Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Флиртът с десния избирател
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
simo
01 Ное 2005 22:25
Мнения: 8,455
От: Jamaica
"десен" електорат? де го? "десни" партии? де ги? писанията за "десни" във вестниците са лоша белетристика. идеите за "десни" между псевдо-политиците са симптоми. за диагнозата не ме питайте.
Doctora
01 Ное 2005 22:36
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
В крайна сметка, СДС направи коалиция, която спокойно можеше да се нарече бамбучаДа-а-а, в рекламния спот за 30 секунди се чуват точно 3 звучни шамара. Но някои свикнаха вече със шамарите. Като Фернандел от Пловдив, наричан понякога il cornuto.
Минавам от тук
01 Ное 2005 22:38
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Преди петдесет години един мръсен комунист Дюверже описа дснешните страданията и на десните, и на левите
На кратко- - те все още помнят произхода си - едните от селото, другите от близкия до това село град
Т.е. това са партиите в латинския им смисъл
Другото са избиратели
А те хабер нямат нито от селските, нито от градските си корени
Не избират дядото си за кмет избират днешния си герой - генерала, норисован от умелата МУ пропаганда

Редактирано от - Минавам от тук на 01/11/2005 г/ 22:41:36

Don
01 Ное 2005 22:45
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

А бе, на кого му пука за тия?
Я по-добре кажете с какво се препитава сега Надка, таз хубава жена бе?
Виолета
01 Ное 2005 23:09
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Да, в едно е прав автора и сигурно не само в това, че докато ДСБ е столичная, то СДС е прованса на десните. Има още много път да се извърви и като гледах как се държи Сотирчето от предизборният щаб на Герджиков не ми са вярва да го извървят заедно до президентските избори, ама всичко се случва може и случайно.
stormleader
01 Ное 2005 23:20
Мнения: 310
От: Canada
ДСБ в момента не е трета политическа сила в София, а втора - след БСП. Бате Бойко(ти си мъж) не е "политическа сила", а популистка мутра, явно провалила се на предишната си длъжност, подкрепена от мутрите и дс, както и от техните медии. Тоест от повечето медии в бг.
SOLID
01 Ное 2005 23:32
Мнения: 154
От: Bulgaria
Изтъркани физиономии, пропилени Надежди, разбити авари и жалки останки от славно минало. Що ли хабят хартията за тия? Дясната идея я има ама не е много сигурно дали е синя на цвят. Винаги ще има електорат дето ще гласува дясно, но той вече не ще да го яхат пак същите муцуни, щото като тръгнеш подир бръмбар - на лайно ще те заведе, както вече се видя.
А_така
02 Ное 2005 00:06
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Празни думи. Много на брой. Какви десни лидери, какъв десен електорат? Десните водачи не могат да бъдат асистенти по политикономия, преводачки, провинциални бракоразводни адвокати и тути кванти цървули. Евентуалните носители на "десни" идеи са изчистени в мътните времена на по-по-по-предната революция в България. Мимикрията ще приключи когато Иван Йорданов Костов стане лидер на БСП а Дмитриевич поведе есерите.
балдъза
02 Ное 2005 00:35
Мнения: 228
От: Djibouti
Не се връзват нещата някак. Отдавна дори най-тъпите журналисти признаха, че СДС е умряло, за какво му е на Костов един труп тогава. Трупът се носи в гробищата. Най-тежките удари върху СДС, които всъщност го трупясаха, ги нанесе К/остов и това се знае от повечето седесари. Няма да отидат към ДСБ, скъсали са с Костов. Гаврийски не е нито седесар, нито десебеец, затова взе повечко гласове. Пък и това е само в много синята доскоро София, някаква част от бившите гласоподаватели на СДС сега гласуваха напук на БСП по инерция и от отчаяние. Прибързано е да се правят големи изводи за ДСБ от това гласуване. Партията на Костов няма бъдеще.
Радикална Партия
02 Ное 2005 00:40
Мнения: 728
От: Bulgaria
Следващите Парламетарни и Президенски избори десния избирател
ще гласува за кандидати Националисти като кандидата за президент Проф. Божидар Димитров и Партий Националисти които наистина мнго хора вярват че са спосбни да изведат страната от икономическата криза и да възродат Велика България!!!Десния Избирател ще гласува и ще подкрепя в Бъдеще Партий като Атка и крайно дясната Радикална Партия които ще водят война с Престъпната Олигархия и Партийна Корупция която сега се вижда в действие във всички останали партий в България която е поставена от тях на ръба на новата задаващата се иконмическа криза и Инфлация!!!Само да споменем от вчера новите цени на парното а да не говрим тези другите където идват и са приготвени за да бъде ограбен Български гражданин отново и да бъде излъган за пореден път за негонвото иконмическо чудо което 15 години вече чака и сънува!!!Колкот до Иван Костов той скоро време Прокуратурата ще му повдигне нови обвинения ще бъде обвинен в ред иконмически престъпления и най вероятно през април когато ЕС публикува доклада за напредъка за присъденяване на България към ЕС през 1 януари 2007 година Иван Костов ще му бъде снет имунитета и ще започнат съдебни действия срещу него ако естествено не бъде елимниран от ганстерската война която е започнала в България и убива наред и можеби той ще бъде един от политиците който ще бъдат убити за да се прикрият връзките между мафия и политика!!!Явно много малко от вас си спомнят случея за хвърлената бомба в градината на Иван Костов в дома му в Драгалевци!!!Тази бомаба беше знак на хората които са замесни с Иван Костов в Иконмическите Престъпления че идва техния ред за да освобдят място на конкуренцията която вече се легализира и с бели якички държи икономиката на нашата държава!!!
СветлоПиво
02 Ное 2005 06:28
Мнения: 8,839
От: Canada
Е все пак се пише доста за Коста, значи има причина. Ще изчакаме да видим.....
Васуки
02 Ное 2005 08:58
Мнения: 3,605
От: India
Може ДСБ да е трета по ред, но не е никаква сила. Първите две дори не са сила, следващите просто са фикция. Става дума за синята столица все пак, където маргиналите, перковците, некадърниците и реститутите, т. е. естествения електорат на ДСБ, са твърде много. Просто Костов води отчаяна битка за самооцеляване. Не разбрахте ли, че този смрад от нищо друго не се интересува съществено?
Armadillo
02 Ное 2005 09:33
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Лява местна власт и десен парламент е добра формула. Когато се случи, ще има нормализация.
Преди 2-3 години не вярвах, че Командира някога ще се върне на сцената, но ДСБ има огромен потенциал, там се работи солидно и очаквам голям успех за тях още на следващите парламентарни избори. Т.е. голям успех измежду "казионните" партии. Какво ще е обаче изражението на щедро поддържания в последните години ирационален вот и къде точно ще избие той - това е история, която предстои да видим тепърва.
Armadillo
02 Ное 2005 09:53
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Така че борбата е за ирационалния вот. Моята хипотеза за Атака е, че Атака изпълни мисията си да даде на Кобурга едно национално-отговорно оправдание да участва в правителство на БСП. Дали кукловодите имат още задачки за точно това формирование, ще личи от съдбата и състоянието на Атака в близките 1-2 години.
ЗИТО
02 Ное 2005 11:01
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Докато не се махнат старите мутри от дясно, нищо няма да се оправи.Същото важи и за лявото и средата, ако я има изобщо.Некадърност, безхаберие
bat izo
02 Ное 2005 11:04
Мнения: 1,366
От: Bulgaria
и кво е тва дясно с 60 до 100 хил. гласа? и какъв фактор може да бъде то, особено ако активността е по-висока? я да видим тия 16% на Гавраджийски , че при една трета гласували колко са?ами 1/6 х 1/3 води до 1/18 или към 5, 5% от цялото! и тва е в софия, където десните би трябвало да са повече, защото нали тука е бизнеса и белите якички/мениджърска класа/, тука са реститутите, тука са свободните професии, тука е висшата администрация, т.е. принципно социалната база на едно "дясно"! въобще тия смешници десните по-добре всички "у лево" , че са жалки!
Armadillo
02 Ное 2005 11:18
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Малко черен хумор:
- Какво ще прави Пешо Коня начело на СДС?
- Ще тегли катафалката...
XYZxyz
02 Ное 2005 11:52
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Дясно, ляво, център ...
Няма такова нещо в България.
Партиите ни не могат да бъдат класифицирани по този начин.
По отношение ня лявото и дясното СДС, БСП, ДСБ, ... са приблизително еднакво леви или десни. Термина дясно пространство, ако изобщо може да се употребява, обхваща на практика всички сега представени парламентарни партии. Като тръгнеш от грешната база за ляво и дясно в Бълграия, няма как да правиш вярни изводи. По-добре беше да се мъдрува как, доколко и защо българския избирател забрави клиентелизма на Иван Костов и какво стана през 1997-2001 и е готов отново да му позволи да се изживява в ролята на Командира. Колкото до Пешо коня, откакто Надежда Михайлова и спретнаха преврат, СДС ги няма никакви.
Старшината
02 Ное 2005 12:11
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... като чуя "дясното" - и си го премествам в другия крачол. като чуя "лявото" - пак. цял ден си го местя от тоя в оня .... нормално ли е
б.б.
02 Ное 2005 12:19
Мнения: 938
От: Bulgaria
Старшинка, ти с тоа джобен билярд ли струпа ПЪРВОТО МИЛЬОНЧЕ, ъ?
и с клечене по форумите???
пАли джипката и метлата рекох
Старшината
02 Ное 2005 13:08
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
шъъъъът
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща