filmmakersbg.org/happy-end-fil m-program.htm
Невена
08 Яну 2007 17:38
Мнения: 3
От: Bulgaria
ХОЛАНДСКИ ШЕДЬОВЪР В ПРОГРАМАТА "КИНО - ХЕПИ ЕНД - ЗАКОН" – 22 януари, кино "ОДЕОН", ВХОД СВОБОДЕН

Четвъртата прожекция с вход свободен в кино "Одеон" по проекта на СБФД "Силата на закона и гражданското общество: уроците на филмовото изкуство", подкрепен от Посолството на Кралство Нидерландия, е на 22 януари, понеделник, от 19 часа.На нея ще бъде показан класическият холандски филм "Вкусът на водата" (1982) на режисьора Орло Сьонке, отличен със "Златен лъв" във Венеция, с "Бронзов Хюго" в Чикаго, с Наградата на критиката в Торонто и на Нидерландския филмов фестивал.
В този филм светът се оглежда през очите на човек-жертва в името на осъзнаване на необходимостта от дълбока симбиоза между Закона и Морала.
Критиката го определя като поразяващ съзнанието ни апел за човеколюбие, прицелващ се най-дълбоко в душата на всеки зрител.
Лектор ще бъде проф. д-р Александър Янакиев.
Не пропускайте! ВХОД СВОБОДЕН! С помощта на киното да осъзнаем, че от всеки от нас зависи върховенството на Закона в демократичното общество!
Web page: http://www.filmmakersbg.org/happy-end-fil m-program.htm
A.Notaras
25 Авг 2009 21:55
Мнения: 286
От: Bulgaria
test
kaily
26 Авг 2009 10:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Навремето киното беше по 40 стинки, сега е по 8 лева.
Мое ли некой ми даде свестна причина що да се набутваме трима по 8 лева при нешното ниво на заплати, вместо да си го изгледаме филма дома.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
donmichele
12 Сеп 2009 01:17
Мнения: 1,351
От: Bulgaria
мерси невена! само да питам - има ли други заглавия освен порно у програмата? немам нищо против порното ама сам вече дрът и ме е страх да не се гътнем од вълнение у киното и да секнем поривите на съседните двойки и тройки
inetbiznes
03 Юли 2011 04:16
Мнения: 2
От: Bulgaria
Добре де... Каква е разликата м/у градско кино и киносалон??
Добави мнение   Мнения:16 1