Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Часове по информационни технологии - от първи клас
Добави мнение   Мнения:8 1
редник
01 Ное 2005 22:42
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
И какво ще учат в І-ви клас - азбуката на компютър... то тогава може да започнат още в детската градина...
Без образование
01 Ное 2005 23:12
Мнения: 207
От: Bulgaria
Редник,
В статията е допусната грешка-ще връщат в първи клас учителите, за да се научат да работят с компютър. Децата ще им включват и изключват компютрите, ще им показват как да си инсталират програмки и как да проверяват домашните им, изпратени по електронна поща. Ако някой учител изостане от колегите си и не усвои материала /две години повтаря клас/, ще бъде допуснат до конкурс за началник на РИО на МОН. Отпадналите от обучението ще бъдат назначени за експерти в МОН. Едва тогава поредния образователен министър може да отчете КРАЙ на РЕФОРМАТА в ОБРАЗОВАНИЕТО!
Петър Петров
01 Ное 2005 23:23
Мнения: 2,254
От: Bulgaria
Някой го тресе мания за величие. В първи клас - ИТ?! Трябва тотално да се променят програмите, а учебниците-тетрадки, в които НЕМОЖЕ да се пише и които са пълни с картинки да се редуцират. Да не говорим за наименованията на предметите - още по идиотски са!
badfan_bg
02 Ное 2005 00:50
Мнения: 46
От: Bulgaria
успех, дано имат късмет децата, сега в университета по информатика(?ми преподава Ванчо мастиката, дано децата имат късмет с по качествени преподаватели и с по качествени машинки.
G5
02 Ное 2005 01:36
Мнения: 1,696
От: Bulgaria
И сега като текне един "широколентов достъп до високите технологии", просто не е истина.
simo
02 Ное 2005 08:27
Мнения: 8,455
От: Jamaica
като гледам нивото на разбиране на проблема и сериозната подготовка, очертава се поредният (вероятно скъп) експеримент, след който децата освен по интернет клубовете ще почнат да гледат порно и в училище. лошо нема, така поне няма да има разлика между това, което виждат по улицата, по телевизията и в училище.
Kuio
02 Ное 2005 14:20
Мнения: 2
От: Croatia
Децата нямат нужда от компютри за да се научат да пишат и четат. Трябва им черна дъска и добър учител. Останалото са глупости.
Целят да направят от децата ни стадо безмозъчни овце
Esterr
02 Ное 2005 15:48
Мнения: 211
От: Antigua and Barbuda
Не знам, да се радвам ли, да плача ли...."кой, кой ще ми каже ?"
Имам Първокласник, който около март 06 ще е научил азбуката.По време на експеримента - "Часове по ИТ" ще е второкласник.Миналата година го "запознах" с РС-то.Освен учебник, нямах и аз самата много познания нито образование , но "колкото-толкова".Вече сам включва и играе компютърните игри, без да ме занимава и търси помощ.Пак отбелязвам-не може още да чете, а се ориентира визуално.Водя го и в компютърни зали, където собствениците ангажират по-големи деца /4 класници/, които да показват правилата на игри, които са интересни на по-малките деца.Не знам какво ще стане нататък, но в момента той, разбира се под родителския ни контрол , има време и за плувна, и езикова школа.Освен това, интересът му към интернет-игрите е овладян поне засега.
Силно казано е, че специалното ИТ образование в тази възраст ще направи от децата безмозъчно стадо, но наистина смятам, че за тези елементарни умения не е нужно да се отделят специални часове.
Добави мнение   Мнения:8 1