Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Жега
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
гошо
27 Окт 2005 23:20
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Интересно е, наистина, с какво това убийство е по-страшно от убийството на онзи професор от група разбеснели се "роми" в "Захарна фабрика". И с какво единият е повече гражданин от другия, и съответно първото убийство застрашава държавата, а второто е просто "битов инцидент".
----
И още нещо -- сигурен съм, че косите на обикновения човек настръхват много повече, като се замисли над убийство от втория тип (роми в з.фабрика) отколкото от убийство на добре облечен бизнесмен в лъскав джип.
А_така
27 Окт 2005 23:37
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Потресени са защото този беше едно ниво над тях в мафиотската йерархия и наистина се страхуват, че редът им наближава. Терорът в/у населението е неизбежен. Освен финансовият и административен такъв, разбира се. Който не е преставал.
Минавам от тук
27 Окт 2005 23:50
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
"проблемът не е в липсата на закони, а в дефицита на воля за прилагането им"[/b][/size=2]

?????

Да бе, лишат гласуват трият пак пишат пак гласуват пак трият.
Де да беше графомания - то било законодателство!

Редактирано от - bot на 28/10/2005 г/ 10:20:55

Д-р Тормозчиян
28 Окт 2005 00:16
Мнения: 8,152
От: Botswana
Авторът зорлем се прави на наивен. Според него убийството на всеки един гражданин трябва да предизвиква еднакъв отзвук и съответна реакция. Защото всички сме равни. Да, ама не сме. Ние сме равни само и единствено пред закона, но по никакъв друг начин. Не сме равни по способности, по интелигентност, по наглост, по богатство, по красота, по чувствителност, по гьонсуратлък и т. н.

Затова всеки от нас има различна тежест в обществото. А тя се определя от преобладаващата в момента ценностна скала. Ако на нейния връх стоеше интелектът, тогава убийството на професора в "Захарна фабрика" трябваше да предизвика по-силна реакция. Само че днес, в нашата страна (както впрочем много пъти е било в други времена и в други общества) върховната ценност е богатството. Съответно, колкото повече пари имаш, толкова повече тежест и значимост имаш - оттам и твоето убийство предизвиква пропорционална реакция. Няма абсолютно никакво значение как си изкарал тия пари - важното е, че си успял, преуспяващ. Ясно е, че на на нас, като обикновени граждани, това по никакъв начин не може да ни хареса, но такива са реалностите, които и ние крепим, защото тази неприятна ценностна скала всеки ден се пре-създава и пре-утвърждава с участието на всички нас - колкото и да се самозаблуждаваме, че сме невинни. Виновни сме, макар и в твърде различна степен.
Плюс това, освен правните норми в една страна винаги има неписани правила, едно от които е, че посегателството към определена категория хора, обозначавана като елит, води до по-силни репресивни мерки от страна на държавния апарат. Защото този държавен апарат всъщност е създаден в услуга и за закрила именно на управляващия елит, а не на обикновените граждани (както е на теория). В случая имаме грубо престъпване на тези неписани правила и елитът ще използва предоставените му от нас инструменти на държавата, за да защити себе си и да пресече охотата за повторение на бъдещи подобни действия (да е ясно кой може да се пипа и кой не). Инстинктът за самосъхранение се е задействал с пълна сила и действията няма как да не бъдат брутални.
nesnaecht
28 Окт 2005 00:32
Мнения: 15,180
От: France
Станишев, за да се оправиш, напускай сега и го тури Царо да води хорото !
Он знае как да се оправи със комунистическите курви от модернизираната ти партия !
ПП - По-малък си от мене на години , за жени и дума няма че имаш повече !
Просвета
28 Окт 2005 00:41
Мнения: 2,958
От: United States
Защо убийството на един бизнесмен, па макар и той да се казва Емил Кюлев, бе изтълкувано като акт срещу държавността?

..ами защото, Първанов този път беше цинично откровен.. В България Престъпност и Държава са едно нещо..Когато има посегателство в/у обикновен престъпник - това е "преразпределение на територии"/има и други тъпи обяснения../, а когато посегнеш на бандит с много пари - посегателство в/у държавата.Оказа се, че в Б-я Кюлев е едва ли не Държавата, а професорът от Захарна фабрика - отрепка.
Безспорно за мен е едно: у нас има извратени морални ценности.
nesnaecht
28 Окт 2005 00:49
Мнения: 15,180
От: France
Просвета ,
това си е твое и е само за тебе
у нас има извратени морални ценности.

ПП- Няма нищо извратено , ИМА НЕРАЗБИРАНЕ !
FL
28 Окт 2005 01:01
Мнения: 6,942
От: Canada
Добре си ги изредил Петре!
Управниците..Парванов..Станишев не са "извън релси"!Те са си в релсите!Както казваш в 5 глуха "абсурдна"!
ТЕ СА НЕГОДНИ да се справят с престъпността!
Те са НЕГОДНИ ДА УПРАВЛЯВАТ!
Но да бъдеме умни и да разбереме кво значи "ЛИПСА НА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ" в което ни обвинява Европа с дипломатически език!
Когато управление, Президент, съд "нямат воля" да се борят с престъпността това значи че управление и Мафия са едно и също!
МАФИЯТА Е ИНФИЛТРИРАЛА ВЛАСТТА!
PokerFace
28 Окт 2005 01:10
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
nesnaecht Симо води вече хорото!хубаво лошо , толкоз!Сага Сокола само решава кой ще го води!Няма да се учудя ако е наред Киро!
jarret
28 Окт 2005 01:14
Мнения: 822
От: Burkina Faso
само не разбрах защо заглавието е Жега. Доколкото помня, във филма със същото заглави се казваше, че човек не трябва да има нищо е да е готов да се скрие за 30 секунди зад близкия ъгъл. намек да бегаме докато е време ли?
а за армията е голяма смешка, както е известно, на нея на стадиона на божков й е широко и й трябва охрана
nesnaecht
28 Окт 2005 01:36
Мнения: 15,180
От: France
покерфейс , не съм много начетен но това което чета в устата на хората ми стига ! Знам само че грешките се плащат рано или късно ! Даже и сметките !
ПП - Ако беше отворен Филчев който е назначен от Костов или там как е било
ги беше вкарал във затвора всичките престъпници сега да са всичките живи ! Ако не ги убият в затвора !? Но нашия Филчев е специалист , пак го назначете де ! поне ще има акции всеки ден ако не се стигне и до воня !
ПП - Омръзнало им е на ЕС да се занимава със глупости ! И никак не ги е страх , просто казват всеки трябва да си знае мястото !
ПП- Бих го застрелял от упор Филчев и не ми пука ако ме задържат ! Бе втори Левски съм !
sim_e_on
28 Окт 2005 01:37
Мнения: 167
От: Canada
Абе, кво толкова. Я сипи по едно!
nesnaecht
28 Окт 2005 01:57
Мнения: 15,180
От: France
За всичките , защото по веселина нещо ми пускат чалгите на Щурците и нема да се учудим ако Лили започне да изнася и тя песни със нейните комунистически изцепления !
ПП- Без значение е за мене тя е БГ музика и трябва да се прославя и разпространява !
PokerFace
28 Окт 2005 02:04
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Антибиотика е направил брилянтно обяснение на тази Необяснима уж МОР .Бившите ДС и Военното Разузнаване си мерят хоботчетата, а плебса поглъща добре предъвканите буламачи за война между Крупните Наркодилъри и прочие.На всеки един отдавна можеше да се намери майстора и по законен път(колкото и да е закона несъвършен)Путин спретна на Ходорковски едно процесче и .. ей ти с един куршум зайци бол.Свиха му милиардите .него изпратиха на трупите да побачка най-после и той , След 10 годинки (ако устиска)ще се върне без зъби и коси(Лагера бил силно радиоактивен четох)Ако на ния 150 изтребени паразити им се отнемаше заграбеното в полза роду..Половината външен дълг да бяхме си погасили!А сега да бях по млад..щях да си гепна една от веселите Вдовици и ..кеф ти Мавриций, кеф ти Маледивите
PokerFace
28 Окт 2005 02:11
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
nesnaech... Левски 2 е вече присъден в България на В.Сидеров(чух от пенсионерите по градинките)Ако искаш обаче Левски-3 още е свободен
nesnaecht
28 Окт 2005 02:41
Мнения: 15,180
От: France
Нема а стане , аз съм или след Левски или без мене ! За сайдеров мое да чуеш какво искаш , а за да видиш какво ще стане го опъвам пред ТВ и най-много да видиш как ще започне да заеква (и не само него Берон също )! Само като ме видят мъка ми е , не са ме виждале от 1990 насам ! Най-големия кошмар съм който не ги е навестявал! Вервай ми ! Знам какво казвам и съм отговорен за думите си !
Зевзека
28 Окт 2005 03:20
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
"На това поле държавата просто не работи. Защото се е сраснала с организираната престъпност. И докато не се удари силно и болезнено по най-висшите етажи на властта, резултат няма да има.
..........................
Политиците обаче не желаят да погледнат реалността в очите. Те предпочитат да персонифицират проблема, а не да му направят дисекция, колкото и болезнена да е тя. За тях е по-изгодно причината за отлагането ни за ЕС да е убийството на Емил Кюлев, а не нереформираната правораздавателна машина. За тях е по-лесно да поискат извънредни мерки с ясното съзнание, че това е имитация на активност, която няма да реши проблема, отколкото да нарушат установената от години омерта за корупцията в собствените си редици......."


ПЕТЪР КОСТОВ, отлично казано. Точно и вярно!
EBachev
28 Окт 2005 03:44
Мнения: 614
От: USA
Петкоооов!
То да си министър на МВР не е лесно, като да пикаеш в шадраваните.
Paparac
28 Окт 2005 03:49
Мнения: 57
От: Bulgaria
Господа!

Почнах ме ги!Кюлев е първият.
риж
28 Окт 2005 03:55
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Докато няма ясен механизъм за контрол в съдебната власт/не "над", а "в"/ и докато господа магистратите са узурпирали част от суверенитета на суверена и докато няма поне десетина политици и двайсетина магистрати зад решетките, все ще е така. Нали нашите магистрати с право твърдят, че над тях - "небе" /цитирам Татарчев/ ...Егати системата, в която тесен кръг лица сами себе си избират, сами себе си контролират и сами се оценяват.
В безмерната си наглост стигнаха до там, че се самообявиха за "държавно устройство". Ако главният прокурор се избирал от парламента или пък имало избори за съдиите на определено ниво, това било "промяна в държавното устройство".
Но системата е благодатна за една политико-мафиотска клика, която от 15 години смуче кръвта на България.Тя знае, че може да си плати и ще бъде недосегаема.
Освен от килъри...
nesnaecht
28 Окт 2005 05:10
Мнения: 15,180
От: France
риж , нъл си отворен защо са ти пистолети и глупости Действай със лък бе отворения БЪЛГАРИН ?!!?!? Нема шум нема нищо ! Да ма тебе (както и други )те е страх да застанете срещу мене по нета даже и наживо !!!!? Капути никога не съм си слагал на оная работа и нямам нужда ! но ти си аут отсекъде по шопски ги го казвам за да не говорья мьеко !
Добави мнение   Мнения:69 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »