Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изборите в София: разликата е в приликите
Добави мнение   Мнения:16 1
J_J
25 Окт 2005 23:43
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Леле, леле. Мафията май го е позакъсала. Щом извади и тежката артилерия да помага в маменето на българите. Излиза, че е прав Велизар Енчев за олигархията.
Радикална Партия
26 Окт 2005 00:16
Мнения: 728
От: Bulgaria
Само кандидат кмета Георги Жеков с бюлетина номер 5 може да сложи ред в София и престъпниците от БКП-ДС на мястото им в затвора да постави!!!
редник
26 Окт 2005 00:22
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
... един от шестимата членове на Клуба на сеньорите.

Ммда-а...
Да отворим "Български тълковен речник":
сеньор м. /лат./ Крупен феодален собственик, който има власт и над населението...

---------------------------------
Наистина е прав Велизар Енчев...

Редактирано от - редник на 26/10/2005 г/ 15:02:46

Pazacho
26 Окт 2005 05:25
Мнения: 421
От: Bulgaria
Максим Бехар - един от 6-те члена на клуба на сеньорите.
Никога не съм чувал за American Public Relations Association, обаче СЕНЬОРИТЕ ми взеха акъла.

Тоя за какъв се мисли, да не си въобразава, че се връща победоносно в Испания 5 века след изчистването и от араби и евреи?

Не знам от Испания ли идва или е обикновен мухлясъл Ешкенази, но си спомням подвизите му в Стандарт.
Тогава назначи любовницата си, кояти нищо не разбира ни от маркетинг, ни от реклама, за шеф на рекламния отдел и закономерно вестникът бе опропастен.
Колкото и пари за пране да има, некадърнито редактиране (Бехарчо) и безумната рекламна дейност (незаконната му половинка) водят до едно - крах.milcho
26 Окт 2005 08:03
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Бе то София стана Сталинград бе, Бареката на дясно и наляво говори за "войната за София", да ама силиците им слаби на кандидатковците... Парламента загубихме, ама София е наша... нъц, нъц. Да дойдат катюшите...
Васуки
26 Окт 2005 09:33
Мнения: 3,605
От: India
Мисли се за богоизбран, а нас - за гои. Сега им е паднало да ни онождат, измекяринът им чичко Самиел ни е вързал ръцете. Те няколко хиляди години все така си мислят, но накрая ги слагат на мястото им.
Васуки
26 Окт 2005 10:43
Мнения: 3,605
От: India
Ето, Кюлев беше един от Тях...
А_така
26 Окт 2005 10:49
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Отдолу до звездичката да бехте написали какъв му е сеньоражът на г-н Бехаров...
CYBERMODERN
26 Окт 2005 10:55
Мнения: 146
От: Bulgaria
Както каза приятел: "Страх ме е да си отворя хладилника да не би някой кандидат да излезе оттам..."


Някое по-брадясало клише не можа ли да изчопли този "креативен" мозък бехаров от ръждясалата си умствена оръжейна???
Наум
26 Окт 2005 11:10
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Статията е слаба. Не го знам сенатор ли е, редактор ли е, ама не се е постарал особено.
Значи, ако я е писал като политически анализатор-нищо не е казал. Ние отдавна писахме, още началото на септември кой-какъв е и кой за кво се бори и кой до къде ще стигне. Ако я е писал като ПР, тоест ако преценява кампанията от гледна точка на политическата реклама, би трябвало други неща да са му направили впечатление. .
Първото нещо, което прави впечатление е, че най-сетне щабовете на победителите на партиите, които имат най голям шанс са се сетили и наблегнали на основните постулати от политическата реклама.
Емоцията е преди идеологията. Първа аксиома. Преди идеологиите вървят емоциите. И дебатите по ТВ го доказват. Без емоция-идеологията не чини лула тютюн. Хората избират емоционално, защото масата е емоционална и ирационална(Канети. Демокрацията е изкуството да продаваш идеите си. Не можеш да продаваш с хора, които нито могат да се продават, нито да продадат някому-нещо.
Една реклама трябва да е емоционална, тя трябва да те пререже през стомаха. Едно политическо послание, ако искаш да действа-също. Демокрацията често зависи от начина, по който си продаваш идеята, защото накрая винаги опира до броене на фенове.
Верни на тази максима централите са избрали непартийни кандидати-индивидуалисти. Този избор се налага и от антипартийнитоенастроение, но там всеки си прави анализа за задачите, които има да решава партията, или групата, която седи зад кандидата. Който има да решава партийни задачи-партиец, който мисли, че няма-избира ...какъв? Тези, които ще изгубят, обаче, не знаят постулата за емоцията и са избрали нехаризматични и неартистични люде. Ерго-нямат шанс. Избирателите избират първом личността, а сетне идеологията. Трябва да ти хареса човекът, а сетне да се заслушаш в приказките му-неприятно, но факт. Американците нямат плешив президент, а Картър спечели с усмивката си.домакините. Бат Бойко има значителен потенциал, събран от домакини, недотаковани ватманки и прочие.
Второто нещо е страста-нямаш шанс, ако си мънкащ отличник. Нямаш щанс да ме убедиш, че ще вършиш работа, ако не си енергичен за двете минути, през които трябва да сториш това, а се държиш като вял интелигент с неразбран изказ.
Трябва да покажещ, че искаш да победиш. Стой като докаран насила и мълчи, или се обаждай по дебати само на място, където се чувстваш силен, се едно на катедрен съвет, и после чакай да ме убедиш да гласувам за теб-че ти сам май не искаш да спечелиш.. За двете минути, които дава ТВ изявата шанс имат харизматичните отворковци и плямпала, тези, които могат да излъжат бай Стамат че са действени, енергични и жизнени и грабват вниманието –предизвикват емоция, а още по-добре, ако е двупосочна, т. е ако има диалог с бай Стамат, усилен с емоция.
Третото нещо са кратките послания, съчетани в кратки и повтарящи се фрази, които да се набият в главите на стрина Николина. Аха- напр. Гаврийски е за кучетата, а пък Милен ще ни плати топлото..
Четвъртото нещо е, че ако искаш по широка подкрепа, тоест, да спечелиш, в реториката и образа, който градиш, трябва да има огледална вражеска компонента.
Петото нещо е, което трябва да научиш кандидата си, е как се печели доверие. Това е ключът за палатката.
Шестото е да си препикаеш територия. Тук съм аз, това е моята сила. Ама хайде да не учим повече на политическа реклама.
Та затова не е имало на тези избори нападки всеки срещу всеки- а има пазар на кратки послания, което е нормално. Затова има ярки индивидуалности, които искат да продадат партийни идеологии. Нищо, че те са скрити зад непартийни кандидатури-ако има нещо интересно на тези избори, то е през колко човека надзират се едни исъщи интереси. На мафията. И тук отказът на Сидеров да издигне кандидат е съвсем логичен, както и мълчанието на Доган. Мафията се е подсигурила петторно и почти няма кандидат, през който да не може да пробие-затова и съвсем естествено, имаме само политическа реклама и тренировка на щабовете. Няма политическа борба, защото всички са срещу десния кандидат, понеже са кандидати на мафията, а той също , чини ми се, също е лесно пробиваем от нея(вж биографията). Не дай Боже-пу, пу..
Изборите решават само имиджови въпроси на партийните централи, но повече на десните, отколкото на левите. При десните освен имиджови, решават и политически задачи. И тук десните стартират с як фалстарт, както винаги, в резултат на което ще инкасират загуба и първата голяма столица ще стане лява. А мегаполисите и столиците по цял свят са десни... Представяте ли си, за петнайсет години Преход София винаги е била дясна, а сега ще я дадем на левите!
Груб фалстарт за СДС в София и Русе е поддръжката на статуквото чрез избиране на непартийни кандидати. Непартийците, които са избрали, нямат страст, нямат желание. Без страст-няма победа. Освен това чрез тези избори така не могат, да си решат политическите въпроси-идентификация, препикаване на територия. Груб фал е налагането на избора на Гавврийски силово, в името на решение на партийни въпроси, защото елементарния анализ на политическата ситуация е сгрешен.
Ама затова-друг път.


Редактирано от - Наум на 26/10/2005 г/ 11:31:47

The Fool on the Hill
26 Окт 2005 11:48
Мнения: 2,055
От: United States
Ех, Науме, Науме... Четат ли те твоите партийни приятели? Или по-точно, какво четат изобщо? Как може в мажоритарен избор да се постави за кандидат такова... лице (евфемизъм) като Гаврийски?
Изобщо... скръб...
Свежарков
26 Окт 2005 12:04
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Бре, фичоподобният пропагандист се появил наздълго и нашироко. Душо костовашка!
HaHe
26 Окт 2005 12:05
Мнения: 10
От: Bulgaria
Най-много се радвам като евреи пишат статиите в евреиския вестник Сега. През повечето време се поставят разни типично български имена за автори на някое писание, но пак се пишат от евреи. Тази обаче е друга работа. Няма скрито покрито и затова си заслужава да я запазя... нищо че е пълен боклук
Свежарков
26 Окт 2005 12:10
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Бехарчо сенаторчето вече реве в други медии за Кюлев...
майор Цепеняков
26 Окт 2005 15:06
Мнения: 814
От: Bulgaria
неразбираеми телевизионни послания, опаковани в кратки форми, които с много смела фантазия могат да бъдат наречени клипове. В това отношение кампанията е просто кръгла нула.


Ха-ха-ха, присмял се хърбав на щърбав! А онуй забележително клипче, Bulgaria - Nice to meet you, за което сеньор Бехар тихичко, по роднински, прибра париците от адони Паси, трябва да се сложи в рамка и после да виси на стената в музея!
Наум
26 Окт 2005 20:36
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Готов съм с прогнозата за Русе.
Балотаж-Йотов и Минев. Кмет-Йотов.
Пак изненада.
Естествено, за седми път ще си дам прогнозата и за София. Припомням, че първия беше на 8ми септември, преди Дончева да стане официален кандидат. От тогаз-нямам промяна. Всуе се изхарчиха толкоз пари.
Балотаж-Бойко Татяна. Кмет-Татяна.
Добави мнение   Мнения:16 1